Šta je novo?

PlayStation 4 in 3D

nije fer, ja sam mogao da potrosim vreme na onoliki post a ti sad ne moras (tj. ne mozes) 🙂

... a bas me interesuje sta imas da kazes 😉 btw stigla opomena i meni 🙂

Poslednja izmena:
@kovach, ima istine u tome shto prichash ali preterujesh i josh navodish neke presude. koje presude, pred kojim sidom? (retorichko pitanje) presude suda koji tje mi dati odshtetu ako dobijem rak plutja od cigareta koje sam sam kupovao i sam pushio je relevantan mozhda u diznilendu.

presuda jeste bila da je M$ kriv - ali taj isti sud ga je kaznio tako sto je nalozio Microsoftu da mora da pokloni Windows skolama (u vrednosti od nekoliko desetina miliona $). Onda mozes da zamislis koliko je M$ preterao kad su ipak morali da ga proglase krivim ali su mu sa druge strane poklonili ovakvu kaznu (Windows u skole - ovo samo direktno povecava njegov uticaj i monopol).
to sto ga je sud proglasio krivim ipak znaci da je neko potrosio vreme, bavio se istrazivanjem, saslusavao svedoke... i na kraju zakljucili da je kriv, tj. da je zloupoterbio monopol.

Poslednja izmena:
eto, sama kazna je kontradiktorna presudi. sud sam pojachava monopol ms. kazhem ja ti sudovi preko grane...da te Bog sachuva

a zar nije ms popio i neku kaznu od eu, od nekolko stotina milona € prosle godine?

Naravno da je popio. Ali mislim da još nije platio i da se kamata zaračunava na dnevnoj bazi 🙂 Brane se kao što su nas "branili" devedesetih: "U Evropi nas mrze", "Preko Atlantika su ljubomorni na nas", "Evropska komisija želi da nam otme naše resurse i novac" itd.

ili: "evropa je u krizi i treba joj novac, pa hoce da rebne Americku kompaniju" 😀 😀 - ovo je najbolje obrazlozenje koje sam cuo do sad po pitanju M$-a i evropske unije 😀

Ja ne znam na kom forumu ovo treba da bude jasno ljudima ako ovde nije :d

^^
hehe... 😀 da, tamo je i onaj DeadmeatGA popio ban jer je trolovao kako je Cell shit !! 😀 😀

Pa dobro, dobijaju se i batine za manje budalaštine.

Ako na susednoj platformi optimizacija ne postoji godinama već se na najmanji trzaj ide na novi hardver umesto da se softver bolje optimizuje da iskoristi dostupan hardver, a RSX posle 2 godine tek pokazuje šta može da uradi. Pogledaj Killzone2 na šta liči u 2009. godini i vidi šta tri generacije mlađi hardver na PCu daje. Nije moja poenta da je RSX po specifikaciji dorastao GTX280 čipu, naprotiv, poenta je da na PCu ni taj GTX280 neće biti iskorišćen jer već imamo GTX295 a RSX će još bolju grafiku rendirati za par godina.

@ Cvejic

Upravo..

@ Colt

Reci da nije u pravu, budi realan...

Poslednja izmena:
Ne vadi se, pogresno se izrazio, poenta je da taj "matori", "zastareli" RSX, izvlaci neverovatne rezultate u kombinaciji sa Cell-om, a izvlacice i bolje.. zasto? Zato sto optimiziju igre.. KOJA je poenta GTX-a 295? Stvarno pokusavam da nadjem odgovor..

Poslednja izmena:
Evo ti sta Kojima misli o svemu tome: http://kotaku.com/381412/kojima-disappointed-with-metal-gear-solid-4. Naravno, fanboyi uvek sve bolje znaju, no comment.

Brate, od tebe sam ocekivao bolje :trust: Kotaku?? Coveka su (namerno) pogresno preveli, rekao je da je razocaran jer nije dostigao svoju viziju MGS-a, a to sto on zeli ne moze da se uradi za 10 godina, i ni sa jednim hardverom trenutno, demantovao je 5 puta da nije to mislio kako su oni preveli..

Poslednja izmena:
Pogresno preveli ? Nemam komentar za ovo.

Stvarno nema potrebe za objasnjenjem, sve je vec receno, mene ce proglasati za trolla i dodeliti titulu "nedovoljno pojedenog pasulja".

poenta GTX295 je ta sto ce neko da ga kupi da bi igrao igrice 😀

@colt - da li se zna odakle originalno potice ovo sto si linkovao i sto je okaceno na kotaku.com? (btw zar to nije sajt koji je sve vreme pljuvao PS3 ili sa ga pobrkao sa nekim drugim...?)

EDIT:
evo dok sam ja pisao post vi ste vec napisali dva 😀

- upravo to sto je Boris Lozac rekao - svuda po netu su linkovi ka kotaku.com - ne znam kako su preveli ali je cinjenica da su to samo delovi nekog, predpostavljam, intervjua - dakle, da li se zna gde se moze naci original?

u suprotnom: i na tarabi pise svasta :d

Poslednja izmena:
Pa pogresno preveli, pogledaj njihove clanke samo, "PS3 is d000med", "PS3 will never catch X360" i ostale baljezgarije.. Znaci otvorena mrznja prema PS3. Covek je rekao da je razocaran sa MGS4 u smislu da je u njegovoj glavi zamisljao sve to mnogo vece i bolje, a to sto on zeli ne moze za 10 godina da uradi sa 500 programera i 14 GTX 295 u SLI-u...

Izgleda da je slučajno :d

Takodje mozes naci razne likove koji tvrde da je MSFT zasluzan za zataskavanje postojanja vanzemaljaca, konspiracije svetskih razmera, terorizam u avganistanu itd itd. Ima nas svakakvih.

Poslednja izmena:
Nije samo u hardwareu stvar, vec i u razvojnim timovima.

Mislite da bi Bungie npr. uradio pola sa Cellom i RSX-om kao Naughty Dog?
Pa, Carmack je sam priznao da programeri ND-a znaju vise o multithreadingu od iD-a, pa nije ni cudo da je bivsi ND-ov progamer glavni programer PS3 verzije Rage-a. 🙂

Sony je pokupovao neke od najboljih razvojnih timova na planeti (Psygnosis, Naughty Dog, Polyphony Digital, a i Guerrilli sada pripada AAA status), neke formirao (Sony Santa Monica, keve mi, ja mislim da onaj ludi Rus namerno pravi 1080p@60FPS igru, samo kako bi generisao lulove na forumima :d), a sa brojem fantasticnih timova gradi odlicne odnose (Insomniac, Sucker Punch, Media Molecule itd.).
Svi ti timovi cine SCEWWS cije se postojanje zasniva na deljenju znanja i razvojnih alata za video igre. Zato Sonyeve igre i odskacu toliko po pitanju grafike u odnosu na... sve ostale.

Sony je pokupovao neke od najboljih razvojnih timova na planeti (Psygnosis, Naughty Dog, Polyphony Digital, a i Guerrilli sada pripada AAA status), neke formirao (Sony Santa Monica, keve mi, ja mislim da onaj ludi Rus namerno pravi 1080p@60FPS igru, samo kako bi generisao lulove na forumima :d)

koji ludi Rus ??

axa. pitam zato sto znam da je Tim Moss (aka Manikin/TLB) bio lead programer na GOW 1&2...

ubija kako ovi ljude rade 🙂

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno