Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

nope, student sam, nezaposlen, tako da nemam ninakav racun, imam samo tu karticu i devizni vezan za nju.

:) Nema veze što si student. Svako može da izvadi te kartice jer su to debitne, nisu kreditne. Znači slobodno idi i napravi taj devizni i dinarski ako hoćeš.

:) Nema veze što si student. Svako može da izvadi te kartice jer su to debitne, nisu kreditne. Znači slobodno idi i napravi taj devizni i dinarski ako hoćeš.

mkaay ;D hvala na informacijama x]

edit:
hmm nista od toga, sad sam proverio na nekoliko foruma, potreban je depozit od 250 evra da bi izvadio Visa Electron, oh nvm

Poslednja izmena:
Odes u intezu i kazes da hoces da otvoris devizni racun zbog inostranih priliva, i da ti daju swift kod. Trazi i LIB za online banking. Preko online aplikacije ces moci da prebacis novac, sa internet kartice na pravu visu electron. Sto se tice razlika u kursu, mozes jedino da dizes devize bez konverzije. Ako su dolari npr. dignes dolare pa odes u menjacnicu i zamenis za eur.

Covece, kakvih 250e :wall:

Jel zivis na forumima ili u svarnom svetu? Idi u banku i odradi ovo gore sto ti je covek napisao, i slobodno ih pitaj koliko ces morati da platis (ako ista mora), ne brini.

Covece, kakvih 250e :wall:

Jel zivis na forumima ili u svarnom svetu? Idi u banku i odradi ovo gore sto ti je covek napisao, i slobodno ih pitaj koliko ces morati da platis (ako ista mora), ne brini.

pre tacno godinu dana bio u banka intesa u zemunu da se prijavim za visa electron, usao unutra(licno ortak mi rekao da nista ne mora da se placa, i da uzmes je uz licnu kartu) i onda mi lepa dama u uniformi kaze da li imate depozit od 200 evra :D znaci tad je bilo 200, danas sam procitao na forumu da je 250, ortak kaze da nije davao nikakav depozit :trust: znaci uzivo sam se uverio u to !!!! ali ipak cu pitati opet, proisto neverovatno kako rade te banke, npr kad sam vadio internet karticu, prvi put kad sam dosao da se raspitam i da potpisem ugovor, zenska koja me je "primila" nije znala ni da imaju tu karticu ni zasto sluzi o_O !!!! kad sam pitao dal moze da se dizu pare sa te kartice(sa tog deviznog racuna) morala je da ode kod koleginice da pita, i rekla je NE ! i kako onda ja da budem obavesten, ako oni nisu :wall::wall::wall:

edit:
hmm nista od toga, sad sam proverio na nekoliko foruma, potreban je depozit od 250 evra da bi izvadio Visa Electron, oh nvm

Nije potreban nikakav depozit za Visu Electron, ja je posedujem samo sam otvorio devizni racun, podneo zahtev za karticu i posle dve nedelje mi je stigla visa electron. Koristim je na netu, na bankomatima kao i da kupujem.

Nije potreban nikakav depozit za Visu Electron, ja je posedujem samo sam otvorio devizni racun, podneo zahtev za karticu i posle dve nedelje mi je stigla visa electron. Koristim je na netu, na bankomatima kao i da kupujem.

hope so :S: sutra cu da odem da proverim dal mogu da uzmem, hvala za info

Bas tako, otvori se obicni devizni racun i podnese se zahtev za Visa Electron karticu. I eventualno zahtev za LIB, da bi moglo preko online bankinga da se prebacuju sredstva.

Evo sa njihovog sajta:
Visa Electron je debitna kartica namenjena vlasnicima deviznih računa. Svi koji otvore devizni a vista račun dobijaju je besplatno. Omogućava Vam plaćanje roba i usluga na prodajnim mestima sa oznakom VISA Electron i podizanje gotovine u zemlji i inostranstvu. Celokupna potrošnja, čiji je limit određen visinom sredstava raspoloživih na deviznom računu, obračunava se u evrima, bilo da je izvršena u inostranstvu ili u zemlji.

edit:

Mislim da je potrebno 25 evra,bar sam ga ja tako razumeo.
Ja sam danas podneo zahtev za Internet karticu pa sam hteo da podnesem i za Visa Elektron pa mi službenik reče da treba depozit,ali mislim da je rekao 25e.

