Šta je novo?

Pillars of Eternity

Zato što je baš ovo baš ono što su RPG fanovi želeli. Baš takav vizuelni pristup pošto ga mi fanovi najviše volimo.

Zato što je baš ovo baš ono što su RPG fanovi želeli. Baš takav vizuelni pristup pošto ga mi fanovi najviše volimo.

Ovo.

@MAD_MUzzY

Wasteland 2 je uzeo drugaciji pristup (klasicni 3d). Ne znam da li pratis, ali ovo po meni izgleda mnogo bolje od W2. Cak je i in-exile za Torment najavio isti ovaj pristup iz Eternityja. Verujem da mogu sad opet da krenu, da bi i Wasteland 2 bio ovako odradjen.

Nema para za vise, to je verovatno zasto. Fokusirali su se na druge stvari, i to je potpuno u redu.

Verujem da ce ovo RPG fanovima biti wet dream al' ne kapiram zasto u 2013/14 imati ovakav vizuelni pristup... totalno hipsterski "before it was cool" i te gluposti.

Ne znam šta ti očekuješ? Neki akcioni tps sa rpg elementima i QTE sekvencama za decu prilagođenu igranju na gamepadu sa 6 dugmića, sa čime nas bombarduju već godinama, izvini ali ima nas koji želimo da odigramo i nešto ozbiljnije....

Poslednja izmena:
Verujem da ce ovo RPG fanovima biti wet dream al' ne kapiram zasto u 2013/14 imati ovakav vizuelni pristup... totalno hipsterski "before it was cool" i te gluposti.

Taj pristup su ljudi i zeleli, zato je i kickstarter tako dobro prosao za ovu igru. Ja cu kupiti igru, iako nisam ucestvovao u kickstarteru.

Nema para za vise, to je verovatno zasto. Fokusirali su se na druge stvari, i to je potpuno u redu.

Veze nema sa parama a ponajmanje sa promenom fokusa. Ponudili su izometrijski cRPG, igraci su se odusevili, prikupljena sredstva su 4x premasila ocekivana. Ovo je proizvod i postoji za njega ogromno interesovanje, kraj price.

Poslednja izmena:
Da, ali da su imali sredstava da izgleda bolje, sigurno bi to uradili. Umesto grafike, vreme i trud je otisao na RPG stvari, to sam hteo da kazem.

...po klipu se jedino za vizualni deo i neke efekte moze dati komentar, a to i nije najbitnije u rpg-u.

Ne znam šta ti očekuješ? Neki akcioni tps sa rpg elementima i QTE sekvencama za decu prilagođenu igranju na gamepadu sa 6 dugmića, sa čime nas bombarduju već godinama, izvini ali ima nas koji želimo da odigramo i nešto ozbiljnije....

Nigde to nisam napisao :) Niti se lozim na QTE...

Besmisleno mi je da u 2013 igra za telefone tipa Clash of Clans ima bolju i lepsu "grafiku" iako je i ona izometriska 2D igra... (pod "grafiku" podrazumevam animacije karkatera, art style, 'ebenu rezoluciju itd. ...)

Naravno da je gameplay najbintiji ali meni je sve bitno. Ubija mi "trip" dozivljavanja tog okruzenja...

Sto se mene tice moze da izgleda kao BGII pre 13 godina, ako je gejmplej isti moze da bude igra godine. Nosite se graphic whores u tri lepe.

Super Trailer.

Odma se osetio feel BG'a.
Nishta joj ne fali.
Atmosfera, story, lokacije i aventura je sve shto je bitno za dobar Party-RPG. I kao shto filpan rece...I da izgleda ko BG u svoje vreme nishta joj nebi falilo.

Nigde to nisam napisao :) Niti se lozim na QTE...

Besmisleno mi je da u 2013 igra za telefone tipa Clash of Clans ima bolju i lepsu "grafiku" iako je i ona izometriska 2D igra... (pod "grafiku" podrazumevam animacije karkatera, art style, 'ebenu rezoluciju itd. ...)

Naravno da je gameplay najbintiji ali meni je sve bitno. Ubija mi "trip" dozivljavanja tog okruzenja...

Ubija ti "trip"?!...

wtf-is-this-shit.jpg

Grafika je dobra, jedino sto se sve brzo menja pa ne moze bas najbolje da se vidi kakva je animacija karaktera. Vazno je da sve bude pregledno a Baldurs je pojam kada je preglednost u pitanju. Nemam nista protiv da bude 3D engine ali to ne znaci da ne moze lepo da izgleda u 2D.
Postoje ljudi koji veruju da ako nesto nije 3D u 2013-oj godini to je zastarelo. Sa druge strane, postoje ljudi koji kazu da ako je igra tipa izometrijski RPG ili turn-based strategija poput Heroja, mora da bude u 2D.
Ni jedno ni drugo nije ispravno.

Koliko je meni poznato, igra je 3D samo su napravili da izgleda kao izometrijska grafika sa sprajtovima. Pozadine jesu ručno crtane ali su likovi 3D.

Muzzy konzul bot ko po običaju... samo pogledajte taj Clash of Clans koji on poredi sa PoE i slatko ćete se nasmejati :)

Da, ali da su imali sredstava da izgleda bolje, sigurno bi to uradili. Umesto grafike, vreme i trud je otisao na RPG stvari, to sam hteo da kazem.

Mnogo truda je otišlo da se postigne ovakav izgled igre. Ko da smo u konzul sobi, sevaju biseri od komentara na sve strane...

Trud da se naprave npr. ručno crtane pozadine je ogroman. Od ovoga nema bolje za ovaj žanr. Ende. Kako bre ne možete da izađete iz klišea da je samo ono što je aktuelno lepo. Izgleda da ono što kaže Piter Bogdanovič, parafraziram, "samo u filmskoj umetnosti postoji pojam stari film, ne postoji stara slika ili stara knjiga ili stara kompozicija..." može da se prenese i na ovu de fakto umetnost.

Poslednja izmena:
Lepo je ono sto je lepo. Ono sto nije - nije :) Al' dobro sad...

Konzol-bot? :D Igram se na PC-u od svoje osme godine... PS3 sam kupio par puta iskljucivo zbog odredjenih naslova a pre toga X-box jer je bio jeftinije resenje za igranje. Nigde konzole nisam spomenuo niti me zanima da ulazim u dublju raspravu povodom toga.

Da, ubija mi "trip" jer sam razmazen. Nije mi gust da gledam u nesto sto izgleda kao da je od pre 15godina koliko god dobar gameplay bio jer mi utice upravo na to - gameplay.
Odredjena ekipa stalno *enja kako se u onoj drugoj sobi ne sme zucnuti ista negativno a kad neko "ovde" izrazi svoje misljenje onda moze samo da dobije "Konzol Whore GTFO"...

A ti nama objasni šta nije lepo u npr. ručno crtanim pozadinama? Pa to je umetnost čoveče, a pri tome je i prelepo :)

Poslednja izmena:
Na primer, ručno crtane pozadine mi više odgovaraju nego 3D tipa Dragon Age.

Lepo je ono sto je lepo. Ono sto nije - nije :) Al' dobro sad...

Konzol-bot? :D Igram se na PC-u od svoje osme godine... PS3 sam kupio par puta iskljucivo zbog odredjenih naslova a pre toga X-box jer je bio jeftinije resenje za igranje. Nigde konzole nisam spomenuo niti me zanima da ulazim u dublju raspravu povodom toga.

Da, ubija mi "trip" jer sam razmazen. Nije mi gust da gledam u nesto sto izgleda kao da je od pre 15godina koliko god dobar gameplay bio jer mi utice upravo na to - gameplay.
Odredjena ekipa stalno *enja kako se u onoj drugoj sobi ne sme zucnuti ista negativno a kad neko "ovde" izrazi svoje misljenje onda moze samo da dobije "Konzol Whore GTFO"...

Igra izgleda upravo onako kao sto su svi fanovi starih igara poput Baldura, Fallout i Tormenta i zeleli da izgleda. Ovo je prvi pravi RPG koji izlazi u poslednjih 10ak godina. Modernih "RPG" ova ima i previse. Kome je grafika bitna uvek moze da se igra uz Skyrim i njegove bogate dijaloge i skill sistem.

p.s. Cudis se sto te ljudi zovu konzol-botom, a upravo se ponasas kao stereotip konzolnog igraca. Bas me interesuje recimo sta bi rekao za igre poput Papers please i FTL? Nisu uradjene u 3d pa su samim tim i trash?

Ne znam, ali ni meni se ovo ne svidja. Nista spektakularno a vidim neki svrsavaju kao da je nesto nevidjeno.
Wasteland 2 izglead neuporedivo bolje, jer je full 3D i ima neku cjelovitost, ima neki svoj stil. Upravo gledam live stream i vrh je.

Ovo me nekako podsjeca na one nizerazredne rpg-ove iz 2002 godine. Planescape torment, BG2 i ID izgledaju mnogo bolje.
Animacije su bezveze, kako karaktera tako i magija. Modeli likova isto su nekako bezveze, uopste nemaju neki smek... Dok su pozadine presarene i prenatrpane. Jednostavno receno grafika je klasicni kiceraj.

I da, muzika je zesce njesra.

Poslednja izmena:
svaka čast :wc:

Pozadine koliko toliko mogu da prodju, zapazio sam neke interesantno rijesene (vecina na ovom klipu su prava kicerica), ali animacije i modeli likova stvarno izgledaju previse amaterski za studio kakav je Obsidian.

Baldurs Gate 2 izgleda neuporedivo bolje. E sad ako je zelja "tr00" rph fanova da igra izgleda bolje ok :D

I Limbo je 2D ali je perfektno anamiran i uklopljen u jedinstven vizuelni stil...
Opet ubacujete reci u usta kao i svi "botovi" :) Nigde nisam rekao da je samo 3D bitan i da mora da sljasti od eye-candy-a da bi bilo zanimljivo.

Pozadine koliko toliko mogu da prodju, zapazio sam neke interesantno rijesene (vecina na ovom klipu su prava kicerica), ali animacije i modeli likova stvarno izgledaju previse amaterski za studio kakav je Obsidian.

Brate stvarno si car. Evo imas oko 800 postova do sad... Jel mozes da mi pronadjes neki gde si napisao nesto pozitivno o nekoj igri? :)

Ne znam, ali ni meni se ovo ne svidja. Nista spektakularno a vidim neki svrsavaju kao da je nesto nevidjeno.
Wasteland 2 izglead neuporedivo bolje, jer je full 3D i ima neku cjelovitost, ima neki svoj stil. Upravo gledam live stream i vrh je.

Ovo me nekako podsjeca na one nizerazredne rpg-ove iz 2002 godine. Planescape torment, BG2 i ID izgledaju mnogo bolje.
Animacije su bezveze, kako karaktera tako i magija. Modeli likova isto su nekako bezveze, uopste nemaju neki smek... Dok su pozadine presarene i prenatrpane. Jednostavno receno grafika je klasicni kiceraj.

I da, muzika je zesce njesra.

Iako nestrpljivo iščekujem i Wasteland 2, te dve stvari se ne mogu porediti i meni je Pillars of Eternity 100x lepši. U wasteland 2 su prostranstva dosta generički i isprazno odrađena verovatno u nekom world builder tool-u, dok sa drugo strane u Pillars of Eternity je vođena briga za svaki najsitniji detalj na ekranu.

Poslednja izmena:
I znaci ovo izgleda lose?

oL6Lelb.jpg

nUD8W2r.jpg

Meni je ova pre-renderovana/rucno crtana grafika mnogo bolja za rpg igre iz treceg lica, nego recimo ona iz Diabla 3. Evo devojka igra u najvisoj rezoluciji, sve max i poligoni samo sto oko ti ne izvade.

Vrh Dno