Šta je novo?

Platne kartice za Online internet placanje (FAQ u prvom postu)

za 18$ su uzeli 13.18 evra
po krstarici 12.50e je 18$.
za 18$ je provizija ~70 din
pa, ne znam ako bih uzimao recimo za 180$ da li bi ispalo ~700 din - sto je vec mnogo

hm. sad citam ironmanbg-a, njemu su uzeli za vece transakcije duplo manje?
Cena 48.92$ (3135DIN), skinuli 51.13$ i 0.08€(preostalih na rc) ukupno 3282DIN

Poslednja izmena:
Cek, znaci Electron je skroz u EUR??? Nema dinara??? IMBA!
Proverio za ovo, jeste vezana samo za evre, ali se placanja u dinarima zaduzuju po kupovnom HIT kursu :( (tj. kao da ste banci prodali evre - smrc!)

@ima-li-koga-tu
Aj ti reci sada ko je tebi koliko uzeo za sta? Tj. sta si kupio preko cega, i gde je tacno koliko skinuto. Za karticu stavi i datume i original valutu (znaci celu kolonu koju ti Intesa prikaze u Online-u za tu transakciju)

Mene zanima da li je neko uplacivao sa Intezinog racuna na racun Moneybokersa, planirao sam da uplatim onaj min od 5e kako bi uspeo da verifikujem Electron karticu, sad me zanima koliko kosta to zadovoljstvo i da li je vec neko to radio ?

Ja sam pitao u poslovnici 2 razlicita radnika, jedan mi je rekao oko 40% provizije ce uzeti, dok mi je drugi rekao nekolko dana kasnije da ne mogu jer moram da uplacujem neke depozite od 30e, bla bla bla, a zena na telefonskoj podrsci mi je rekla da ce to tacno kostati 8.95e.

Jel ima neko iskustva sa ovime ?

Ja te bas i nisam najbolje razumeo za sta si hteo da pitas, ali evo.... Verifikacija racuna i kartice su dve razlicite stvari. Za karticu je veoma lak proces, tj (kad otvoris nalog na mb) samo tamo ubaci podatke od kartice i idi na 'verify' i kad zavrsis to skinuce ti neku kintu sa racuna (valjda izmedju 1 i 3 evra) i tebi treba tacna suma koju su ti oni skinuli. A tacnu sumu (nakon sto ti skinu) mozes da saznas kad pozoves sektor za platne kartice (ili kako se vec zove) ili da sacekas da se uplata proknjizi na online-u (to traje oko 7 dana), jer na online-u ne stoji prava cifra dok se ne proknjizi vec stoje neke dve uvecane.

Sto se racuna tice, to ne znam, ali mislim da imas sve na prethodnim stranama(i za racun i za karticu).

Pogresio sam. Nije ovde "na prethodnim stranama", vec u moneybookers temi.

Poslednja izmena:
Imam jedno pitanje vezano za ovu karticu, jel potrebno imati otvoren tekuci racun u intesi da bi se kartica izvadila ili je moguce i bez toga?

Moguce je i bez tekuceg racuna..

kad podneses zahtev, otvore ti devizni racun, jer transakcije vrsis u devizama.

Preuzeo sam karticu iz banke,ali mi nije prosla na paypal u Italiji gde vec imam linkovan racun i 2 debitne kartice.Cini mi se da sam u ovoj temi procitao da je neko vec uspeo da zakaci karticu na vec postojeci paypal,pa ako moze neki info koja je procedura (da li se koristi proxy...)ili jednostavno nemam srece.

Poslednja izmena:
Kada si je uzeo, jel imas vise od 2 evra na racunu i kada si ih uplatio?

Poslednja izmena:
Imam 5 evra na racunu,uplatio sam tj.trazio mi je sluzbenik pri podnosenju zahteva za karticu.Mada,mozda tih 5 evra i nemam,nisam proveravao(nece valjda da me zavrnu u banci :)).Uzeo sam je danas oko 10.

Poslednja izmena:
Prvo ne znam sto ti je trazio da uplatis 5 evra, ali to je sada nebitno.

Kartica ti se aktivira za (otprilike) 24 sata od preuzimanja - ovo je verovatno tvoj problem. Kad uplatis pare na racun, trebas da sacekas par sati dok ne budu dostupne za trosenje.

Poslednja izmena:
Kao sto ti je rekao srlebvk, treba da prodje 24h da se moze koristiti kartica, mada ja sam bez problema visu i maestro koristio odmah nakon uzimanja pina.

EDIT:

I meni su pre dve godine trazili da uplatim tih 5e

Pozovi sutra (nemoj ujutru, vec posle podne - cisto da prodje vise od 24 sata) taj broj sa zadnje strane kartice i sacekaj da ti se javi neki operater i pitaj jel ti aktivirana kartica.

Ako nisi, obavezno svrati do banke i aktiviraj online. U mnogome ce ti olaksati dosta stvari. Kao prvo, moci ces odmah da vidis ta 4 broja koja trazi PP za verifikaciju kartice, kad ti skinu onih 1.95 dolara (u slucaju da planiras odmah da je verifikujes)

Poslednja izmena:
Kako radi banca intesa sa menjanjem novca na deviznom racunu za internet karticu, ako ja sada recimo uplatim 5 eura ili 500 dinara a hocu da placam nesto u dolarima jel moguce cuvanje para na racunu u dolarima, znaci kad uplacujem da uplacujem u dinarima a tamo da mi konvertuje u dolare?

