Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Ok, hvala vam na odgovorima! To me je interesovalo, i sve mi odgovara ...

Problemima nikad kraja :D. Izvadio sam onomad tekuci Hit, platio sam uredno vadjenje 240din ili koilko vec, i sada imam na njemu -125din iz nepoznatog razloga. Primio sam 10000din na racun ali u rasoplozivim sredstvima imam 9875,00 din. Naravno ne mogu videti zasto jer ako kliknem dugme "prikazi", vrti one 2 strelice u nedogled i ne otvara nista.

Moja pitanja su: Odakle je ovo -125din doslo, i gde je mesecno odrzavanje? Koliko uopste ja mogu da dignem sa tog racuna sad, hocu li moci da dignem sve ili cu morati da ostavim 300din da bi mi odbili to na kraju meseca?
Zasto ne mogu na netu da prebacim sredstva na dinarski stedni, uopste mi ne nudi taj racun, samo mi nudi devizni (koji je vezan za internet karticu), a na njega ne mogu da prebacim nista jer "partije ne odgovaraju"?

Tih 125 bi trebalo da bude mesečno održavanje.

Za HIT ne ... već 300 ... jedino da još nije dobio HIT, nego običan, koji prelazi u HIT posle prve plate ... šifra uplate 240 ...

Vidis to bi moglo biti istina, MADA, rekli su mi da vec imam HIT, da mogu da koristim mobi za dz zato sto imam HIT, a prvu platu necu ni dobiti jer je ovo tekuci za honorarne isplate.. tako da nemam pojma. Idem lepo u Banku da dignem te pare pa cu ih pitati sve, i ja retard vadim u Intesi zato sto kao imam racune tu vec pa cu moci da saljem sa jednog na drugi.. -.-

Pa možeš, samo ne da ŠALJEŠ, već da KONVERTUJEŠ, kako zamišljaš dinare da prebaciš na devizni?

Imaš na ebanku MENJAČNICU, pa tako radiš .....

Proveri, mora uplata da ti legne bar jednom sa 240 šifrom plaćanja....

Ja sam zadovoljan sa intezinim uslugama.

240
Zarade i druga primanja
zaposlenih
Zarade, naknada zarada, dodatak na zaradu (regres, topli obrok,
terenski dodatak) i primanja zaposlenih (po osnovu privremenih
i povremenih poslova i po osnovu ugovora o radu van prostorija
poslodavca)

249
Zarade po drugim osnovama
Zarade po ugovoru o delu, po osnovu autorskih prava, patenata i
tehničkih unapređenja, po osnovu imovinskih prava i stipendija

Trebalo bi da kad prodje uplata po jednom od ova dva osnova, da se aktivira HIT račun.

Ne moras da capsujes, umem ja da citam i mala slova :).

Pazi sad ovako. Hocu da prebacim sa tekuceg na dinarski stedni, ali ovaj racun ne postoji u menjacnici.

Ako probam da prebacim sa tekuceg na devizni, preko menjacnice, kaze mi da je partija ne odgovara. Preko menjacnice je sistem prost, nisam ni pokusao da prebacim nego da konvertujem i prebacim, samo tako i moze (po formi), ali kad probam, nece. Nece ni sa deviznog na tekuci. A sa dinarskog stednog na tekuci i obrnuto ne mogu jer ako mi je jedan selektovan kao izvor, ne daje mi uopste ovaj drugi kao destinaciju.

Sto se tice HIT racuna, verovatno je ovako kako ti kazes ali ne znam gde da proverim sifru uplate. Tamo gde sam ja gledao postoje 2 broja koja su duza, i ne zavrsavaju se ni na jedan od ova dva broja koja si naveo, nego na 5xx. Samo mi nije jasno ako mi HIT nije aktiviran, niti ce biti uskoro, kako mogu sada da koristim usluge HIT racuna, a pritom da placam mesecno odrzavanje za standardni?

Ma ja to da istaknem, ali me mrzi da boldujem svaki put, ovako mi brže ...

Pa ne možeš da koristiš HIT sve dok se ne aktivira... očigledno onda da i menjačnica i prabacivanje ima neke veze sa tim.

Ko ti je uplatio tih 10000 i kako? Pitaj njega šta je pisao.

Sve ćeš to morati kod savetnika, ali tek tamo od utorka sledećeg.

Da li intesa ima neki sistem za online placanje na rate? Ako bih hteo da uzmem nesto skuplje iz inostranstva i da to platim na rate. Nista mi nije jasno o njihovim kreditnim karticama.
Treba mi da moze da prodje na paypal i da ima sto manju kamatu. Revolving otplata sa 30% kamate jednsotavno ne dolazi u obzir.

Niko to nema :) Eventualno nesto izmedju nemacke i svajcarske banke neke ako postoje dogovori, ali Intesa iz Srbije da na rate prihvata vani - nope.

A kreditne kartice?

Na sve mislim. Ovde daju na rate samo sa firmama sa kojima imaju ugovor (na osnovu koga na drugi nacin zaradjuju banka i firma pa im se isplati).

Jedino ako ta firma od koje kupujes hoce da proda na rate, tj. da automatski mesecno skida sa kartice umesto da odjednom sve skine (rezervisu celu svotu ali naplate samo mesecno). Npr. Adobe Cloud tako naplacuje, mada mislim da i ne rezervise cak.

Koliko dugo se ceka na internet karticu ?
Podneo sam zahtev jos 18.04, sluzbenica mi je rekla da ce za 10-ak dana da mi stigne sms da je pokupim u banci, a jos uvek nista :S:

To naravno da moze, ali on ne zeli da placa revolving kreditom zbog velike kamate. Bas hoce na rate, ili eventualno sa manjom kamatom mozda.

Ma taj revolving je kradja cista :D
ne zelim da uzimam kredit za kupovinu nego da imam pravo odlozeno placanje. ok, ajd da ne bude da sam cicija, neka kamata je na mestu, ali 30% je previse.

Samo preciznosti radi:
Za Mastercard, fiksna EKS na revolving je 21.64% godišnje, za dug u evrima.

Ma taj revolving je kradja cista :D
ne zelim da uzimam kredit za kupovinu nego da imam pravo odlozeno placanje. ok, ajd da ne bude da sam cicija, neka kamata je na mestu, ali 30% je previse.

Iz Srbije za strane kupovine, nema sanse. Cim Intesa nije ponudila nista takvo za italijansku robu neku, dovoljno govori o tome :(
To ne funkcionise tako sto banka zeli da ti vise trosis, pa ti daje na rate - vec tako sto se prodavac odrekne dobijanja novca odmah ili prodavac placa neku kamatu i tako banka zaradi. A u slucaju Intese, ona dodatno drzi i dalje najveci deo POS terminala pa zaradi na obe strane. Kao Alpha sa Vero supermarketima. To nece strani prodavci prihvatiti kao dogovor sa srpskom bankom, jer je to za njih i premalo trziste i nije njihova banka.

Sta te zanima da kupis uopste? Jesi li gledao da slucajno nema toga negde na rate? Ili ako imas nekog u zemlji gde se to prodaje, moze on/ona na rate da kupi uglavnom.

Slaba vajda od svega toga. Ne isplati mi se da se bakcem.
kreditna je ono sto mi treba, ali mi je prevelika kamata. Prihvaticu to kao licni nedostatak i nastaviti dalje :D

Hvala u svakom slucaju na odgovorima

Čekaj, a što bi ti to plaćao godinu dana? ili 24 meseca?

Kamata na ostatak duga je 2-2.5 posto ...

Ako otplatiš recimo 100 evra iz 3 puta, imaćeš 7-8 evra trošak ...

Šta je tu probelm?

Drugari, sta moze da bude da mi se jos uvek full refund ne vidi u nedospelim obavezama banka intesa internet kartice, refund uradjen 07.05 , u pp nalogu lep opise da je refund odradjen na karticu itd..?

Ako se ne vidi ni u nedospelim obavezama ni u proknjizenim (pogledaj promet po kartici/racunu), onda nije ni poslat od strane PP-a.

Kako bese, sa Visa Electron SVE ide u EUR, cak i kad se ima USD partija?

Drugari, sta moze da bude da mi se jos uvek full refund ne vidi u nedospelim obavezama banka intesa internet kartice, refund uradjen 07.05 , u pp nalogu lep opise da je refund odradjen na karticu itd..?
Meni nije legao refund jos od 29.04 u intesi, cak sam zvao banku da im izdiktiram brojeve koje sam dobio da je placanje izvrseno, i rece mi operater da se pare vide ali da to prvo obradjuje NBS a posle prosledjuje njima, i nesto izlupa da je potrebno 5-7 radnih dana a proslo je skoro duplo...

Koliko dugo se ceka na internet karticu ?
Podneo sam zahtev jos 18.04, sluzbenica mi je rekla da ce za 10-ak dana da mi stigne sms da je pokupim u banci, a jos uvek nista :S:
Vidim da nisam jedini koji ceka... Ja sam predao krajem aprila. Verovatno je velika navala... Cekam jos ovu nedelju, pa ih zovem da vidim

Čekaj, a što bi ti to plaćao godinu dana? ili 24 meseca?

Kamata na ostatak duga je 2-2.5 posto ...

Ako otplatiš recimo 100 evra iz 3 puta, imaćeš 7-8 evra trošak ...

Šta je tu probelm?

Pa ne radi se o maloj sumi pa onda i ne mogu da platim tako brzo.

Pitanje za one koji su skoro vadili/podigli Visa internet, da li ste je dobili u neotvorenoj koverti ili niste ?

Predamnom je otvorila koverat, znaci dobio sam je u otvorenoj koverti. Mada osim validation koda ne znam sto bi to bilo bitno. Znam da pin moraju da daju u zatvorenoj koverti, a ostali podaci nisam siguran da su tajna.

Slažem se da nije naročito bitno, pogotovo što je debitna i nema pina, i uplaćujemo onoliko koliko nam treba za konkretan slučaj. Samnom je isti slučaj, s tim što ja nisam dobio ni kovertu, već samo karticu, klot ! :D Pitao sam jer sam sve kartice do sada dobijao u neotvorenoj koverti, doduše imale su pin. S druge strane na papiru koji sam potpisao stoji da sam je dobio u neotvorenoj koveri, pretpostavljam da je to zato što koriste šablon kao i za one sa pinom. Dakle, samo sam hteo da proverim jel' i sa ostalima isti slučaj.
Hromi Daba, hvala na brzom odgovoru :wave:

Vrh Dno