Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Da li naplacuju Mobi ako nema prometa po (obicnom) racunu?

Pa, vidiš da naplaćuju čak i onima kojima je besplatno :d Ko bi ga znao. Inače sam aplikaciju upalio jednom, kada sam je instalirao, pre par meseci i nikad više. Trenutno mi nije ni instalirana na telefonu. Tako da, bar u mom slučaju, nisu mogli da je naplate zbog korišćenja. Meni je glupa do zla boga, a nisam je odjavio jer je šatro kao besplatna, pa neka je možda zatreba.

Poslednja izmena:
Ja sam kao RR, neka.. sacekacu. Ne zbog eventualnih problema, vec zato sto takve stvari je lako zaboraviti da se odjave :) (isto tako sam rekao da seku Visa Inspire - jeste da me nista ne kosta, ali zasto da se zeznem opet da je koristim :))

Pa kako dižeš novac na bankomatu kada si u Srbiji?

Nikad mi to nije trebalo, ali imam Maestro za to.

Ja sam inače u Intezi isključivo i samo zbog American Express kartice i PayPal-a. I verovatno ću morati da imam živaca za još dosta gluposti koje mi serviraju, ***a, nije mi u interesu da ih napuštam (a i kod koga da pređem, kada su kod nas sve banke manje-više isto zlo sa kojim mora da se živi).
Par puta sam tražio menadžerku banke da njoj (obično je neka lepa devojčica) objasnim zašto ne želim da bacam svoj novac užasno visoke kamate, pa zato uvek fino podmirim celokupan iznos duga na kreditnoj kartici, iako uopšte nema potrebe, kako reče jedan devojčurak, zašto ne platim samo 5%, a ostalo "pametnije" iskoristim. E, to pametnije je da uplatim 100% i njima ne dam ni centa za kamatu.

Hmmm, meni su, kada mi je istekao Maestro dali Inspire, uz ubrazloženje da se ta linija kartica gasi. Najbolje mi je bilo kada sam ih pitao da li je moguće da se deaktivira PayPass na Inspire (ako je izgubim, neko može da provlači karticu bez pina dok ne primetim), odgovor je bio da ne može da se deaktivira, ali da ja ne moram da koristim tu uslugu :smackbum:

Inače Intesa se isplati jer imaju najviše radnji sa kojima imaju ugovor za plaćanje na rate bez kamate. Prosto obožavam da kupujem stvari od 1000,00 dinara na 6 rata :-devil-:

Poslednja izmena:
Odlicno... te radnje ionako moraju da uzimaju kredite da bi opstale, a ti pomazi banci tako sto forsiras da placas na 6 rata sitnice :D
Ovo za Maestro je vrlo moguce ali moj je vazio jos preko 2 godine kada su mi uvaljivali Inspire, pa nisam hteo da ga zadrzim. PayPass me ne brine, ja na Hit racunu ionako drzim po 5-10e ukupno (u sustini neki sitnis u EUR koji ne moze da se podigne bez konverzije i zaostala cifrica u RSD). Hit je tu samo zbog besplatne kreditne, i to je jedina stvarno bitna stvar meni. Ja imam prometa na samom racunu jednom godisnje :)

Meni su rekli da se DINA gasi, a ona meni odgovara jer nema PIN, samo je provučem ... za Maestro mi nisu rekli ništa ....

Nisam siguran, ali mislim da je Maestro deaktivirana momentom izdavanja Inspire, iako nije fizički uništena. Jel ti se Maestro javlja u online banci?
Ja i dalje mislim da su cene Intesinih usluga vrlo razumne (sav naš porodični promet ide preko nje), ali me bezobrazluci, bez obzira na cenu, jako nerviraju.
Kreditne kartice koristimo kao charge, isto kao Ringe Raja.

E, u pravu si, sad sam proverio, ladno mi nema više maestra .... nisam ni primetio, jer ga ne koristim .... da nije deaktiviran, imao bi 3 debitne vezane za račun ... DINA, MAESTRO i VISA INSPIRE ... :) :) :)

Meni su rekli da se DINA gasi, a ona meni odgovara jer nema PIN, samo je provučem ... za Maestro mi nisu rekli ništa ....

Meni stigla poruka da preuzmem novu Dinu, što znači da važi makar još godinu dve.

I ja sam dobio novu Dinu, posle preuzimanja Inspire. Inače problem sa PayPass-om imaju ljudi koji imaju dozvoljeni minus, pa teoretski neko može lepo da te spuca u taj minus, iako ne držiš novac na tekućem računu.
BTW poskupeli su i nalog posle 5 besplatnog na OnLine-u sa 20 na 30 dinara, ako neko nije primetio.

Poslednja izmena:
Drustvo, a gde drzite pare ako ne na tekucem?! to mu svrha nekako :)

Nije mi dosad palo napamet da je visa pay wave opasan (jer kod nas zasad ni ne radi nigde, ima samo pay pass i to jako retko).
Zanima me koja je to prodavnica koja bi dozvolila nekom da 50x provuce karticu u nekom razumnom roku?! sasvim je jasno da bi u civilizovanoj drzavi taj prodavac robijao

Sad sam se setio, kupujem u mesari neki dan, placam karticom :) naravno pos postavljen tako da ne moze da se dohvati i zena me opusteno pita za pin, ja je samo iskuliram i dodjem iza pulta da ukucam... tu ona meni pocne, ne razume zasto musterije nece da joj kazu pin i sta ja imam tu da joj zalaizm :))

sam sam se osmehnuo

Da, da, pričam o HITu, ja primetio tek ovog meseca.

Drustvo, a gde drzite pare ako ne na tekucem?! to mu svrha nekako :) ...

Novac stoji na dinarskom štednom i po potrebi ga prebacuješ na tekući.

...
Nije mi dosad palo napamet da je visa pay wave opasan (jer kod nas zasad ni ne radi nigde, ima samo pay pass i to jako retko).
Zanima me koja je to prodavnica koja bi dozvolila nekom da 50x provuce karticu u nekom razumnom roku?! sasvim je jasno da bi u civilizovanoj drzavi taj prodavac robijao
...

Većina radnji po ovim većim tržnim centrima ima PayPass, i kažem teoretski, neko može da zaređa iz radnje u radnju i provlači po ~2000. Ponavljam, teoretski...mada.

PayPass da, ali paywave ne, ili mislite da rade oba na istom aparatu? nisam probao...

Nisam ni ja nikada probao, a da budem iskren, ne znam ni koja je razlika. Ako sam dobro razumeo PayPass omogućava plaćanje bez provlačenja kartice, bez ukucavanja pina, već samo približavanjem kartice aparatu. I postoji neko ograničenje za visinu transakcije da li do 2500,00 din!?

Paypass i Paywave su tehnologije koje jos uvek nisu kompatibilne kod nas.Kartice koje imaju Paywave ne prolaze na citacima koji imaju samo Paypass i obrnuto.
Sto se tice Intesa Mobi usluge i njenog naplacivanja za februar mesec,uocena je greska i svima je vraceno 50 din. :)

Pozdrav svima.Malopre preuzeh Intesinu internet karticu.E sad mi je sluzbenik urucio papir na kome pise "da sam preuzeo karticu sa podacima i zatvoren koverat sa pripadajucim PIN-om i LIB-om".Medjutim sluzbenik je predamnom u banci iscepao koverat i izvadio papir(uputsvo kako se koristi i za sta kartica) i karticu i to mi dao u ruke a koverat je ostao kod njega.A na tom papiru sto je bio zajedno sa karticom nema nigde ni LIB-a ni Pin kod..medjutim koliko sam ja shvatio PIN se i ne izdaje jer kartica ne moze da se koristi na bankomatima,ali sta je sa LIB brojem jer mi je on potreban npr online uvid u stanje.Da li je mozda taj lib broj "broj klijenta"jer taj broj imam na onom papiru koji sam pomenuo na pocetku poruke?

da li imate problema sa dobijanjem mini-CD, mene vec mesec ipo zavlace kako im trezor ne salje diskove? da nisam instalirao Intesa Mobi, ne bi mogao da placam racune.

Ne zavlace.Trenutno nema mini CD-ova i pitanje je kada ce ih biti.

Mozda se najzad opamete i budu pustili TANs ili neki slican nacin za e-banking.
Samo da ne pocne IT mafia da prica kako je to nesigurno i treba da banke instaliraju gomilu softvera na korisnikov racunar :D

jesu li ti diskovi uneiverzalni ili su u nekom spoju sa sifrom kuja se dobija?
ja od pocetka koristim virtuelnu verziju diska tako da se ti diskovi sigurno mogu rezati bilo gde ili deliti online.

Ne znam koja je poenta, ali faktički ja više nemam online banking. Ustvari ga imam, ali bez diska ne može da se instalira Intesa Mobi.

Idi u eksp i trazi da ti urade redistribuciju aplikacije.

Ja nemam disk već mesec ipo dana i pre 2-3 dana sam prvi put imao jedno plaćanje koje nemam na predefinisanom računu, pa sam išao do banke. Zaboravio sam da imam mobi :)

Najgore je što se prave blesavi, kao imali smo pre neki dan i opet nema.

Vrh Dno