Auuuu, toliko priče i postova oko nečega što uopšte nije tačno, razočaran sam, ali ozbiljno...
Uopšte nije tačno da se "farmovanje" ne nagrađuje XP-om, ono se nagrađuje, ali ne po svakom kill-u, već otključavanjem atributa u bestiary žurnalu, a ti skriveni atributi se otključavaju ubijanjem.
Ovo rešenje je dalako logičnije nego da ti XP donosi ubijanje svake pojedinačne živuljke koja gamiže po mapi, uvek se dođe do nivoa kada ponavljanje jedne radnje ne bi trebalo da donosi nagradu...
Osim toga ta otključana bestiary statistika vam omogućava da planirate naredne borbe pošto otkriva slabosti protivnika.
Naravno da nisu otišli na Bahame, rade na zakrpama i na ekspanziji koja će se pojaviti u nekom trenutku, mada nisam ispratio da li je datum već najavljen.
Što se tiče bagova i zakrpi, moram da priznam da ih ima, ali da mi je isto tako čudnovato i gledište na njih. Sad kao tobože ne može da se igra nešto zbog toga što se nekome desio nekakav bag. Ista priča kao i za Wasteland 2. Takođe, nisam iznenađen što se pljuje koncept "XP za kvestove, ne za fajtove". Farmere će takav pristup odbijati i to je sasvim razumljivo, nebitno da li ima responovanja kripova ili ne. Prosto, igra takav pristup ne nagrađuje. Ne kapiram zašto se ljudi tome čude, da li nas je masovno razmazio WoW, šta li. Sećam se da smo na istom ovom forumu pre par godina objašnjavali zašto bi bilo dobro da se vrati takav sistem, a ja sam takvu želju napadao jer mi je bilo glupo da, primera radi, rešavaš kvestove koristeći jednu stvar a onda XP koristiš da budžiš nešto sasvim drugo (recimo, pobio si silne bandite, vratio se, predao kvest i od dobijenog XP-a budžio Speechcraft).
Zaista mi ne smeta da igra bude ekstremnija u tom smislu, kao da je malo sličnih igara koje su nam na raspolaganju i da moraju biti sve na istu foru - premda bih i ja voleo da dobijem malko XP-a za monstere, a neka se 90% XP-ova dobija rešavanjem kvestova. BTW sistem je tu da se stimuliše traženje pa rešavanje velikog broja kvestova, umesto da se stimuliše random lutanje u stilu avantura kraljevića Marka, Tarzana i Magelana zajedno...Za mene je recimo mnogo veći problem što nema puno bolje a smislene opreme, ali nisam daleko odmakao, možda je to dizajnerska odluka da se stvori značajnija razlika u nekim celinama igre.
Dobijaš mrvice, a za ubijene ljudske protivnike ne dobijaš ni te mrvice ako nisu vezani za neki quest...
I ovi vaši fanbojski komentari bi imali smisla da je ovo igra u kojoj stvarno "predjes sa samo 5-6 borbi koje nisi mogao da izbegnes", a ne igra sa gomilom borbe koju uopšte nije moguće zaobići.
Inače, evo jednog saveta: rogue sa nabudženim mechanics skilom je praktično must have u ekipi. Em što su neke tamnice prepune zamki, em što onesposobljavanje svake zamke daje XP, visina zavisi od "nivoa" iste (isto važi i za zaključane kovčege i tome slično).
Stvarno se posle nekog vremena oseca zamor u igri, jednolicnost, nema kvalitetnog loot-a a ideja o stronghold-u nije losa I mogla je da ispadne neki tower defense a ne samo attribute boost...generalno posle odusevljenja prerasta u monotonost...nije mi problem nepreglednost u borbama vec jedan te isti smek, jednostavno fali motiv da nastavis da igras...
Stvarno se posle nekog vremena oseca zamor u igri, jednolicnost, nema kvalitetnog loot-a a ideja o stronghold-u nije losa I mogla je da ispadne neki tower defense a ne samo attribute boost...generalno posle odusevljenja prerasta u monotonost...nije mi problem nepreglednost u borbama vec jedan te isti smek, jednostavno fali motiv da nastavis da igras...
Ovo, ovo!
Nemoguće. To bi značilo da nisi ni ušao u Defiance Bay, ne vidim šta si mogao da radiš 60 sati. Čak i da si istražio svaki pedalj svake mape koja je dostupna u prvom poglavlju, rešio svaki sporedni quest koji se može rešiti do tog trenutka i gubio vreme u onim tamnicama ispod zamka, opet ne vidim kako neko može da potroši ni blizu toliko vremena bez da uđe u grad i započne drugo poglavlje.Trenutno u igri imam provedenih ~60 sati, jos uvek sam act 1 i atmosfera i prica (i u glavnom i u side questovima) me bas drze uz igru.
Nemoguće. To bi značilo da nisi ni ušao u Defiance Bay, ne vidim šta si mogao da radiš 60 sati. Čak i da si istražio svaki pedalj svake mape koja je dostupna u prvom poglavlju, rešio svaki sporedni quest koji se može rešiti do tog trenutka i gubio vreme u onim tamnicama ispod zamka, opet ne vidim kako neko može da potroši ni blizu toliko vremena bez da uđe u grad i započne drugo poglavlje.
Koliko sati ste igrali igru, dokle ste stigli (bez spoiler-a) ?
Ja iskreno ne planiram da grindam posle main quest-a, možda ako mi ostane neki sidequest.
Taj rad,nista bez D3!sutra je diablo 3 patch
Nemoguće. To bi značilo da nisi ni ušao u Defiance Bay, ne vidim šta si mogao da radiš 60 sati. Čak i da si istražio svaki pedalj svake mape koja je dostupna u prvom poglavlju, rešio svaki sporedni quest koji se može rešiti do tog trenutka i gubio vreme u onim tamnicama ispod zamka, opet ne vidim kako neko može da potroši ni blizu toliko vremena bez da uđe u grad i započne drugo poglavlje.
Takođe ne znam posle prvog sela da li je velika razlika u težini ako idem na sporedni quest ili main?Nadam se da je svejedno što se težine tiče.Recimo krenuo sam prvo sporedni, na onaj zamak i vidim da je sve prepuno protivnika, plašim se da ne bude preteško, možda je trebalo da idem kod tog Watchera, tj main quest da radim
Ja poceo, odavno nisam igrao ovakve igre, jos od tormenta i fallout-a i na prvu loptu mi je odlicna, ali iskreno teska mi je na normal sam stavio, prvo sam izabrao nekog tepaca kao bice laksi u pocetku, ma ko god da me napadne ubije me ili teskom mukom ubijem. Pa sam onda ponovo poceo od pocetka reko aj nekog cu wizarda da malo magijama resavam problem, da se lecim ma isto ako ne i teze. Ajte me malo posavetutje, igra mi se bas, nemam nesto nenormalno vremena u toku dana, ali da mi bar ima smisla da bar prebrodim pocetak. Kakvog mi lika preporucujete da napravim u pocetku?
Ja poceo, odavno nisam igrao ovakve igre, jos od tormenta i fallout-a i na prvu loptu mi je odlicna, ali iskreno teska mi je na normal sam stavio, prvo sam izabrao nekog tepaca kao bice laksi u pocetku, ma ko god da me napadne ubije me ili teskom mukom ubijem. Pa sam onda ponovo poceo od pocetka reko aj nekog cu wizarda da malo magijama resavam problem, da se lecim ma isto ako ne i teze. Ajte me malo posavetutje, igra mi se bas, nemam nesto nenormalno vremena u toku dana, ali da mi bar ima smisla da bar prebrodim pocetak. Kakvog mi lika preporucujete da napravim u pocetku?
Jeste. Nije nimalo naivna na normal težini. Ali neko je rekao da kasnije postaje suviša legana, a ni to nije dobro.ali iskreno teska mi je na normal sam stavio
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari