Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

Koristis?
Posto sam im trazio ali ne moze - samo uplate na racun stizu SMSom. Racun je obican.

Citavih 3 puta koliko sam u zadnje 3 godine koristio Maestro - stizalo mi je obavestenje o potrosnji Maestra kao obavestenje o potrosnji sa racuna.

Sutra da zovem Intezu da mi ukljuci to. A jel imas kakvu kreditnu vezanu za taj isti racun?

Od kada se kreditna kartica vezuje za račun?!

Mozda se nisam dobro izrazio:
Vidim tamo kad se otvori u banci HIT racun dobija se lepeza kreditnih kartica. Kad se otvori osnovni racun, dobije se samo debitna.

Posto na sajtu pise da SMS potrosnja moze da bude samo po kreditnoj kartici - moje pitanje je da li uz taj paket racun (uz koji ima maestro debitnu) ima i neku kreditnu karticu?

Sa sajta:
Prijavljivanjem Vašeg broja mobilnog telefona na šalteru Banke, dobijaćete besplatna SMS obaveštenja o:

- Isticanju ili promeni visine Vašeg dozvoljenog prekoračenja
- Neizvršenju nekog od Vaših trajnih naloga
Pored navedenih, možete se prijaviti u nekoj od ekspozitura Banke, i za sledeća besplatna obaveštenja:
- Potrošnja po kreditnoj kartici
(Banka Vam šalje SMS poruku posle svake obavljene kupovine, o potrošenom iznosu, mestu kupovine i raspoloživom stanju.
Usluga je dostupna za Master Card, VISA i DINA kreditne karice.)

* Za korisnika dodatne kreditne kartice, SMS poruka se šalje samo korisniku dodatne kartice.
Uplata na tekući račun (Posle svake uplate na Vaš tekući račun, dobijate poruku o visini uplaćenog iznosa)
- Uplate iz inostranstva na devizni račun (Obaveštavamo Vas o uplatama iz inostranstva na Vaš devizni račun)

Poslednja izmena:
Mozda se nisam dobro izrazio:
Vidim tamo kad se otvori u banci HIT racun dobija se lepeza kreditnih kartica. Kad se otvori osnovni racun, dobije se samo debitna.

Posto na sajtu pise da SMS potrosnja moze da bude samo po kreditnoj kartici - moje pitanje je da li uz taj paket racun (uz koji ima maestro debitnu) ima i neku kreditnu karticu?

Sa sajta:

I mene interesuje kako ovo sa sms-om može da se ostvari za Maestro, zato što i ja imam Hit račun i radi baš onako kako stoji u informaciji sa sajta koju je Septimus postavio, ni više, ni manje. A koliko vidim, ovde se ne pominje Maestro i sms izveštaj za potrošnju ostvarenu Maestro karticom.

U bilo kojoj grckoj banci dam 50rsd i imam sve u vezi SMSa, i obavestenja o potrosnji, i sms na zahtev. Sve radi super a ja zadovoljan.
Sto ne moze tako u Intezi nikad mi nije bilo jasno.

*plus ova postojeca obavestenja o uplati kasne oko 30min, nebuloza.

Hit racun, imam Maestro i Master. Ako neko nadje razlog da uzmem i Amex, uzecu i njega, ali osim paypal-a nisam nasao korist? (Nemam dodatni limit na njemu pa koj ce mi jos jedna na 10 postojecih :))
Ne dobijam obavestenje da je MAESTROM potroseno, vec posto je vezan za racun, dobijam obavestenje da je racun zaduzen.

Kreditna se vezuje i za dinarski i za devizni racun... ovo sam saznao slucajno jer sam imao "ghost" RSD racun dok nisam imao nijedan RSD racun u Intesi na e-bankingu... to je neki dinarski koji se otvara jer mora da postoji i RSD i EUR racun vezan za kreditne. Nije to racun kreditne, vec obican racun na koji je ona vezana.
Nesto zbog trajnih naloga za placanje, bla bla...

Pre nego neko trazi - nemam nameru da probam, posto sam Hit racun ne koristim uopste da mi ne bi naplacivali odrzavanje :)

Ne dobijam obavestenje da je MAESTROM potroseno, vec posto je vezan za racun, dobijam obavestenje da je racun zaduzen.
Da li si ovo za Maestro naknadno tražio ili ti je bilo uključeno po default-u?
Pošto meni po default-u sms obaveštenja rade samo za izveštaj o uplati na tekući račun i zaduženje po plaćanju Master Card karticom u inostranoj valuti.

Meni kao kod RR, s' tim što sms obaveštenja dobijam za sva plaćanja - i dinarska i valutna.
Jedno vreme je i za valutna plaćanja stizao izveštaj konvertovan u RSD, iako je zaduženje u valuti. Kasnije je to sređeno.

Ljudi imam problema sa konfigurisanjem Intesa Online banking-a. Tri puta sam procitao ono upustvo za podesavanje IE9 resetovao na default podesavanja, opet podesavao ali uvek prilikom placanja, posle kucanja passworda i odabira cd roma sa intesinim cd-om dobijem poruku:
( Server nije uspeo da pokrene bezbednu sesiju (FF10000009 Korisnicki sertifikat!)!

Gde gresim ??

Zvuci jako glupo ali ZOVI njihov call centar. Kad sam instalirao IE9 prvi put (preko IE8 u W7), nesto nije radilo kako treba i odredjeni e-bankinzi mi nisu radili.
Nismo nasli sta konkretno je problem, ali uspeo sam da vratim IE8 pa opet reinstaliram IE9 da rade.

Pitace te prvo da proveris obicne gluposti iz CC, ali meni se pala osoba koja je znala vise od "liste problema", tj. citanja ;) I tako sam resio.

Hvala. Unistalirao sam IE9 i vratio se na IE8 i radi. Bas mi je svejedno koju verziju IE-a imam posto na net idem preko normalnog browsera :D

A jel' moze online banking da radi u Chrome-u preko IE Tab extenzije ?

Cuj, cim si ti instalirao IE9, koji nije default, ocigledno ga volis vise nego sto mislis :D

Meni radi i u Ie10,samo cekiraj compatibility view (u address baru) .Btw nikakva podesavanja nisam radio. A inace i u ff i u chrometu radi Ie tab ;)

IE9 instalacija ume da zezne nesto, kada se instalira preko IE8 ponekad nista ne pomaze, osim uninstall (restore IE8) pa ponovni reinstall.

Konacno je moguce pristupiti Intesa online bankingu iz svi browsera, u pravo sam probao iz Firefoxa i radi odlicno. Sve je redizajnirano i radi bas, bas brzo, milina posle onog kilavog ******.
Ovo smo cekali ja mislim 5 godina.
Potrebna vam je Java min 1.62.

KONAČNO!!!! Radi kao sat, brzo, pregledno, sve je na ekranu, pa klikneš šta ti treba .... Me happy !!!

Upravo sam hteo da napišem isto što i vi iznad mene :D

Da potvrdim, sve radi kao podmazano na hromu :)

Cak kazu da radi i na Mac OS, nisam stigao jos da probam :)

Ljudi paypal mi je bio normalno povezan na intezinu karticu,ali pre neki dan sam dobio novu karticu i paypal nece da mi je prihvati.Kontam da ne moze vise ono sto je pre moglo da se registruje na bosnu ili neku drugu drzavu.
Jel imao neko slicno iskustvo?
Pisao sam paypalu ali mi nisu jos nista odgovorili.

Uzeo sam novu karticu, sačekao dan-dva dok je aktiviraju, promenio verifikacioni kod na paypal-u (onaj trocifreni broj na kartici) i radi.

Na temi o PayPal u imaš jedno 1000x napisano kako uraditi zamenu kartice. Samo sam je to napisao jedno 5-6 puta, a gde su ostali.

Vrh Dno