Pa to ti je devizni racun, tako da na njemu mozes da imas samo strane valute. Najbolja ti je opcija da drzis evre na racunu. Konverzija se vrsi po srednjem kursu i Intesa uzima tu jos neki mali procenat(kako, zasto, niko ne zna), tj nekih pola evra na nekih 20 evra vrednosti

Moje iskustvo: uplatiš evre na račun .... u bilo kojoj valuti da plaćaš, konverzija se vrši automatski ... tebi se na kartici vidi koliko je evra skinuto, pa možeš da izračunaš odnos te dve valute....... gde možeš da plaćaš u funtama, plaćaj u funtama, jeftinije izadje iznos na kraju ...

Zaboravih da napisem da ti je losija solucija da drzis valutu kojom placas (mislim na one koje nisu evro), jer se kod nasih banaka sve placa preko evra. Tako da ako imas dolare, a placas nesto u dolarima, oni te dolare prebace u evre, pa evre u dolare ili takvu neku glupost rade - imas objasnjeno na prethodnim stranama (ne znam kako tacno to ide, to su pisali neki drugi, ja licno nemam iskustva s tim, jer stalno drzim evre i placam njima)

Da ne pomesas ove dve stvari: MM ti je ovo za funte rekao u smislu da na samom sajtu biras funte, kad imas izbor izmedju evra i funte, jer je na tim sajtovima bolji kurs po nas, pa nas izadje malo jeftinije - mada, uvek ti to proveri

Poslednja izmena:
Baš tako, iako imaš dolare, i plaćaš u dolarima, paltićeš dva puta konvertovanje iz dolara u evro, pa opet iz evra u dolar ....

i da, lepo ti je srle objasnio, ja sam možda malo konfizno napisao. kada te na sajtu pitaju u čemu plaćaš, izaberi funte ....

to je prosto, izaberi neku igru, tipa 40-50 dolara, pa neka ti iskažu u funtama, evrima i doalrima .... ja kada sam uporedjivao bašza GOW3, kada platiš u funtama, dostava ti ispada džabe, na tu cifru ....

što veća cifra, veća ušteda ....

Kada sam kupovao GOW 1 i 2 platinum, jedan sam platio u funtama, jedan u evrima, a ista cena je bila, i manje mi je skinuto u slučaju sa funtama ....

Banke razlicito gledaju razlicite kartice.
Za standardne kreditne UVEK se kod nas iskljucivo u Evrima obracunava i drzi devizni deo (znaci sva placanja koja nisu u dinarima). kartica prosto ima DIN i EUR deo. Druge valute ne mozete ni u uplatiti na nju (mozete ako prvo konvertujete naravno, ali to je zasebna transakcija).
Slicno vazi i za vecinu internet i debitnih kartica.
Kartice koje se besplatno dobijaju uz devizni racun u Intesi (visa electron) su malo specificne. Kompletno zaduzenje ide u evrima po KUPOVNOM kursu banke. Ako imate neku drugu valutu bice konvertovana sa provizijom od 5-6% u evre (6% za USD, 5% za ostale) pa tek onda naplaceno.

Poslednja izmena:
Danas sam uzeo LIB i doplatio sredstva na devizni racun,sve je proslo ok.Sacekao popodne,uspesno dodao i verifikovao karticu na paypalu.Ujedno sam platio neke servise,sve radi odlicno.Pokusacu da prebacim neku malu svotu sa paypala na karticu,cisto da vidim da li funkcionise i kolike su provizije.

Odlicno. Vazno je da ti sve radi.

E sad sto se prebacivanja s PP na karticu tice, ne znam sta da ti kazem, posto to ovde (mozda cast nekim izuzetcima) niko ne radi, jer vecina ima naloge na okolne zemlje, a ko ima na ove gde moze da se prebacuje, oni nece da rizikuju da im zbog toga traze podatke (da potvrde adresu, da zaista zive u toj zemlji) i naravno ugase nalog.

Posedujem paypal account u inostranstvu koji je uredno potvrdjen (adresa,LK,cak su me i zvali par puta da mi uvaljaju business account).Trenutno sam u Srbiji i tako ce ostati do daljnjeg pa hocu da probam prebacivanje novca sa racuna koji posedujem u inostranstvu na intesinu karticu.

Poslednja izmena:
Hoces sa svog PP racuna ili bankovnog racuna da saljes na karticu??

Sa paypala.Povukao sam 10 evra da probam,dobio obavestenje da je transakcija rezervisana,i da treba 2-3 dana da se proknjizi,medjutim posle par sati sam dobio mail od paypala da su sredstva sa njihovog racuna povucena na karticu koja je nije podrzana,ukoliko ih ne kontaktiram blokirace transakciju.Odgovorio sam i sad cekam dalja desavanja.

Odobrili su transakciju :) i pritom mi omoguculji dalje povlacenje novca uz odredjene limite.Malo sam se iscimao,trazili su kopiju pasosa,par stranica gde su vize i broj telefona iz Srbije.Fleksibilni su,ne idu uvek "by the book",mada meni ovo nece nesto koristiti,ali eto htedoh da probam.

Znam da nije u pitanju Banca Intesa, ali je kartica druge banke:

Pre koju godinu sam uzeo Visu Electron kod Erste Banke (kao neka posebna ponuda - omladinska kartica za studente). Do sada sam sa njom samo preko bankomata kod nas podizao novac. Tada je bilo govora o Internet Kupovini.

Interesuje me kupovina preko Steam-a prvenstveno, a takodje i PayPal eventualno. Ima li neko iskustva u ovome? Kolike su provizije? Do sada nista nisam morao da placam (odrzavanje tekuceg itd.), kapiram da moraju na necemu da zarade, verovatno preko konverzije valuta.

Nazad
Vrh Dno