Šta je novo?

Pioneer 111D --> 111 --> 111L Mod

Chuck Norris je napisao(la):
Jel vi pogledate sta posaljete ili tek onako pricate...P.S.Ukoliko sam negde pogresio molim vas da mi ukazete i ne zamerite.

Malo search-a ne bi bilo na odmet :) Imas dosta diskusije na temu flesovanja.
Svejedno: ASPI(pozeljan-treba), IDE drajveri(klasicni, bez spec komponente), bios ploce, ATA kablic (ata100), jumperisanje samog uredjaja (ne na CS), iskljucen AV...
Fleseri TDB-a su obicno *****-proof, znaci pokreni i prati uputstvo.
Ali samo model na model, tj. 111 na 111, D na D, L na L. Za crosflash treba poseban fleser. Tj. menjas DVR flash.exe odgovarajucim namenjenim za CF.
Ako se problem ponovi(nesto mu se kod tvoje mashine/OS-a ne svidja), skines rezac, odneses ga kod frenda koji ima VIA ili Intel plocu sa starijim chipsetom, i ponovis postupak :D

Poslednja izmena:
@ Chuck Norris :

BokiPK je napisao(la):
Malo search-a ne bi bilo na odmet :) Imas dosta diskusije na temu flesovanja.
Svejedno: ASPI(pozeljan-treba), IDE drajveri(klasicni, bez spec komponente), bios ploce, ATA kablic (ata100), jumperisanje samog uredjaja (ne na CS), iskljucen AV...
Fleseri TDB-a su obicno *****-proof, znaci pokreni i prati uputstvo.
Ali samo model na model, tj. 111 na 111, D na D, L na L. Za crosflash treba poseban fleser. Tj. menjas DVR flash.exe odgovarajucim namenjenim za CF.
Ako se problem ponovi(nesto mu se kod tvoje mashine/OS-a ne svidja), skines rezac, odneses ga kod frenda koji ima VIA ili Intel plocu sa starijim chipsetom, i ponovis postupak :D

It's a simple as that ! :type:

Hvala momci...probaticu danas nego...zasto uopste pokusavam da flashujem u L? Sta to nudi L sto 8.19D ne nudi? To crtanje sa obe strane ili sta?

Узето са speedlabs форума:

1) It will booktype the +R to -ROM.
2) TDB's firmwares are also RPC1.
3) You'll get Labelflash support, of course.

1) Моћи ћеш да режеш филмове читљиве за DVD плејере (ако сам добро скапирао).
2) Што се регионалних ограничења тиче то код нас ионако није проблем :d
3) Писање по LF дисковима, и по другој страни свих дискова

Label Flash још нисам испробао, пошто ме сада испити угушише, што се осталог тиче, нисам приметио неку разлику.

gda je napisao(la):
i na kraju kako vam 111D radi flashovan u 111L?
mislim, 111 i 111D nisu namenjeni za Label Flash...
radi super iz mog ugla gledano, a sto se tice LabelFlash-a i to extra radi, a sto se tice da nisu namenjeni D i obican za to mislim da je slicna fora kao NEC 3550-->4551 mod jer su hardverski isti, znaci ista fora

Jel' znas mozda sta donosi, da ne jurcam po netu sa ovog dialup-a iz VS-s? :)

8.19 to 8.26
1) Improved writing quality for DVD-R/DL
2) Improved reading/writing quality for CD-R

evo i ja pazario 111D u Coroni 3250 din.

pa javljam utiske

Jel moze kratko objasnjenje kako do labelflesha na 111L ?
Imam nero 7.0.0.3 Premium .... ali nakon zapocinjanja labelflesha, stane i nista !
Napominjem da sam pokusao sa vec narezanim diskovima ( na kojima doduse ima vise od polovine mesta )

Jel moze kratko objasnjenje kako do labelflesha na 111L ?
Imam nero 7.0.0.3 Premium .... ali nakon zapocinjanja labelflesha, stane i nista !
Napominjem da sam pokusao sa vec narezanim diskovima ( na kojima doduse ima vise od polovine mesta )

Eh, ja imam problema sa pisanjem po vec narezanim diskovima. Menjao sam firmware od 111L819 do 111LX826 i nikako nece :(
Na praznim diskovima radi. Ima li nesto sto propustam da uradim, ne bi li radilo i pisanje po narezanim diskovima (podrazumeva se da ima dovoljno prostora)?

nero 7.2.3.2 meni radi...

ja sam na nero 7 presao bas iz tog razloga, na onoj verziji 6 mi je radilo samo na prazan dvd.
Tip: za prelazak na nero 7 prethodno pokreni onaj cleaner, ima ga na nirovom sajtu :)

nero 7.2.3.2 meni radi...

ja sam na nero 7 presao bas iz tog razloga, na onoj verziji 6 mi je radilo samo na prazan dvd.
Tip: za prelazak na nero 7 prethodno pokreni onaj cleaner, ima ga na nirovom sajtu :)

Upravo sam tako i radio.
Koristio sam Nero 6.6.0.8, uklonio ga sa cleanerom, pa onda instalirao 7.2.3.2b premium i nece. Onda taj "ocistim" pa instaliram 7.5.0.2 premium i opet nece :( ?
Znaci samo na prazan DVD radi, dok na DVD sa podacima nece.

Poslednja izmena:
Ne mora samo model na model, ja sam opusteno flesovao na 111L :)

Nije stvar samo u verziji vec i u serijskom kljucu koji koristis.

Stvar je u serijskom kljucu koji koristis za Nero, to su ona slova i brojevi koje dobijes kada kupis legalnu verziju :)

Prelaskom na 111L dobijamo i RPC1 drive koji donosi problem puštanja DVD medija. Meni trenutno pravi problem sa Nero show time (ne prepoznaje da je to validan DVD ili VCD) dok WinDVD 7 radi bez problema. O tome ima na TDB sajtu ali da nebih puno tražio i prevodio ,) može li neko da da konkretno rešenje ( pominju se anydvd, dvd region kiler i sl.)
Pozdrav!!!

RPC1 je region free, al' je caka to sto zastita ne postoji samo kod DVD uredjaja, vec postoji i u softveru...

Nabavi ti lepo anydvd. ;)

Vrh Dno