Za sta ce meni npr. fullhd?! Nemam blueray player niti me to preterano zanima, nemam konzole ni to me ne zanima, jedino zbog cega uzimam HD je satelitska, naravno HD kanali, koji svi emituju u 720p. Cemu onda fullhd?! Fullhd je za one koji imaju para i kupuju samo najskuplje a ne treba im to, i za one koji imaju blueray player i redovno kupuju BD flimove i za one koji redovno igraju PS3 ili Xbox 360. To je isto kao da si rekao "ma sta kupujes Punta, nemoj nista da vozis dok ne skupis pare za Mercedesa S600 pa se vozi kao covek". A sta ce meni taj S600 ako se ja vozim pretezno po gradu jednom dnevno po jedno 15 minuta, odem do pijace, malo se provozam i to je sve. Zasto bih bacao pare na skup auto ako mi treba? Gledam na sajtu blueray-a po galerijama kako bolesni Ameri kupuju...moraju da imaju TV od po 65 ili 76", sve 3 najnovije konzole, audio sistem od 10k$ i tome slicno. Naravno sve to na kredit koji ne mogu da plate, i sve tako dok im ekonomija nije prsla. Dok je takvih koji kupuju sve najnovije iako im realno ne treba, ovi proizvodjaci nikada nece propasti.jednostavno odlozite kupovinu dok ne skupite pare i kupite sebi full hd plasmu/lcd.
Za sta ce meni npr. fullhd?! Nemam blueray player niti me to preterano zanima, nemam konzole ni to me ne zanima, jedino zbog cega uzimam HD je satelitska, naravno HD kanali, koji svi emituju u 720p. Cemu onda fullhd?! Fullhd je za one koji imaju para i kupuju samo najskuplje a ne treba im to, i za one koji imaju blueray player i redovno kupuju BD flimove i za one koji redovno igraju PS3 ili Xbox 360. To je isto kao da si rekao "ma sta kupujes Punta, nemoj nista da vozis dok ne skupis pare za Mercedesa S600 pa se vozi kao covek". A sta ce meni taj S600 ako se ja vozim pretezno po gradu jednom dnevno po jedno 15 minuta, odem do pijace, malo se provozam i to je sve. Zasto bih bacao pare na skup auto ako mi treba? Gledam na sajtu blueray-a po galerijama kako bolesni Ameri kupuju...moraju da imaju TV od po 65 ili 76", sve 3 najnovije konzole, audio sistem od 10k$ i tome slicno. Naravno sve to na kredit koji ne mogu da plate, i sve tako dok im ekonomija nije prsla. Dok je takvih koji kupuju sve najnovije iako im realno ne treba, ovi proizvodjaci nikada nece propasti.
A drugo, decko je uporedjivao 42" plasmu i tv od 32", i naravno da nije isto kada gledas ta dva tv-a sa jedan metar, ili uopste sa iste udaljenosti. Uzmi onda 19" LCD monitor i 50" LCD i stani na pola metra od njih i uporedi.
Trajati?! U svetu tehnologije koja napreduje iz dana u dan, gde svaki mesec izadje novi model, koji je za klasu bolji od prethodne serije, ti znas da ce tebi taj TV trajati?! To je kao da si rekao "kupicu najjaci racunar koji trenutno postoji, dacu 5k eura za njega, nema veze sto ne mogu u fulu da ga iskoristim, ali znam da ce mi on trajati". Godinu dana posle toga, kupujes novi racunar, jer je taj tvoj koji traje zastareo. I ovo je samo moje misljenje, ne moras da ga prihvatis.Pricam o tome da je meni bolje da ulozim u kvalitetniju stvar za koju znam da ce trajati
Trajati?! U svetu tehnologije koja napreduje iz dana u dan, gde svaki mesec izadje novi model, koji je za klasu bolji od prethodne serije, ti znas da ce tebi taj TV trajati?! To je kao da si rekao "kupicu najjaci racunar koji trenutno postoji, dacu 5k eura za njega, nema veze sto ne mogu u fulu da ga iskoristim, ali znam da ce mi on trajati". Godinu dana posle toga, kupujes novi racunar, jer je taj tvoj koji traje zastareo. I ovo je samo moje misljenje, ne moras da ga prihvatis.
@mickeyrs: Tu imas dva znacajno razlicita podatka - dijagonalu i udaljenost. Treba da uzmes u obzir udaljenost sa koje ces gledati kod kuce i prema toma da se vodis u radnji.
Znam, uzeo sam u obzir.Apsolutni max udaljenosti mi je 3m, znači u praksi će to biti sa 2m - 2.5m i uopšte mi nije sitno ni 32" ni 37", OK, verovatno će biti za desktop, ali nije mu to primarna namena. Ne sporim ni da je SD signal za klasu bolji na 410 sa bilo koje udaljenosti od bilo kojeg LCDa, to sam gledao sa metar do 5 metara. Ali za HD već nisam više 100% siguran, kod LG modela nisam primetio razliku, a kod Samsunga jesam, da li zato što je 656 bolji od LG LCDa ili je 410 lošija od koju sam već video, nisam ni razmatrao LG modele. Gledao sam juče i 32 i 37 656 i oštrina je savršena i sa pola metra i sa 2.5 :d dok 410 sa 2.5-3m ipak zaostaje, tu je negde tek na 4m. Da me ne shvatite pogrešno, ja sam već praktično kupio PX8 za 68.000, da su imali neotpakovanu/ispravnu, sad bih je već imao kod kuće montiranu.
U poređenju FullHD plazme i LCDa nemam nikakvu dilemu, samo mi se ne daje u ovom trenutku preko 100k za televizor + što bi me nešto kopkalo iznutra kad znam da sam mogao da kupim bolju spravu, ali eto, nisam hteo da dam više para. Dok nisam video razliku, bila je jasna odluka, sad kad je vidim... The thrill is gone.
Za sad sam suspendovao kupovinu plazme i čekam da vidim kad će G10 da bude i po kojoj ceni, taman će da se oslobodi limit na kartici od AVRa i zvučnika.
Procitao sam G10 review na hdtvtest.uk i ispada da nije toliko savrsen kolko sam ja mislio. Kakva je B650 plasma u poredjenju sa njim, nisam uspeo da nadjem neki review.
Denon 1909 je oko 500e kao i Jamo 606 5.1 sistem, Dakle sve ukupno 1000e. Za film i igre ta kombinacija predobra em je estetski najljepsa za te novce.Koliko kosta ova kombinacija?
kao sto rekoh jednom, ovde cemo 2011 imati kvalitetnu plazmu ( mozda ni tad ), a da ima dobru elektroniku da, da sd radi dobro na njemu ( jer na ovom skoro vrhunskom nije predvidjeno), da se negreje kao furuna, da mu nepada kontrast, da nezraci kao crt ( i jace ) da trosi razumnu kolicinu struje....
uh al sam sretan sto sam uzeo haos samsung lcd koji sve to radi i danas ( samo bolje ), a do 2012 cu na struji ustedeti koliko ce tada kostati jedan strava plazma tv ( 1000e ), naravno ako ih tada jos budu proizvodili.
moj glas za lcd
![]()
kao sto rekoh jednom, ovde cemo 2011 imati kvalitetnu plazmu ( mozda ni tad ), a da ima dobru elektroniku da, da sd radi dobro na njemu ( jer na ovom skoro vrhunskom nije predvidjeno), da se negreje kao furuna, da mu nepada kontrast, da nezraci kao crt ( i jace ) da trosi razumnu kolicinu struje....
uh al sam sretan sto sam uzeo haos samsung lcd koji sve to radi i danas ( samo bolje ), a do 2012 cu na struji ustedeti koliko ce tada kostati jedan strava plazma tv ( 1000e ), naravno ako ih tada jos budu proizvodili.
moj glas za lcd
![]()
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari