Šta je novo?

Pioneer 111D --> 111 --> 111L Mod

pa, samo si nepotrebno komplikovao ceo tred.
mogao si, jednostavno, odmah da objasnis tako.
u svakom slucaju, uzmi tu 111-cu

poz.

Mozeli tako fleshovani Pioneer 111D u L da osim sto pise po data strani da pise i po omotu tj. `light scr..`

Golden je napisao(la):
Mozeli tako fleshovani Pioneer 111D u L da osim sto pise po data strani da pise i po omotu tj. `light scr..`
111L moze to nego ti trebaju Label Flash diskovi koji su kod nas i dalje retki a i skupi

Da li bi nov firmware mogao da mi pomogne oko brzine citanja CD-R medija? Trenutno sam bas razocarana performansama 111D :( kad treba da otvori npr. CD sa slikama, imam utisak da se na par minuta zablokira ceo racunar...

Mystery je napisao(la):
Da li bi nov firmware mogao da mi pomogne oko brzine citanja CD-R medija? Trenutno sam bas razocarana performansama 111D :( kad treba da otvori npr. CD sa slikama, imam utisak da se na par minuta zablokira ceo racunar...
e to vec nije problem sa citanjem nego sa kompom najverovatnije, u svakom slucaju stavi nov fw pa probaj, meni je i sa starim sve lepo citao

studiovpc je napisao(la):
e to vec nije problem sa citanjem nego sa kompom najverovatnije

Kako sa kompom? Sta moze da utice na to? Komp je nov, nema jos ni mesec dana... A znam da i moj kolega, sa potpuno istom konfiguracijom (mada bez reinstalacije Windows-a), ima isti problem.

U svakom slucaju, hvala... Probacu novi fw.

Nema to veze sa FW-om, vec jednostavno se svaki drajv u manjoj ili vecoj meri tako ponasa sa CD/DVD-ima koji sadrze veliki broj fajlova, pogotovo ako disk nije bas najkvalitetnije snimljen i/ili ako je krsh medij...

Jel' si probala taj disk sa nekim drugim CD/DVD uredjajem ili na nekom drugom kompu?

Mistery, slažem se da Pioneer zabušava sa performansama čitanja CD-R (ali i kod DVD :p) :) mada, mislim da tebe koči AutoPlay funkcija Windows XP-a.

Da li si pokušala da isključiš AutoPlay kada ubaciš CD sa slikama (ili gomilom malih fajlova), zna da taj AutoRun detection (koji iščitava celu strukturu diska) potraje... Desni klik mišem na drive > AutoPlay iz liste izaberi Pictures i lepo Disable sa liste, a usput kad si već tu, isključi AutoPlay i za ostale event-e pošto ionako smara. :)

edit: ako baš ne želiš da isključiš AP, po ubacivanju diska kada se pojavi prozor Scanning... klikni na Cancel.

Poslednja izmena:
Da, i mene AutoPlay mnooogo smara - to je prva stvar koju iskljucim posle instalacije Windowsa (neki me nepravedno kritikuju zbog toga ;) ), dakle nije problem u tome...
Instalirala sam 8.19 EXT i stvari su definitivno bolje :)

Mystery je napisao(la):
Da, i mene AutoPlay mnooogo smara - to je prva stvar koju iskljucim posle instalacije Windowsa (neki me nepravedno kritikuju zbog toga ;) ), dakle nije problem u tome...
Instalirala sam 8.19 EXT i stvari su definitivno bolje :)
eto problem resen, a ono sto sam rekao da moze da bude i do kompa mislio sam da hoce nekad driveri da se zatupe, da rezac ode u PIO mod i slicno

da, kad je vec mystery pomenula , delay kod ubacivanja medija u uredjaj...samo sto ja nemam toliko slika koliko mp3-ki.
i zaista, sa 8.19 ni ja vise nemam taj problem.

jedan podatak u vezi 111

Da li neko ko poseduje ovaj DVD rezač može da mi kaže kolika je minimalna brzina rezanja (audio) CDova, da li je Pioneer ograničio na 12X ili može i 8x.

Hvala na informaciji.

moze i manje, naravno, ali, nisam probao...

ljudi jel jos neko provalio ovo, recimo dok rezem na DVD -R diskovima nebitan proizvodjac mada uglavnom rezem na Verbatim, disk je ok narezan sve lepo radi nema nikakvih krugova dok kod DVD +R medija vide se krugovi na data strani diska znaci svaki put kad rezac promeni brzinu rezanja vide se ti krugovi tj prstenovi da budem precizniji, ali samo kad rezem preko 8x, jel jos neko provalio ovo ili ne, ovo mi se ne desava na Nec-u mada ponekad se vidi ali pod odredjenim uglovima i veoma jakoj svetlosti dok se kod diskova rezanih na pioneer-u vidi na sobnoj svetlosti i to u polu mraku. Napominjem da su diskovi svi citljivi sa overall score-u u nerou 96-99% na quality scan-u

Poslednja izmena:
mmilovan : nacekaces se, retko rezem audio
bolje da to uradi neko drugi, nego ja
uz to i nemam ni jedan jedini cd-r, samo dvd-r

studiovpc : cini mi se da sam naleteo na jedan post na cdfreaks-u, gde lik izlaze identicno zapazanje. koliko se secam, nema problema, to je samo karakteristika tog rezaca u datim uslovima i to je sve.

Poslednja izmena:
emaniac je napisao(la):

znači, ono, molba ostaje za nekog drugog...

emaniac je napisao(la):

studiovpc : cini mi se da sam naleteo na jedan post na cdfreaks-u, gde lik izlaze identicno zapazanje. koliko se secam, nema problema, to je samo karakteristika tog rezaca u datim uslovima i to je sve.
pa da i ja kazem da nema problema uopste, quality scan je 96-99% sve je ok, samo znaju ti krugovi da iritiraju, cudno sto samo na dvd +r diskovima, mozda nesto moze da se sredi fw-om u kasnijim verzijama, BTW izasla je 1.23 verzija fw-a, cekamo samo TDB ili Bufallo FW 8.23 i idemo u nove pobede. E da jel hoce neko da mi baci na pm zvanicni bufallo sajt za pioneer fw-e nikako da nadjem zvanicni na netu tj nezvanicni hehhehe, sve nalazim po nekim tudjim sajtovima

mmilovan je napisao(la):
Da li neko ko poseduje ovaj DVD rezač može da mi kaže kolika je minimalna brzina rezanja (audio) CDova, da li je Pioneer ograničio na 12X ili može i 8x.

Hvala na informaciji.

Audio CD
4x, 10x, 16x, ....

sa 8.19 firmware-om

Poslednja izmena:
@studiovpc Нашао сам га пре неких месец дана, али ти не би ништа помогло, све је на кинеском (или јапански/корејански/који_ли_већ).

Wulfgar je napisao(la):
@studiovpc Нашао сам га пре неких месец дана, али ти не би ништа помогло, све је на кинеском (или јапански/корејански/који_ли_већ).
to sam nasao i ja znaci nema nista na eng, hm cudno, dobro bar je tu google kada se bude pojavila verzija 8.23, mada sam citao na cd freaks da se zale na ovu 1.23 verziju fw-a da je kao rezanje i citanje malo gore nego kod 8.19 od TDB-a

Jel moze neko da me podseti kako se flashuje? Bilo je davno kada sam flashovao moju 108-icu i tada je bio jedini problem da bude sama na secondary IDE grani kao master. Juce sam iz windows-a pokusao isto sa 111-icom sa TDB firmware-om koji preporucujete (mislim da je u pitanju 8.19EXT za 111L) i nista se nije desilo (javio je neku gresku kao kernel ne moze da se startuje), pa sam zatim pokusao i sa INT verzijom, pa posle i sa firmware-om za 111D. Rezultat je uvek isti...otvori se neki prozorcic, ja izaberem moj DVR i kliknem start (ili OK ne secam se vise) i on izbaci tu neku gresku i nista se ne desava, pa ja pritisnem quit.

Пробај из Safe Mode-а, требало би да успе.

Chuck Norris je napisao(la):
... Juce sam iz windows-a pokusao isto sa 111-icom sa TDB firmware-om koji preporucujete (mislim da je u pitanju 8.19EXT za 111L) i nista se nije desilo (javio je neku gresku kao kernel ne moze da se startuje), pa sam zatim pokusao i sa INT verzijom, pa posle i sa firmware-om za 111D. Rezultat je uvek isti...otvori se neki prozorcic, ja izaberem moj DVR i kliknem start (ili OK ne secam se vise) i on izbaci tu neku gresku i nista se ne desava, pa ja pritisnem quit.

Da nemas NF baziranu plocu i instalirane IDE SW drajvere? Ili Intel i IAA?

Chuck Norris je napisao(la):
Jel moze neko da me podseti kako se flashuje? Bilo je davno kada sam flashovao moju 108-icu i tada je bio jedini problem da bude sama na secondary IDE grani kao master. Juce sam iz windows-a pokusao isto sa 111-icom sa TDB firmware-om koji preporucujete (mislim da je u pitanju 8.19EXT za 111L) i nista se nije desilo (javio je neku gresku kao kernel ne moze da se startuje), pa sam zatim pokusao i sa INT verzijom, pa posle i sa firmware-om za 111D. Rezultat je uvek isti...otvori se neki prozorcic, ja izaberem moj DVR i kliknem start (ili OK ne secam se vise) i on izbaci tu neku gresku i nista se ne desava, pa ja pritisnem quit.
covece zasto si uopste pousavao sa 8.19 EXT kad je lepo tamo pisalo da je to za eksterni rezac, znaci treba ti INT verzija, no kako rece Boki PK koji su ti driveri za ide? Ako nisu windowsovi probaj da ih vratis pa da onda updateujes sa novim fw-om, procitaj lepo uputstva tamo, sa odredjenih verzija fw nije moguce flesovanje dok ne stavis noviju verziju originalnog pa tek onda ovaj 8.19 INT, ima neka finta kad imas 1.06 verziju moras prvo da stavis noviji originalni pa tek onda 8.19 a ima i fora da moras da vratis na 1.06 sa TDB flasherom pa onda 8.19 ima zezalica dosta ali pise ti sve lepo u u putstvi na http://tdb.rpc1.org

ja sam moj dvd flash bez problema iz safe mode-a.
nemam ide drajvere, a 111-ca je ' na grani, zajedno sa cd-rw, koji je "
i nisam radio cross-flash, odmah TDB 8.19 INT
i sve je cool...

emaniac je napisao(la):
ja sam moj dvd flash bez problema iz safe mode-a.
nemam ide drajvere, a 111-ca je ' na grani, zajedno sa cd-rw, koji je "
i nisam radio cross-flash, odmah TDB 8.19 INT
i sve je cool...
hehe a ja odmah iz windowsa plusa imam nvidia ide drivere koji btw uopste ne prave nikakve probleme da kucnem u drvo!!! takodje drive na grani, sa nec-om 3550

Jel vi pogledate sta posaljete ili tek onako pricate. Na okacenoj adresi nema amabas nikavog "dummy" uputstva, bar ga ja nisam uocio. Plus ako ste pazljivo citali ceo thread (jedan od ucesnika diskusije je bas bio emaniac) polemisalo se da li da se stavi INT ili EXT i na kraju se zakljucilo za potonji (kao taj navodno omogucava slikanje sa obe strane diska - mada ne znam koji ce mi to uopste).
P.S.Ukoliko sam negde pogresio molim vas da mi ukazete i ne zamerite.

Poslednja izmena:
Vrh Dno