Šta je novo?

Pioneer 111D --> 111 --> 111L Mod

pa, za sad radi, jos nisam restart windozu.
prikazuje sve brzine sem 12x, sto i nije neki gubitak.
prostudiracu ga jos preko vikenda...

Poslednja izmena:
emaniac je napisao(la):
pa, za sad radi, jos nisam restart windozu.
prikazuje sve brzine sem 12x, sto i nije neki gubitak.
prostudiracu ga jos preko vikenda...
evo ja sam ga skinuo cisto da probam jel hoce da promeni brzine u fw-u i konstantno su mi zatamnjene one brzine sa strane, znaci loadujem 111L_819.exe fw sa tdb sajta i izaberem medij recimo mcc 02rg20 (dvd-r verbatim 8x) i hocu da mu promenim da moze na 12x a ono sve zivo sivo u listi za promenu brzina i to za bilo koji disk. Jel i tebi bilo tako ili ne evo sad studiram sta pise na sajtu o tome?

nije, mogao sam da menjam bas sve, ali nisam tu nista cacnuo, samo 'increase read speed' i save pod drugim imenom.

emaniac je napisao(la):
nije, mogao sam da menjam bas sve, ali nisam tu nista cacnuo, samo 'increase read speed' i save pod drugim imenom.
mozda meni nece zato sto nemam taj drive trenutno u masinu (kuci sam za vikend pa koristim stari komp) probacu kad se vratim za bg da vidim sta ce da kaze, pa ti u principu nista nisi odradio, taj read speed se odnosi na riplock tj da ti omoguci da kad ripujes neki film sa dvd-a da ga cita brze a to je vec implementirano u fw-u. Ako hoces da ti reze brze onda nadji media code za koji disk ti treba pa stavi vece brzine, probacu ja kad se vratim u nedelju za bg pa cu da odgovorim sta sam izveo

a, reci mi, ima li neki prog koji iscitava media code sa diska koji ubacim u rezac?
nemam pojma o vrstama medija i tako to...ne zanima me preterano optika, ja samo uflesujem da radi i to je to. imam neka druga interesovanja.

emaniac je napisao(la):
a, reci mi, ima li neki prog koji iscitava media code sa diska koji ubacim u rezac?
nemam pojma o vrstama medija i tako to...ne zanima me preterano optika, ja samo uflesujem da radi i to je to. imam neka druga interesovanja.
dvdr info ili tako nesto, otvori media code speed edit i idi na import media code i tu ti pise kojim programom mozes da procistas media code posto nisam siguran da se onako zove. Pozz

u majku mu probao sam ovo na mom kompu i ne mogu i dalje da editujem brzine rezanja ni za pioneer 111 ni za nec 3550, sta bi moglo da bude?

Ajd da ne otvaram thread. Sinoc uzeh na dva-tri dana 111D. Koji mediji su se pokazali kao najbolji i koje izbegavati. Nisam do sada imao DVD rec.

studiovpc, hoces li da ti okacim fw koji sam ja fleshovao?
u stvari, evo, pa probaj s njim...

a, evo, sad sam i skontao da sam se zeznuo u vezi porekla fajla.
naime, ovo nije TDB nego Buffalo fw ver 8.19
ovaj file u attach-u nije patch-ovan sa mcse...
njega sam koristio i gray-ovane su sve opcije za promenu brzine rada sa
medijima, tako da...'ebi ga, malo sam pomesao stvari :S:

a rezac radi k'o bombona, vec 5-6 diskova...ja zadovoljan.
ostaje jos da probam ripovanje nekog dvd filma i LS

thepace - hvala na linku, pogledacu

dobar program, detektuje vrstu medija, bas ono sto mi treba.

Prilozi

• 111L_819.part1.rar
    739.9 KB · Pregleda: 94
  • 111L_819.part2.rar
    471.3 KB · Pregleda: 81
Poslednja izmena:
gde ima da se uzme 111-d i koliko para?
hvala u napred
edit: aha evo nasao sam u pinu
znaci da ponovim ,ako sam dobro razumeo kupim 111d flashnem u 111l i pored ostalih dodataka i poboljsanja mogu da "crtam" po diskovima,zar ne?
pitanje: da li moze da se pise po bilo kom "blanko" disku ili ne?

Poslednja izmena:
Od gore mozes da pises samo po Labelflash diskovima kojih jos uvek nema, a kad ce ih biti, i da li ce ih biti - ko to zna. Sa donje (data) strane mozes pisati samo po delu gde nema podataka. Npr. Umesto 4,5 giga narezes 3,5 i ostane ti 5 mm po obodu diska. To mozes na bilo kom dvd disku. I nije neka ludnica zar ne?

Poslednja izmena od urednika:
Isprobao i radi :)
Sa donje strane uspeo sam na Maxell DVD-r disku da uradim. U neru 7.2... verziji.
Jedno laicko pitanje da li diskovi za light scribe mogu da se rezu na rezacima za label flash ? Predpostavljam ne, ali kad radi i na obicnim dvd diskovima...

emaniac je napisao(la):
studiovpc, hoces li da ti okacim fw koji sam ja fleshovao?
u stvari, evo, pa probaj s njim...

a, evo, sad sam i skontao da sam se zeznuo u vezi porekla fajla.
naime, ovo nije TDB nego Buffalo fw ver 8.19
ovaj file u attach-u nije patch-ovan sa mcse...
njega sam koristio i gray-ovane su sve opcije za promenu brzine rada sa
medijima, tako da...'ebi ga, malo sam pomesao stvari :S:

a rezac radi k'o bombona, vec 5-6 diskova...ja zadovoljan.
ostaje jos da probam ripovanje nekog dvd filma i LS

thepace - hvala na linku, pogledacu

dobar program, detektuje vrstu medija, bas ono sto mi treba.
pa koja je mustra sa ovim mcse kad ne mozes da promenis brzinu medija cemu onda taj prog? Ja ne mogu da promenim ni na nacu ni na pioneeru i to sa razlicitim fwima za oba rezaca, ili mi nesto gresimo ili prog nije u redu. ajde javi ako nesto iskopas

mislim da je jedini nacin promena strategije, recimo nadjes u listi -R MCC 02 kliknes dvaput i izaberes -R MCC 03, nisam probao...

ovo pise na sajtu:
"7) With some firmwares you can directly modify the write speeds using the write speed checkboxes and clicking the Set Speed button. Greyed out checkboxes mean this feature is not available. "

gorang je napisao(la):
mislim da je jedini nacin promena strategije, recimo nadjes u listi -R MCC 02 kliknes dvaput i izaberes -R MCC 03, nisam probao...

ovo pise na sajtu:
"7) With some firmwares you can directly modify the write speeds using the write speed checkboxes and clicking the Set Speed button. Greyed out checkboxes mean this feature is not available. "
pa moguce da nisu dostupne ove opcije jer je fw novijeg datuma, nego cudi me kako ne radi ni kod starijih verzija a ono za listu nesto ne verujem da je moguce

@studiovpc - igracu se malo pa cu postovati

@mudri - to je 5E, mislim da se isplati, ako si siguran u poreklo 111-ce
(u smislu-jeli nov ili relativno nov, ocuvan, od koga kupujes...)

emaniac je napisao(la):
@studiovpc - igracu se malo pa cu postovati

@mudri - to je 5E, mislim da se isplati, ako si siguran u poreklo 111-ce
evo ja sam se igrao, ne znam ko bese rece da moze da se zamene brzine jednog medija za drugi ali eto to sam uradio i radi, evo verbatime deklarisane na 8x mogu da rezem na 16x, samo sam zamenio kod od mcc 003 za mcc 004 cini mi se (16x verbatim) i sad radi sve super, smo kliknes na odredjeni medij dva puta i otvori ti se lista gde pise select new media to replace old one ili kako vec i izaberes novi disk, ja sam zbog sigurnosti birao od verbatima takodje ako vec menjam za isti mada mislim da nema veze mozes da stavis od koga god hoces jer ce promeniti samo brzine rezanja. i posle sam naravno samo fleshovao taj fw i radi sve i na necu i na pioneeru takodje. probaj pa javi. pozz

to je 5E, mislim da se isplati, ako si siguran u poreklo 111-ce

Ma nov je naravno :) , mada i moja 110D nema ni mesec dana. Znaci da uzimam.

Poslednja izmena:
nije mi jasno sto si uopste i uzimao 110 pre mesec dana.
uzimaj 111

ja sam ovaj moj 111 nasao po veoma povoljnj ceni, 3350din na novm bgu kod arene, mislim da se firma zove novi comp imaju ok cene za rezace

Mudri je napisao(la):
Tada sam zamenio neki LG DVD-RW za Pioneer 110D.
ti bre umesto da jednom uzmes neki normalan rezac samo menjas. Jel uvek doplacujes kad menjas ili ne? stvarno si kralj. Pozz

studiovpc je napisao(la):
ti bre umesto da jednom uzmes neki normalan rezac samo menjas. Jel uvek doplacujes kad menjas ili ne? stvarno si kralj. Pozz

:d :d :d

Ne doplacujem nista. Ja prodam moj polovan i za iste pare kupim nov.
Pa ovaj 111D ce mi biti normalan dok ne izadje 112D :D .

Mudri je napisao(la):
Ne doplacujem nista. Ja prodam moj polovan i za iste pare kupim nov.
Pa ovaj 111D ce mi biti normalan dok ne izadje 112D :D .
e sad si mi jos smesniji pa kako mozes da prodas tvoj stari i za iste pare da kupis nov gde to ima da radim i ja. Car si majke mi. Ajde uzmi taj 111 pa nek te sluzi malo duze od ovih ostalih hehehe

e sad si mi jos smesniji pa kako mozes da prodas tvoj stari i za iste pare da kupis nov gde to ima da radim i ja. Car si majke mi. Ajde uzmi taj 111 pa nek te sluzi malo duze od ovih ostalih hehehe

Gledaj, prodam svoj "stari" i dam coveku garacniju 12 meseci. Kupcu je super da kupi od mene rezac na koji dobije godinu dana garancije po nesto nizoj ceni nego da je kupio u prodavnici. A ja za taj kes koji dobijem od kupca po nabavnoj ceni kupim novi. Jer sada jasnije.:D

Vrh Dno