Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Meni su makar otvoreno rekli da nemaju već dugo i da nemaju ni ideju kada će dobiti. Stvar je u tome što su čak slali SMS da preuzmem CD u ekspozituri, kad ono međutim :p
Nervira me pomisao da će u jednom trenutku kada mi bude hitno odjednom zatrebati online preko računara i tada ću ga poduvati.

Meni je moja personalna bankarka sacuvala cd ;)
Inace mi je i ona rekla da ih nema i da je deficit :D
Za taj mobi, posto ja u proseku 1 nedeljno flashujem telefon, verovatno bih cesto morao da idem na novu autorizaciju aplikacije ? :)

Ne, vrati ga Titaniumom, radi sve ok. Uradio sam to mnogo puta.

Meni je moja personalna bankarka sacuvala cd ;)
Inace mi je i ona rekla da ih nema i da je deficit :D
Za taj mobi, posto ja u proseku 1 nedeljno flashujem telefon, verovatno bih cesto morao da idem na novu autorizaciju aplikacije ? :)

Magnifica,a? :)

A zar ne bi mogli da sami donesete neki prazan CD a oni narezu? Mislim taj CD samo ima sertifikat i NISTA vise, cim moze image lezerno da se napravi :D

ma opustele im poslovnice, pa da se ljudi malo opet druze. dokle vise taj samacki zivot internet bankarstva... :p

Informacija:

Ako nema prometa na racunu - sa Osnovnog racuna se ipak skida mesecno odrzavanje dok ima pozitivnih sredstava.
Kod HIT racuna ne naplacuju odrzavanje ako nema prometa iako ima sredstava na racunu.

Sta je bolje uzeti za internet placanje,najvise mislim na steam,ebay i planiram da uzmem lagalan windows 8...intesa visa electron ili visa internet?

Electron možeš da koristiš i na bankomatima. Za namenu koju želiš nema razlike

U Intesa On Line ne mogu da se rade menjački poslovi bez sertifikata, ili ja nešto pogrešno radim? Imam dinarski račun i za njega vezan devizni (visa internet) i ne mogu da izvršim promenu dinara u evre i prenos na karticu.

Može sve da se radi, ali moraš "izokola".

Prvo na tom HIT računu koji imaš, kupiš evre, ali možeš samo direkt na devizni deo istog računa.

E, posle toga, kada stoje evri na tom deviznom delu, onda možeš da ih preneseš na drugi devizni račun.

Direktno kad probaš, izbaci nešto u stilu "nije dozvoljeno izedju bla bla bla"

Ne možeš na Visa Internet karticu ni da prebacuješ, može samo na računu da stoji tom njenom, pa kad nešto platiš, onda krticaq " povlači" šta joj trebea...

Nadam se da si ukapirao, pošto žurim ... :) :)

Ja i pokušavam direktno na devizni deo računa da kupim evre sa dinarskog dela računa. Nemam drugi devizni račun, kartica je vezana za devizni račun, koji je vezan za dinarski. :smash:
Dobijam poruku: Greška!!! Nije dozvoljen menjač između ovih partija! (Err_95621).

Može sve da se radi, ali moraš "izokola".

Prvo na tom HIT računu koji imaš, kupiš evre, ali možeš samo direkt na devizni deo istog računa.

E, posle toga, kada stoje evri na tom deviznom delu, onda možeš da ih preneseš na drugi devizni račun.

Direktno kad probaš, izbaci nešto u stilu "nije dozvoljeno izedju bla bla bla"

Ne možeš na Visa Internet karticu ni da prebacuješ, može samo na računu da stoji tom njenom, pa kad nešto platiš, onda krticaq " povlači" šta joj trebea...

Nadam se da si ukapirao, pošto žurim ... :) :)

Čudno, ja sa osnovnog dinarskog računa diretno preko menjačnice prebacujem na devizni račun od visa internet kartice bez ikakvih problema.

Nennad, imaš HIT račun ?

Greška!!! Nije dozvoljen menjač između ovih partija!
Da, to je ta greška koja se javlja kad pokušaš da izmedju dinarskog tekućeg i deviznog internet kupiš devize.

Devizni koji imaš uz karticu NIJE vezan za dinarski gde primaš platu ili šta već. Možeš da ugasiš dinarski, devizni ostaje aktivan.

Moraš da imaš u onlineu sad (bar) tri računa:

1) 160-primamplatu-XX
2) 160-primamplatu-XX EUR
3) 160-visainternet-YY

Sa 1) na 2) možeš da izvršiš menjačke poslove, tj. za dinare sa 1) kupiš evre koji legnu na 2).

Posle kroz opvciju Plaćanja sa 2) preneseš te fevize na 3).

Odatle će kartica da povuče šta joj treba i kad joj treba.

Čudno, ja sa osnovnog dinarskog računa diretno preko menjačnice prebacujem na devizni račun od visa internet kartice bez ikakvih problema.

Sad sam probao i kod mene, i uspelo je, sa 1) sam kupio evre koji su legli direktno na 3).

Ali NEMA ŠANSE da je tako bilo, godinama korisitm, i sa vremena na vreme probao, nije moglo, mislim, ne bi se zezao zaobilaznim putem jer volim sebe da mučim :) :) :)

Možda nije kod svih, možda ima još nešto? U svakom slučaju, neka proba onako kako sam ja ranije radio. Možda mu tako proradi.

Poslednja izmena:
Da li imas dinarski racun ili tekuci racun?Postoji razlika.Ukoloko ne znas,procitaj mi prvih 5 cifara racuna,pa cu ti reci sta imas.

Imam HIT račun, još iz vremena delta banke, tamo od 1997 još dok sam radio u firmi i primao platu preko njega. Sada sam semi puštam zarade na njega, i ljudi mi uplaćuju na njega kad kupe nešto od mene, da bi bilo jeftinije slanje, bez otkupa.
Ona plastificirana kartica mi je još sa DELTA logo-om.

Znam da neke prve cifre označavaju grad, jer je nekad PO bio kao centar za regionalni, a sada je PA, pa ko sada otvara račun, ima drugačije te prve cifre.

Mislio sam na Nenada. :)

Da li imas dinarski racun ili tekuci racun?Postoji razlika.Ukoloko ne znas,procitaj mi prvih 5 cifara racuna,pa cu ti reci sta imas.

Mislim da je dinarski, ne primam platu u Intezi, račun je otvoren samo zbog Visa Internet kartice. Račun počinje sa 51-198-... Oni meni ne naplaćuju ništa za održavanje ovih računa, kao ni za intesa online, mislim da su zato neke usluge ograničene.

Moraš da imaš u onlineu sad (bar) tri računa:

1) 160-primamplatu-XX
2) 160-primamplatu-XX EUR
3) 160-visainternet-YY

U delu "računi" kada se klikne levo pored računa za promenu naziva za dinarski piše "A Vista dinarski račun", a za devizni "A Vista devizni račun", dakle samo dva računa.

Onda je to to ... kod mene nema to AVista .... u tome je razlika. Moj je tekući onda.

eternity, a šta je razlika? Koju funkciju onda obavlja diarski, da samo drži pare na njemu?

198 racuni su oni koji sluze za gift kartice koju verovatno i ti imas.To je kartica koja funkcionise po principu prepaid-a i namenjena je kupovini u Delta City-u i pojedinim prodajnim mestima koji je primaju,bez mogucnosti podizanja na bankomatu.
Postoje dve vrste dinarskih racuna:
-tekuci (Osnovni,Intesa Hit i Magnifica) koji sluzi za uplate zarade,honorara,alimentacije i po njemu se izdaju debitne kartice (Visa,Maestro i Dina);
-dinarski stedni koji sluzi za stednju i po kom se obracunava KS za sredstva koja drzis (4% god) i za njega se ne izdaju debitne kartice (izuzetak je tip 198, po kom se izdaje Maestro Gift kartica).

Nenade,s obzirom da ne posedujes tekuci racun,nije moguce preko menjacnice kupiti devize.Ako to vec zelis da radis,savetujem ti da otvoris osnovni tekuci racun (mesecno odrzavanje 125rsd).

Hvala na odgovorima.
Ne znam otkud mi račun za gift karticu, moguće je da sam nekada ranije imao gift karticu, pa sam kasnije uzeo visa internet karticu na taj račun. Ne sećam se više.

Visa internet se ne vezuje za taj racun,jer je dinarski,vec za namenski tip deviznog koji u sebi sadrzi broj 310.

Sad sam probao i kod mene, i uspelo je, sa 1) sam kupio evre koji su legli direktno na 3).

Ali NEMA ŠANSE da je tako bilo, godinama korisitm, i sa vremena na vreme probao, nije moglo, mislim, ne bi se zezao zaobilaznim putem jer volim sebe da mučim :) :) :)
Kod mene moze tako vec 2 godine...:D

E,ljudi,da li mi je potreban Hit tekuci racun ili je dovoljan osnovni za prebacivanje sredstava sa tekuceg na devizni,pa posle na internet karticu? Ovi u ekspozituri u Vrscu kaze da to moze samo preko Hit racuna...

I meni treba pomoc. Trebao bi da primim neke pare, legalno od firme na racun, mozda jednokratno mozda ne, ali ne moze devizni vezan za ovu karticu nego mora dinarski ili sta god, nemam ni ja pojma. Zanima me da li ovaj devizni podrzava dinar i da li ce u tom slucaju da ih stavlja na dinarski deo, ako uopste postoji? Ako ne, onda me zanima koje mi je najbolnije resenje u Intesi (posto vec imam racun i karticu) da izvadim racun na koji bi mogao jednokratno da primim neke pare, da me kosta sto manje, i naravno sto manje akanja oko vadjenja, i ako moze da ga kasnije ne gasim?

Ako je nesto nejasno pitajte pokusacu da pojasnim, retardirano sam objasnio posto ni sam ne znam zasto ovaj devizni ne moze i sta njima ustvari treba :p.

Koja je razlika izmešu internet i Viza electron kartice, koje su vezane za ist dev. rč? Jel se Visa electron koristi samo za sajtove tipa booking.com, i naravno, nije isključiva upotreba samo na netu.

Morale bi da imaju različite partije, bar je tako bilo.
Visa internet ne može na POS terminalima i bankomatima, može samo na internetu

od nase ili ino firme?

Imaju racune ovde tako da racunaj kao da je od nase.

Najbolje bi bilo ako mogu da izvadim pa da mi ostane za svaki slucaj, da imam, a da ne placam odrzavanje mesecno itd. Ako takva solucija ne postoji onda jedino da izvadim, primim pare, pa ugasim posle toga. Pa ako se dogodi da me isplacuju na mesecnom nivou onda mi ne bi predstavljao problem da otvorim ponovo.

Keva mi kaze da mi je potreban ziro racun, i da postoje neke banke (posta?) gde kosta znatno manje nego u Intesi, mozda cak i free.

Ne moram se ogranicavati na Intesu ako postoji jeftinije i bolje resenje, ali ako je svuda isto Intesa bi bila plus. Pitao sam u ovoj temi jer vec imam devizni vezan za Intesa Internet karticu, pa ako postoji neko veoma brzo resenje sa vecp ostojecim racunom?

Poslednja izmena:
Bitno je da li je nsaa firma a ne da li ima kod nas racun. Ino-firma moze imati ne-rezidentni racun kod nas (WizzAir ima recimo) koji moze biti devizni, i sa koga ona moze bez faktura i birokratije da salje novac i unutar zemlje.

Nazad
Vrh Dno