Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Pa svi su Samsunzi lijepi, B750 je takodjer lijep iako nije tanak kao B6000 ali ima bolju sliku.

Nije mi jasno...sve vreme se preporucuje da se uzme tv koji ima podrsku za 100Hz,a koliko vidim skoro svi to 99% vremena drze iskljuceno i ako se ukljucuje ukljuci se za neki sport i ni za sta vise?! (sto znaci ko ne gleda sport cesto to mu ni ne treba?!)
Ako se to uzme u obzir onda B550 ispadne sasvim ok kupovina,pod uslovom ako je slika bolje nego kod A5xx serije jer mi se tamo nikako ne svidja,slika je bila iskrzana,materijal koji je pustan jeste los,ali opet ocekivao sam malo vise :S:
I sad da li je kod B650 resen taj problem i zaista ima koristi od tih 100Hz i da li moze da se drzi ukljuceno stalno ili je opet fazon samo kada se gleda sport?! Da li je zaista vredno dati toliko vise para u odnosu na B550 koji koliko vidim ljudi kazu ima isti kvalitet slike?!
Gledao sam malo po youtubu ljudi su pustali filmove na svojim tv-ovima i na dosta mesta sam primetio da kod panoramskih scena (nadam se da sam se dobro izrazio :d),konkretan primer pocetna scena u filmu The Dark Knight kada kamera prikazuje velike zgrade,slika trza i kao da se preklapa slika na nekim delovima,tj. kao da deo slike zaostane pa redovno nastavi da ide...mislim da je u pitanju bio samsung A656 i po stranim forumima sam cita da se bas zale na to,cak i kod novih modela.

Nije mi jasno...sve vreme se preporucuje da se uzme tv koji ima podrsku za 100Hz,a koliko vidim skoro svi to 99% vremena drze iskljuceno i ako se ukljucuje ukljuci se za neki sport i ni za sta vise?! (sto znaci ko ne gleda sport cesto to mu ni ne treba?!)
Ako se to uzme u obzir onda B550 ispadne sasvim ok kupovina,pod uslovom ako je slika bolje nego kod A5xx serije jer mi se tamo nikako ne svidja,slika je bila iskrzana,materijal koji je pustan jeste los,ali opet ocekivao sam malo vise :S:
I sad da li je kod B650 resen taj problem i zaista ima koristi od tih 100Hz i da li moze da se drzi ukljuceno stalno ili je opet fazon samo kada se gleda sport?! Da li je zaista vredno dati toliko vise para u odnosu na B550 koji koliko vidim ljudi kazu ima isti kvalitet slike?!
Gledao sam malo po youtubu ljudi su pustali filmove na svojim tv-ovima i na dosta mesta sam primetio da kod panoramskih scena (nadam se da sam se dobro izrazio :d),konkretan primer pocetna scena u filmu The Dark Knight kada kamera prikazuje velike zgrade,slika trza i kao da se preklapa slika na nekim delovima,tj. kao da deo slike zaostane pa redovno nastavi da ide...mislim da je u pitanju bio samsung A656 i po stranim forumima sam cita da se bas zale na to,cak i kod novih modela.

Jeste reseno kod B650 upravo zbog toga sto mozes da manuelno podesavas 100hz opciju iz menija i da namestis da slika nema amaterski izgled kao na prethodnim televizorima kao sto je A656, i sada je zapravo dobro drzati 100hz opciju na B650 ukljucenu zbog vece pokretne rezolucije i na filmskom materijalu i na sportskom.

24p judder je imala A serija 5, A656 nema te probleme i handluje 24p materijal savrseno. E sad ne znam da li B serija 5 ima 24p judder problem, ali ja se nadam da su to ispravili.

Ja držim non stop uključeno 100Hz.

Da li neko ima iskustva sa ovim modelom http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09037571

i_09037571.jpg

TOSHIBA 42X3000PG цена са ПДВ-ом 49,999.00 дин.
42''LCD
FORMAT 16:9
REZOLUCIJA 1920:1080
FULL HD
DINAMICNI KONTRAST 6000:1
ULAZ: HDMI, SCART, KOMPONENT
SNAGA ZVUCNIKA 2X20W
TEZINA 25KG

Ovo je specifikacija sa njihovog sajta...posto razmisljam o kupovini novog tv-a, ovaj mi se cini (bar po imenu proizvodjaca, ceni, velicini i naravno rezoluciji) kao najbolji izbor. Problem je sto na netu nema nikakvog testa performansi i sto ga skoro nigde nema u prodaji. Nema ga cak ni na Toshibinom sajtu, pa nisam siguran da li su momci sa doticnog sajta malo pobrkali loncice :D

Tih "ZNJ" modela nikad i nema na sajtovima proizvodjaca. Pitam se zasto ;)

Da li zna neko gde trenutno ima 40B650/651 na lageru neraspakovan primerak?
U tehnomarketu sve sto ima stoji izlozeno, nikako da im stigne nova kolicina. Cekam kao budala vec skoro dva meseca.
Neverovatno kako su slabo azurni, model koji se trazi podosta nikako da im stigne ponovo. A oni su kao neki satro uvoznici:wall:

Pozdrav

Imaš u Merkatoru

Poslednja izmena:
Da li zna neko gde trenutno ima 40B650/651 na lageru neraspakovan primerak?
U tehnomarketu sve sto ima stoji izlozeno, nikako da im stigne nova kolicina. Cekam kao budala vec skoro dva meseca.
Neverovatno kako su slabo azurni, model koji se trazi podosta nikako da im stigne ponovo. A oni su kao neki satro uvoznici:wall:

Pozdrav

javicu ti ja da li ima u Stavu, direktno iz magacina...
Pozz

Kakve su cene u Merkatoru?

javicu ti ja da li ima u Stavu, direktno iz magacina...
Pozz

Oooo, vratio si se sada sa ovim novim nick-om, nadam se da sada neces vise nuditi pod onim paprenim cenama i bez postolja(ili okrnjenim postoljima).
I naravno banovace te svaki put kad javno reklamiras.

Covek pokusava da zaradi za lebac, sta da se radi :D

Svaki trol će biti uništen. Vratimo se na (nadasve) zanimljivu i neizvesnu temu :)

Ako se secas, posto je B550?

Bez popusta?
Znaci sa popustom 72000? Hmmmm... To bash fino zvuci...
Jel imaju Panasonic X10?

Da ne bude zabune, mislim na B550, a ne B530.

Mislim da imas samo kredu 12 rata bez kamate...

***, sad mi je kasno da jurim karticu :)

Tih "ZNJ" modela nikad i nema na sajtovima proizvodjaca. Pitam se zasto ;)

Pa ne znam da li se bas radi o ''ZNJ'' modelu, posto je to ipak Toshiba iz REGZA serije...voleo bih da cujem misljenje nekog ko poseduje ovaj ili slican model (Konkretno ovaj http://ser.kkelectronics.com/product_detail.php?product_id=09034646)

i_09034646.jpg

TOSHIBA 42C3005PG
42'' LCD
HD READY
REZOLUCJA 1366X768
OSVETLJENOST 500 CD/M2
KONTRAST 4000:1
2XHDMI, 2X SCART, KOMPONENTNI PC ULAZ
SIROK UGAO GLEDANJA 178

Koji je jako slican gore pomenutom, cena i oznaka je gotovo ista (osim serije, onaj je X, a ovaj C i rezolucije-ovaj je HD ready, a onaj Full HD)

Bez popusta?
Znaci sa popustom 72000? Hmmmm... To bash fino zvuci...
Jel imaju Panasonic X10?

Da ne bude zabune, mislim na B550, a ne B530.

Da, B550, dobro smo se razumeli.
Na plazme uopšte nisam obraćao pažnju jer me nisu interesovale. Ali mogu da se raspitam sutra.
A sa Pikom imaš i dodatni popust ako imaš dovoljno tačkica.

Pitanje za Nanija

U dilemi sam da kupim nov LCD ili plazma tv od 40 incha. Dilema je koji tv uzeti od dole pomenutih?

Toshiba 42XV556D - Full HD
LG 42PG3000
LG 42PQ2000
Panasonic TH-42PV70P

Unapred se zahvaljujem

Pitanje za Nanija njemu na pm, a ovde izneseno je pitanje za sve.

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno