definisi pojam "ground loop"?
Ako mozes da pojasnis, nisam najbolje shvatio na sta se tacno odnosi, sta to ne valja kod g10?
Ni ne mislim na VGA, vec na HDMI. Pretpostavljam da mi je za igre (ako ikad odigram nesto) 1280×720 sasvim ok rezolucija, pogotovo sto imam 9600GT, a dok ne promenim plocu ne mogu da stavim karticu sa dual slot hladnjenjem (znaci - sacekace).
Prelomio sam da cu ici na jeftiniju varijantu (koju cu za ~6 meseci uvaliti matorcima), pa se dvoumim izmedju Panasonic-a 42X10 i Samsung-a 40B530. Cena je ista. Nisam pametan :-/
Ponavljam da govorim iskljucivo o HDMI konekciji. Ako igre izlgledaju dobro, a desktop pristojno u 1280×720 (ako sam dobro shvatio, to je neka optimalna rezolucija za 720p ekran) - sa neka 3 metra se gleda i nikako za neki ozbiljan rad, onda je verovatno X10 bolje resenje.
Mala greska, ali zaista sam smatrao da ce ucesnici ove teme bez problema protumaciti to na pravi nacin (u ovom slucaju nonHD=HDready)
I burn-in je burn-in, bez obzira dali je efekat trajnog ili privremenog karaktera. Uglavnom, sto je ekran duze bio izlozen prikazu koji moze da generise burn-in to ce ta anomalija duze ostati vidljiva.
Naravno da sam se odlucio da mi ne treba kao glavni desktop - za to sluzi 22" Viewsonic monitor i to je finalna odluka, ali to ne znaci da mi nece pasti na pamet da iz fotelje citam neki PDF i slicno. Ako se poigram 6 sati u mesec dana to ce biti premija :d
A sta mislite o Panasonic TX-P37X10E?
Nesto se ipak premisljam oko plazme jer ce vecinu vremena da se gleda kabl i nesto manje HD (uglavnom 720p) sa kompa.
Nasao sam samo jedan review,
http://www.trustedreviews.com/tvs/review/2009/03/09/Panasonic-Viera-TX-P37X10-37in-Plasma-TV/p1
i nije bas pohvalan. Losije je prosla od veceg brata. 37" mi je max velicina koju mogu (smem) da ubacim u sobu.
@Nani, - postoji li sansa za neki test, zanima me tvoje misljenje.
Inace sam imao u vidu Samsung 32A656 (koji gledam kod roditelja), skoro da ga vise nema, a naslednik je malo preskup za 32-ku.
Pozdrav
Ma pixel na TV-u je pravougaonik a ne kvadrat pa nema razvlačenja - šalješ normalno HD rezoluciju.
Vidi ona dva linka sa panasonic.rs sajta, imaš x10 i sa kvadratnim pixelima
Ne znam kako da ti objasnim da sve izgleda kako treba, sem što na HDready panelu sa pravougaonim pikselima font deluje malko iskrzano. Forum se normalno čita sa 2-3m udaljenosti.
Džaba da ti slikam sa kompakt aparatom kada nije baš realna slika, kao ni Gizmorov LCD gore. Prikaz izgleda dosta lošije od šuma na ISO400 na kompaktu i jpeg kompresije.
Sad mi opet nesto nije jasno, x10(1366x) i x10(1024x) imaju razlicite tunere? U cemu je razlika?
Koji je bolji izbor (1366x mi je logicno)?
Da, prikaz nije realan, ali tekst tu izgleda prilicno dobro. Iste linije ipak i na plasmi. Jel zna neko vise zbog cega nastaju te linije na slikama, da tehnicki objasni.
Meni je skroz cudno da bilo koja plasma 42 inca ima 1366x768 rezoluciju, bio sam ubedjen da to samo imaju 37 i 50 inca plasme.
edit:
Ipak vidim da postoje retki slucajevi 42inch plasma sa 1366x768 native rezolucijom.
Auh, tek sam sad skapirao da ima dve verzije x10? Znaci ima i 1366x verzija? Ne rade mi ovi linkovi sa panasonic sajta pa zato pitam. Ako ima pa to je onda super, koji ce mi fullhd, cak mislim da je sad bolje uzeti hdready, zbog sd signala, a i igrica, a i skoro svi filmovi su samo hdready. Ta 1366x bi znaci imala kvadratne pixele i moze da se salje native rezolucija, pa super, jedino ostaje pitanje da li je za 42 ekran dobra ta rezolucija za desktop, mada mislim da je i bolja od fullhd jer je mozda suvise sitno sve na fullhd-u. I jos bi bilo dobro da ima 1366x verzija da se kupi kod nas.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari