Šta je novo?

Pillars of Eternity

pe-ruins.jpg

https://www.kickstarter.com/projects/obsidian/project-eternity/posts/732064

Odlicno.

Ja bih jos samo malcice desaturirao travu.

Kako dobro izgleda, def cu probati...
od bg i tormenta me odbija u danasnje vreme da je igram zastarela grafika i interfejs, a poe i tton bas dominiraju na tom polju, naravno prica i atmosfera ne mogu omanuti, samo me jos zanima gameplay i to je to...
bas mi nedostaje neki ovakav naslov u danasnje vreme, a da je u modernom graficko/interfejsnom ruhu... jedva cekam, zaista...
inace od tih starih pravih rpg-ova, samo sam Arcanum bas voleo, nazalost nikad ga nisam presao, corrupt save game, u zavrsnoj fazi igre -.-

Da citiram: "Torment, Baldur su mi ******, upravo zbog tog citanja texta...". Uopste mi nije jasno sta ocekujes od ove igre kad imas ovakav stav?! :trust:

ja ne zelim da zamaram oci da citam text, cak zapravo, uopste ni ne citam textove u igri... sve sto treba da bude ispricano to treba biti uradjeno medjuanimacijom ili govorom lika... ne zelim i u 2014oj da citam text... monitor nije predvidjen za te stvari...

Mozda tebi engleski ne ide bas najbolje pa te mrzi da citas. Ok. znaci ti ocekujes da ovdje ne bude teksta, nego da je sve glasovna gluma?! E pa razocaracu te, ovo je igra koja ce imati mnoooogo teksta, i morace da se cita kako bi rijesio neki kvest ili znao o cemu se tu radi. Znaci nema filmskih sekvenci kao u Diablu, u kojima ce sve biti objasnjeno, nema putokaza, nema "fokusa" i svega onog sto olaksava gameplay. Uostalom ovo je igra za strpljive igrace. :p

Ne vidim uopste razlog zasto pljujes po interfejsu u BG, Tormentu... Tekst je u to virjeme bio adekvatan monitorima, nije bio sitan kao sto ti mislis. Sitan je postao tek u novije vrijeme jer kada se igre podignu na vecim rezolucijama od predvidjenih tek tada postaje presitan. Evo imas Baldur 2 HD izdanje, tu je interfejs savrsene velicine i slova su jasno vidljiva i u full hd rezolucijama.

problem je to čitanje, stvarno nije baš prijatno, ne igraš se na eink display-u. mislim da bi trebali da snime glasom sav tekst. da možeš i da čitaš a i da slušaš, pa biraj.

Tekstualan format omogucava mnogo vise grananja u prici i jedan je od razloga zasto su ti klasici bili toliko dobri. Ne smem ni da pomislim koliko bi kostalo da se vokalizuje ceo BG2 ili Planscape: Torment. Bolje da te novce iskoriste na pricu i gameplay nego na audio.

4 miliona dolara je jedva dovoljno za plate gamedev tima od 30 ljudi u periodu od 1.5 godine.

Prosecna godisnja bruto plata u gamedev firmi u USA je oko 85 000$.

85 000$ * 30(ljudi) * 1.5(godina) = 3.825.000$

Sta bi tek onda napravili za 1 milion koliko su u startu trazili?!

pa sta da radis, visoke su im plate, ne rade oni ko mi ovde za 200e mesecno :D

bez neke preterane želje da budem negativan ili da smaram, znajući da će ovaj moj komentar naići na strašna prozivanja i da ćete svi da mi napišete svašta, iako i sam očekujem jako lepu igru, ne vidim razlog zašto ovako svršavate svi na grafiku. i ovaj lik što je u snimku bio, kao u fazonu: pripremite toalet papir jer ćete da se umažete koliko ćete da se us.erete koliko je moćna grafika, ubacili smo to, to, to i to, i još ćete da svršite na to, to, to i to, i onda ćete da vlažite noću na to, to, to i to... hteo sam da ga premotam i da vidim šta je to toliko uber kewl, al aj pustih ga da završi... i onda. k.i.t.a. ovo je bre sr@nje totalno, kakva vam je ovo grafika? kao ručno crtano, uuuu jeee sad su mi oni pa neki umetnici, napravili vodopad, pazi da nije. pa ja u gw2 kad se prošetam pored random vodopada izgleda isto onako, a full 3d igra. imam neki retardirani screenshot sa malog kompa, pa ne ide da kačim, moram da napravim neki ss sa velikog, ovo je bre isto to... a igra stara koliko.

KAPIRAM da nije sve (tj. da je ništa) u grafici, kad je ovakva igra u pitanju, ali zašto onda toliko smaranje oko iste kako je perfektna, nikad viđena, ovo, ono, a ono totalna k@ra. znaš šta sam očekivao posle onakvog uvoda kakav je onaj istetovirani srmrad napravio? očekivao sam grafiku na nivou treilera za prvi wow.

jednostavno rečeno, ovo je old school rpg upakovan u prihvatljivu grafiku i ni mm dalje od toga.

edit: u stvari evo random vodopad u gw2. igri za koju nikako ne može da se kaže da je no1 po grafici plus je rezolucija beda živa jer je igram na malom kompu

gw045.jpg

gw046.jpg

gw047.jpg

šta je onaj vodopad tamo bolji i na šta sam ja trebao da svršim ja ne shvatam

pogotovu što je ovde vodopad na 10m, a na onim tamo snimcima su vodopad i okolina iz ptičje perspektive, pa se sve male nepravilnosti ne vide. mogu da snimim neki vista video iz gw2 gde se tako strukture vide iz daljine, pa ono je isto i bolje od ovoga što su oni pokazali, a retard mi je tri sata držao predavanje kako treba da stegnem d.upe da se ne us.erem od onoga što ću da vidim. pa šta sam video? .I. eto to sam video.

jesam li malo preterao sa rečnikom? jesam. ali je preterao i ovaj retardirani tetovirani smrad. ništa ja grafički impresivno u ovom sr@nju što su oni predstavili ne vidim. lako je pobediti grafiku iz 2000. godine.

Poslednja izmena:
sacuvaj me boze voice overa u rpgu

ed_hunter ne znam sta da ti kazem, ti se ocigledno ne razumes dovoljno detaljno u grafiku ili ocekujes kao sadasnji klinci da sve bljesti i puca od poligona da bi se reklo da je dobra grafika...

ovde je totalno drugaciji tip grafike od tog cije si slike okacio, koji je tezi i zahtevniji za odraditi... takodje, akcenat je na dizajnu i umetnosti... grafika je kad se sve to sabere predobra, i svakako u skladu sa samom igrom ciji je naslednik... da je drugacije ne bi valjalo, jer ovakva i treba da bude...
dakle sa obzirom kakav tip grafike je u pitanju, ovo je trenutno nesto najbolje sto sam video u tom segmentu, skidam im kapu na trudu...

Poslednja izmena:
brate reko sam ti, da se ovo odzumira na taj zoom out na kom je kod ovih pajsera izgledalo bi isto. iako je to ne znam šta, drugi tip grafike i ludila... nisu oni izmislili nikakvu toplu vodu niti oduzimaju dah. barem meni nisu uzeli ništa osim jednog velikog: meh. kažem, mnogo je lepše nego što je bilo. ali... šta je bilo? bilo je 2000. godine. pa za 13 godina napretka ovo? pogledajte koliko su napredovale druge igre za 13 godina.

umetnost, cvrc im za umetnost, šio mi ga đuro, vodopad ko svaki drugi.

opet ponavljam: na svakom drugom polju igra može da blista i da bude super i skidam kapu za to i igraću je sigurno sa zadovoljstvom, ali da mi neko kaže da je grafika dobra. i to ovaj retard da me loži na yt snimku pola sata a ono truba. hello! kakva grafika bre, ovo je sh!t.

Poslednja izmena:
ok, ti si jedan od retkih koji nije zadovoljan grafikom :)

Opet moram da ti kazem da mi se cini da ti staz ili neko bolje poznavanje igara i nije neko. Kod ovakvih igra u 90% se ide na rucno crtanu grafiku i to je fora. Po meni ova igra ima brutalnu grafiku s obzirom da je duhovni naslednih bg, planescape-a, icewinda itd. Ne mozes da poredis 2d izometrijsku igru sa 3d tpmmorpg i da vadis paralele. Da bi donekle razumeo pogledaj ove screenshot-ove da vidis koliko je zapravo grafika iz ove igre napredna za svoj tip.

Baldur's gate 2

baldurs2_screen005.jpg

Icewind dale

dale2_screen001.jpg

Planscape Torment

12.jpg

Lionheart

lionheart_screen001.jpg

Mislim mogu jos masu igara da ti pokazem al mislim da kapiras sad zasto je ova grafika vrhunska.

Inace kod ovakvih igara grafika je tu na drugom ili trecem mestu, uvek je PRICA ta koja je glavna. Te igre imaju dubinu, dijaloge, izbore i uopste atmosferu koju nigde ne mozes da probas. Ako mi ne verujes odigra baldurs gate ili planscape torment i videces ;)

Poslednja izmena:
pazi, ja sam jedan od retkih (doduše ovde na forumu nisam, jer mnogih ima) ljudi koji je video razvoj kompjuterskih igara od voodoo do sadašnje generacije. i bukvalno sam svaku generaciju kartica imao, ali svaku od kad su se pojavili 2d akceleratori. nekad sam kupovao top high end, nekad sam kupovao high end prethodne generacije, ali svaku sam imao u svom kompu.

znam šta je dobra grafika, ovo nije.

čemu ovakav moj stav? pa lepo, zbog onog snimka. da je ovaj lik u yt videu rekao: okej momci evo šta smo vam napravili, vidiš to i to, imate to i to, mnogo je bolje nego bilo šta u tom žanru, potrudili smo se, nadamo se da ćete biti zadovoljni- OK, ali OKEJ! sve to super. ali lik je tako nastupio kao da oni imaju grafički najsavršeniju igru na tržištu, pa znaš šta sam očekivao posle onog njegovog govora? - next to real. a ono? šta? .I. eto to.

edit: e djole igrao sam baldurs gate čim se pojavio, znam šta pričam. moj prvi pc kompjuter je bio 8086 ei niš, pa sam od njega imao sve pc- je, 286 ,itd. pa prvi akcelerator. ZNAM ŠTA PRIČAM. jedino što komentarišem je prepotentni nastup ovog mamlaza sa snimka. on pokušava da napravi hajp upoređujući njegovu novu igru sa igrama od pre 10 godina? ALO?

ili je moj kriterijum mnogo otišao gore.

ja da mislim da je sve u grafici ne bih u ovom trenutku imao instaliran ut1 na kompu. i na drugom kompu.... i na trećem... i na četvrtom.... i na petom.... i na voodoo support mašini.... ta igra svuda ima počasno mesto i svuda radi savršeno. sad da pozovem 5 ortaka nas 6 bi igrali meč.

Poslednja izmena:
Ah to, to je nesto drugo. Jbs njega, vidis da se pali. Ja da sam se oslanjao na review-ove i komentare sa jutuba, pogotovo fanboy-ova, igrao bih nevidjena sr4nja... :wave:

slažem se, apsolutno je tako. čudi me reakcija ljudi ovde: JAO BRATE VIDI OVO, JAOOO BRE AAAAA PA.... GOTOVO.... NERGASM!!!!! kao da su juče igrali baldurs gate i sad videli ovo... kao da niko nije video kako se grafika razvijala u drugim žanrovima i dokle je dogurala. što se mene tiče oni moraju još mnooooogo da unaprede ovo da opravdaju tih 4 milki što su dobili inače će tako lepo da ispale sve koji su im dali keš. na stranu to što će sa tim novcem da razviju igru koju će posle prodavati da zarade još novca, a ovima koji su im dali pare da uopšte naprave igru će dati .I.

Ne bi ovaj forum bio to što jeste da nije ovih kilometarskih, besmislenih rasprava određenih članova u alkoholisanom stanju u sitne sate :d

znači kako, ali KAKO si provalio? KAKO? ti si jedan od viđenijih članova foruma i ja te jako poštujem, ali KAKO si provalio?

ed_hunter ti i dalje, i posle objasnjenja koje smo ti dali, mesas babe i zabe i ne shvatas da je ovo totalno drugaciji tip grafike od onoga sto se danas radi i da je neuporedivo...
ok, ti nisi ljubitelj takvog tipa grafike, ali dosta njih jeste, otud i tako pozitivne reakcije, moras to da shvatis... ako ti sam pricas jednu pricu, a nas 20-oro drugu, onda se malo zapitaj...

i da ti kazem odma, da je tih 4 miliona kolko je igra skupila sica! nemoj da pricas ko da je to neka velika cifra, tako deluje samo zato sto obicni ljudi daju pare za nju... kad se ima u vidu da je GTA V kostao 265 miliona dolara da se napravi, sve ti je jasno... dobro, to jeste najskuplja igra svih vremena, ali dobijes uvid u to kolko je 4 milki krajnje skromna suma za neku igru...
kapiram to da se razlikuju zanrovi i da je dosta love otislo na marketing, poznata lica itd na gta5, ali opet... pogledaj malo cene pravljenja igre, cak i za ovako skromne, kako bi ih ti nazvao...

aj sad ovako. ne mešam ja babe i žabe nego ti. ja nisam rekao da je ovo loša grafika za ovu igru, niti da je grafika uopšte bitna za ovu igru. svi koji se zanimaju za ovu igru (uključujući i mene) su savršeno nezainteresovani za grafiku, dovoljno je da bude na nivou "lepo za oči u današnje vreme" što ovo definitivno jeste i postaće sve bolje.

ono što mene nervira i bode mi oči je nastup onog lika na snimku. postavio se kao da je on jedini na svetu, kao da je ono što će nam predstaviti najbolja grafika ikad... kad ono... prc! ja sam bukvalno cupkao: ŠTA ĆE BRE OVO BITI DAJ DA VIDIM????? i video sam .I. eto to sam video.

ja verujem da ću ovo kupiti (čim pređem gw2, za jedno 5 godina ovim tempom :D) i da ću odigrati i to će trajati boga pitaj koliko. zato sam i napisao da ću je uzeti na nekoj rasprodaji za par dolara jer ne verujem da ću završiti sa igrama koje trenutno igram kad ovo izađe, tako da će se ovo uzeti na rasprodaji.

aman sta si se tolko uvatio tog lika, ne svidjaju ti se tetovaze? :D
meni je bas ok lik...
grafika i jeste nesto posebno, ako se ima u vidu koji je tip grafike i kako se ona radi... ovo je neki maksimum koji se izvlaci...

sve to jeste, ali lik je toliko arogantan i prepotentan da ja nemam reči. nisu trebali ovako da nastupe. UUUUU VIDI ŠTA MI IMAMO, TO NEMA NIKO I TO JE NAJBOLJE U UNIVERZUMU

ma fu bre, osvrni se oko sebe šta ljudi rade.

Prokleti vinjak! :)

*** bajka, ako je pivo dovoljno da te dovede u ovakvo stanje, uzasvam se na pomisao sta bi ti tek vinjak napravio. :d

Nazad
Vrh Dno