Nekad na žalost, nekad na sreću, ali tako je. Što moj stari voli da kaže: “Slastičar svaki put u kolač stavi jednako šećera, ali nisu svima jednako slatki.”
Da li sam trebao da stavim [sarcasm][/sarcasm], da bude kristalno jasno svima da je sarkazam? Izvinjavam se svima koji su se “pronašli” - nije mi bila namjera da uvrijedim bilo koga, niti sam mislio da ću bilo koga da uvrijedim sa “po meni šaljivim opisom”.
Otkud ti informacija da nemaju problem? Možda ljudi ne žele da se istaknu, jer je obarač lagan? Možda se ljudi boje posljedica? Znaš za onu “kad si čekić, sve što vidiš su ekseri”? Čudno, zar ne…
Za sve ove godine koliko sam ovdje, nije bilo ovoliko banovanih koliko za ovaj period koliko je alex303 bio moderator, koliko mi se čini. Možda griješim dušu, ne znam sve okolnosti, nisam bio stalno prisutan (nakon dobijanja bodova za ono što napisah, sam sam sebe banovao dok se dotični gospodin ne udalji, pa koliko god to trajalo), a ima banovanih i onih koji su tu duži period vremena, ali rekao bih da mu je trigger bio podešen na težinu komarca. Veći dio tema koje pratim maltene da nema strane, a da nema neko banovan. Stariji članovi se uzdržavaju od postovanja i neke šire rasprave da ne bi popili bodove ili bili banovani. Imam osjećaj da se forum pokušava održati sterilnim u svakom mogućem smislu, da se rasprava bilo kog tipa mora održati strogo u granicama naslova teme. Malo van naslova, odmah je “klepanje po ušima”.
Poenta je da niko nije bezgrešan - ni mi, ni vi. Ljudi smo svi, u prirodi nam je da pogriješimo. I ovo nije prvi put da se ovo spominje, ni od strane mene, ni od strane nekog drugog. Ali vi ste stalno pod plaštom mantre “nemamo mi šta kome da se objašnjavamo i pravdamo” i “samo mi smo u pravu i sud moderacije se ne dovodi u pitanje”. I tako će biti dok god ne odlučite da se spustite “medu raju” i barem pokušate da prihvatite nešto drugo osim “kadija te tuži, kadija ti sudi” i “hitler režima”.
I sad ću opet/vjerovatno da popijem bodove, upozorenje ili ban, jer sam drznuo da “dirnem u osinje gnijezdo” zvano stav i mišljenje moderacije.
Na kraju pitanje/prijedlog - zašto ne probate da se otvori tema pod nazivom npr. “Mišljenje moderacije” ili kako već u kojoj bi se (barem pokušalo) voditi konstruktivna rasprava/dijalog između vas “sudija” (moderatora i ostalih “iz vlasti”) i nas “raskalašne raje” (“ubogih korisnika”) u kojima bi svi mogli da shvatimo i sagledamo “drugu stranu”? Mislim da je to bolje rješenje od stalnog banovanja korisnika. Da, jasno je da će to zahtijevati nešto više angažovanja sa vaše strane, ali je to jedna tema, a mislim da bi donijela više koristi nego štete i da bi više nas, ali i vas bilo zadovoljno.
Pozdrav.
Djole