Danas sam podneo zahtev za Visa Electron i najzad su se usaglasili expozitura i centrala da ne treba više nikakav depozit za Visa Electron karticu.Ako je neko imao nedoumice sad ne treba da ih više ima .;)
Momak koji radi u expozituri nije imao najnovije informacije pa mi je u dva navrata rekao da treba depozit od 25 evra,pa su ga kontaktirali iz centrale,i nazvao me je da kaže da više nije potreban depozit i da dodjem da otvorim devizni račun.

Poslednja izmena:
Mogu da se pare podizu... Odes samo u najblizu ekspozituru sa onom plastificiranom karticom na kojoj je broj tvog racuna i kaze da oces da podignes pare i koju svotu oces i to je to... Ja dizem ovako...

Da li je za internet karticu Banke Inteza potrebno držati neki novac na računu ili ne?

Da bi verifikovao karticu, mora da bude nesto para, a to je 3 eur. Posle verifikacije mozes da imas i 0 eura nebitno je. Bitno je da odmah na pocetku kad otvoris paypal nalog uplatis par evra na racun ako hoces da verifikujes karticu.

To da,nego sam pomislio da misliš generalno.
Za Paypal i MoneyBookers treba da se ima nešto sitno upravo zbog verifikacije.

Pozdrav!
Planiram da uzmem intesinu visa internet karticu i da se registrujem na paypal...s obzirom da se za tu karticu veze devizni racun, a moze se dobiti intesin ebank, da li ja mogu iz druge banke da prebacim dinare sa jednog tekuceg na intezin i onda preko ebanka da te dinare prebacim na devizni racun?
Radim u jednoj banci i kod nas preko ebanka to moze da se uradi, ne znam kako intesa stoji sa tim?

Pozdrav!
Planiram da uzmem intesinu visa internet karticu i da se registrujem na paypal...s obzirom da se za tu karticu veze devizni racun, a moze se dobiti intesin ebank, da li ja mogu iz druge banke da prebacim dinare sa jednog tekuceg na intezin i onda preko ebanka da te dinare prebacim na devizni racun?
Radim u jednoj banci i kod nas preko ebanka to moze da se uradi, ne znam kako intesa stoji sa tim?

Ja sam prebacivao evre sa erste naloga na nalog vezan u Intesi (tj taj devizni), i ovo znas bolje od mene, trebao sam da cekam kliring da prodje ali je transakcija uspesno uradjena. To je sve sto ti mogu reci da sam Ja uradio, za ostalo probaj sam nece te pojesti :)

Prebacio si EVRE iz jedne u drugu banku? (ili si mislio dinare?)
A sto se tice pitanja @alexa021, da, moze to.

Hvala na odgovoru..pripremio sam teren za shoping sa ebay i amazon,cak sam otvorio i usa mail adresu za slucaj da se ono sto zelim ne salje za srbiju jos mi samo paypal fali. Sada osim u Novom Sadu zivim i u Indijani u gradu elkhart ili tako nesto :) super je sto ovo moze.i kod intese posto ne volim da cekicam u redu + kad ti se novac sa racuna skine elektronski bude ti lakse jer nisam morao kroz ruke da ga prisledim pa mi bude manje zao sto sam.toliko potrosio :)

Set up my PayPal account to receive and withdraw payments

To receive payments with PayPal, choose a Visa card issued in Croatia or a bank account in the U.S. to link to your PayPal account. You must withdraw payments from your available balance before you can spend it.

Your available balance is automatically transferred on the first day of every month to your linked card or bank account.

You can also withdraw payments from your available balance to your linked card or bank account at any time.

Learn more about receiving and withdrawing payments.
Where do you want to transfer your payments?

Available PayPal balance Visa card

Choose a Visa debit or credit card issued in Croatia to link to your PayPal account. We’ll send your withdrawals to this card, minus a fee. Then you can then use the payments any way you want.

Your available balance is automatically transferred on the first day of every month. You can also withdraw payments any time you want.

