Šta je novo?

PlayStation 4 in 3D

Znači čim ugledaš pahulje na ekranu odmah bude sve belo? Nije postepeno? Siguran? 100%? Možda je u Unchartedu samo detaljnije? A?:sceptic:

Daj uozbilji se i ti 🙂

Nije bre ista stvar, nemoj zezati 🙂

Ok, a zasto se onda igre za x360 prodaju u vecem tirazu od PS3 igara?
Nije bas toliko vise konzola MS prodao, na x360 postoji piraterija, a i Driver nas stalno ubedjuje kako cifra nije realna jer su mnogi kupili vise od jedne konzole.
Da li to znaci da su vlasnici PS3 razmazeni?

A kakve to veze ima sa bilo čime 🙂?

Možda je sloj igrača koji igraju PS3 i Xbox 360 sasvim drugačiji... Ne možda, nego sigurno... Pogledaj tamo u Xbox 360 temi, pa oni se oduševljavaju sa svakom igrom koja izađe, svaka igra im je neverovatna i obišli su je 5 puta i igra je godine. PS3 igrači neće da igraju generičke gluposti i u stanju su 2-3 meseca da čekaju igru. Možda su PS3 igrači stariji - rade 8 sati dnevno, imaju porodicu, nemaju tolko vremena da se igrau. Možda su vlasnici Xbox 360 derišta razvede nih roditelja (koji su ista takva derišta u 40 godina) pa se otimaju ko će da kupi više igara kako bi se ušlihtali detetu.

Mislim, sve je ovo možda. Ali ja po 28. put moram da pitam zašto prodaja komada igara i konzola ima veze sa temom ili bilo čime u životu? Je l ti kad ideš da kupiš eurokrem, je l ti je bitno u kolko primeraka se prodao eurokrem, u kolko nutela, a u kolko lino lada? I na osnovu toga ti formiraš svoj stav o ishrani 🙂.

Poslednja izmena:
Ako pogledas malo bolje videces da je taj post odgovor na Filipenkovu tvrdnju da se igre za Wii ocajno prodaju jer su nekvalitetne.
Da, PS3 vlasnici ne igraju gluposti, vlasnici x360 su deca ... drugaciji odgovor nisam ni ocekivao.
A sem toga niko ovde ne kupuje originale za x360, tako da nije ni bitno da li se neko odusevljava svakom igrom ili ne.

To što ne kupuju originale ne znači da daju manje para na igre... dok su uradili clamp, 2-3 roda, možda grejanje platili i dl diskove za apsolutno svaki šit koji se pojavio, dali su istu količinu para koliko i prosečan ps3 korisnik, a naravno odigrali mnogo manje boljih igara...

I šta ti smeta ako kažem da su vlasnici xbox 360 deca? Pa tako ti je i kod automobila... samo kod nas se auto kupuje po sistemu uzmi sve pare što imaš u kući i kupi nešto. Po svetu se zna... ako tek počinješ da voziš, voziš to i to... ako si zaposlen, imaš porodicu i takav posao, voziš to i to... Nije pravilo, ali obično po tome šta ljudi kupuju možeš da provališ ko su, šta su i šta je u njihovoj (ili nije) glavi...

Poslednja izmena:
Bane, preterujes. Al' bas...
U kom topicu se xbox juzeri (da ne kazem useri 😀) odusevljavaju svakom igrom? I sa kojim pravom tako profilises ljude? Znaci mene smatras budalom i detetom zato sto imam box a ne ps3? Za tvoju informaciju prosecni broj igara koji box korisnici imaju je oko 20ak. To pomnozi sa cenom DL dvd-a i opet neces prici ni blizu cene samo jedne igre za ps3... A ne bih se bas slozio da medju tih 20 nema bar jedne igre koja je uporediva sa nekom ekskluzivom po nivou zabave koju pruza.

A kakve to veze ima sa bilo čime 🙂?

Možda je sloj igrača koji igraju PS3 i Xbox 360 sasvim drugačiji... Ne možda, nego sigurno... Pogledaj tamo u Xbox 360 temi, pa oni se oduševljavaju sa svakom igrom koja izađe, svaka igra im je neverovatna i obišli su je 5 puta i igra je godine. PS3 igrači neće da igraju generičke gluposti i u stanju su 2-3 meseca da čekaju igru. Možda su PS3 igrači stariji - rade 8 sati dnevno, imaju porodicu, nemaju tolko vremena da se igrau. Možda su vlasnici Xbox 360 derišta razvede nih roditelja (koji su ista takva derišta u 40 godina) pa se otimaju ko će da kupi više igara kako bi se ušlihtali detetu.

Mislim, sve je ovo možda. Ali ja po 28. put moram da pitam zašto prodaja komada igara i konzola ima veze sa temom ili bilo čime u životu? Je l ti kad ideš da kupiš eurokrem, je l ti je bitno u kolko primeraka se prodao eurokrem, u kolko nutela, a u kolko lino lada? I na osnovu toga ti formiraš svoj stav o ishrani 🙂.

Ja radim 8 sati dnevno,nekad i 14🙂 igram se na ps3 stariji sam gejmer,nisam ozenjen i nisu mi razvedeni roditelji🙂
I da.Volim god of war vise od leba😀

Bane, preterujes. Al' bas...
U kom topicu se xbox juzeri (da ne kazem useri 😀) odusevljavaju svakom igrom? I sa kojim pravom tako profilises ljude? Znaci mene smatras budalom i detetom zato sto imam box a ne ps3? Za tvoju informaciju prosecni broj igara koji box korisnici imaju je oko 20ak. To pomnozi sa cenom DL dvd-a i opet neces prici ni blizu cene samo jedne igre za ps3... A ne bih se bas slozio da medju tih 20 nema bar jedne igre koja je uporediva sa nekom ekskluzivom po nivou zabave koju pruza.

Napisao sam možda... nekoliko puta 🙂. Tebe ne smatram glupim, daleko od toga, ali te smatram neobaveštenim. Samo mi je glupo što zbog cele situacije kolateralna šteta uvek ispadne da se ti i ja oko nečega svađamo, a znamo se iz vremena dok je ps2 još bio najava, a xbox1 nije ni postojao... Ne želim s tobom da se prepirem preko žice, jer nije vredno toga... Ja i Maxa se relativno redovno viđamo (poslovno, ali i privatno) i svoje smo stavove oko konzola raščistili i više nema šta da se prepiremo na ovom ili bilo kom forumu i da smaramo ostale korisnike... I sa tobom bi 100x raščistio šta imam za 5 minuta, samo da sam te jednom video od 2004. duže od 2 minuta 😛

Mazi, pa pogledaj xbox temu 🙂 Pogledaj onu temu "shta ne smete da propustite na xboxu" 🙂 To je krenulo lagano, a onda su redom preporuchivali svaku igru koja izadje i svaku su prelazili bar jednom, chak smo ja i Bane za*ebavali za to, ali to se naravno shvatilo kao flejm i mrznja prema xboxu :d

'Oće :d Puste želje Intela. Mnogo su topao odziv dobili za napredne GPU-ove...:d

Pa ako Intel oće da turi GPU posao u svoj CPU, što ne bi i Cell koalicija mogla to isto da uradi sa Cellom... i onako je Cell po tome već danas ispred ovih overklokovanih Durona i Copperminea 😀

Ma vazi, inace Intel je mainstream GPU proizvodjac! Njihova grafika je tuga za iole ozbiljnog gamera na PC-u

Ja mislim da, ukoliko je ova glasina tacna a to 98% nije, da bi ovo bio Larabee, a ne ono njihovo integrisano djubre.

NaraRno da se misli na Larabee, a ne na Intel procesore niti integruse (ali mi je simpa koliko je "panike" izbilo 😀 )...glasine o tome kruze vec neko vreme, tj. da ce Intel ufurati svoj Larabee (iako se i dalje ne zna sta je u stvari i kako ce da radi) i u PS4 i u Xbox720.

No, da se vratimo realnosti.Taj Carlijev tekst se ne bavi time uopste, vec se bavi time da je nVidia ispusila, lol...znaci ide tekst, pa oda "nVidie nema nigde, vidite li" pa onda opet tekst, pa "nVidia je ispala.." i tako jos nekoliko puta😀

Inace, evo i odgovora...

Best fiction since Lord of the Rings

a zato je tebe to tolko pogodilo.. jer je pljuvanje po nvidia-i 😛

Pogodilo?Mene? 😛

chisto sumnjam da ima trunke istine u ovom textu. znachajan je koliko i "mile kitith izvadio budalu" iz skandala

Cek malo, pre 7-8 godina citao sam clanak u kome je neki profesor govorio kako ce Playstation 4 sigurno imati procesor zasnovan na proteinskoj strukturi, da li to znaci da je Intel napravio tako nesto ili se profa presao za koju deceniju?

Ahahaha pre 7-8 godina. :d
Nije to bila proteinska struktura, to se zove Cell (celija), sa proteinima nema veze, a u Playstationu se nalazi od 2006.

^

lol 😀 😀 😀 😀 - e davno se nisam ovako nasmejao :d

- "imati procesor zasnovan na proteinskoj strukturi"

- "Nije to bila proteinska struktura, to se zove Cell (celija)"

---
elem, ako ga intel ubode iz prve sa "Larabeeom", mozda i zavrsi u PS4 - mada, kako vreme odmice Cell ce postajati sve brzi (MHz) i bice ga sve vise (jezgara) i ne vidim zasto bi Sony upropastio svoje postojece biblioteke i razvojne alate prelaskom sa Cella na x86 Larabre (druga stvar ako Larabre bude iskljucivo u ulozi graficke).

IBM je vec demonstrirao real-time raytracing na, ako se ne varam, 8 Cell-ova tako da bi najlogicnije bilo da PS4 ima samo vise brzih Cell-ova.

i na kraju, Sony je u pocetku razvoja PS3 verovao da ce Cell biti dovoljan i za rasterizovanje grafike, tj. da mu nece ni trebati poseban GPU 😉

Bice Cell i u PS4, 100%, pokazao se kao vrhunski, stavice samo vise SPE-ova, cena proizvodnje ce biti znacajno smanjena, programeri nece morati iznova da uce nove stvari, itd..

Pa nisu oni Microsoft da ce da rade 15 godina u minusu samo da bi za 20 godina imali monopol :d

Pa plan je da PS3 zaradi neke pare, ne da izbace PS4 sledece godine 🙂

PS4 nema šta da traži u priči dok se ne iskoristi PS3 onako kako je SONY naumio. Bluray još nije postao standard (jeste oterao HD DVD tamo gde mu je mesto), a daleko od da je prevaziđen, dokazano je da RSX može da se nosi sa 3 generacije mlađim čipovima (optimizacija je iz raja izašla), Cell još nije iskorišćen kako treba da bi bilo priče o nasledniku... Tako da, dok ne vidim PS4 na naslovnoj strani Kurira, ne verujem 😀

Pa zashto uopshte mora da izbace drugi hardver chim ovaj bude iskorishcen do maksimuma. Bash onda treba da naprave jedno 5 vrhunskih igara i da se ne akaju sa tehnichkim delom vec da se posvete samim igrama. Da na PCu ne izlazi novi hardver svakih 6 meseci, igre bi bile mnogo bolje...

Nazad
Vrh Dno