Šta je novo?

Pillars of Eternity

Ko je bio backer na Kickstarteru, može da na zvaničnom sajtu generiše key za željenu platformu (GoG ili Steam).

Jel ima još neko problema sa White Marsh i Krafthold Bluff mapama?

Ja kad uđem tamo ništa ne funkcioniše - mapa je puna rozih artefakata, likovi samo stoje i ne reaguju ni na koji način - niti razgovor niti borba...
Driver za AMD je poslednji a probao sam i sa zadnjom betom.

Da napomenem da u ostalim delovima igre nisam imao nikakvih problema.

Igra li ovo jos neko ili je nakon pocetnog hajpa entuzijazam nestao? Kakva je situacija sa preporukom za istu nakon sto je sva prasina slegla? Stoji mi trenutno visoko na wishlisti za kupovinu a i "top priority" je uz jos 2-3 igre koje bih da obrnem ovog leta...

U kakvom je stanju igra trenutno sa igrivoscu (bagovima) i vredi li je uzimati na popustu sa ekspanzijama ( i koliko su exp WM1 i WM2 relevatne za pricu=obavezne za kupiti) ili pak igrati samo vanillu? Eventualno vredi li neka od "premium" verzija (champion/royal edition) ili je pak hero/vanilla edition sasvim ok?

Ja sam je igrao ali nisam presao. Jednostavno mi nije interesantna. Likovi su bezveze, prica isto.

Meni je bila sasvim OK, ali sam je odustao kad sam došao do level capa - jednostavno volim da se zavučem pod svaki kamen i odradim svaki quest i naravno da za isto budem nagrađen, ovako sam izgubio interesovanje.

Meni isto bilo skroz ok igra, cak i zanimljiva.. ali sam izgubio interesovanje posle nekih ~20tak sati igranja i vise je nisam palio.

Dok sam Divinity:OS presao dva puta :)

Ja sam je prešao mada sam isto gnjavio, napravio veliku pauzu ali sam kasnije nastavio i završio. Nisam igrao ekspanzije. Steam kažem da sam igrao 76 sati. Meni nije loša ali nije ostavila neki poseban utisak.

Au, što su vam porasli kriterijumi, kao da ovakve igre izlaze svaki dan. Pre bih rekao da se mi/vi menjamo/menjate, i da ovakve igre više nisu tako izazovne jer vas/nas je razmazio neki drugi tip RPG-a, recimo Witcher...ili je prosto suviše dosadno voditi računa o 5+ likova.

Inače, meni je Pillars sasvim dobar, jedan od najboljih RPG-ova i svakako fenomenalan ako si iskreno bio fan Baldura - ali ako si iskreno bio fan, ne ako si Baldur smatrao dobrom tranzicionom igrom na putu do "direktnijeg" izvođenja (opet, tranzicija ka nečemu poput Witchera). Sada je dostupna i kompletna White March ekspanzija (dva dela), a najavili su i novu igru, Tyranny, gde igraš iz perspektive zloće. I to bi trebalo da se pojavi tokom ove godine.

http://store.steampowered.com/app/362960/

Sve u svemu, šta znam, meni je Pillars sasvim dobra kupovina čak i ako posmatramo šire van žanra, možda i jedna od najboljih trenutno. Na Kinguinu je Steam ključ 13 i po evra, a GOG ključevi su nešto smešno, tipa 2 i po evra sama igra, 7 evra sa ekspanzijama. Da ga yebem, ako se za te pare ispostavi da si se zeznuo što si kupio, i nije velika šteta, a u krajnjoj liniji provešćeš desetine sati unutra. Jedna do dve Milke od 300 grama...

Nisam ni rekao da je lopta i dok sam je igrao baš me je držala ali mi onda samo odjednom nije nastavila da me tera da igram side questove jer nisam imao nekog posebnog razloga i interesovanja i jednostavno sam samo odradio kraj.

Jedna od samo 4 igre koju odigrah prosle godine uz GTA V, Witcher 3 i Legacy of the Void. Drzala me je od pocetka do kraja, ali iskreno, mnogo vise zbog deja vu efekta, nego zbog kvalitetnih likova i price.

