Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nece, za tu daljinu je idealna 50" , svejedno da li full hd ili ne.
37" je malo. Moj tast ima 37i postavljen je na oko 4m, to nije to.

Da, za 4m 50" je idealna ako je DVD u pitanju, eventualno 720p. Moze se pustiti i 1080p ali nema razlike u rezoluciji sa te daljine.

@jaksa i vlada

da ste pogledali sliku udubljenje 100cm visina staklene police...
slazem se ja da je 42" bolje od 37 ali onda moram da rasturam policu koja ide od zida do zida rucni rad narucena po meri....

Odvalis ovaj levi deo i ubacis 50". Ako je rucni rad, moze i da se rucno doradi.
Vise ce ti znaci 50" tv nego 50 dvd-ova koji stanu u taj levi deo. Ako ti bas znace, narezi ih na BR, stane vise po mediju :D

Jasno, teoretisemo :) Ali sam i sam imao slican problem i kupio 50" pa sta bude da bude. Uklopilo se nekako.

Koliko cm ima po horizontali i vertikali tu?

Poslednja izmena:
37" sa 4 metra da izgleda OK? Nema shaaaanse :)

Koliko je udaljen unuk od TV-a na ovoj slici?

Prilozi

• 007.jpg
    007.jpg
    498.1 KB · Pregleda: 169
Poslednja izmena:
bih ja ali nemogu zbog polica za dvdeje pravio sam je tako da je udubljenje za tv 100cm, ako bih uzeo 42 onda bih morao da ga izvucem napolje malko a pokrivao bi mi centar (zvucnik) koji bi morao da dignem na sledecu policu, a sve to bi izgledalo kao chir. gledam tv sa jedno 3,5-4 metra tako da ce i 37 da pije vodu:)
Evo dok unuk svira gitaru vidi se o cemu pricam:(

Hmm po ovoj situaciji koju vidim mislim da bi ti idealno cucnuo jedan zidni zglobni hand type nosac, i recimo 42" g10, iskreno ne bih isao na 50" eventualno 46", samo po onoj slici preblizu je pozicija za 50" deluje mi da ima izmedju 2.70-3.3M barem odakle dete gleda.
Zidni nosac bi ti dao mogucnost da stavis veci tv od velicine otvora, jer tv ne bi stajao u otvoru a i ne vidim razlig da kutije moraju biti idealno vidljive , po meni je bitnije da je panel vidljiv.
Mene vise brinu one fioke leevo i desno da li bi bilo moguce otvaranje fioka, moj ti je savet da preracunas razmak izmedju fioka ali tacno u milimetar, ili da se panel podigne u visinu tako da bi prvi red kutija na polici bio iza panela, mislim da nema nikakve potrebe da kutije budu vidljive, dovoljno je da su dostupne. Kad nesto vise gledam sliku deluje mi cak i da od deteta do panela nema ni 2.5m.

Recimo da bi 42" na zidnom zglobnom nosacu koji moze da se odmakne od zida barem 35cm izgledala ovako.

Ja sam malo preuredio stari TV i tvoj zid, zarotirao sam g10 i skinuo sam mu postolje posto postolje ne bi koristio, zidni nosac omogucava fino rotiranje kao i spustanje po osi panela prema dole.
Kao na slici.

Prilozi

• 007_g10_on_the_wall.jpg
    007_g10_on_the_wall.jpg
    523.1 KB · Pregleda: 164
Recimo da bi 42" na zidnom zglobnom nosacu koji moze da se odmakne od zida barem 35cm izgledala ovako.

Ja sam malo preuredio stari TV i tvoj zid, zarotirao sam g10 i skinuo sam mu postolje posto postolje ne bi koristio, zidni nosac omogucava fino rotiranje kao i spustanje po osi panela prema dole.
Kao na slici.

lepo ali vidis i sam da izgleda ko chir:)

Koliko je udaljen unuk od TV-a na ovoj slici?

od njegovih ociju do ekrana ima skoro 3 metra mozda malko manje 5-10 cm najvise. Iz fotelje se igra, a kad gledamo crtace iza nje ima trosed koji je udaljen jos oko metar pa jos kad sedne u njega i zavali se ima 4 i nesto metara.

Hmm po ovoj situaciji koju vidim mislim da bi ti idealno cucnuo jedan zidni zglobni hand type nosac, i recimo 42" g10, iskreno ne bih isao na 50" eventualno 46", samo po onoj slici preblizu je pozicija za 50" deluje mi da ima izmedju 2.70-3.3M barem odakle dete gleda.
Zidni nosac bi ti dao mogucnost da stavis veci tv od velicine otvora, jer tv ne bi stajao u otvoru a i ne vidim razlig da kutije moraju biti idealno vidljive , po meni je bitnije da je panel vidljiv.
Mene vise brinu one fioke leevo i desno da li bi bilo moguce otvaranje fioka, moj ti je savet da preracunas razmak izmedju fioka ali tacno u milimetar, ili da se panel podigne u visinu tako da bi prvi red kutija na polici bio iza panela, mislim da nema nikakve potrebe da kutije budu vidljive, dovoljno je da su dostupne. Kad nesto vise gledam sliku deluje mi cak i da od deteta do panela nema ni 2.5m.

Lepo si primetio fioke. imam visu policu drvenu na kojoj je plazma 42" i kad bih stavio tu policu sa postoljem plazme ona je iznad gornje ploce od fioka 2 cm. ali posto je polica vislja zbog fioka i plazma ide u visinu pa pokriva zvucnik koji je sad iznad tv-a na drugoj polici. Verujte mi sve alternative sam razmatrao. jedino 37" cuchi da se zadrzi forma. Na slici se nevidi zvucnik levo koji je iza vrata ali kad se gledaju filmovi vrata se zatvaraju i onda su svi zvucnici vidljivi. Hvala na savetima u svakom slucaju videcu jos mozda policu prebacim u drugu sobu koja je veca pa ce imati mesta da se polica "doradi":) samo treba sve dvdeje povaditi sortrati pa skinuti police napraviti jos jedan deo da bi se dobila sirina i visina...ufuf veliki je to posao kad budem bio dokon napravicu nesto.

Lepo si primetio fioke. imam visu policu drvenu na kojoj je plazma 42" i kad bih stavio tu policu sa postoljem plazme ona je iznad gornje ploce od fioka 2 cm. ali posto je polica vislja zbog fioka i plazma ide u visinu pa pokriva zvucnik koji je sad iznad tv-a na drugoj polici. Verujte mi sve alternative sam razmatrao. jedino 37" cuchi da se zadrzi forma. Na slici se nevidi zvucnik levo koji je iza vrata ali kad se gledaju filmovi vrata se zatvaraju i onda su svi zvucnici vidljivi. Hvala na savetima u svakom slucaju videcu jos mozda policu prebacim u drugu sobu koja je veca pa ce imati mesta da se polica "doradi":) samo treba sve dvdeje povaditi sortrati pa skinuti police napraviti jos jedan deo da bi se dobila sirina i visina...ufuf veliki je to posao kad budem bio dokon napravicu nesto.

Ok ali pazi ja ne bih nikada koristio police, zidni zglobni nosaci su majka, prvo sto dobijas mogucnost da televizor privuces posmatracu za citavih 80cm ukoliko se zglob razvlaci do te daljine drugo je sto mozes da pomeras levo desno ugao kako ti se cefne ali najbitnije je sto mozes da rotiras televizor napred nazadodnosno ugao moze biti ka posmatracu , tako da se znatno smanjuje refleksija.

42" g10 je dobar zbog gustine pixela ipak je to fullhd na 42" sto je bas fina gustina. Steta je ne staviti 42" na nosac.

Moj ti je savet jos jednom, nisi dete, pare ti nisu problem, go for "nosac", zaboravi na police.

http://www.artsupport.rs/details.php?id=259

http://www.tehnomanija.rs/katalog/art-support-nosac-extreme-plasma-s.html

Na primer nesto kao ovaj nosac, pazi ovo je samo pomocni nosac sto oznacava da nema rotaciju u osion ima razvlacenje i sklapanje i naravno domet ako ti treba recimo da sam vidjao ovakav pomocni za 4500din, e sad na njega bi bilo fino staviti neka mocna ledja sa svivelom i rotacijom u osi, neka fina ledja koja trpe recimo izmedju 50-65kg.

Tako bi za male pare dobio ekstremno dobru manipulaciju, recimo hoces da gledas,
razvuces ruku nosaca ustedeo si 1M, sada ti dvosed vise nije udaljen 4m vec samo 3m, kao da imas 46" ili veci.
Kapiras:)

Poslednja izmena:
Nosaci i deca/unuci nisu dobra kombinacija.

Ja bih rekao pre da nosači i dede ne idu zajedno :d

Hvala svima na savetima, kad promenim tv i odlucim se za resenje i sve postavim okacicu fotke da vidite kako izgleda.:)

Samo da javim da je na kraju izbor pao na PANASONIC TX-P46S10E. Za koji dan cemo ga proveritii u praksi (cekam novu policu jer na postojecu ne moze da stane ni u mislima :) ). Naravno ukljucivao sam ga na kratko da vidim kako to izgleda, ali je tih par minuta isuvise malo za bilo sta...
Bilo kako bilo sigrno cu biti zadovoljniji inego sa postojecim tv-om.

Na mnogim trzistima, mislim i nasem, G15 se pravi samo u 42 i 46" velicinama.
No, kako kod nas uvozi ko sta hoce odakle hoce...

Hmmm, ako ga i imaju, negde su ga opasno sakrili, jer sam sinoć gledao (again... :d) X10 i G10 baš u Delti i ne videh nigde G15, ali me zato onaj žuti papir sa akcijom kojom se od Panasonica dobija 5 godina garancije na NeoPDP modele opasno bacio u ponovno računanje budžeta. Na stranu što opet primećujem krzavost latica suncokreta i sličnih detalja u direktnom poređenju slike sa nešto manje od 2m (odgovara kućnim uslovima kad nije skupljen krevet iliti 90% vremena :D)...

Poslednja izmena:
Pričaš o G10 i X10?
Razmisli da li bi primetio tu krzavost kada ne bi imao pored G10. Ja sam to isto primetio ali kada sam doneo kući TV to nisam uspeo da ponovo primetim...

Naravno ako se uklopiš uzmi G10 :)

Ja sam gledao G10 u Tehnomarketu u Delti gde pustaju neki demo, neku utakmicu Premijer lige u Blu ray varijanti...

Slika je stvarno tecna cak i kod najzahtevnijih kadrova kad golman ispucava loptu a kamera prati preko celog terena...

Ono sto me nikako ne impresionira je kontrast... licno mi ne bi smetalo ako dobro izgleda u mraku tj. sve filmove inace gledam sa spustenim roletnama i tu do izrazaja dolazi dobra crna i uniformnost ekrana ali ne treba zaboraviti da je to ipak TV...

Voleo bih da vidim kod nekoga kako to izgleda u kucnoj varijanti sa nekim prosecnim dnevnim svetlom...

Poslednja izmena:
ja ne znam kako izgleda kod mene ;) ne secam se kad sam zadnji put danju bio kuci u prilici da gledam TV :)

Ako ti je dnevno gledanje prioritet, mozda su ultrabright LCD-ovi pre za tebe... Plasme su vise za Cinema ambijent

Ono sto me nikako ne impresionira je kontrast... licno mi ne bi smetalo ako dobro izgleda u mraku tj. sve filmove inace gledam sa spustenim roletnama i tu do izrazaja dolazi dobra crna i uniformnost ekrana ali ne treba zaboraviti da je to ipak TV...

Vidi... ne znam sta si gledao, kako podeseno a ni sta ti ocekujes ali... od Panasonicovog NeoPDP-a i "stari dobri" Pioneer bolji kontrast naci neces.

Obzirom da su svi korisnici ovih televizora zadovoljni kontrastom, meni je logicno da si se ti tu nesto zajabunio :)

Pozdrav

@Sasa

Moguce je da sam se pogresno izrazio i da u stvari nije u pitanju kontrast vec neki drugi parametar slike.... ocigledno je da jako svetlo u radnji ubija sliku....

Ajde ovako da se izrazim... ja licno ne znam nacin da nekoga ko udje u radnju i razgleda televizore ubedim da kupi upravo tu plazmu ako pored nje stoji bilo koji lcd....

Poslednja izmena:
Pogresno si se izrazio, to je brightness :).
LCD-ovi jesu svetliji ali to se ne smatra prednoscu, makar ne kod poznavaoca.
Sa druge strane, laici to vole, cinjenica je i da cesto po tom kriterijum biraju LCD ispred Plasme. Problem je sto to nije realno, tacnije toliko naglasena svetlina uzrokuje nerealnii prikaz. Sve izgleda lepo, srecno, vedro pa i scene koje to svakako ne bi trebalo da jesu.

Plasma sa druge strane mnogo bojle izgleda u mraku, ali, ko ce to da ceni na prvi pogled ? Sem onoga ko zna sta treba da gleda, naravno :)

ili da skapiras da kod kutje nemas iste uslove kao u radnji ( bar se nadam da nemas :d )

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno