Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

markokgb,

Ako nije tajna, da li imas pasos te zemlje na koju si se registrovao ili boravisnu vizu?

Interesuje me kupovina preko Steam-a prvenstveno, a takodje i PayPal eventualno. Ima li neko iskustva u ovome? Kolike su provizije? Do sada nista nisam morao da placam (odrzavanje tekuceg itd.), kapiram da moraju na necemu da zarade, verovatno preko konverzije valuta.

CC_issuer i banka zaradjuju na samoj transakciji - naplacuje se procenat prodavcu (ti to ne vidis, ali sve cene kod prodavaca koji prihvataju CC, automatski imaju uracunato 3-5% na cenu bez obzira da li placas kreditnom ili ne).
Retko koja banka naplacuje konverziju valuta i to ne za sve kartice. Intesa mi nije naplacivala ni za MC ni za Maestro, za ostale ne znam, ali ne pise da se naplacuje.
Na kamatica.com sam video da je Alpha ranije barem imala neku MC na kojoj se naplacivalo 1% za konverziju i 1.35% ako se kupuje van Evrope, sto je jedina kartica kod nas da znam da naplacuje takve usluge.
Ne bi me cudilo da se za Amex naplacuje sve i svasta.. barem prodavci ne vole istu i ako je prihvataju, obicno dodaju 2% (Amex ih inace kosta vishe nego Visa/MC).
Raspitaj se u banci da bi bio siguran. Ali u svakom slucaju i da ti naplate 1% za konverziju valute, to je bolje nego sto bi za konverziju dobio i u menjacnici.

Znaci priznaju i boravisnu vizu kao dokaz, super.

Hvala za info.

help :)

imam banca intesa internet karticu i pokusavam da uplatim kredit za skype, medjutim bezuspesno...

hvala

PA sta ti kaze? :D

Problem with your payment
Unfortunately, your payment failed, but don’t worry, we didn’t deduct any money from your card.

Why was my payment refused?
Reasons for your card payment failing can be:
1. You entered the wrong details. Make sure you have the correct details and try again.
2. You didn't have enough money on your card. Make sure you have enough money before you try again.
3. You might be using an anonymous proxy or proxy server to access the internet, which we don't allow during the purchase process.
4. Skype is always doing its best to protect you from any kind of fraud. Sometimes this can cause perfectly legitimate purchases to be refused.

Probaj da otvoris Paypal na neku od zemalja u okruzenju pa preko njega,prilikom unosenja generalija korisit latinski alfabet,mozda si zaboravio cvc ili ti se jednostavno desila stavka 4.

Poslednja izmena:
Prijavio sam se u ponedeljak za visu internet, i rekli mi od 5-10 dana da cekam. Koliko ste vi u proseku cekali?

Jesam ja to pogrešno ukucao adresu ili se nešto opako istripovalo?!

LOL
Pending Renewal or Deletion

Zašto sam mislio da se ovakvi domeni zakupljuju na 100 do 150 godina unapred? :d

Ne mogu da verujem da se jednoj banci to desilo,a i domen su mogli da stave pod rs a ne com,deluje malo neprofesionalno.

Desilo se, ko radi taj i gresi :D

Mada nesto mi mirise da ce biti otpustanja :d:d

I ja sam to mislio, nego valjda nisu imale keša ....

Zamisli da coca-cola.com ili microsoft.com tako puknu .... lele , ala bi letele glave ...

Pa i ovde ce :D samo lagano da se otkrije ko je za**o pa ce biti svasta :d

Svašta može da se desi do 2015. godine...možda se ovaj iz Intese zaposli u MS :d

Domain Name.......... microsoft.com
Creation Date........ 1991-05-02
Registration Date.... 2009-10-06
Expiry Date.......... 2015-05-04

I ja sam to mislio, nego valjda nisu imale keša ....

Zamisli da coca-cola.com ili microsoft.com tako puknu .... lele , ala bi letele glave ...

Ne mora da se zamislja, secam se vrlo dobro da je microsoft imao isto tako epic fail pre 10 god. kad mu je istekao domen za hotmail :D

Poslednja izmena:
Mozda ce da se vade na Network solutions da im je nesto zeznuo, mozda :smoke:

Krenem malopre na online bank za fizička lica....a, da, ubili im domen...kad kod drugara čiji net ide preko Brisela (Telekomu plaćaju tunel, a sve ide preko njihovih servera odande), sve radi OK.

I onda se setim da co.yu domen još uvek postoji :mrgreen:
http://www.deltabanka.co.yu/code/navigate.aspx?Id=1
I sve radi OK....co.yu ne postoji neko vreme, država još duže, a Delta banka ne postoji godinama, ali koga briga ako sve radi :d

Update: moša

Poslednja izmena:
Haha, koji si ti car :d

Evo maltene ceo dan ne funkcionise, da li je moguce da im je toliko vremena potrebno da obnove registraciju...

Krenem malopre na online bank za fizička lica....a, da, ubili im domen...kad kod drugara čiji net ide preko Brisela (Telekomu plaćaju tunel, a sve ide preko njihovih servera odande), sve radi OK.

I onda se setim da co.yu domen još uvek postoji :mrgreen:
http://www.deltabanka.co.yu/code/navigate.aspx?Id=1
I sve radi OK....co.yu ne postoji neko vreme, država još duže, a Delta banka ne postoji godinama, ali koga briga ako sve radi :d

Update: moša

Svaka čast, majstore .... misim .... ,),),),),),),),) Blago nama s nama !

Nazad
Vrh Dno