Izuzetno cudno bi bilo. Slazem se. Retki slucajevi postoje ali sigurno nepostoji Panasonic 42' sa tom rezolucijom.
Znaci eksluzivno Panasonic odlucio da plasira novu 42' plasmu sa 1366X rezolucijom iskljucivo na brdovitom balkanu!!?? .A ni najednom drugom svetskom sajtu nema ni reci o tome?. Cisto sumljam. 1366X je 50' verzija. Greska na sajtu verovatno.
I na kraju koji je zakljucak sto se tice piksela kod plazme, npr. X10. Da li su pravougaoni ili kvadratni?
Pozdrav
Plasma -pravougaoni
LCD-kvadratni
@N_i_k_o_l_a
Hvala na odgovoru.
Glavna zamerka na TV je nivo osvetljenja (slab) i da bela boja izgleda sivkasto.
Kako se tebi licno cini u kucnim uslovima. Narocito kad TV prikazuje ceo beli ekran.
Odlucio sam se konacno za Samsung 40B530 i sutra idem do radnje.
E sad, kako da podesim TV u radnji da bi najbolje proverio da li ima probijanje, ghosting, mrtve/zaglavljene pixele itd.
Dobro je da je kraljica poslala linkove, nema sta da se gleda TV uzivo sad kad imam linkove :dPostovani,
Nemamo izlozene modele i ne praktikujemo da se bilo koji proizvod proba prije kupovine.
U mogucnosi smo da porucimo oba model i cijene bi bile:
TX-P50X10Y - 816.00 + PDV
TX-P50X10E - 792.00 + PDV
trenutno na lageru nemamo nijedan od ova dva modela.
Ujedno Vam saljem linkove na koje mozete pogledati oba modela :
http://www.panasonic.co.yu/index.php?p=newproduct&id=1654&PHPSESSID=0256fc2de97b5194da2914bebdc8f431
http://www.panasonic.co.yu/index.php?p=newproduct&id=1655&PHPSESSID=a0f12751dfc0327669e99eaaf16f7d8f
Srdacan pozdrav,
Znaci ipak nista na kraju od x10, sta je tu je, morace da se skupe pare za g10 onda, dok skupim izaci ce novi model neki i tako u krug. Doduse, posto postoji mogucnost da je u fullhd sve sitno za desktop, nisam jos video uzivo, onda prosto ne znam za sta da se odlucim. Da ima panasonic plazma od 1366x ne bih razmisljao, ovako sam u dilemi.
Sa koje udaljenosti moze da se cita text u 1920x1080 na 42" G10 plazmi?
Posle dve nedelje citanja foruma, reviewa i gledanja uzivo, odluka je pala na 40B550 (SQ02 panel)
Povezan je na HDMI3/DVI ulaz sa DVI-HDMI kablom i nisam menjao ime u PC (trebam li to da radim?). TV jos uvek nisam kalibrisao, sem sto je namesten Movie mod i iskljuceni digital picture enhanceri (ako neko ima sajt ili settingse za B550 bio bi jako zahvalan).
U svakom slucaju cak i ovako slika je za red velicine bolja i ostrija od 2233BW, boje prirodnije a cuveni "input lag" koji mi je toliko zivaca odneo nisam primetio u CoD4 multiju (i to bez ukljucenog game moda). Kada budem nasao vremena uradicu test input laga (imam CRT monitor) i postaviti rezultate.
Evo nesto slika za pocetak (crvene mrlje su zbog odsjaja od prozora i terase).
Posle dve nedelje citanja foruma, reviewa i gledanja uzivo, odluka je pala na 40B550 (SQ02 panel)
Povezan je na HDMI3/DVI ulaz sa DVI-HDMI kablom i nisam menjao ime u PC (trebam li to da radim?). TV jos uvek nisam kalibrisao, sem sto je namesten Movie mod i iskljuceni digital picture enhanceri (ako neko ima sajt ili settingse za B550 bio bi jako zahvalan).
U svakom slucaju cak i ovako slika je za red velicine bolja i ostrija od 2233BW, boje prirodnije a cuveni "input lag" koji mi je toliko zivaca odneo nisam primetio u CoD4 multiju (i to bez ukljucenog game moda). Kada budem nasao vremena uradicu test input laga (imam CRT monitor) i postaviti rezultate.
U poslednjem momentu sam odlucio kad sam na AV forumu procitao da je kvalitet izrade bolji kod 550 (njih rade u Slovackoj), kao i da postoji iako minimalna, razlika u kvalitetu slike. Ja to nisam mogao u radnji proveriti jer su jedan do drugog bili 40B650, 37B550 i 40B550 i jedina vidljiva razlika je bila da 37" model ima upadljivo losije uglove, crnu i ostrinu, dok su 40" B650 i B550 imali potpuno istu sliku.
Jos jedan razlog je sto B550 ima taj treci HDMI/DVI kod koga je bar tako na forumima kazu najmanji lag i najbolja slika na PC-u. USB mi bas i ne znaci puno ali je interesantno nabosti USB sa slicicama i gledati slajd sou.
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari