Šta je novo?

Plasma vs LCD

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Imas Panasonicove 46" Plasme PY8, PY80 kao i PZ8 i PZ80.

Y - nema DVB-T tuner
Z - ima DVB-T tuner

Samsung nema 46" plasmi.

Ja samo rezignirano da kažem da sam se smorio najstrašnije posle današnjeg razgledanja. :( Kao što već napisah, prethodni put kad sam poredio HDReady i FullHD sa 2-3 metra, nisam uspeo da provalim razliku, neki LG modeli su bili. Ali danas svratim do Merkura (imaju 42A410 za 57000 i 2 godine garancije) i tamo ispod njega mislim da je bio 32A656, a pored 37A656. Znači, morao sam da odem na više od 3.5m da bi mi slova i linije na 410 bile podjednako 'prave' kao na 656 sa 1m, jednostavno, išao je neki Samsung HD demo klip i sve linije/ivice objekata su mi izgledale reckasto, Samsung logo koji se vrteo isto tako, kao kad isključite AA na compu. Jedino je pomagalo da se udaljim na skoro 4m da bi stvari bile podnošljive. Onaj 656 sam pak mogao da gledam i sa metar i naravno, sve super što se tih detalja tiče. Da ne pričam što je ta 32ka 68.000 din, tj. nije nešto mnogo skuplja... OK, manja je dosta od ove 410ke, ali samo komentarišem zapažanje oko kvaliteta slike.

Sad sam baš ono sluđen, pošto sam bio siguran da ne vidim razliku u kvalitetu slike. Šta da vam kažem kad sam sinoć u Tehnomarketu već uzeo praktično PX8, samo je bilo da pogledamo jel sve u kutiji kod te druge koju su doneli iz magacina, kad ono, nema folije, pa se kroz maglu jedan od radnika 'setio' da je ona već radila u salonu, OK, nema veze, daj da je probamo da vidimo koliko sati, krene nešto da zuji i na kraju me ljudi ubediše da je ne uzimam jer je izgleda radila neko vreme i krenula da plavi probleme pa su je spakovali nazad u kutiju. :wall: I tako... cenim da ću čekati jesen/NG da uzmem G10 i doviđenja. :S:

Poslednja izmena:
Jednostavno morate da platite kvalitet, uvek bilo i bice. Ne razumem sta vecina ljudi odavde ocekuje. Iako jeste plasma bolja u skoro svemu od lcd-a vecina ljudi misli da moze da poredi 1024x768 plasmu sa duplo skupljim full hd lcd-om. Ne moramo da poredimo plasmu i lcd, uzmite hd ready i full hd plasmu. Da li opravdavate duplu razliku u ceni modela iste velicine?

Eto neko gleda CRT 10 godina i onda odjednom odluci da hoce nov tv, ode i kupi 42 inca za 50 kusur hiljada i misli da je profitirao. Naravno ima izuzetaka gde nekome stvarno ne treba nista bolje, ali u suprotnom ako zelite kvalitet, jednostavno odlozite kupovinu dok ne skupite pare i kupite sebi full hd plasmu/lcd.

G10 je odlican tv i kad bi ga uzeo oko nove godine taman bi mu pala cena dotle i napravio bi odlicnu kupovinu.

@mickeyrs: Tu imas dva znacajno razlicita podatka - dijagonalu i udaljenost :). Treba da uzmes u obzir udaljenost sa koje ces gledati kod kuce i prema toma da se vodis u radnji.

jednostavno odlozite kupovinu dok ne skupite pare i kupite sebi full hd plasmu/lcd.
Za sta ce meni npr. fullhd?! Nemam blueray player niti me to preterano zanima, nemam konzole ni to me ne zanima, jedino zbog cega uzimam HD je satelitska, naravno HD kanali, koji svi emituju u 720p. Cemu onda fullhd?! Fullhd je za one koji imaju para i kupuju samo najskuplje a ne treba im to, i za one koji imaju blueray player i redovno kupuju BD flimove i za one koji redovno igraju PS3 ili Xbox 360. To je isto kao da si rekao "ma sta kupujes Punta, nemoj nista da vozis dok ne skupis pare za Mercedesa S600 pa se vozi kao covek". A sta ce meni taj S600 ako se ja vozim pretezno po gradu jednom dnevno po jedno 15 minuta, odem do pijace, malo se provozam i to je sve. Zasto bih bacao pare na skup auto ako mi treba? Gledam na sajtu blueray-a po galerijama kako bolesni Ameri kupuju...moraju da imaju TV od po 65 ili 76", sve 3 najnovije konzole, audio sistem od 10k$ i tome slicno. Naravno sve to na kredit koji ne mogu da plate, i sve tako dok im ekonomija nije prsla. Dok je takvih koji kupuju sve najnovije iako im realno ne treba, ovi proizvodjaci nikada nece propasti.

A drugo, decko je uporedjivao 42" plasmu i tv od 32", i naravno da nije isto kada gledas ta dva tv-a sa jedan metar, ili uopste sa iste udaljenosti. Uzmi onda 19" LCD monitor i 50" LCD i stani na pola metra od njih i uporedi.

Za sta ce meni npr. fullhd?! Nemam blueray player niti me to preterano zanima, nemam konzole ni to me ne zanima, jedino zbog cega uzimam HD je satelitska, naravno HD kanali, koji svi emituju u 720p. Cemu onda fullhd?! Fullhd je za one koji imaju para i kupuju samo najskuplje a ne treba im to, i za one koji imaju blueray player i redovno kupuju BD flimove i za one koji redovno igraju PS3 ili Xbox 360. To je isto kao da si rekao "ma sta kupujes Punta, nemoj nista da vozis dok ne skupis pare za Mercedesa S600 pa se vozi kao covek". A sta ce meni taj S600 ako se ja vozim pretezno po gradu jednom dnevno po jedno 15 minuta, odem do pijace, malo se provozam i to je sve. Zasto bih bacao pare na skup auto ako mi treba? Gledam na sajtu blueray-a po galerijama kako bolesni Ameri kupuju...moraju da imaju TV od po 65 ili 76", sve 3 najnovije konzole, audio sistem od 10k$ i tome slicno. Naravno sve to na kredit koji ne mogu da plate, i sve tako dok im ekonomija nije prsla. Dok je takvih koji kupuju sve najnovije iako im realno ne treba, ovi proizvodjaci nikada nece propasti.

A drugo, decko je uporedjivao 42" plasmu i tv od 32", i naravno da nije isto kada gledas ta dva tv-a sa jedan metar, ili uopste sa iste udaljenosti. Uzmi onda 19" LCD monitor i 50" LCD i stani na pola metra od njih i uporedi.

Ne ubedjujem ja tebe puskom da kupis full hd ako ti ne treba. Ja sam spomenuo za ljude koji hoce da kupe kvalitetnu stvar, a svaki skuplji Full hd televizor(bilo plasma ili lcd) je odlican i ne samo zbog te rezolucije za koju se vecina najvise lepi, vec i ostalog. Tebi ne treba nista vise od hd ready, fine by me. Pricam o tome da je meni bolje da ulozim u kvalitetniju stvar za koju znam da ce trajati. Ja znam da cu kupiti neku konzolu i blu ray plejer, i znam da cu gledati bluray filmove, pa necu morati da razmisljam dvaput da li cu morati da menjam televizor. A inace poredjenje punta i mercedesa s600 je preterivanje.

Ulaganje u kvaliteniju stvar ce mi uvek biti bolje nego da kupim nesto jeftino i da zavaravam sebe "ma ajde dovoljno mi je i ovo", kad meni licno nije. Ako mozete da potrosite npr 700 evra za televizor zasto ne biste potrosili i 1000 evra ako znate da je tih 300 evra razlike opravdano. To je moje misljenje, prihvati ga ili nemoj, meni je svejedno.

Pricam o tome da je meni bolje da ulozim u kvalitetniju stvar za koju znam da ce trajati
Trajati?! U svetu tehnologije koja napreduje iz dana u dan, gde svaki mesec izadje novi model, koji je za klasu bolji od prethodne serije, ti znas da ce tebi taj TV trajati?! To je kao da si rekao "kupicu najjaci racunar koji trenutno postoji, dacu 5k eura za njega, nema veze sto ne mogu u fulu da ga iskoristim, ali znam da ce mi on trajati". Godinu dana posle toga, kupujes novi racunar, jer je taj tvoj koji traje zastareo. I ovo je samo moje misljenje, ne moras da ga prihvatis.

Trajati?! U svetu tehnologije koja napreduje iz dana u dan, gde svaki mesec izadje novi model, koji je za klasu bolji od prethodne serije, ti znas da ce tebi taj TV trajati?! To je kao da si rekao "kupicu najjaci racunar koji trenutno postoji, dacu 5k eura za njega, nema veze sto ne mogu u fulu da ga iskoristim, ali znam da ce mi on trajati". Godinu dana posle toga, kupujes novi racunar, jer je taj tvoj koji traje zastareo. I ovo je samo moje misljenje, ne moras da ga prihvatis.

Naravno da necu da prihvatim tvoje misljenje jer ne mislim da si ozbiljan. Ja ti pricam sasvim drugu pricu ovde. Ti si taj koji prica o mercedesima i kompovima od 5k evra iz nekog meni nepoznatog razloga. Pricas kao da sam kupio najbolji moguci televizor na svetu od 10000evra pa sad moram da ti se pravdam zasto.

Ulozio sam u nesto sto sam mislio da ce trajati, a sad cu da ti objasnim sta ovo "trajati" znaci mada i sam znas, nego pokusavas da ispadnes pametan.
Pod trajati sam mislio da sam uzeo televizor koji je 1080p, a kolko znam 1440p nece izaci skoro zar ne. Pored toga sto je 1080p, A656 ima ostale odlicne karakteristike koje se nece menjati u skorije vreme drasticno, tako da sam obezbedjen, jel to u redu?

Ajmo na deo gde svaki mesec izlaze novi modeli. Izasao je Samsung B656. Da li cu prodam moj televizor i da kupim B656? Naravno da necu. Zasto? Zato sto nema nista revolucionarno za razliku od mog tv-a. Kad bude izasao model koji ima nesto sto je vredno za pomenuti, i sto opravdava novu kupovinu televizora, to cu i uraditi.

Idemo na deo gde poredis kupovinu novog racunara, ili racunarskih komponenata sa kupovinom televizora. Kao sto znas racunarske komponente su sasvim druga stvar, i one su i predvidjene za menjanje novim i boljim verzijama u kracim vremenskim periodima. Kupovina televizora nije nikako jeftina stvar i, televizore ne menjamo cesto kao komponente jel da?

Ja znam da necu menjati televizor u sledecih pet godina tako da sam uzeo najbolju stvar za koju sam mogao da odvojim odredjenu sumu novca i odabrao sam doticni model televizora koji posedujem. Da li ti je jasnije sad sta sam mislio pod "trajati".

Komponente u racunaru menjam na 3 godine, i nisam od onih kojem je potrebno da uvek imaju najnoviju stvar, tako da zadnji put kad sam uzeo nove komponente imao sam budzet od 500 evra i seo sam i odlucio sta ce me najbolje sluziti sledece 3 godine. Ista stvar je bila sa televizorom, imao sam 1000 i kusur evra i odlucio sam da uzmem ovo sta imam trenutno. Da li sam mogao da ustedim tako sto bih kupio HD ready televizor, mogao sam, ali da li bi to zadovoljilo moje potrebe, ne.

Hteo bih da cujem jos misljenja o tome da li je bolje kupiti kvalitetnu stvar ili ne, a znam da ima dosta ljudi ovde koji dele slicno misljenje.

1440p je marketinski trik koji ce izaci da bi osvjezio ponudu u dogledno vrijeme a ne da bi unio revolucionarne promjene, jer kako sam rekao pravu beneficiju od 1080p rezolucije imaju 58", 60" kao i 65" televizori, cak i 50" modeli ne iskoristavaju u potpunosti Full HD jer im je gustina pixela za 20% veca od one sto ljudsko oko moze da razazna ali 50" telke se uzimaju kao start za iskoristavanje 1080p zbog svoje cijene u odnosu na vece modele. Dakle 1440p bio namjenjen za 70" LCD-ove, Plasme i DLP-ove.

Nadalje kao i sve u industriji danas osim Blu-ray sadrzaja i njegovih derivata u obliku mkv ripova nema 1080p sadrzaja. Da zaboravih i 3 igre na PS3-ici.

Posto se gleda najvise analgona i kablovska televizija upitne kvalitete za nase prostore najpametnija kupovina je HD ready plasma.

Tu ulazi ljudski faktor i sopstvene zelje i potrebe. Naime ja cu se odrati radeci da bi si priustio 54V10 model ili 58B850, dok ce se neko zadovoljiti sa 32" LCD-om.

Maloprije sam napisao da je najisplatnija HD ready plasma, medjutim ja sam freak koji moram imati posoljednji krik tehnologije i ti nema diskusije. Ja mogu dati savjet sta je najbolje kupiti za odredjenu kolicinu novaca a sto neko zeli iskesirati pola miliona za Ferarija mene to ne interesuje. Nema te osobe koja ne bi zeljela da ima novu i najbolju stvar iz domene koje ga zanima tako da je ova rasprava i besmislena.

Poslednja izmena:
Da,to si u potpunosti u pravu, ali koliko ce on na 40" "osetiti" taj fullhd?

A drugo, tacno je da svi zelimo da imamo nesto sto je sam vrh necega, ali ako npr. postoji stvar X koja kosta 1000 eura, pa postoji stvar Y koja je za 100% bolja od stvari X i kosta logicno 2000 eura, tako UVEK I U SVAKOM DOMENU postoji i stvar Z koja kosta 4000 eura a koja je od stvari Y bolja za 10% i sluzi samo da bi se drale pare od nekoga ko zeli da stvar Z ima po svaku cenu. E ja licno volim da napravim razliku izmedju stvari Y i Z i da ne dam tu nerealnu razliku u parama samo zato da bih imao nesto sto mi realno ne treba, a da zadovoljim svoju sujetu. Ali to sam ja.

@mickeyrs: Tu imas dva znacajno razlicita podatka - dijagonalu i udaljenost :). Treba da uzmes u obzir udaljenost sa koje ces gledati kod kuce i prema toma da se vodis u radnji.

Znam, uzeo sam u obzir. :( Apsolutni max udaljenosti mi je 3m, znači u praksi će to biti sa 2m - 2.5m i uopšte mi nije sitno ni 32" ni 37", OK, verovatno će biti za desktop, ali nije mu to primarna namena. Ne sporim ni da je SD signal za klasu bolji na 410 sa bilo koje udaljenosti od bilo kojeg LCDa, to sam gledao sa metar do 5 metara. Ali za HD već nisam više 100% siguran, kod LG modela nisam primetio razliku, a kod Samsunga jesam, da li zato što je 656 bolji od LG LCDa ili je 410 lošija od koju sam već video, nisam ni razmatrao LG modele. Gledao sam juče i 32 i 37 656 i oštrina je savršena i sa pola metra i sa 2.5 :d dok 410 sa 2.5-3m ipak zaostaje, tu je negde tek na 4m. Da me ne shvatite pogrešno, ja sam već praktično kupio PX8 za 68.000, da su imali neotpakovanu/ispravnu, sad bih je već imao kod kuće montiranu.

U poređenju FullHD plazme i LCDa nemam nikakvu dilemu, samo mi se ne daje u ovom trenutku preko 100k za televizor + što bi me nešto kopkalo iznutra kad znam da sam mogao da kupim bolju spravu, ali eto, nisam hteo da dam više para. Dok nisam video razliku, bila je jasna odluka, sad kad je vidim... The thrill is gone. :D

Za sad sam suspendovao kupovinu plazme i čekam da vidim kad će G10 da bude i po kojoj ceni, taman će da se oslobodi limit na kartici od AVRa i zvučnika.

Znam, uzeo sam u obzir. :( Apsolutni max udaljenosti mi je 3m, znači u praksi će to biti sa 2m - 2.5m i uopšte mi nije sitno ni 32" ni 37", OK, verovatno će biti za desktop, ali nije mu to primarna namena. Ne sporim ni da je SD signal za klasu bolji na 410 sa bilo koje udaljenosti od bilo kojeg LCDa, to sam gledao sa metar do 5 metara. Ali za HD već nisam više 100% siguran, kod LG modela nisam primetio razliku, a kod Samsunga jesam, da li zato što je 656 bolji od LG LCDa ili je 410 lošija od koju sam već video, nisam ni razmatrao LG modele. Gledao sam juče i 32 i 37 656 i oštrina je savršena i sa pola metra i sa 2.5 :d dok 410 sa 2.5-3m ipak zaostaje, tu je negde tek na 4m. Da me ne shvatite pogrešno, ja sam već praktično kupio PX8 za 68.000, da su imali neotpakovanu/ispravnu, sad bih je već imao kod kuće montiranu.

U poređenju FullHD plazme i LCDa nemam nikakvu dilemu, samo mi se ne daje u ovom trenutku preko 100k za televizor + što bi me nešto kopkalo iznutra kad znam da sam mogao da kupim bolju spravu, ali eto, nisam hteo da dam više para. Dok nisam video razliku, bila je jasna odluka, sad kad je vidim... The thrill is gone. :D

Za sad sam suspendovao kupovinu plazme i čekam da vidim kad će G10 da bude i po kojoj ceni, taman će da se oslobodi limit na kartici od AVRa i zvučnika.

Ja recimo imao potpuno drugacije iskustvo.Znaci stoji hdready plasma 50" od 80000 dinara pored nje lcd 50" ili 46" full hd Samsung od 150000 dinara.I ide neki full hd promo materijal i moje subjektivno misljenje da plasma ima lepse boje,mekse ivice,prirodnije boje a lcd jedino ima ostriju sliku.Recimo zuti automobil sa snimka bas neprirodno izgleda na lcd-u.Tako da ja mislim da ta plazma koju si ti gledao ocajno podesena i zbog toga i jeste ostavila takav utisak.
Evo i jedan simpatican text sa onog Nanijevog sajta.
Zamke izlozbenih prostora

Poslednja izmena:
ako hocet kucni bioskop logicno je da tezite da vam slika bude sto veca tj. sto bliza pravom bioskopu. Gledao sam jedno pored drugog lcd full hd 40" i hd ready plasma 42". Razlika u velicini je mnogo veca nego sto se misli na prvi pogled. Osecaj je takav da sitne razlike u kvalitetu apsolutno padaju u vodu. Ja sam uzeo malo skuplju plazmu od 42" i sad mi je zao sto nisam uzeo malo jeftiniju od 50". Naravno idealno bi bilo uzeti skup, vrhunski, full hd, veliki,...

@Show_Man

Ne znam šta da ti kažem (pročitao sam i pomenuti tekst), ja nemam dilemu plazma ili LCD - gledao FullHD plazmu i LCD i slažem se sa svim što kažeš, demo snimak sa košarkom sa olimpijade, tačno je slika na LCDu nekako 'snegovita' i definitivno je lepša na plazmi. Daleko od toga ne valja na LCDu. E sad, da li je bolje veća HDready ili manji LCD je stvar izbora i uslova korišćenja. Dok sam mislio da nema razlike na HD materijalu, to je bilo dovoljno da prelomim u korist jeftinije plazme. Sad sam opet sve vratio na početak - trenutno (u ovom sad stanu koji iznajmljujem) i 32" LCD skroz odgovara, kad već nema plazmi u toj veličini, uopšte nije sitno, a košta isto kao Panasonic PV8 i malo manje od PV80 i sličnih modela koji su 42", a to već prilazi 70.000 din.

Uvek je pitanje koliko para, toliko i muzike, moj problem je što nisam baš rešio ni šta bih da slušam ni koliko bih da platim - razlika između 410 i neke FullHD je odličan AVR ili par dobrih zvučnika ili ostatak 5.1 sistema (2xzadnji + sub). Najlakše je otići i provući karticu, ali i dalje pokušavam da ispadnem racionalan. A kad je tehnika u pitanju, to mi nikad nije išlo od ruke. :d

Imaš riješenje koje če izači u vidu Panasonic S10 serije, Full HD model sa 600Hz subfieldom koji če koštati malo skuplje od trenutnog X10 HD ready modela.
AV receiver i zvucnike uvjek mozes lako zamjenit, TV malo teže.
Uzmes Panasonic S10 sa Denon 1909 av receiverom i kompletom Jamo 606 HCS3 5.1 zvucnicima i riješena dilema.

Nekontam te kako to AV reciver i zvucnike mozes zamjenit a TV ne, pa ako imas lovu mozes obadvoje a dobar reciver i zvucnici su dosta skuplji od tv-a pa je logicno njega lakse zamjeniti.

Molim te navedi tačno šta sam rekao. Nisam rekao da ne možes zamjeniti več av receiver lakše a TV teže. Prvo zbog veličine tj zbog kabastosti TV-a i samim tim i transporta. Valjda je to jasno.

Dakle uzmeš TV sa kojim si zadovoljan bez da se pitaš da li si pogriješio, a onda zamoliš firmu u kojoj kupuješ(naravno sa pologom punog iznosa cijene) da kuči testiraš 2 ili 3 av receivera ili zvučnike (ako prodajno mjesto ne dozvoljava da se na licu mjesta testira) koje je lakše prenijeti i dosta bezbolnije izvršiti transport bez bojazni da če se oštetiti jer prenositi PVA matrici ili Plasmu a sa druge strane drvene zvucnike nije isto jel da...

Poslednja izmena:
Zavisi ako kupis yamahu z-11 i kavih 10 samostojecih kutija ima da nadrljas ko zuti.:D

Kakav je ovaj LED TV sto ga Samsung reklamira na bilbordima po gradu?
Jel bolji od Kura?

Poslednja izmena:
Nista u 2009 godini nije bolje od Kure u smislu prikaza crne boje.

Samsung je markentinski razdvojio LCD-ove na 2 grane;
LED i LCD

LED se sastoji od serija B6000, B7000, B8000 koji imaju Edge LED osvijetljenje i na top model pod nazivom B9000 koji umjesto Edge LED osvijetljenja koristi bolje Local Dimming osvijetljenje.

Svi televizori sa LED tehnologijom u vecoj ili manjoj mjeri pate od veceg input laga sto je porazno za ljude koji zele iskljucivo koristiti TV za PS3 i druge konzole.

Sa druge strane Panasonic G10 uz punih 1080 linija pokretne rezolucije koju omogucava vReal 4 procesor sa 600Hz modulacijom (subfield polje) ima najmanji input lag skoro na razini CRT televizora i monitora.

Dakle kad kupite Plasme sa 600Hz modom imate jednaku pokrentu rezoluciju kao i sto je staticna dok kod LCD-ova da li LED da li obicnih sa CCFL osvijetljenjem nije slucaj.

Dakle za 2009 godinu najbolji su Panasonoc V10 i G10 plasma modeli, Samsung B650 i B850 plasma modeli.

Sve ostale tehnologije su po kvaliteti prikaza iza ovih modela.

Poslednja izmena:
Procitao sam G10 review na hdtvtest.uk i ispada da nije toliko savrsen kolko sam ja mislio. Kakva je B650 plasma u poredjenju sa njim, nisam uspeo da nadjem neki review.

Procitao sam G10 review na hdtvtest.uk i ispada da nije toliko savrsen kolko sam ja mislio. Kakva je B650 plasma u poredjenju sa njim, nisam uspeo da nadjem neki review.

Treba imati par stvari na umu kad se citaju recenzije sa hdtvtest.co.uk stranice;
-Svi njihovi modeli su zakinuti za napredni color menagment : gamma, white balance kao i za tunere koji se djele po ostatku Europe.
Dakle CIE dijagram o primarnim bojama koji su dobilu i Color HCFR-u za Europski G10 model ne vazi jer EU model ima gamma korekciju i white balance.
Sto se elektronike tice i loseg kadensa to je ocekivano jer su Panasonic inzinjeri ostavili savrsenu elektroniku za skuplje V10 i Z1 modele. Elektronski modul je kod svih NeoPDP plasmi isti ali nije softwerski.
Nadalje G10 je vrhunski HD performer tako da prikaz SD signal i nije primarno sto se treba gledati kod tog modela.
Mane oko kadensa aka 3:2 pulldowna se ne vide sa optimalne udaljenosti vec samo sa FPD benchmarkom.
Dakle radi se o vrhunskom modelu koji u ostatku EU ima opcije koji UK model nema.

Koliko kosta ova kombinacija?
Denon 1909 je oko 500e kao i Jamo 606 5.1 sistem, Dakle sve ukupno 1000e. Za film i igre ta kombinacija predobra em je estetski najljepsa za te novce.

kao sto rekoh jednom, ovde cemo 2011 imati kvalitetnu plazmu ( mozda ni tad ), a da ima dobru elektroniku da, da sd radi dobro na njemu ( jer na ovom skoro vrhunskom nije predvidjeno), da se negreje kao furuna, da mu nepada kontrast, da nezraci kao crt ( i jace ) da trosi razumnu kolicinu struje....

uh al sam sretan sto sam uzeo haos samsung lcd koji sve to radi i danas ( samo bolje ), a do 2012 cu na struji ustedeti koliko ce tada kostati jedan strava plazma tv ( 1000e ), naravno ako ih tada jos budu proizvodili.

moj glas za lcd

:)

Poslednja izmena:
kao sto rekoh jednom, ovde cemo 2011 imati kvalitetnu plazmu ( mozda ni tad ), a da ima dobru elektroniku da, da sd radi dobro na njemu ( jer na ovom skoro vrhunskom nije predvidjeno), da se negreje kao furuna, da mu nepada kontrast, da nezraci kao crt ( i jace ) da trosi razumnu kolicinu struje....

uh al sam sretan sto sam uzeo haos samsung lcd koji sve to radi i danas ( samo bolje ), a do 2012 cu na struji ustedeti koliko ce tada kostati jedan strava plazma tv ( 1000e ), naravno ako ih tada jos budu proizvodili.

moj glas za lcd

Nisi trebao da blatis plasmu jer ce sad neko da se javi i da izrecituje prednosti plasme nad lcd-om kao i uvek. Ja sam jedno vreme razmisljao da prodam A656 i da uzmem G10, ali kazem sebi da se ne glupiram jer imam odlican tv. A i G10 nije tolko savrsen kolko sam mislio,a bolje modele ne bih mogao stvarno da priustim.
Koje 2012 plasma, tad ce Laser tv da bude dzabalesku. Vec vidim sebe kako uzimam nekih 50 inca za 500 jura, bilo bi dobro :)

moj glas za lcd

SD-a 2011-te neće ni biti (osim kod nas, naravno :mad:).

Čitajući ovu i par sličnih, tema moja konfuzija oko toga šta uzeti samo je još veća. U početku sam bio ubedjen da je prava stvar za mene Full HD 40 ili 42-ka, a sad sve više razmišljam o 42 HD Ready plazmi?!

Nemoj previše da čitaš nego idi i pogledaj kako izgledaju i jedne i druge pa sam vidi šta ti odgovara a šta ne, pošto dosta zavisi i od toga šta ćeš gledati na TVu. Ja sam isto tako čitao i razmišljao prema papirnim specifikacijama i ništa nisam uradio (a ni kupio). :S:

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Vrh Dno