Meni je ova igra u rangu Icewind Dale. Dobra, ali ocekivali smo Baldur's Gate. Tyranny deluje puno zanimljivije.

Ja stigao do zadnjeg bosa i tu ostavio. Mehanike igre je u većoj meri bila po mom ukusu (samo očajan pathfinding), ali priča je bila slaba, nabacana i konfuzna, tako da me nije vuklo da je kompletiram. Preporuka inače i za Shadowrun Returns: Dragonfall.

^ shadowrun returns + shadowrun: dragonfall mi stoji duze vreme i nikako da se nakanim da zapocnem. Shadowrun Returns je navodno "onako", Shadowrun Dragonfall je kao dosta bolji dok je Hong Kong izmedju prethodna dva, tako da nisam bio pametan vredi li krenuti (ali ocigledno ne bejah dovoljno "pametan" da eskiviram kada su bile na popustu "za dzabaka" :) ).

Nista onda, ne preostaje mi nego da pazarim PoE, ako priblizno daje feeling Baldura i IWD onda je "no-brainer"... :D Verovatno cu videti da iskombinujem sa kinguinom i GOG kljucem+ WM SP na GOG-u, jer vidim da je season pass na GOG-u jeftinija opcija (sem ako uz Royal Edition dolazi i season pass onda je to bolja varijanta).
Generalno videh i na netu da je bas kao i ovde situacija, dosta ljudi hvale ali ima i dosta koji tvrde da je zbog price, koja je slaba/slabija tacka, zabataljuju...
Jos ako zbog iste se nalozim da obrnem i BG1+BG2 i IWD1+2, ode leto u ****c... :d

Poslednja izmena:
ja sam batalio pillars kod drugog akta. igra je ocajno izbalansirana. kod drugog akta je odjednom postala prelaka - nikakvo taktiziranje vise nije bilo potrebno i moglo je opusteno da se igra i sa dva lika. ne bih je ni poredio sa baldurs gateom, daleko je losija u svemu.

ne bih je ni poredio sa baldurs gateom, daleko je losija u svemu.
Meni bi sasvim odgovaralo da je ovo tačno jer Baldur's Gate još nisam igrao (malo samo, davno) i planiram igrati onaj neki mod koji spaja BG1 i BG2, da je BG1 u engine od BG2. Meni je PoE sasvim pristojan i prešao sam ga ali bih volio da je BG još (dosta) bolji. Samo mi je teško naći vrijeme za BG pored drugih igara, još ni Witcher 3 nisam igrao a nabavio sam ga.

Meni je Pillars bio odličan i vanilu sam završio više puta. Ne znam zašto ljudi hejtuju priču, pa u poređenju sa Wastelandom 2 i Original Sinom Pillars mi je bio ubedljivo najbolji u svim kategorijama. Slažem se da je igra prilično lagana i odmah preporučujem igranje na hard.
Što se tiče ekspanzija one su mi već bile lošije, previše se forsira borba, one su mi baš bile kao IWD.
U svakom slučaju definitivno vredi odigrati PoE, a i sve Shadowrun-e koji imaju pravu sajberpank distopijsku atmosferu.

Haha, volim ove priče o balansu, a kada smo odmah po izlasku iz prvog grada u Balduru mi koji stalno istražujemo nabasali na Meduzu u šumi koja nam je svima poskidala glave, tada nam je bilo "vauuu, kako je dobroooo" :d

Meni bi sasvim odgovaralo da je ovo tačno jer Baldur's Gate još nisam igrao (malo samo, davno) i planiram igrati onaj neki mod koji spaja BG1 i BG2, da je BG1 u engine od BG2. Meni je PoE sasvim pristojan i prešao sam ga ali bih volio da je BG još (dosta) bolji. Samo mi je teško naći vrijeme za BG pored drugih igara, još ni Witcher 3 nisam igrao a nabavio sam ga.

