Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Blah... :)

B530 ni ne postoji na Samsung-ovom sajtu. I ja sam skeptican prema njemu...

Evo jos malo slicica, nazalost sem WALL-E nemam nista u 1080p pa to neki drugi put, ovo cisto da se vidi koliko dobre uglove ima (bye bye TN:wave:).

Prilozi

• IMG_4491.jpg
    IMG_4491.jpg
    165.1 KB · Pregleda: 255
  • IMG_4484.jpg
    IMG_4484.jpg
    143.6 KB · Pregleda: 217
  • IMG_4485.jpg
    IMG_4485.jpg
    154.9 KB · Pregleda: 219
  • IMG_4498.jpg
    IMG_4498.jpg
    165.6 KB · Pregleda: 241
Koloko kosta nosac za zid, naravno neki tanji da TV bude sto blize zidu ?

Ovaj sam platio 6300 u Merkuru (bila je manja verzija ~4000 ali nema tilt i predvidjen je za manje modele, do 37"). Taman je udaljen od zida koliko treba, da je blize bilo bi problema sa povezivanjem kablova.
p.s. Malo sam opleo CoD4 i odusevljenje je skocilo na novi level :d

Prilozi

• IMG_4555.jpg
    IMG_4555.jpg
    150.5 KB · Pregleda: 167
  • IMG_4574.jpg
    IMG_4574.jpg
    129.7 KB · Pregleda: 124
Poslednja izmena:
poznat osećaj kad sam pre par dana starovao Wolfa, ništa lepše nisam video ;)
Uživancija

Dobra je to tekla za te novce, jedina steta sto nema 100Hz engine.

Dobra je to tekla za te novce, jedina steta sto nema 100Hz engine.

Ako mislis na 100hz sa icfm, onda bi bio mnogo bolja kupovina za te pare od B650. Kad bi imao obican 100hz ne bi mu koristilo uopste jer je bezveze zbog poznatih razloga, ja ako sam ga 3 puta upalio od kad imam tv. Za sport je ok, ali mi je cimanje da ga palim gasim svaki put kada menjam kanal, tako da je stalno ugasen.

Dakle sad je 300 linija pokretne rezolucije bolje od 600?

Poslednja izmena:
Pa u prethodnoj recenici;
Gizmor je napisao(la):
Kad bi imao obican 100hz ne bi mu koristilo uopste jer je bezveze zbog poznatih razloga

Obican 100Hz koji ne bi koristio uopste?

Poslednja izmena:
Pa u prethodnoj recenici;

Obican 100Hz koji ne bi koristio uopste?

Ne. Ne koji ne bi koristio uopste, vec u smislu ne bi mu koristilo preterano, a objasnjenje zasto ide u sledecem delu. Ali i to nije cela poenta recenice. "Kad bi imao obican 100hz ne bi mu koristilo uopste jer je bezveze zbog poznatih razloga". Boldovan deo daje smisao recenici. Poznati razlozi su izgled amaterskog snimka, neprirodni i ubrzani pokreti i previse fluidan izgled slike, kod gledanja filmskog materijala. Onda sam pomenuo deo gde je dobar za sportski materijal. Deo gde pominjes da sam ja zakljucio da je 300 linije pokretne rezolucije bolje od 600 ne postoji u mom postu, i to je zakljucak koji si ti napravio jer ili nisi lepo procitao moj post, ili pokusavas da nadjes gresku koja ne postoji. Post je bio prilicno jasan i iz njega se lepo videlo da pokusavam da objasnim moj stav prema 100hz motion plus bez manuelne kontrole icfm-a.

Reci mi sad iskreno, kakav je inace tvoj stav prema mojim postovima i znanju o lcd televizorima koje imam, i da li postoji problem koji bi mogli da razresimo?

Stvar je sto B650 ima manuelnu kontrolu ICFM koji ne stvara amaterski izgled slike. To je razlog zbog cega je B650 evolucija kad je u pitanju prikaz pokretne rezolucije kod LCD-ova.

Rekao si da je B650 drugim rijecima nepotreban tv u odnosu na B550, jer je "100Hz bezveze iz dobro poznatih razloga" sto nikako nije tacno.
Po prvu put interpolacija kod LCD-ova konkrento bas na B650 modelu na nesto lici i B650 se moze preporuciti bezrezervno i najvecim zagovornicima plazma tehnologije.

O tome ja pricam, nemam prijatelju moj nikakav ja problem sa tobom.

Svako dobro!

Poslednja izmena:
Taj feature kosta dodatnih 350 evrica (B650) uz cenu veceg input laga sto meni nikako ne odgovara.

Jel ima zamucenja kada igras igre i razlike u brzini u odnosu na TN ? Sta je imput lag predpostavljam isto neko kasnjenje i koliko se to zaista primecuje ?

