Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ljudi dobri o cmeu pricate????

37X10 ima rezoluciju 1024x720

42X10 ima rezoluciju 1024x768

50X10 ima rezoluciju 1366x768

E oznaka je za DVB-T MPEG2 tuner

Y oznaka je za MPEG4 tuner (u ovom slucaju i DVB-T i DVB-C)

Jbm li ga, na dosta mesta na netu u specifikacijama pise 1366... :-/

@asda
EDIT: Sad tek provrteh malo vise search po netu i duzan sam izvinjenje!
Stvarno ima sajtova / foruma na kojima se govori o rezoluciji 1366 x 768, al' to je ocigledno greska.

Poslednja izmena:
Izuzetno cudno bi bilo. Slazem se. Retki slucajevi postoje ali sigurno nepostoji Panasonic 42' sa tom rezolucijom.

Znaci eksluzivno Panasonic odlucio da plasira novu 42' plasmu sa 1366X rezolucijom iskljucivo na brdovitom balkanu!!?? .A ni najednom drugom svetskom sajtu nema ni reci o tome?. Cisto sumljam. 1366X je 50' verzija. Greska na sajtu verovatno.

Znaci bio sam ipak u pravu, bilo mi je nelogicno skroz za X10 da ima dve rezolucije za 42 inca. Sve su to typos na netu kao sto je ovaj na primer sa hdtvorg.co.uk.

"Although Panasonic's X10 series feature HD ready panels (37in -1366 x 768, 42/50in - 1,024 x 768) rather than a Full HD configuration, 100Hz double scan technology is present on all three screens."

Na trenutak sam pomislio bio i da postoji cak i 37 inca X10 sa 1366x768, ali sam skapirao o cemu se radi.

Jako je neozbiljno da na sajtu proizvodjaca stoji takva greska.

I na kraju koji je zakljucak sto se tice piksela kod plazme, npr. X10. Da li su pravougaoni ili kvadratni?

Pozdrav

Ma jes, kako da ne.
Plasma full hd ?
LCD full hd?
a hd ready?
:p

Poslednja izmena:
Da, sto je i logicno, jer 1024x768 i druge non 16:9 rezolucije moraju stati u 16:9 okvir/panel televizora pa moraju biti i razvuceni pixeli pravougaonog oblika.

@N_i_k_o_l_a

Hvala na odgovoru.
Glavna zamerka na TV je nivo osvetljenja (slab) i da bela boja izgleda sivkasto.
Kako se tebi licno cini u kucnim uslovima. Narocito kad TV prikazuje ceo beli ekran.

moguce je da je tako ispalo na slikama (mada sam slikao u poprilicno tamnim uslovima...), inace to sam slikao neposredno posle nabavke tv-a dok je jos bio namesten na fabricka podesavanja, kasnije sam promenio podesavanja (smanjio kontrast, namestio movie mod, i cackao jos gomilu nekih drugih opcija...) i subjektivni utisak je da je slika fantasticno dobra :D bela je bela - zbog ovoga sam i poceo da gledam dokumentarce o aljasci, sibiru i sneznim predelima :D a crna je ona prava crna, itd. :D da dodam jos da sve filmove i serije sa kompa gledam na tv-u....redovno igram i fifu, street fightera, virtual tennis, fallout 3 na njemu...mislim da tv vredi svaki ulozeni dinar.....jes da mu razolucija i nije neka (na papiru) ali je zato odlican kvalitet prikaza ;)

p.s.
naravno u prodavnici sam proveo dosta vremena testirajuci tv i poredeci ga sa drugim modelima (pre svega lcd), koji, iako su bili u cenovnom istom rangu, ipak po meni za nijansu manje kvalitetni...tako da ako planiras da kupujes nesto slicno odvoj jedno sat vremena da sve to vidis uzivo ;)

Btw kako zavrsavaju radni vek plazme i lcd-ei?
Kod ovih prvih valjda pocne da bledi slika, a kod Lcd-ea ne znam valjda naglo prestanu da rade..Mada tecni kristali traju duze to je sigurno:)

Krece se preko 50000 radnih sati, sto mu dodje >11.5 godina, ako radi svaki dan po 12 sati... :)

Plazme su danas deklarisane na 100k radnih sati dok za lcd i dalje stoji 60k radnih sati. Koliko ce koji trajati u praksi ostaje nam da vidimo.

Odlucio sam se konacno za Samsung 40B530 i sutra idem do radnje.

E sad, kako da podesim TV u radnji da bi najbolje proverio da li ima probijanje, ghosting, mrtve/zaglavljene pixele itd.

Znaci ipak nista na kraju od x10, sta je tu je, morace da se skupe pare za g10 onda, dok skupim izaci ce novi model neki i tako u krug :). Doduse, posto postoji mogucnost da je u fullhd sve sitno za desktop, nisam jos video uzivo, onda prosto ne znam za sta da se odlucim. Da ima panasonic plazma od 1366x ne bih razmisljao, ovako sam u dilemi.

Poslednja izmena:
Odlucio sam se konacno za Samsung 40B530 i sutra idem do radnje.

E sad, kako da podesim TV u radnji da bi najbolje proverio da li ima probijanje, ghosting, mrtve/zaglavljene pixele itd.

Uključi movie mod, smanji contrast i backlite pa rpoveri.

eeee, dok vi cackate i isprobavate, evo kakvo je stanje u CG na AFAIK jedinom mjestu gdje se moze poruciti panasonic plazma:
Postovani,

Nemamo izlozene modele i ne praktikujemo da se bilo koji proizvod proba prije kupovine.
U mogucnosi smo da porucimo oba model i cijene bi bile:

TX-P50X10Y - 816.00 + PDV
TX-P50X10E - 792.00 + PDV

trenutno na lageru nemamo nijedan od ova dva modela.

Ujedno Vam saljem linkove na koje mozete pogledati oba modela :

http://www.panasonic.co.yu/index.php?p=newproduct&id=1654&PHPSESSID=0256fc2de97b5194da2914bebdc8f431

http://www.panasonic.co.yu/index.php?p=newproduct&id=1655&PHPSESSID=a0f12751dfc0327669e99eaaf16f7d8f

Srdacan pozdrav,
Dobro je da je kraljica poslala linkove, nema sta da se gleda TV uzivo sad kad imam linkove :d

Znaci ipak nista na kraju od x10, sta je tu je, morace da se skupe pare za g10 onda, dok skupim izaci ce novi model neki i tako u krug :). Doduse, posto postoji mogucnost da je u fullhd sve sitno za desktop, nisam jos video uzivo, onda prosto ne znam za sta da se odlucim. Da ima panasonic plazma od 1366x ne bih razmisljao, ovako sam u dilemi.

Ako zelis FullHD plazmu postoji model izmedju X10 i G10 koji je jeftiniji u vidu S10 modela.

Sa koje udaljenosti moze da se cita text u 1920x1080 na 42" G10 plazmi?

Posle dve nedelje citanja foruma, reviewa i gledanja uzivo, odluka je pala na 40B550 (SQ02 panel)
Povezan je na HDMI3/DVI ulaz sa DVI-HDMI kablom i nisam menjao ime u PC (trebam li to da radim?). TV jos uvek nisam kalibrisao, sem sto je namesten Movie mod i iskljuceni digital picture enhanceri (ako neko ima sajt ili settingse za B550 bio bi jako zahvalan).
U svakom slucaju cak i ovako slika je za red velicine bolja i ostrija od 2233BW, boje prirodnije a cuveni "input lag" koji mi je toliko zivaca odneo nisam primetio u CoD4 multiju (i to bez ukljucenog game moda). Kada budem nasao vremena uradicu test input laga (imam CRT monitor) i postaviti rezultate.
Evo nesto slika za pocetak (crvene mrlje su zbog odsjaja od prozora i terase).

Prilozi

• IMG_4445.jpg
    IMG_4445.jpg
    119.2 KB · Pregleda: 153
  • IMG_4460.jpg
    IMG_4460.jpg
    143.5 KB · Pregleda: 167
  • IMG_4462.jpg
    IMG_4462.jpg
    104.9 KB · Pregleda: 144
  • IMG_4468.jpg
    IMG_4468.jpg
    132.7 KB · Pregleda: 154
Bravo majstore, setup ti izgleda awesome!!! Baci par high Q fotki desktopa da vidimo ostrinu i upotrebljivost TV-a kao monitora. Na prvi pogled jesam odusevljen.

Poslednja izmena:
Posle dve nedelje citanja foruma, reviewa i gledanja uzivo, odluka je pala na 40B550 (SQ02 panel)
Povezan je na HDMI3/DVI ulaz sa DVI-HDMI kablom i nisam menjao ime u PC (trebam li to da radim?). TV jos uvek nisam kalibrisao, sem sto je namesten Movie mod i iskljuceni digital picture enhanceri (ako neko ima sajt ili settingse za B550 bio bi jako zahvalan).
U svakom slucaju cak i ovako slika je za red velicine bolja i ostrija od 2233BW, boje prirodnije a cuveni "input lag" koji mi je toliko zivaca odneo nisam primetio u CoD4 multiju (i to bez ukljucenog game moda). Kada budem nasao vremena uradicu test input laga (imam CRT monitor) i postaviti rezultate.

Odlicno, skoro dobro kao moj setup hehe :D
Znaci ipak su pomerili default PC ulaz sa HDMI2 na HDMI3. Nisam siguran da li trebas da menjas ime u PC, probaj pa mi reci sta se desava. To bi trebalo dalje da smanji input lag, barem je tako na A656. Dobar settings za B550 cu potraziti po avforumu pa cu postovati.

Svaka ti cast na izboru, trenutno je je taj TV i moj favorit. Neka te lepo sluzi. :,,:

A sto ne B530 koji je preko 5000 din jeftiniji? Neki poseban razlog ili...?

U poslednjem momentu sam odlucio kad sam na AV forumu procitao da je kvalitet izrade bolji kod 550 (njih rade u Slovackoj), kao i da postoji iako minimalna, razlika u kvalitetu slike. Ja to nisam mogao u radnji proveriti jer su jedan do drugog bili 40B650, 37B550 i 40B550 i jedina vidljiva razlika je bila da 37" model ima upadljivo losije uglove, crnu i ostrinu, dok su 40" B650 i B550 imali potpuno istu sliku.
Jos jedan razlog je sto B550 ima taj treci HDMI/DVI kod koga je bar tako na forumima kazu najmanji lag i najbolja slika na PC-u. USB mi bas i ne znaci puno ali je interesantno nabosti USB sa slicicama i gledati slajd sou.

Poslednja izmena:
Nisi slucajno gledao pored njih (uporedo!) i neku plazmicu? :)

Poslednja izmena:
U poslednjem momentu sam odlucio kad sam na AV forumu procitao da je kvalitet izrade bolji kod 550 (njih rade u Slovackoj), kao i da postoji iako minimalna, razlika u kvalitetu slike. Ja to nisam mogao u radnji proveriti jer su jedan do drugog bili 40B650, 37B550 i 40B550 i jedina vidljiva razlika je bila da 37" model ima upadljivo losije uglove, crnu i ostrinu, dok su 40" B650 i B550 imali potpuno istu sliku.
Jos jedan razlog je sto B550 ima taj treci HDMI/DVI kod koga je bar tako na forumima kazu najmanji lag i najbolja slika na PC-u. USB mi bas i ne znaci puno ali je interesantno nabosti USB sa slicicama i gledati slajd sou.

Ne samo slajd sou :), uradi http://www.avforums.com/forums/lcd-...g-b550-how-enable-mkv-divx-xvid-playback.html ako nisi vec, i gledas mkv,divx i xvid, mada tebi i nije toliko potrebno kao ni meni jer nam je komp povezan sa tv-om stalno, tako da i nije bas toliko korisno.

@Delija

Ja i dalje mislim da ti ideja da koristis tv kao monitor nije skroz otpisana kao sto kazes :D

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno