Šta je novo?

PlayStation 5 - opsta tema

U tom slučaju bi obesmislili kupovinu igara :)

koje sr@nje sto se tako brzo nestaju... isti slucaj i kod mene
Tek sad igram Days gone, a na cekanju imam bas dosta :cool:
Uzecu sad ovaj Premium, nije mi velika doplata 23 funte pa da probam

Ma dobro, znali smo po kom principu ce raditi pretplata ali ja licno nisam ocekivao da igre tek tako nestanu, preko noci bez ikakve najave. Mozda je ovo izuzetak, mozda je neki problem sa licencom, mozda ce da istu vrate, videcemo, ali to nije u redu sa njihove strane.

Stavi mi datum kao za RDR2 sto stoji da je dostupna do tad i tad, pa ko se kako organizuje.

Nije fer ako krenes da igras istu, dodjes do pola, sutra sednes da nastavis a ono "locked".

Ne bi bio problem da je veliki broj igara doistupan. Problem je sto je jako jako mali broj u katalogu. Sta god hocu da igram, morma kupiti. Zasto jednu staru R6 nisu mogli ubaciti u katalog? Ovo od ponudjenog ima mozda 4-5 solidnih naslova. Ostalo lame. Mislim.. crew 2. Who cares.

..i onda ih obrislu. Kako god okrenem, MS kick ass. Ne moras doslovno nista kupovati.

U tom slučaju bi obesmislili kupovinu igara

Ne kupujes ni serije ni filmove sa streaming servisa. Imas pretplatu na katalog. Ne izmislja Sony toplu vodu samo pokusavaju da dobiju istu zaradu sa sto manje truda. Eto novi oficijalni Sony monitori znace da nikada necemo dobiti 1440p podrsku jer bi u tom slucaju ljudi koristili koji god monitor. Sve mi vise i vise lice na Apple.

RDR2 je third party igra, nije PS ekskluziva. Kapiram da će PS igre iz njihovih studija ostajati tu zauvek?

Vrlo je jednostavno izračunati kome se šta isplati. Postavite na papir koliko igara u proseku odigrate godišnje. Pomnožite sa pet. Skapirate da u 5 godina date 500$ za servis, nakon čijeg korišćenja svakako ne posedujete ništa od tih naslova. Podelite tih 500$ sa brojem igara i vidite da li je adekvatna računica, tj da li biste makar približno imali sve te igre u svom posedu, a ne u privremenom :)

Yep

image.png

Najbolja stvar kod ovakvih servisa je otkrivanje/probavanje naslova koje inače ne biste kupili. Uvek se desi da nešto iznenadi i legne.

jel probao neko da poturči nalog? vidim kod turaka delux je 460 lira za god dana a extra 400 sto je dzaba

meni esencija istice za 3 mesece ali vajde nema da ga upgejdujem sada na leto kad sony palim 1 u 15 dana ako i toliko... mada bih probao turke posle ako moze

jel probao neko da poturči nalog? vidim kod turaka delux je 460 lira za god dana a extra 400 sto je dzaba

meni esencija istice za 3 mesece ali vajde nema da ga upgejdujem sada na leto kad sony palim 1 u 15 dana ako i toliko... mada bih probao turke posle ako moze

Čeek ček, ova metoda šljaka? Tj pretpostavljam da treba da se napravi novi nalog s lokacijom na Tursku i onda uzme odgovarajući kod.
Ja bih rado bio pokusni kunić za te pare, samo javi legit mesta gde se može uzeti kod :D
Jes' da sam gore bio za striktnu kupovinu igara na čistaka, al prodam ideologiju za sitniš ako postoji način da zaobiđem sistem. Pa tamo za godinu dana taman legnu veći popusti na ove naslove koje želim na cd-u xD

Posle malo guglanja očigledno je skoro nemoguće uzeti preko Turske ps plus, meh.
Izgleda da ništa ne znači ni to što smo robovali pod Turcima pet vekova :D

Meni se čini da ovaj novi plus deluje malo nespretno smišljeno u startu, ali da će vremenom bar onaj srednji da dobija sasvim dobre igre, kao nekad na ps3 recimo. Malo third party, malo svoje, malo neki day one launch kao na xboxu (ne najveće igre)... Samo još da vidimo koliko će često se ažurira.

Još su odlučili da i rimejkove/remastere kao Mafia definitive edition npr. računaju kao classic igre, pa su vezane za premium. Mislio sam da će to biti samo ps1-ps3.

Mafija je presudila da uzmem premium :) Doduše razlika je bila 10 dolara, 30 ukupno placeno. Do nove godine sam miran. Izbor igara mi je ok, čini mi se da mi više leži nego gamepass. E, jedino ako igre budu brzo letele sa servisa, tj. ako kulovskim potezom najbolje igre sklone jednu po jednu, a ostave drnč. Još ja igre igram polako, nemam puno slobodnog vremena.... Onda će mi biti promašaj ako mi 2 igre ostanu na pola, a odu sa servisa.

Mafia je u 30fps cak i na PS5.
Bas bezveze, mrzi ih da urade patch..

Ako igru dodaš u library dok imaš pretplatu, trebalo bi da ti je dostupna dok god traje pretplata. Možda će igre izbacivati sa servisa, ali ako si je dodao, tebi ostaje, kao i do sad. Ili je potvrđeno suprotno, pa nisam ispratio?

Čini mi se da se ne bi zvalo dodavanje u library da je drugačije. Nije kao na gamepass-u ili ranije na ps now - evo sve igre su tu, nego baš možeš da ih dodas pojedinačno.

Ako igru dodaš u library dok imaš pretplatu, trebalo bi da ti je dostupna dok god traje pretplata. Možda će igre izbacivati sa servisa, ali ako si je dodao, tebi ostaje, kao i do sad. Ili je potvrđeno suprotno, pa nisam ispratio?

Čini mi se da se ne bi zvalo dodavanje u library da je drugačije. Nije kao na gamepass-u ili ranije na ps now - evo sve igre su tu, nego baš možeš da ih dodas pojedinačno.
Nisam siguran u ovo, ove igre sto su nestale, kazu ljudi da ne mogu da ih igraju vise, no mozda je bag samo u pitanju, ni ja ne dobijam konkretan odgovor, ako ostaju u bibkioteci, onda je to super prva liga.

Ja sam dodao u lyb igre i vise nema onog datuma isteka... Videcemo .. kad isticu tacno nba2k22 i rdr2?

Nba2k22 31.08 rdr2 06.09

Ne znam kako je kod vas, ali ja kada otvorim igre koje se dele kao i do sada, po mesecnom principu... znaci trenutno GoW, SpongeBob, meni nudi opciju "Add to Library".
Ostale igre koje su dobijene uz novi vid pretplate tipa Ghost of Tsushima, samo nudi opciju "Download". Tj nudi i opciju "Stream" ali nigde "Add to Library".

Videcu kako ce to izgledati u Library-u kada npr izbrisem taj isti GoT... Dal ce mi i dalje prikazivati kao i dosadasnje PS+ igre, da ih imam ali da samo treba da ih skinem opet.

U pravu si Marko, bas sam ovo hteo napisati, tako da slabe valjde od toga da ce ostati..

Pa, na boxu kad ode igra sa servisa zaključava se bez obzira što je imaš skinutu na konzoli. Ne vidim sto bi ovi lihvari drugačije razmišljali, pogotovu što su pod pritiskom gamepass-a i uveli ovaj novi tip pretplate.

To sam i ja napisao u prethodnom postu, ali sve je slučaj da nije tako, bar nije bilo na starom PSNow...

Na ps now nije, to je drugi tip servisa i više je bio kao game pass. Ljudi su to protumačili kao "gubljenje igara", ali mislim da je više do promene i reorganizacije,licenci možda itd.

Ovo se čak i dalje zove ps plus, samo uz ove promene. Mislim da mora ostaje sve što je u library-u, a ko je propustio - propustio je neku igru, kao i do sad.

Kao što reče Marko, ovo verovatno važi samo za igre za koje postoji opcija add to library, za neke za koje stoji samo stream ili bilo šta drugo, naravno ne.

Svakako mogu da potvrdim da za igre koje su poenta servisa, npr. Returnal, Demon's Souls, Spiderman obe verzije itd, Ghost of Tsushima, Death Stranding ima add to library.

Mrzi me da isklikćem add to library za sve, mogli bi neku add all opciju :D

Poslednja izmena:
Pa, na boxu kad ode igra sa servisa zaključava se bez obzira što je imaš skinutu na konzoli. Ne vidim sto bi ovi lihvari drugačije razmišljali, pogotovu što su pod pritiskom gamepass-a i uveli ovaj novi tip pretplate.
MS (a verovatno i Sony) placa za svaku tudju igru koja je na servisu. Finansijski bi im neisplativo bilo da igre zauvek ostaju u ponudi.
Previse biste vi za tih 10-15e mesecno :)

Na ps now nije, to je drugi tip servisa i više je bio kao game pass. Ljudi su to protumačili kao "gubljenje igara", ali mislim da je više do promene i reorganizacije,licenci možda itd.

Ovo se čak i dalje zove ps plus, samo uz ove promene. Mislim da mora ostaje sve što je u library-u, a ko je propustio - propustio je neku igru, kao i do sad.

Kao što reče Marko, ovo verovatno važi samo za igre za koje postoji opcija add to library, za neke za koje stoji samo stream ili bilo šta drugo, naravno ne.

Svakako mogu da potvrdim da za igre koje su poenta servisa, npr. Returnal, Demon's Souls, Spiderman obe verzije itd, Ghost of Tsushima, Death Stranding ima add to library.
Ja upravo bacih pogled, stavio sam vec sinoc Spiderman GotY da se skida, sada pogledah i MM i ja samo imam "Download" opciju.
Proverih i druge Sony ekskluzive, sve samo nudi "Download" a ne "Add to Library"... mozda je jedina razlika sto sam ja na PS4 ali ne vidim zasto bi na PS5 bilo drugacije.

Pogledaj da li si izabrao ps4 verziju (ako je daju, možda za nešto daju samo ps5). Ja sam na ps5 I imam premium pretplatu. Nema šanse da nam bude drugačije...Screenshot_20220624-090605_PS App~2.png

Nazad
Vrh Dno