Stvar je sto B650 ima manuelnu kontrolu ICFM koji ne stvara amaterski izgled slike. To je razlog zbog cega je B650 evolucija kad je u pitanju prikaz pokretne rezolucije kod LCD-ova.

Rekao si da je B650 drugim rijecima nepotreban tv u odnosu na B550, jer je "100Hz bezveze iz dobro poznatih razloga" sto nikako nije tacno.
Po prvu put interpolacija kod LCD-ova konkrento bas na B650 modelu na nesto lici i B650 se moze preporuciti bezrezervno i najvecim zagovornicima plazma tehnologije.

Svako dobro!

Tako je. Posle ručnog podešavanja slika izgleda fenomenalno. Mnogo ljudi prethodnih dana prodefilovalo kroz kuću i svi se slažu da je slika izvrsna.

@nani
kada ce test neke plazme Samsunga?
Ima li sta u najavi

Menageri Samsunga konkrento audio-video sektora su tolike neznalice i nesposobnjakovici i u Zagrebu i u Hercegovini da se navlacimo s njima puna 4 mjeseca.

Potpisali smo ugovore sa Panasonicom, Philipsom, Sharpom, sad Sony-em, jedino Samsung smatra kako nisu u stanju da isporuce testne primjerke i nisu zainteresirani za saradnju.

Oni su toliko bitni da jedan Panasonic i Sony mogu isporuciti modele a oni ne!!! Brinu se kako cemo skinuti ambalazu i ocemo li uopste vratiti testirani model!? Citiram rijeci njihovog menagera!

Sad cemo kontaktirati njihovu centralu u Europi pa na kraju u Aziji.

Da ne pricam na koji nacin razgovaraju preko telefona sa nasim menagerom, pa sa jednim od testera.

Balkanska posla, misle da posjeduju Samsung!

Sramota!

Poslednja izmena:

Svako dobro!

Kako volis da izvrces moje reci. Zasto sam pominjao ja uopste ICFM ako ne bi znao sta radi, to je bila i cela moja poenta posta gde sam pomenuo 100hz tehnologiju!

Idemo ceo niz dogadjaja. Rekao si da je B550 dobra kupovina ali steta sto nema 100hz engine. Ja sam rekao kada bi B550 imao 100hz sa manualnom kontrolom ICFM-a bio bi bolja kupovina od B650 za te pare. Onda sam rekao ako bi B550 imao obican 100hz, u prevodu bez manualne kontrole ICFM-a (kao kod A656) ne bi mu toliko puno koristilo upravo zbog poznatih razloga (amaterska slika, neprirodni ubrzani pokreti, previse fluidan izgled slike koje sam pomenuo).

Nisam rekao da je B650 nepotreban u odnosu na B550, ne citas uopste postove, preletis ih na brzinu i onda napravis ovakvu neku stvar.

"100Hz bezveze iz dobro poznatih razloga".
"Obican 100Hz bezveze iz dobro poznatih razloga"

Ove dve recenice nisu iste shvati to.

Poenta svega ovoga je bila da je obican 100hz neupotrebljiv u odnosu na 100hz sa ICFM-om, sto sam i od pocetka pricao. Kako si dosao na zakljucak da sam rekao da je 100hz sa ICFM beskoristan stvarno ne razumem, bio sam prilicno jasan.

Jel ima zamucenja kada igras igre i razlike u brzini u odnosu na TN ? Sta je imput lag predpostavljam isto neko kasnjenje i koliko se to zaista primecuje ?

Nisam primetio anomalije slike (naravno iskljucio sam digital NR, sharpness na 0, i jos neka sitna podesavanja). CoD4 izlgeda fenomenalno u 1920x1080, Crysis takodje. Treba jos da kalibrisem boje, ali za to moram naci neki kvalitetan manual. U svakom slucaju cak i nekalibrisan B550 je za red velicine bolji od mog starog 2233BW u svemu sto sam do sad probao.
Input lag je vreme koje signal provede u procesoru monitora (na CRT-u ga recimo nema uopste tj. zanemarljiv je), tako da sto vise tih elektronskih dzidzabidza se primenjuje na signal imas veci lag (zato je B650 na losem glasu sto se laga tice). Ono sto proizvodjaci deklarisu kao response se odnosi samo na panel response time koji je deo ukupnog laga.
Ja lag na B550 nisam primetio golim okom (cimnem misa i dobijem trenutni odziv). Postoji i game mode koji jos vise smanjuje lag ali ga nisam koristio jer se onda ne mogu podesavati parametri slike. Inace i dosta ljudi na AV forumu hvali B550 kao dobar gejming monitor bas zbog malog laga.

http://en.wikipedia.org/wiki/Input_lag

Poslednja izmena:
Gizmor je napisao(la):
Poenta svega ovoga je bila da je obican 100hz neupotrebljiv u odnosu na 100hz sa ICFM-om

Gizmore, ne postoji 100Hz sa i bez MCFI-a! 100Hz na LCD-u jeste MCFI!

To ti cijelo vrijeme zelim ukazati ali ti mislis da ja imam nesto protiv tebe.

MCFI znaci motion-compensated frame interpolation a ne "manual-compensated frame interpolation"

LCD ako ima upaljen 100Hz ili 200Hz onda se radi interpolacija bez izuzetka, za razliku od plazme koja radi na subfield slikama i na 100Hz nema interpolaciju jer joj je brzi odziv celja od LCD-ovih tranzistora.

B650 i dalje radi interpolaciju ali je ona kod njega razdvojena na 2 dijela;
-Blur reduction
-Judder reduction

Blur reduction smanjuje pojavu ghostinga bez dejudering algoritma sto omogucuje B650-ki da prikaze film sa vecom pokretnom rezolucijom bez stvaranja "video efekta"

Video ili amaterksi izgled filma se stvara jer je do B650 modela blur reduction engine bio integrisan zajedno sa judder reduction enginom a bas judder reduction sistem stvara da film izgleda kao da je snimljen amaterskom kamerom.

Samsung je odvojio ova 2 engine i sve dok se judder reduction drzi na 0 nema video efekta a veca je pokretna rezolucija.

Dakle ne postoji "obican 100Hz" i "100Hz sa ICFM-om" i ako zelis da nesto kazes objasni onda to tehnickim jezikom.

Dakle interpolacija je skroz nesto deseto od tog sta ti pises.

Poslednja izmena:
Gizmore, ne postoji 100Hz sa i bez MCFI-a! 100Hz na LCD-u jeste MCFI!

To ti cijelo vrijeme zelim ukazati ali ti mislis da ja imam nesto protiv tebe.

MCFI znaci motion-compensated frame interpolation a ne "manual-compensated frame interpolation"

LCD ako ima upaljen 100Hz ili 200Hz onda se radi interpolacija bez izuzetka, za razliku od plazme koja radi na subfield slikama i na 100Hz nema interpolaciju jer joj je brzi odziv celja od LCD-ovih tranzistora.

B650 i dalje radi interpolaciju ali je ona kod njega razdvojena na 2 dijela;
-Blur reduction
-Judder reduction

Blur reduction smanjuje pojavu ghostinga bez dejudering algoritma sto omogucuje B650-ki da prikaze film sa vecom pokretnom rezolucijom bez stvaranja "video efekta"

Video ili amaterksi izgled filma se stvara jer je do B650 modela blur reduction engine bio integrisan zajedno sa judder reduction enginom a bas judder reduction sistem stvara da film izgleda kao da je snimljen amaterskom kamerom.

Samsung je odvojio ova 2 engine i sve dok se judder reduction drzi na 0 nema video efekta a veca je pokretna rezolucija.

Dakle ne postoji "obican 100Hz" i "100Hz sa ICFM-om" i ako zelis da nesto kazes objasni onda to tehnickim jezikom.

Dakle interpolacija je skroz nesto deseto od tog sta ti pises.

Izvini sto nisam strucan kao ti, ali ja koristim ono sto znam, i lepo znas na sta mislim kad kazem obican 100hz i 100hz sa manuelnim podesavanjem icfm-a, a ako sam i upotrebio "100hz sa ICFM" i to se znalo na sta se mislilo.

Ne smeta meni sto ti ti znas strucne izraze, ali ti kao da podstices diskusiju iz nevazne stvari. Da li je ono "Sad je 300 linija pokretne rezolucije bolje od 600" bilo uopste potrebno, i da li ti se nije cinilo kao blaza vrsta provokacije? Ne znam da li razumes sta hocu da kazem. Moje postove cinis nejasnima da bi ti poblize strucno objasnio. Ja se spustam na nivo objasnjavanja prosecnom korisniku, a ti baratas strucnim frazama i tu se razlikujemo.

Ja i nisam hteo da objasnjavam sta je 100hz sa manualnom kontrolom icfm, jer ne znam tacno kako radi, samo sam iznosio svoj stav o "obicnom 100hz" , a ti si ovo pretvorio o meni ocitavanju lekcije iz te oblasti. Pricali smo o istoj stvari i oboje smo znali o cemu se radi, ako procitas ponovo postove to ces uvideti.

Da li mozemo da se slozimo oko toga?

imam ponudu da kupim UE46B6000VW za 164000 din...
iz izloga je...
koliko vredi uzeti ga, tj. da li je to OK cena..
mislim da je radio manje od 100h..

To je Edge LED model, sacuvaj love i idi na B650 sa CCFL osvijetljenjem ako njega mozes uzeti.

Model, identičan B650-ki u bitnijim stavkama, samo sto ima 200Hz mod dok B650 ima 100Hz.

Prije bi njega predlozio nego Edge LED u svakom slučaju.

ma, uzeo bih i ja..
nego je cena primamljiva.. i dizajn..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno