Martin Mystere
Čuven
- Učlanjen(a)
- 04.02.2007
- Poena
- 935
Ali kada postaviš link koji je kao onaj sa www. i m. u "prefiksu" tu se vidi i naziv i godina te ga u tom slučaju nije potrebno posebno navoditi.
Moralo bi se tacno znati sta je prihavatljivo a sta nije sa jasnim objasnjenjem korisniku. Takodje bi posledice morale biti unapred jasne a ne proizvoljne. Ako korisnik ne zna zasto je opomenut, to onda dovodi do mogucnosti zloupotrebe ili istresanja na korisnika od neraspolozenog moderatora kome se svidja moc.Ne postoji šablon opomena i kazni za baš svaku poruku i zato nekad izgleda da nema smisla. Postoji custom warning i kazna, ali je znalo da brljavi, pa se poeni nisu brisali. Nemojte se baš svaki put žaliti zbog toga.
@zorz72
Možeš da vidiš kad si izlogovan, otvori private window/tab i to je to.
Nov clan a toliko zna... Interesantno.Sce je to prežvakano milion puta, ne verujem da bi se išta promenilo.
Mogao bi da se ugledas na nacitanog kolegu Pauka pa lagano da prelistas ovu temu gde ces (nadam se) uvideti kakve si gluposti napisao.Niste svi losi. Deluje vise kao da su u pitanju pojedinci. Sistem poena je neprikladan. Forum je naravno koristan, ima dobrih informacija i dobrih strana.
Ok, ako ti tako kazes...a imam biblioteku sa preko 2000 kmjiga koje sam većinom pročito, Ima nas dosta koji smo pismeni
Ne brini se, znamo kako treba da se vodi forum i sprovode mere održavanja reda i mira. Nisu ove metode pale sa neba juče, već su rezultat 26 godina dugačkog procesa unapređenja sistema moderacije. Preživeli smo do sada jedno 200 ciklusa u kojima su raznorazni likovi smatrali da smo svirepi, da gušimo slobodu mišljenja i da baš oni imaju pravo na ovo ili ono. Mišljenje je kao dupe, svako ga ima, a jako mali % istih ima bilo kakav značaj.Kazne i poeni su nesto sto se radi u distopijama i totalitarnim sistemima (npr Kina i drustveni kredit). Dovode do straha i samocenzurisanja sto pretpostavljam nije cilj ovde.
Mislim da nije prikladno kaznjavati clanove. Moderacija bi mogla da bude mozda brisanje poruka ako su neprikladne uz jasno (ne uopsteno) objasnjenje clanu, porukom.
Bilo sta osim brisanja je neprikladno za forum pogotovo ako se radi zbog sitnica.
Takodje brisanje normalnih komentara i pitanja o postupku moderatora nije prikladno.
Zavisi 😀Ja ipak mislim da je veći % dupeta koja imaju značaj. 🙃
Fixed it 4 U 😉Mogao bi da se ugledas na nacitanog kolegu Deleted member 46590 pa lagano da prelistas ovu temu gde ces (nadam se) uvideti kakve si gluposti napisao.
Sad probao - meni ne radi nijedna od tri varijanteu vezi tema za odgledane filmove i serije, ionako treba da se navedu i naziv i godina, ne samo link pri čemu link ne mora da bude IMDb, može Wikipedia npr.
sad ću da probam sa varijantama IMDb linkova
Kod:https://www.imdb.com/title/tt31710822/
![]()
Kod:https://imdb.com/title/tt31710822/
Kod:https://m.imdb.com/title/tt31710822/
![]()
varijante sa www. i m. u "prefiksu" rade, pri čemu prva ne radi odmah
Kod mene radi direktan link sa mob.Sad probao - meni ne radi nijedna od tri varijante
mislim da stvarno sada clanovi ne zele da daju svoja misljenja i kritike jer stvarno moze doci do problema sa trenutnom moderacijom,adminima itd...vidite da je i taj stariji admin otisao Alex,mozda je i njemu preko glave da se cuti o necemu ili ko zna sta je razlog,nikad necemo znati heh[...]
Otkud ti informacija da nemaju problem? Možda ljudi ne žele da se istaknu, jer je obarač lagan? Možda se ljudi boje posljedica? Znaš za onu “kad si čekić, sve što vidiš su ekseri”? Čudno, zar ne…
[...] Stariji članovi se uzdržavaju od postovanja i neke šire rasprave da ne bi popili bodove ili bili banovani. Imam osjećaj da se forum pokušava održati sterilnim u svakom mogućem smislu, da se rasprava bilo kog tipa mora održati strogo u granicama naslova teme. Malo van naslova, odmah je “klepanje po ušima”.
Ocigledno sam promasio taj podforum, i nakon konverzacije u privanoj poruci smo shvatili da je trebalo da ide u ispravan podforum, najvise pisem jer ce neko za neki dalji period (npr 1 godina) da vidi na mom profilu da...Koliko vidim, dobio si kaznu jer si kršio pravila foruma koja se odnose na razmenu ili prodaju, i za koja uglavnom postoje dodatni uslovi - vreme na forumu i broj poruka. I onda članovi koji to ne ispunjavaju otvaraju posebne teme ili pišu u nekim drugim, ne bi li zaobišli pravila. A te teme su uvek izdvojene, na vrhu strane i sa napomenom "pravila u prvom postu".
vidite da je i taj stariji admin otisao Alex,mozda je i njemu preko glave da se cuti o necemu ili ko zna sta je razlog,nikad necemo znati heh
Alex nikada nije bio admin vec medju najsvezijim moderatorima. Zasto je otisao/nije vise moderator je privatna stvar koja se nikog ne ticevidite da je i taj stariji admin otisao Alex
Nikada nisam rekao Opa djurdjo. Za dramu itekako stoji, sto ce se videti iz ovog postati stalno potenciras "Opaaaa drama, opa djurdjo"
Kazna jeste bila pogresna jer da se primenila klasicna praksa, ti bi bio momentalno banovan za najteze krsenje pravila foruma.takodje si i na mom postu pisao u slicnom kontektstu, da sam ja kao zrtva a nigde nisam rekao to vec da je moja kazna bila pogresna
Po meni je sto si momentalno bio blokiran sa oglasavanjem i neuspeli pokusaj izigravanja zrtvepo meni je to glavni i razlog zasto vise ne obilazim ovaj forum
Hvala, bogme, treba ih imati.Svaka čast na živcima.
po meni je to glavni i razlog zasto vise ne obilazim ovaj forum a imao sam interesovanja da cesce citam,pisem, ucestvujem u diskusijama. naravno drugi clanovi mozda iz drugih razloga ne posecuju vise ovaj forum....
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari