Svi na temi o intesi pricaju o tome.Odakle ti to da pocinje sa naplatom deviznog racuna? U Intezi sam i prvi put cujem za to..
ja uzo vip mwallet , kartica stigla za 7 dana bez odrzavanja i besplatnaPosto intesa pocnje sa naplatom deviznog racuna, mora da otvorim devizni racun za placanje u nekoj drugoj banci. Moze li preporuka, taj racun koristim iskljucivo koristim za online kupovinu?
Imaš sve informacije na iPay, ali ti ih ne bih preporučio. Meni dva puta bankomat progutao tu njihovu mWallet, u Vip-u nemaju pojma kako da je aktiviraju..vozalii me tako 7 dana dok nisam podneo zahtev da je deaktiviraju.Mose li to da se poveze sa paypal-om?
Kako se vrsi uplata na taj racun?
Uzmi naruci ne kosta ni jedan dinar. kurir donese kurir aktivira karticu ja gresko klikno dvaput za karticu i oni poslali dve mastercardCitao sam sada o njoj na vip-u. Ovo je zanimljivo, samo me interesuje da li je ovo devizni racun, prilikom kupovine na stranim sajtovima verovatno se vrsi konverzija, zanima me po kojem kursu, recimo ako kupujem u dokarima na aliexpress, vrsi se verovatno konverzija u eur pa u usd? Ako ne gresim to nece biti povoljno?
Poštovani-/a,
Hvala Vam što se interesujete za naše proizvode i usluge.
VISA i MasterCard karticama izdanja Banke je moguće vršiti plaćanja putem interneta na inostranim sajtovima.
Predmetne platne kartice su povezane sa otvorenim dinarskim tekućim računom klijenta, ali klijent može otvoriti u Banci i devizni tekući račun u EUR i povezati isti sa VISA ili MasterCard platnom karticom.
Transakcije nastale u valuti RSD, kao i naknade, provizije i troškovi vezani za ove transakcije, evidentiraju se u valuti RSD.
Transakcije nastale u valuti različitoj od valute RSD, kao i naknade, provizije i troškove vezane za ove transakcije, evidentiraju se u valutu EUR bez obzira na valutu u kojoj je transakcija nastala.
Ukoliko je transakcija nastala u originalnoj valuti koja je različita od valuta EUR i RSD, konverziju u valutu EUR vrši Kartični sistem po zvaničnom obračunskom kursu koji koristi navedeni Kartični sistem na dan transakcije i koji je dostupan na zvaničnom Internet stranici Kartičnog sistema.
Banka nema uticaja na formiranje ovog kursa. Ukoliko se konverzija vrši uz naplatu naknade, takva naknada se utvrđuje Tarifnikom.
Kurs kartične asocijacije Visa Internacional javno je dostupan na WEB adresi https://www.visaeurope.com/making-payments/exchange-rates
Kurs kartične asocijacije Mastercard SA Europe javno je dostupan na WEB adresi https://www.mastercard.us/en-us/consumers/get-support/convert-currency.html
Za iznos transakcije, kao i za naknade, provizije i troškove, zadužuje se Račun u valuti transakcije. Valuta transakcije je valuta u kojoj je transakcija evidentirana (valuta RSD ili valuta EUR). Ukoliko je valuta transakcije EUR, za iznos transakcije kao i za naknade, provizije i troškove vezane za ove transakcije, zadužuju se sredstva na Računu u valuti EUR.
Ukoliko Kartica nije vezana za račun u valuti EUR ili na tom Računu nema dovoljno sredstava za pokriće ovih iznosa, zadužuju se sredstva na Računu u valuti RSD.
Za konverziju iz valute EUR u valutu RSD Banka primenjuje svoj prodajni kurs za EUR na dan transakcije. Ukoliko je valuta transakcije RSD, za iznos transakcije kao i za naknade, provizije i troškove vezane za ove transakcije, zadužuju se sredstva na Računu u valuti RSD.
Ukoliko Kartica nije vezana za račun u valuti RSD ili na tom Računu nema dovoljno sredstava za pokriće ovih iznosa, zadužuju se sredstva na Računu u valuti EUR.
Za konverziju iz valute RSD u valutu EUR, Banka primenjuje svoj kupovni kurs za EUR na dan transakcije.
Za ostale naknade koje Banka naplaćuje po Okvirnom ugovoru, zadužuju se sredstva na Računu u valuti RSD.
Ukoliko Kartica nije vezana za račun u valuti RSD ili na tom Računu nema dovoljno sredstava za pokriće ovih naknada, zadužuju se sredstva na Računu u valuti EUR.
Za konverziju iz valute RSD u valutu EUR, Banka primenjuje svoj kupovni kurs za EUR na dan dospeća naknade.
Prodajni i kupovni kurs Banke za EUR dostupan je na internet stranici Banke. Promene kursa zamene valute primenjuju se odmah i bez prethodnog obaveštenja Korisnika.
Ukoliko su Vam potrebne dodatne informacije ili pojašnjenja, pozovite naš Kontakt centar na broj telefona 0800 23 23 22.
Kako uplaćuješ pare? D ali imaš i drugi račun kod njih ili samo taj jedan?Ja koristim "Visa Virtual" karticu iz Vojvođanske Banke za online kupovinu. Besplatna je i nema odrzavanja. Uglavnom je koristim za kupovinu na Aliju. Uzimaju neku sitnu proviziju, nisam nikad racunao koliku, ali bas sitnu. Uvek uplatim na karticu maltene onoliko koliko pise u dinarima na Aliju i to prodje bez problema.
Kako uplaćuješ pare? D ali imaš i drugi račun kod njih ili samo taj jedan?
Erste, ali izrada kartice (MC) košta 400din. Jednom u 3 godine.,Jel zna neko jel neka druga banka izdaje te visa internet kartice bez mesecnog odrzavanja?
P.S. Nije nestašica plastike nego ih nemaju od kako su hakeri ishakovali bazu gde su bili podaci o tim poklon karticamaZvao sad Erste banku,kazu nemaju vise u ponudi te viza internet kartice.Nesto kaze nestasica plastike....I rece da se zvala poklon kartica
Hvala. To je super opcija ako već imaš nešto tamo, ali namenski samo ta kartica zahteva planiranje za svaku kupovinu.Imam obican dinarski racun. Sa njega prebacim novac na Visu po potrebi preko ebank ili mbank.
Ja prosle nedelje uzeo 3 nove u Vojvodjanskoj (Dina, Master i Visa virtual) jer su mi stare istekle. Čak su mi i Visu Virtual dali u plastici iako realno ničemu ne sluzi.Zvao sad Erste banku,kazu nemaju vise u ponudi te viza internet kartice.Nesto kaze nestasica plastike....I rece da se zvala poklon kartica
Sad bio u toj banci. Nema odrzavanje deviznog racuna jer ga ni ne dobijas. Dobijas samo Visa karticu. Nema mesecnog odrzavanja ni za nju ALI ima godisnje clanarine koja je 600 rsd.Vojvodjanska-OTP
Javio mi se neki smuseni lik koji pojma nije imao o ovim karticama, na svako moje pitanje je imao konsultacije sa nekim. Koliko sam shvatio, nema odrzavanja, rekao mi je da nema ni provizija na transakcije, ali bih ja ovo uzeo sa rezervom jer je covek tezak amater. Pretpostavljam da ima ono placanje za izradu kartice
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari