Šta je novo?

Pioneer 111D --> 111 --> 111L Mod

imas u loratrade za 20 din, domaca proizvodnja ( ima njihova web adresa na disku ). al mene zanima labelflash diskovi, gde ima i za koliko

Nema labelflash diskova. Cak i u USA imaju problem da ih nabave :wall:

J Lo je napisao(la):
Nema labelflash diskova. Cak i u USA imaju problem da ih nabave :wall:
diskovi se ne prodaju u US zato što LF nije ni planiran da se pojavi na njihovom tržištu (čak ova tehnologija nije ni prikazana na ovogodišnjem CES-u), Fuji je lansirao medije samo u EU, Nec ne prodaje x1 serije u US, Nero ima odvojene sn brojeve... Zbog čega je tako razlozi nisu sasvim poznati, mada nije teško razraditi teoriju: HP.

111dbk je za sad sasvim ok, mada nisam narezao puno diskova...

A kakav je to u stvari problem bio sa starijim pioneer snimacima?

losh kvalitet istih :D Otprilike je 111 sada najbolji, pa 108, pa 109, pa 107, pa 110. Tako nekako...

Ne bih stavio 109-tku ispred 107-ice...

Ni ja ne bih stavio 110-ku na kraju, jerbo u tom slučaju 111 biva predzadnja. :)

byMaX je napisao(la):
losh kvalitet istih :D Otprilike je 111 sada najbolji, pa 108, pa 109, pa 107, pa 110. Tako nekako...

Pa mislio sam šta je bio konkretan problem kod tog pioneer modela (109(?) sa kojim je većina imala problema.
Crkavao je motor?
Elektronika?
Optika?

Kakvi su simptomi?
Loše je snimao posle nekog vremena?
Skroz je prestajao da snima/čita posle mesec - dva?
Skroz je crkavao ili šta?

Kratko i jasno, od samog pocetka lose reze...

Pa to sam ljudi procitao na kraju jednog testa, nisam ih ja testirao pa da znam :D Samo sad ne mogu da iskopam link...

Sajt je očigledno veoma mlad i za sada imaju objavljen samo 1 1ni test. Na osnovu kojih kriterijuma su poredili prethodne generacije i kako su napravili verodostojnu listu koja sadrži modele koji teško da su više negde i operativni?

I to sto kazes... Daj neke druge linkove onda :)

blah....za 109 mogu reci samo jedno izdrzao mi je 5 meseci, nakon toga vise nece da uradi lead-in, tj uradi na svakom 5 disku, a poredjenje generacija je beskorisno, narocito zato sto 108 par godina stara ne radi kao nekada i 111 je sad u direktnom poredjenju bolji i to je kraj price. A to o kvalitetu rezanja, pa zar je nekome i vazno? Rezem diskove da bih kasnije mogao da ih procitam i prerezem na neki medijum novije generacije ( blue-ray?). Apsolutno mi je nebitno sta ce tamo neki program da mi prikaze o kvalitetu/greskama pri rezanju ako mogu prekopiram fajlove nazad i raspakujem film koji je rarovan rezan na disk. A ovaj novi pioneer je na mene ostavio bolji utisak od recimo plextora 716AL

ima li neki drugi program koji moze da radi LabelFlash?

gda je napisao(la):
Ne razumem o čemu sad pričamo?
O Pioneer DVR-1xx ili DVR-Axx, da li su 1xx i Axx identični, samo u drugom pakovanju?
Razlika je u lepo dizajniranoj prednjoj maski, QuiteDrive opciji za ograničenje brzine kod Audio/Video diskova zbog buke i retail pakovanju.

andjelkoyu je napisao(la):
Razlika je u lepo dizajniranoj prednjoj maski, QuiteDrive opciji za ograničenje brzine kod Audio/Video diskova zbog buke i retail pakovanju.
cekaj sad malo... jel bi onda mogao da se flesuje firmware od a11 na 111 pa da se dobije ovaj quiet drive ili to zavisi od hardvera? uopste sta tacno radi ovaj quiet drive?

QuietDrive je, ako se dobro secam, jedina stvar koja se ne dobija cross-flash-om...

Delija je napisao(la):
QuietDrive je, ako se dobro secam, jedina stvar koja se ne dobija cross-flash-om...
objasnio si ga nema sta, to smo svi zakljucili ali niko ne zna tacno

Tako pise na TBD-ovom sajtu, a posto su ljudi definitivno pro, ne vidim sto im ne bi verovali... Jednostavno, da bi firmware radio ono sto treba, funkcija mora da bude implementirana u elektronici, a ova ili nije uopste, ili nije na isti nacin implementirana.

"Problem" je što Pionirov QuiteDrive Utility radi samo sa XL serijom, a u trenutku izlaska prvih firmvera ovaj program nije hteo da radi na crossflashovanim modelima. Kod starijih verzija (recimo za A10XL) je lepo radio na DVR seriji... ne znam da li su međuvremenu nešto uradili. Imate Zebrin sajt i temu o tome na 32 strane pa koga ne mrzi da sve čita...

PS. Zar ne može Nero DriveSpeed da posluži za istu svrhu?

andjelkoyu je napisao(la):
"Problem" je što Pionirov QuiteDrive Utility radi samo sa XL serijom, a u trenutku izlaska prvih firmvera ovaj program nije hteo da radi na crossflashovanim modelima. Kod starijih verzija (recimo za A10XL) je lepo radio na DVR seriji... ne znam da li su međuvremenu nešto uradili. Imate Zebrin sajt i temu o tome na 32 strane pa koga ne mrzi da sve čita...

PS. Zar ne može Nero DriveSpeed da posluži za istu svrhu?
izgleda da moze, ali onda cemu ova opcija, ima tu jos nesto...

evo, upravo sam flash-nuo moj 111d u 111l koristeci DVR111L_OIN_FW819EUJ.EXE koji sam propustio kroz MediaCodeSpeedEdit.
sad mi se drajv prijavljuje kao 111L ALI moze da reze samo 4X dvd-r.
u pitanju su verbatim dvd-r 8x certified koje sam pre flaesovanja rezao i na 8x.
koristim Nero 6.6.0.16.
cak mi ne daje ni jednu drugu brzinu da biram, sam 4X.
mislim, meni je to sasvim dovoljno, nikad i ne rezem brze, ali, ne znam sta se sad desava?
za ove verbatime je do juce nudio od 2x do 12x, sad samo 4x !!!

WtF ?????

emaniac je napisao(la):
evo, upravo sam flash-nuo moj 111d u 111l koristeci DVR111L_OIN_FW819EUJ.EXE koji sam propustio kroz MediaCodeSpeedEdit.
sad mi se drajv prijavljuje kao 111L ALI moze da reze samo 4X dvd-r.
u pitanju su verbatim dvd-r 8x certified koje sam pre flaesovanja rezao i na 8x.
koristim Nero 6.6.0.16.
cak mi ne daje ni jednu drugu brzinu da biram, sam 4X.
mislim, meni je to sasvim dovoljno, nikad i ne rezem brze, ali, ne znam sta se sad desava?
za ove verbatime je do juce nudio od 2x do 12x, sad samo 4x !!!

WtF ?????
u prevodu cackas mecku na p****. Ja sam lepo flashovao moj 111d u 111l sa fw-om 8.19 sa tdb sajta i nisam ga cackao nikakvim drugim glupostima lepo prijavljuje brzine za sve medije radi label flash, milina. Probaj da vratis stari fw ili da ga flashujes ponovo 111l fw-om sa ovog sajta ali bez tog media code speed editovanja. Pozz

ma, nimalo me ne brine sta ce biti s njim, uvek mogu da ga vratim u fabricko stanje...samo me zanima sta se istripovalo tu ?
...
a izgleda da sam to ja...evo, rezem drugi identican dvd sa istog stapa, bez gasenja nera, za ovaj mi prijavljuje 4x, 6x i 8x.
inace, rezanje ide extra smooth...

ps. ovaj fw koji sam ja stavio je takodje sa TDB sajta.
a o mcse-u sam prostidurao dva treda na http://club.cdfreaks.com/showthread.php?t=114269

Poslednja izmena:
ma nisi trebao da cackas to editovanje za brzine, uvek se nesto zezne ali uvek. Flashuj ga ponovo 111l fw sa tdb sajta i uzivaj

...editovao sam predhodni post...

emaniac je napisao(la):
...editovao sam predhodni post...
sta bi na kraju jel ti radi sve ok ili ne, jel su ti povecane brzine za rezanje ili ne? meni na nec-u iz potpisa sa fabrickim fw-om verbatime 8x reze na 12x, dok pioneer samo na 8x koliko su i deklarisani

Nazad
Vrh Dno