Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

evo ga i meni proradilo...

Ljudi podigao sam ovu karticu, i kada pokusam da je vezem za paypal izlazi mi ova greska:

"The credit card number you have entered cannot be verified. Only credit cards from approved countries may be used on PayPal."

O cemu se radi sada ?

kada si podigao karticu ?
Moras da cekas 24h koliko se secam....

A i Srbija nije na listi PayPal zemalja, mada mozes preko proxy-ja

Preko proxy-a da kucam sifru i credit card number :D da nije to malo nesigurno :)

Danas sam podigao karticu, ali cudno mi je sto izbacuje ovu poruku, kako to da su sad ove intezine kartice zabranili???

mozda ja gresim negde ali ne mozes da koristis Paypal ni sa jednom karticom iz Srbije.
Nasa drzava jos nema ugovor sa njima

Ma može sve, idi pogledaj malo temu Kako otvoriti račun na paypal-u ili tako nešto, sve je više puta objašnjeno.

Ma može sve, idi pogledaj malo temu Kako otvoriti račun na paypal-u ili tako nešto, sve je više puta objašnjeno.

Ukucao sam svoju adresu, podatke sve sve sve i stavio Croatia kao country. I opet ne radi i izbacuje gresku kako nece da prihvati karticu.

Probao je i ortak iz ITALIJE sa svojom adresom iz Italije sa tom karticom, i opet nece...

Poslednja izmena:
Aman, čitaš li šta ti čovek kaže? Ne može sa karticom iz Srbije. Nema veze šta ti pišeš , u onih XY cifara na kartici je i kod odakle je kartica, i oni po tome znaju.

Neko je napisao da je uspeo Blue AmEx iz Inteze, pa probaj sa njom.

Ne znam da možda nešto skoro nije promenjeno, ali ja sa Intesinom visa internet karticom koristim paypal sigurno godinu ipo dana. Registrovan sam na Sloveniju, ostali podaci isti (grad, adresa, poštanski broj... Svi podaci iz Srbije.)

Sa masterom takođe na istu semu, vec godinu dana sljaka. Placam news, i jos po koje zezancije

Nedavno sam otvorio devizni racun i Intezi i dobio Visa elektron karticu. Kada sam trazio Visa internet karticu receno mi je da ako imam Visa elektron ova druga kartica mi ne treba.

Jesam li dobro ukapirao napisano na ovoj temi, da bih sa tom Visa internet karticom dobio drugi racun za koji bi bila vezana ta kartica i ne bih morao da vrsim placanja sa glavnog deviznog racuna na kome bih drzao novac, nego bih mogao da prebacim potrebnu svotu novca na taj drugi racun i da sa njega izvrsim uplatu???

Samo da napomenem da sam sluzbenici banke vise puta ponovio ovu pricu o dva racuna, ali je ona insistirala da mi druga kartica (Visa internet) ne treba.

Traži drugog službenika. Ja imam dva računa, posebno za internet posebno za visa elektron.

I nikada mi nisu spomenuli da mi ne treba ....

Nedavno sam otvorio devizni racun i Intezi i dobio Visa elektron karticu. Kada sam trazio Visa internet karticu receno mi je da ako imam Visa elektron ova druga kartica mi ne treba.

Jesam li dobro ukapirao napisano na ovoj temi, da bih sa tom Visa internet karticom dobio drugi racun za koji bi bila vezana ta kartica i ne bih morao da vrsim placanja sa glavnog deviznog racuna na kome bih drzao novac, nego bih mogao da prebacim potrebnu svotu novca na taj drugi racun i da sa njega izvrsim uplatu???

Samo da napomenem da sam sluzbenici banke vise puta ponovio ovu pricu o dva racuna, ali je ona insistirala da mi druga kartica (Visa internet) ne treba.

Čekaj, ako si otvorio devizni račun zašto su ti dali Visa Electron? Ona je za dinarski račun a ne za devizni.

Za ovo drugo si dobro ukapirao, sa Visa internet karticom dobijaš poseban devizni račun na koji prebacuješ kad hoćeš.

I ta službenica ti je napričala gluposti

Hmm, ja otvorio pre 2 meseca devizni i trazio sam internet karticu i dobio. Znaci nikakvu elektron i sl. vec Banca Intesa internet karticu (kada kupujem nesto preko neta on je prepoznaje kao Visa).
I ne radim nikakvo prebacivanje niti imam 2 racuna.
Sve sto uplatim na taj devizni dostupno mi je odmah za kupovinu sa tom internet karticom...
Koliko sam shvatio vi imate 2 racuna pa prebacujete pare ??

Ona je za dinarski račun a ne za devizni.
VISA elektron je za onaj račun za koji je vezana .... Ja imam Visa elektron za firmu, dinarski, plaćam gorivo i to što ide na troškove, i imam VISA elektron za devizni, kojom plaćam preko putarine, gorivo i ostalo .... i VISA internet koja je vezana za poseban devizni . Čak i za taj devizni koji je VISA INternet možeš da tražoš VISA elektron, da kada ti neko uplati pare na njega, da dižeš na bankomatu.....

Manje-više, imam skoro sve što Inteza nudi :) :) :) Ebank firma, ebank fizičko, DINA i MAESTRO vezana za fizički tekući, MASTER uz fizički tekući, ta dva devizna .... dinarski firmin, dinarski firmin za bolovanje .... ludilo ... :) :) kada pogledam tu gomilu kartica, kao neki amer ...

i imam VISA elektron za devizni, kojom plaćam preko putarine, gorivo i ostalo .... . Čak i za taj devizni koji je VISA INternet možeš da tražoš VISA elektron, da kada ti neko uplati pare na njega, da dižeš na bankomatu.....

Vidiš ovo nisam znao da može. Pa kakve su provizije kad plaćaš sa deviznog u inostranstvu?

Hmm, ja otvorio pre 2 meseca devizni i trazio sam internet karticu i dobio. Znaci nikakvu elektron i sl. vec Banca Intesa internet karticu (kada kupujem nesto preko neta on je prepoznaje kao Visa).
I ne radim nikakvo prebacivanje niti imam 2 racuna.
Sve sto uplatim na taj devizni dostupno mi je odmah za kupovinu sa tom internet karticom...
Koliko sam shvatio vi imate 2 racuna pa prebacujete pare ??

Ma ako ti treba samo internet kartica nemaš potrebe da prebacuješ izmedju računa

Poslednja izmena:
@MM, Intesina Visa Electron za firme i fizicka lica se DEBELO razlikuje.
Za firme je sasvim normalna kartica (kako i treba).
Za fizicka lica VE uvek ima neku zavrzlamu! Uglavnom je vezana dinarski, pa se rade konverzije po njihovom kursu kako im se cefne.
Ili je vezana za devizni a kupovine u zemlji se racunaju u evrima, opet po njihovom kursu.

Ja imam VE vezan za Hit racun (isto kao Maestro samo je Visa). Placanje u evrima, imam evre na racunu - oni prvo skinuli dinare :)
Dakle, JAKO oprezno sa Visa Electron kod njih. Propitajte tacno kako se koja transakcija naplacuje i trazite to pismeno. (jer su jako male sanse da radnici znaju stvarno)

Visa Internet je dobra jer mozes da potrosis onoliko para koliko imas na tom deviznom racunu, pa nema sanse da te negde oshasholje ;)

Placanje u evrima, imam evre na racunu - oni prvo skinuli dinare :)
Dakle, JAKO oprezno sa Visa Electron kod njih. Propitajte tacno kako se koja transakcija naplacuje i trazite to pismeno. (jer su jako male sanse da radnici znaju stvarno)

Pa to je bitno, ja sam plaćao dinarskom Visa Electron u inostranstvu i skine po gornjem kursu čini mi se i to je to. A ako i devizna VE tako funkcioniše onda koja je svrha

Ja sam prvo imao samo visa internet, a onda sam uzeo i visa electron, vezana za novi devizni. Preko visa electron možeš da radiš sve što možeš sa visa electron + da plaćaš u prodavnicama i da podižeš pare na bankomatu, zato je možda službenica mislila da ti ne treba visa internet. Onda samo napomeni da želiš dva računa i te dve kartice.

Plaćanje u inostranstvu sa visa electron mi nije imalo proviziju, kad sam plaćao u eurima, kartica naravno vezana za evro. Provizija postoji kad podižeš pare na bankomatu, oko 3%.

Hvala svima na odgovorima.
Visa elektron je vezana za devizni racun i manje vise je sve onako kako je daxyco napisao, sa VE mogu da placam u inostranstvu bez provizije, a placa se provizija pri podizanju sa bankomata. To sam hteo, to sam i dobio.
Ono sto nisam dobio je poseban racun i karticu za placanja na internetu uz objasnjenje da mi uz VE vezanom za devizni racun, ta druga kartica ne treba.
Samo mi je bilo bitno da znam da se Visa internet vezuje za drugi racun, na koji mogu da prebacujem novac sa glavnog deviznog (na koji je vezana VE) tako da na tom racunu imam taman toliko novca koliko mi treba za planiranu kupovinu.

alfaunits,
Ja imam VE vezan za Hit racun (isto kao Maestro samo je Visa). Placanje u evrima, imam evre na racunu - oni prvo skinuli dinare

ja sam isto atko prvi put popasao mooda sa MAESTRO karticom vezanom za tekući. Pošto znamo da tekući ima dinarsku i deviznu partiju, ja uplatio evre, i sutradan otišao na put. Naravno imao sam i dinare. Plaćao usput, sve regularno, uveče proverio online, kad ono jajce, skidale dinare, evri netaknuti .... pa onda sutradan proverim, oni odrade neku noćnu konverziju, tek tada načeli evre kada ponestalo dinara .... ja ostatak onda razmenio online i tako pregurao taj put.

Kada sam se vratio, odem u poslovnicu, dža bu mooda mas, tako je to .... i onda me savetovala, pošto sam imao od ranije devizni na koji mi legale neke uplate preko SWIFT koda, da uz taj račun tražim VISA Electron devizni, i mislim da tu nema nikakvih konverzija ni zavrzlama. Sledeće nedelje opet idem u Italiju, pa ću baš da opet proveravam, ali mislim da je plaćanje u inostranstvu sa njom kao sa diarskom ovde. Sav teret plaćanja i procenat ide na teret prodavca, nema koverzija , skinu koliko si platio nešto. Normalno, na bankomatu skinu 3 posto, kao što bi ti skinuli 3 posto i sa dinarskog da dižeš na bankomatu nekle druge banke, a ne Intezinom ....

Hebi ga, zato volim Intezu, samo se treba dobro raspitati što kažeš ti, ne znaju sve, jer kod nje sam našao bukvalno sve šta mi treba.

Ja sam hteo da koristim VE jer brze prodje online prenos sa deviznog na Hit nego na MasterCard (mada u oba slucaja moze odmah da se koristi).

Imam tu Internet karticu od Intese, pa me interesuje jel mogu sa njom da kupujem preko eBaya? Vidim mogu da izvršim kalkulaciju za poštarinu, ali način plaćanja mislim da nije podržan. Konkretno ovaj proizvod.

Jedno pitanje, veoma malo toga znam, da li se na ebay moze kupiti sa Intesinom internet karticom ili kod svakog prodavca mora biti paypal?

Svaki prodavac naglašava način plaćanja, uglavnom, 99% prima PayPal, oko 5% pored PP i neku od kreditnih kartica (Master, AmEx, Visa,...).

Ljudi jel moze ukratko Visa Internet Komercijalne banke VS Banca Intesa Internet kartica?

Jedno offline pitanje. Kad plaćam račun za Telenor u banci preko naloga za prenos, da li poziv na broj sa računa pišem na nalogu pod poziv na broj (zaduženje) ili poziv na broj (odobrenje)?

Nazad
Vrh Dno