Learn more about withdrawals.
Use My Visa Card

Da li je neko probao ovo da aktivira?

Momci, kao neko ko jos od Jezde i Dafine zaobilazim banke u sto sirem luku, moram priznati da sam pomalo ekonomski neobrazovan, pa mi treba savet i misljenje nekog ko sa ovim ima nekog iskustva.

Naime, podneo sam zahtev za pocetnicku Internet platnu karticu kod Intese, dobio SMS da je kartica spremna pre oko nedelju dana, a tek danas otisao da je podignem. Tamo sam potpisao nekakav revers ne gledajuci sta na njemu pise jer sam bio malo zacudjen time sto je sluzbenica prvo cackala po nekoj fioci, a potom napravila karticu licu mesta. Tek kad sam dosao kuci procitam komad hartije, na kojem stoji da svojim potpisom potvrdjujem da sam platnu karticu podigao u zatvorenom kovertu.

Zelim da pitam da li se iskustva drugih korisnika u preuzimanju ove kartice poklapaju sa dokumentima koja su potpisali ili moj slucaj nije toliko neuobicajen? Meni se cini da bi bilo najbolje da odmah sutra otkazem karticu.

Hvala unapred.

Tamo sam potpisao nekakav revers ne gledajuci sta na njemu pise jer sam bio malo zacudjen time sto je sluzbenica prvo cackala po nekoj fioci, a potom napravila karticu licu mesta.

P.S.

Da budem potpuno precizan, moguce je i da je kartica negde pronadjena a da ja to nisam uocio, u svakom slucaju prosla je kroz nekakvu masinu i nisam je dobio u kovertu. Jel to iskustvo tako treba da izgleda ili ne?

To što je napravila na licu mesta je kartica deviznog računa koji vezan za Internet karticu. To je obično plastificirano parče papira sa tvojim brojem računa. Nju koristiš kad uplaćuješ i dižeš pare na šalteru.
Sama Internet kartica bi trebalo da se nalazi u zatvorenoj koverti koju je službenica izvadila iz fioke.

To što je napravila na licu mesta je kartica deviznog računa koji vezan za Internet karticu. To je obično plastificirano parče papira sa tvojim brojem računa. Nju koristiš kad uplaćuješ i dižeš pare na šalteru.
Sama Internet kartica bi trebalo da se nalazi u zatvorenoj koverti koju je službenica izvadila iz fioke.

Hvala na odgovoru. Karticu deviznog racuna sam dobio kada sam podneo zahtev, negde pocetkom meseca, ova kartica je napravljena i plastificirana predamnom i na to nisam ni imao zamerku. Danas sam podigao Internet karticu i sluzbenica se malo uzmuvala trazeci, nije ga nasla u nekakvoj fioci u kojoj je prvo gledala. Ja nikakav koverat nisam video, a jedina mogucnost da mi je promakao je da je bio zaklonjen telom sluzbenice u trenutku kad je pronadjen i otvoren takodje zaklonjen. U svakom slucaju, karticu sam dobio preko pulta, nije bila kovertirana. Hvala jos jednom na odgovoru.

Nesto su menjali i sada ne mogu da nadjem kako da prebacim € sa deviznog racuna na racun internet kartice!
[edit]
Nekako sam se snasao, ali jedva!

Poslednja izmena:
Ja poludjeh prije neki dan, dok nisam provalio kako sa dinarskog na karticu da prebacim

noobs :d

ja sam slao email njima... mada sam provalio dok su odgovorili... ali toliko o user friendly interfejsu :)

Pa ne, ranije sam imao samo ovu internet karticu kod inteze, nemam tekuci kod njih (zamislite, ima nas :d), ali sam u medjuvremenu uzeo i neki kredit, koji je dodatno umanjio preglednost, a i menjali su nesto.

Dal Intezina Visa Internet kartica ima ogranicenja na nekim sajtovima? Tj dal se moze koristiti na svim sajtovima ili neki odbijaju da prihvate?
Konkretno me zanima dal mogu da vrsim rezervacije avio karata i hostela? Takodje amazon.co. uk
I dal se placa clanarina/mesecno odrzavanje ako se otvori kod njih visa electron kartica?

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno