Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Opomene zbog cega? Ja sam objasnio kako, ti slobodno preferiraj plasmu nije ni mene briga. Objasnio sam koliko je w5500 blizu s10 i bolji, ti pretvaraj ovo koliko hoces u duel plasme i lcd-a. Ja poredim dva modela ti poredis dve tehnologije.Ne volis lcd, nemam nista protiv, ja volim obe tehnologije. To sto neki misle da je najjeftinija plasma bolja od najskupljeg lcd-a je druga stvar.

Poslednja izmena od urednika:
Ok. Ja tvrdim da ces razmisljati drugacije kadse budes duze druzio sa plasmom, LCD ce ti tada delovati smesno.

Poslednja izmena:
Nema sta da mi bude smesan lcd, obe tehnologije su mi podjednake, ne bi menjao misljenje i da imam plasmu ovde. Plasmu nisam uzeo iz razloga sto sam hteo veliki monitor. Uzeo sam A656 koji nimalo nije los televizor iako je lcd.

Pa sto bi bio los ako je LCD? :D
Ja ove Panasonike ispod serije G ne mogu ni da pogledam koliko je to losa slika u prodavnici u poredjenju sa recimo tim Sony-jem. Neke crtice i razvlacenja boja po ekranu uzas blagi.
A ovde ispada Sony je Sony sto se tice te W serije daleko kvalitetnija slika nego kod tog Panasonika. Dobro uzimam sa rezervom da je to postavka u prodavnici.

Ovo što si napisao za Panasonic je takva glupost da nemam reči.

Ja ove Panasonike ispod serije G ne mogu ni da pogledam koliko je to losa slika u prodavnici u poredjenju sa recimo tim Sony-jem. Neke crtice i razvlacenja boja po ekranu uzas blagi.

henry ima nadljudski sposoban vid. I kod g10 je nasao 1000 mana, a thx mod mu je apsolutno negledljiv :p

Lakse malo ljudi, nema potrebe za dizanjem tenzije. Hvala svima na odgovorima.
TV ce se uglavnom koristiti za gledanje kablovske (90%) i DVD filmova (10%). Bar je trenutno takav odnos. Mozda se kasnije promeni ili se pojavi i nesto novo sto ce se gledati..... Neko je pominjao osvetljenost i daljinu sa koje ce se gledati. Daljina je otprilike 3m. Mada moze biti malo manja ali i dosta veca (dnevna oba je 6m x 4m), ali je trenutna postavka namestaja takva. Sto se tice osvetljenosti, ne znam kako to objasniti ili reci dobra ili losa. Jer sto je za nekog dobro za drugog je lose i obratno. Ali na tom duzem zidu ima prozor 120cm x 120 cm i ona dupla balkonska vrata (2m x 1.6m). Mada dolazi i svetlost iz trpezarije (dnevna soba i trpezarija su jedna celina i zajedno daju cirilicno slovo G) jer i tamo imaju solo balkon vrata i uzi prozor (oko 70-80 cm).
Inace i ja znam da je najbolje otici u neku radnju i pogledati oba modela na licu mesta. Jer teorija i karakteristike sa papira sigurno nisu isto kao i kada uzivo pogledamo. Jer moze npr plasma biti 3 puta kvalitetnija i / ili bolja tehnologija ali mozda mom oku neodgovara ili obratno...
Mada 2 su stvari tu bitne. Cesto sam gledao u tim megamarketima poudu tv-a i uvek mi je to bila znato losija slika nego moj crt koji godinama imam. Razvuceno, bledo, mutno i td i td... Sa te strane ne bi ni trebalo da menjam svoj postojeci tv... Ali mozda je to jer u tim velikim radnjama nije na tv-u podeseno sve kako treba, u glavnom su oni jeftiniji modeli (dno dna sto se tice kvaliteta) ili sama ta atmosfera, previse svetla, slabiji signal pa su kanali losiji ili sta jos moze biti.... Takodje pored tehnologije ova dva modela se razliku i po klasi, bar mi to cena govori jer je Sony oko 120 000 (u redovnoj prodaji), a Panasonic oko 90 000...
Vec sam napomenuo da samo za ova 2 modela imam ponudu (oko 20%) ispod trzisne i da zato samo njih 2 uzimam u razmatranje i ne znace mi puno odgovori tipa "Za par hilada vise moze uzeti znatno bolji" i td.

Jos jednom hvala....

Poslednja izmena:
Koji god da uzmes nećeš pogrešiti.

Ako ti znače 2" više, a meni znače, lakše ćeš se odlučiti.
Ako ti znači da platiš manje, onda je opet Panasonic u prednosti.

Sa druge strane w5500 je ne odličan već vrhunski lcd tv.

Javi šta si odlučio :)

Poslednja izmena:
Ovo što si napisao za Panasonic je takva glupost da nemam reči.

Mogu da odem sa fotoaparatom pa da pokazem malo razliku izmedju Panasonic serija S,U,C itd... sa ovim Sony-jem ili Samsungom recimo LN650,640,610 ili cak 550 prema tome nemoj oprezno sa ovakvim izjavama.
Ne morate da toliko bas hvalite to sto ste kupili.

@Joriq
ovde je G10 jedan od najboljih i nema mana a pogotovo sto ga je doticni kupio znaci.
[sarkazam]Veoma koristan mod THX - svi ga koriste i ako to nema nemoj slucajno da uzmes taj TV ok?

Nemojmo ici u flame, nema potrebe, inace cu da podelim warnove.
Hvala na razumevanju ;)

...
Gamma kod S10 je 2.05, na W5500 je 2.2 (veca vrednost game= bolji detalji u mracnim scenama).
...
Ja se izvinjavam, al' ta izjava nije na mestu...

Treba prvo shvatiti šta je gamma...

Edit: Ublažio sam komentar... :)

Poslednja izmena:
Izvinjavam se na flejmu ako je bio ali ne volim favorizovanja bez ikakvog povoda pogotovo sto taj Sony odvaljuje ove Panasonike u svakom pogledu.

"Takodje pored tehnologije ova dva modela se razliku i po klasi, bar mi to cena govori jer je Sony oko 120 000 (u redovnoj prodaji), a Panasonic oko 90 000..."
Eto sam si rekao znaci neuporedivo i ja da sam na tvom mestu izmedju ova 2 modela ne bih uopste ni razmisljao jer ti se odgovor namece sam iz mojih.Savetujem da odes do prodavnice i uporedis skoro sam siguran da ces izabrati Sony.

Takodje bih zeleo da dodam da imam ovu lovu i da uzimam sada u ovom trenutku TV isao bi na LCD LN46B750 koja je tacno oko 120 000din.

@ljubanve
"Kad kažem na neviđeno hoću da kažem da ne znam baš kakav je taj Sony. " ->Tek sad videh ovo ahhahhaaahhaha:d

Poslednja izmena:
Moracu da se umesam ovde,zaista ne bih da zvucim bezobrazno ali ova izjava Tjerija da plazme Panasonic ispod g serije daju losu sliku u odnosu na Lcd-ove Sony pa svi kazu da svu se Sonijeve serije osim ovog modela koji ste rekli cist prosek i nista vise,je takvo lupetanje da ne mogu da poverujem sta je covek napisao,drugo mislim da experti kao Gizmor znaju da ove razlike u brojkama za gammu i ostale parametre su samo razlike na papiru u realnoj primeni ne verujem da ce se primetiti pogotovo sto smo mi svi prosecni korisnici a ne neki testeri ili profesionalci kao Nani, i moram da dodam ipak mislim da je Gizmor na strani Lcd-a al to nece da prizna :))

Poslednja izmena:
ipak mislim da je Gizmor na strani Lcd-a al to nece da prizna :))

Priznajem da branim jer tehnologiju smatram da nije totalno djubre kao sto ostali misle, i to nikad nisam skrivao, a sigurno pripomaze i to sto imam tu tehnologiju. Nisam na njenoj strani jer znam da je inferiornija tehnologija i da je plasma bolja, ali je branim zato sto zapravo moze da se poredi sa plasmom, inace je ne bi proizvodili vise.

Poslednja izmena:
Naravno da moze,po meni su obe tehnologije dobre i svako treba da uzme ono sto vise voli ili da prilagodi svojim potrebama,ali govoriti ovo je ****** a ovo bolje zato sto kosta 120.000 dinara mislim da nije na mestu,iako svi znamo da na nasoj krs kablovskoj ni nema razlike ako kupis tv od 2 hiljade evra i ovaj od 800e dobijas gotovo istu sliku da se ne lazemo,mozda su cifre u test programima drugacije ali slika je identicna,tako da nema potrebe da se prepiremo, bilo sta sto se uzme od HD opreme je kul :))

Poslednja izmena:
Naravno, ali ja jos nisam ni cuo potrebe acce koji je tek kasnije objasnio za sta mu treba televizor, i nisam predlozio nista dok ne dobijem njegov odgovor. U medjuvremenu me je Sasa onako slatko napao i popljuvao je lcd tehnologiju bez ikakvog razloga. Uvek, ali uvek sam bio objektivan sto se tice predlaganja plasme umesto lcd-a kada potrebe to diktiraju.

Acco uzmi S10 sada kada sam cuo za sta ce tv da ti sluzi, to ce ti biti najbolji izbor. Ubuduce necu davati misljenje kada se biraju dva modela razlicitih tehnologija, ovo je bio moj zadnji savet. Ostavicu drugim ljudima da odgovore, ima ovde dosta ljudi koji se razumeju u obe tehnologije.

Nemoj tako,svako se nekad istripuje kao sto je acca napao lcd tehnologiju tako je i Tjeri rekao ono sto nema veze sam vezom a to i ti znas :),ali po ovim potrebama njegovim ocigledno je da je S10 daleko bolji izbor,i nastavi da dajes savete ja sam te ono bio smarao i poslusao i ne kajem se vrh je :)

Thierry henry nije toliko dugo u plasma vs lcd prici, i ne razume se toliko u obe tehnologije, i zato nisam hteo da komentarisem njegove izjave. Covek prica sta vidi u radnji ,mada svi vec znamo kolika je razlika testirati nesto u radnji zbog osvetljenja i kvaliteta signala koji salju do televizora. Ne mogu ja sad da mu kazem da je to glupost i da pljujem po njemu bezveze bez potrebe.
Mozda i jednostavno vise voli sliku na lcd-u, ne mora svakom da se svidja slika sa plasme. Ja to postujem.
Tu sam da dam savet. Ne teram nikog puskom da me poslusa.

Naravno,ali je on toliko popljuvao plazme i agresivno reagovao,tako da mora da mu se objasni da tu gresi i to je to,svako nek uzme ono sto voli i tako ce biti najbolje :)

Naravno,ali je on toliko popljuvao plazme i agresivno reagovao,tako da mora da mu se objasni da tu gresi i to je to,svako nek uzme ono sto voli i tako ce biti najbolje :)

Svaka cast Gizmoru jer svako ima svoje misljenje a moje misljenje je da su dalekooooo losije Pana plazme ispod G serije od onih LCD-ova koje sam ja naveo. Takodje nisam popljuvao Plazmu kao tehnologiju jer se i sam zanimam za nju(zainteresovao sam se bio za PN50B550) a to sto ti mislis da sam ja neki pljuvac tehnologija je tvoj problem.
Da se razumemo, mene ne zanima ko ce vise koju tehnologiju vise da popljuva i nisam od onih koji ce se raspravljati do sutra. Jednostavno imam moje misljenje sta bolje izgleda u prodavnici SD,HD i ostali source-vi na razlicitim modelima TV-ova,jer nemam gde da testiram osim samog sebe i prodavnice.
Eto vidis ti si rekao da ja nemam veze sa vezom a to nije lepo reci nekom koga ne poznajes kao ovaj tip Joriq. Ko si ti da mene ubedjujes sta je za mene bolje a sta ne i da govoris nekome da tvoj G10 nema mana?:trust:
Pitacu za savet ljudi ali u krajnjem slucaju ja sam taj koji kupuje i ja odlucujem kao i sto ces ti odluciti za tvoj TV a tako i Acco.
Ja nisam neki strucanjak u ovoj oblasti niti me preterano to zanima ali verujem svom oku kada ga bacim na test. Ono sto meni zapada za oko kad pricamo o Plazmi od Panasonika su G i V serija o Z ne zelim da pricam previse $$$, Samsunga 550,650,850, Pioneer takodje preskup ali sjajna slika; Sto se tice LCD-ova ono sto mene interesuje su Sammy 640,650,750, od Sony-ja KDLVE5,KDL46W5100,KDL46Z5100.
U pocetku sam bio vise za Plazmu pogotovo 550 jer je relativno niska cena kvalitet koji ovaj Samsung pruza je malo reci veoma dobar. Medjutim u bliskoj buducnosti klinci dolaze a i zena ne bi da se bakce sa Plazminim takoreci "manama" tako da smo se odlucili za LCD ali jos uvek cekamo i merkamo cene.
Pozdrav svima i opusteno bre ljudi i tako je svako nek uzme ono sto mu se svidi:)

... ali je branim zato sto zapravo moze da se poredi sa plasmom, inace je ne bi proizvodili vise.

LCD se koristi za masu stvari, pa se za usput koristi i za televizore. Tehnologija je tu, jeftina je, poznata, sto da ne.
Plasma je problem jer se koristi prakticno samo za televizore, nema drugih ekrana, npr na mobilnom telefonu, za racunar, bilo destkop ili prenosni, koji koristi plasma mataricu.

Zbog tog "cost effective" rezona je vecina proizvodjaca odustala od plasme. Lakse im je da visak novca iz razvoja upumpavaju u marketing jer ljudi definitivno kupuju LCD, cak sta vise, masa misli da se plasma gasi vec godinama i da je LCD, a posebmo LED superiornija tehnologija. Ocigledno (za sebe) rade dobar posao.

Ma naravno Tjeri i treba da uzmes ono sto volis,nisam rekao da nemas veze sa vezom nego da ti izjava nije na mestu a rekao si upravo ljucnu recenicu U PRODAVNICI,nikako to ne sme da ti bude merilo posto tamo su uglavnom svi televizori razlicito podeseni to nije relevantno,bar su tako meni govorili experti,ovde treba da se pomazemo i da dajemo savete kako bi ljudi na kraju napravili pravi izbor i naravno svako nek uzme ono sto voli to je najbitnije :)),a ovo sto je rekao Sasa apsolutno se slazem sa tim zato se i vise forsira Lcd,u svakom slucaju obe tehnologije volim i kul su :)

Zavisi sve od signala koji se pušta u prodavnici, to može da bude užas a možeš i da se oduševiš slikom.
Pre par dana sam u BigBangu video hdmaterijal na 42x10, downscaled na hdready, to je izgledalo fantastično.

Ako neko naidje do njih (u ušću) nek pogleda kako na plazmi slika može loše da izgleda, stavili su neki stariji LG 42" model i slika je grozna.

Pozdrav svima, odavno pratim ove teme o plasma/lcd tv-ima iako je meni takav tv u planu verovatno tek za godinu-dve.
Neću ništa reći o tome koji preferiram (jer se još nisam odlučio skroz iako bi tv služio za filmove i tv :) )
ALI da li ste obratili pažnju na ovajdeo accinog posta:

Sto se tice osvetljenosti, ne znam kako to objasniti ili reci dobra ili losa. Jer sto je za nekog dobro za drugog je lose i obratno. Ali na tom duzem zidu ima prozor 120cm x 120 cm i ona dupla balkonska vrata (2m x 1.6m). Mada dolazi i svetlost iz trpezarije (dnevna soba i trpezarija su jedna celina i zajedno daju cirilicno slovo G) jer i tamo imaju solo balkon vrata i uzi prozor (oko 70-80 cm).

Meni to deluje kao dosta osvetljena prostorija? Da li se u takvim slučajevima LCD pokazao bolji od plasme? (to me isto zanima jer jaaako retko gledam tv u mraku)

:wave:

U osvetljenim sobama LCD je bolja solucija.

Meni to deluje kao dosta osvetljena prostorija? Da li se u takvim slučajevima LCD pokazao bolji od plasme? (to me isto zanima jer jaaako retko gledam tv u mraku)
:wave:

Da, lcd je bolji izbor za dosta osvetljene prostorije i inace gledanje po danu , najvise zbog refleksije koja plasma pravi i dosta losije slike kada se izlozi dnevnoj svetlosti u odnosu na sliku koja se dobija u zamracenoj sobi.

Ji, ne flame-uj ;)

Pa ne flejumujem nego posle 2187 poruka može svašta da se čita :) flejmuju ovi gore ;)

Evo moja dnevna soba gleda na istok, ceo zid (4m je u prozorima visine 1.5m) roletne spustim kada gledam TV jedino kada sunce bije direktno u ekran i to zato što to radim i sa monitorom.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno