Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ko zeli da ustedi vreme svoje, neka bude ljubazan pa prvo ustedi nase i uradi search za stvari koje pita.

147 strana vez zove na uzbunu da se pročešlja i kao što je urađeno za pp odradi za internet kartice ili pak kao što sam Peci poredlagao a on s enačelno složio da se izdvoji tema oko plaćanja gde bi se sve pročešljalo

Oni koji imaju Amex Green/Gold, van Hit racuna, koliko je trebalo da stigne kartica osiguranja koja dolazi uz Amex? (da li se dobija kad i kartica?)

To i mene zanima. Tek treba da se prijavim za Amex Green, uzimam je samo zbog osiguranja

Refund bez problema ide na Intezinu karticu. Pusti mail Intezinoj korisničnoj službi. Zvaće te najkasnije sutradan i prebaciće te tehničkom licu. Oni će ti odmah reći da li imaš refund na čekanju ili ne. Imao sam takvu jednu situaciju i ispalo je da novac nikako da stigne na karticu. Sutradan su me zvali iz Inteze i rekli da nikakav novac ne vide i da refund nije izdat. Onda sam pritisnuo sajt gde sam obavio kupovinu i dobio refund za 5 dana.

Cime se bave kinezi ***... Ladno su uplatili refund tek kada sam se pobunio sa pricom uplaceno pre 2 meseca.. Ali dobra im je fora,skidam kapu.. Prvo prosecan covek skoro nikada nece proveravati racun za 2,3 dolara drugo mnoge ljude mrzi da traze njihov meil za zalbu koga su iskusno sakrili na sajtu.. Mogu samo da zamislim koliko kesa na ovu prevaru izotimaju

@ alfa, kibicer
Ja sam uzeo Visu Paraolympic, zbog osiguranja isto. Kartica osiguranja je stigla zajedno sa CC.

Poslednja izmena:
Tnx.
Ona (Visa PO) se nazalost placa (Green je besplatna prvu godinu, sa depozitom), plus za Green vazi i van Evrope (MC/Visa EuropAssistance vaze samo unutar Evrope)

Nisam znao da za AmEx važi i van Evrope. To je cool.

Kada sam se u ekspozituri raspitivao za Green, rekoše da ovo frie godinu dana važi povrmeno kada je neka akcija, a tog trenutka nije bila (mada mi je to malo sumnjivo...).

Članarina za Visa PO + dodatna kartica (cc i osiguranje) je 230 dinara mesečno, najpovoljnija od svih varijanti koje se plaćaju.

Imam ovu karticu i koristio sam je na internet kladjenje "bet365". Cak su me i oni zvali sve potvrdili ovo ono i sve je radilo i sada kada sam prvi put dobio lovu povucem pare na karticu i iskoci da je operacija uspela.
To je bilo 22.10, danas je 24.10 na karticu mi pare jos nisu legle.

Da li neko zna sta se desava, jel imao neko slicno iskustvo?

p.s. upitanju je suma od 10€ nista strsano...

Kad povlacis na karticu, to obicno traje 7 radnih radna (9dana). Barem je tako sa Moneybookersom.

U Raiffeisenu sam konacno otvorio Paket racun. Bas da vidim kakav im je nivo usluge, cene Online placanja, profesionalnost... Visa Electron je gotova za 3 radna dana, brze nisam cuo da moze :)

Intezu koristim vec dugi niz godina, nemam zamerki osim za SMS servis koji im za uplate kasni bar 30min, a za debitne kartice ne postoji SMS obavestenje o potrosnji.(samo kreditne)

Poslednja izmena:
Septimus moze i za debitne sms obavestenje po principu obavestenja promena po racunu. Tako ja radim za visa electron.
Hanabank ili Wooribank mi izdaju vidu debitnu isyog trena i sam podesavam pini internet id broj;)

Nemam pojma, sve debitne koje sam imao (Maestro i sad VisaInspire), kao i u okolini - nikome ne dolazi obavestenje o potrosnji po debitnoj kartici. Verovatno im je malo 300rsd mesecno za tako naprednu uslugu :).

A ovo za korejske banke - pa daleko smo mi od sveta. Samo sam naglasio da eto kod Raiffa me iznenadilo sto sve traje 3 dana. Obicno sam na karticu cekao 7-10 radnih dana.

Gledam sad nesto... Kupio sam nesto iz USA, cena je bila u dolarima, a zaduzili su me na Mastercard dinarskom racunu? Do sad to nije bilo tako ili sam lud? Od cega to zavisi? Evo lepo gledam kad kupim nesto sa App Store gde su cene iste u USD, zaduzi se devizni racun?

Osecam da to namerno rade jer je kamata na dinare 35% godisnje, a na evre 22%

Brljaju sa rezervacijom nekad kad je transakcija u necemo sto nije EUR (kune mi uvek rezervisu sa dinarskog)... finalno zaduzenje bi trebalo da ide sa deviznog (eur)

Da li Windows 8 podrzava Intesa on-line?

Zasto bi operativni sistem imao neke veze sa radom sajta? Nema razloga da ne radi.

Zato sto kada se tek pojavila 8 nije radilo, doduse bila je beta verzija. Mozda windows i nema bas veze, on line je vezan za browser.

Da li ima neki nacin da se provere transakcije na Amex kartici pre nego sto dobijem izvode za prethodni mesec? Nakon koriscenja Visa/MC, ovo mi dodje kao totalno WTF kartica :D

BTW, kako se sada gleda iznos u originalnoj valuti za Visa Electron i MC (pre izvoda)? Siguran sam da je ranije moglo da se vidi i u nedospele obaveze i u Prometu, ali od skora jedino u izvodu za MC mogu da vidim iznos u originalnoj valuti.
Dok u e-banking mi stoje sasvim drugacije stvari. Cak se desi i da Datum Valute i Datum Transakcije su obrnuti.

BTW, kome znaci slucajno: Visa i MC Intesine rade sasvim OK na Kubi. Moze sa Visa kartice da se podize na "svih 5" bankomata u Havani, za dodatnih 3% provizije (banka uzima svojih, a bankomat svojih - sto je iskreno prvi put da vidim da bankomat uzima toliki procenat, mada nemam preterano iskustva sa podizanjem gotovine). Sa MC moze jedino unutar jedne menjacnice da se podigne, uz vecu proviziju.
Podizanje sa Visa kartice nije neisplativije od banke/hotela/menjacnice. Sem ako dolar ne raste.

Poz.

Ako moze mala pomoc
..Ovako Izvadio sam danas Internet Karticu jer sam hteo da narucujem preko Aliexpress-a i problem je u tome sto ne znam da li mogu da uplatim npr 100e i da narucujem dok ne potrosim sve pare koje imam na kartici i onda da dopunim tj uplatim jos kad mi nestane.U banci su mu rekli da ne mogu tako nego da moram da uplatim onoliko koliko hocu da platim jedan proizvod koji hocu da narucim (npr ako narucujem patike od 50$ da uplatim toliko),jer je kako kazu racun otvoren i da oni mogu skinuti koliko hoce i da nije sigurno da stavim vecu sumu.Zanima me da li mogu da uplatim vecu sumu i da mi ono skine onoliko koliko kosta jedan proizvod koji narucujem a ne da za svaki proizvod idem do banke i uplacujem posebno,ima li neko iskustva sa tim? Hvala unapred!

možeš da uplatis koliko hoćeš naravno.
to što oni pominju, naravno da može da se desi, ali da je to baš toliko često ne bi ljudi kupovali karticama. treba biti obazriv gde ostavljaš taj broj kartice i sve će biti ok. mada uvek može da se desi da neko i pokrade bazu sa brojevima kartica pa ti onda svejedno što platiš...

možeš da uplatis koliko hoćeš naravno.
to što oni pominju, naravno da može da se desi, ali da je to baš toliko često ne bi ljudi kupovali karticama. treba biti obazriv gde ostavljaš taj broj kartice i sve će biti ok. mada uvek može da se desi da neko i pokrade bazu sa brojevima kartica pa ti onda svejedno što platiš...

Pa ja planiram samo preko Aliexpress-a da narucujem a koliko sam se raspitao on je jedan od najvecih online prodavnica da malo i veliko

TIP: Amex FX rate za EUR/USD je FUJ. 1.336 je ispao za transakcije koje sam imao 14-17Okt, koje su proknjizene 18-20okt. Naspram MasterCard-a koji je tih dana knjizio sa najmanje 1.358 (1.381 mi je knjizio placanje na Kubi, koje se vodi kroz USD). Visa Electron je bolja od Amex-a isto, ali je MC ipak najbolji ostao:
18.10 Amex kurs: 1.3288707799767171129220023282887
18.10 MC kurs: 1.3579545454545454545454545454545
18.10 Visa kurs: 1.3543712331550077876345906412948
Nije ogromna razlika izmedju MC i Visa naravno, ali evo, dakle brojki za isti datum knjizenja kako gde stoji. (ovo je najnizi kurs koji mi je MC primenio ovog meseca za USD). Nemam nijedan drugi datum da sve tri kartice imaju knizenje za poredjenje :)

Zbog čega ne mogu da promenim evre nazad u dinare? Pokušavam da prebacim sa deviznog na dinarski račun ali mi daje poruku "Greška!!! Nije dozvoljen menjač između ovih partija!".

Prebaci sa deviznog na devizni deo tekućeg. Pa onda u menjačnici razmeniš sa tog deviznog na dinarski deo.

Zbog čega ne mogu da promenim evre nazad u dinare? Pokušavam da prebacim sa deviznog na dinarski račun ali mi daje poruku "Greška!!! Nije dozvoljen menjač između ovih partija!".

Odeš u banku i tražiš da ti omoguće. Možda može i preko call centra.

A? Meni omogucuje bez problema. Da ne pokusavate sa pogresnog deviznog racuna? (racun kartice a ne obican devizni). Da li su oba racuna na vase ime?

Nazad
Vrh Dno