Mislim da je za vanillu Big World Mod u pitanju plus jos neki patchevi (ili pak WeiDu + patchevi), nisam siguran... Zar nije lakse igrati BG EE varijante posto su vec implementirali sve potrebne patcheve i fixeve zajednice (wide screen res, bg1 u bg2 enginu itd)? Ili pak kako kako fanovi zapovedaju, vanila sa svim svojim drazima i carima? :whip:

U istoj smo corbi, i ja sam takodje zapocinjao BG1 i BG2 vise puta ali nikada nisam zavrsio, jednostavno mora da se odvoji par nedelja "u podrumu" i da kazes "*ebes socijalni zivot" (koji socijalni zivot?!).... :d A na listi cekanja su barem jos 5 "must play" naslova koje bih da odigram + jos koju remastered igru koja je iskocila u prethodnih godinu-dve dana...

Ako je igrate na najlakšem nivou onda jeste prelaka, na hard nije sve to bilo baš tako jednostavno - recimo iz nekog razloga ja sam imao muke u Krafthold Bluff-u da prođem onog lika/šefa koji stoji na putu do zamka a i zmaj u pećini u prvoj ekspanziji me je prilično dugo pekao na tihoj vatri, dok su opet zmajevi u osnovnoj igri bili prilično lakši. Na hard je bilo i drugih protivnika sa kojima nije baš sve bilo laganica...

Btw. možda sam ja i očekivao da to bude novi BG, a iskreno iako je sasvim OK igra daleko je od priče i sveukupno nivoa BG.

Poslednja izmena:
Mislim da sam ja bio medju najvecim kriticarima igre na ovoj temi kad je igra tek izasla. Poseduje neke mane koje su mi poprilicno smetale, ali cinjenica da imam preko 200 sati u igri je verovatno najbolja preporuka koju mogu da dam :)
I kao sto rekose ranije, od starta igraj na najtezem nivou tezine ako zelis da igra bude izazovna kao igre koje su inspirisale nastanak PoE.
Meni je PoE najbolja igra posle Age of Decadence koja je izasla prosle godine.

Mislim da je za vanillu Big World Mod u pitanju plus jos neki patchevi (ili pak WeiDu + patchevi), nisam siguran... Zar nije lakse igrati BG EE varijante posto su vec implementirali sve potrebne patcheve i fixeve zajednice (wide screen res, bg1 u bg2 enginu itd)?
Koliko znam postoje dva moda za spajanje Baldur's Gate: Tutu i Trilogy WeiDU. Ima raznih mišljenja koji je bolji. Ne rade oba sasvim istu stvar, ali oba omogućavaju da se BG1 igra u engine od BG2.
Što se tiče dileme "dobri stari BG" ili ove nove Enhanced Edition verzije, tu se isto lome koplja.
Kad zaista budem imao vremena za BG moraću da se pozabavim sa ove dve dileme, stari ili novi BG, i ako stari onda koji mod koji spaja oba BG. Mada sam nekako najbliže tome da to bude WeiDu za stari BG.

Inače što se PoE tiče čuo sam da su ekspanzije dobre. Meni zmajevi nisu bili lagani u osnovnoj igri ni na normal težini. Čuo sam da imaju neke magije koje olakšavaju stvar ali mislim da ih nisam imao.

Nikada nisam završio igru. Odličan prvi utisak, ali što se dalje igra stvari su bile sve lošije...

Što se tiče ove nove serije "old skul" wRPG-a, Shadowrun je po meni daleko bolji. Prva kampanja je prilično linearna i ne toliko zanimljiva (srećom nije previše duga), ali Hong Kong i Dragonfall su već znatno bolji. Plus igra ima mnogo zabavniji sistem borbe (otprilike liči na nove XCOM igre) i (za mene) zanimljiviji svet od onog iz PoE.

Nedavno sam odigrao Dragonfall ali još nisam Hong Kong, kažu da nije dobar kao Dragonfall.

Malo je slabiji Hong Kong, ali daleko od toga da je loša igra. Vredi odigrati definitivno.

Odlično, jer upravo sam ga kupio na GOG Summer Sale :)

Nazad
Vrh Dno