Šta je novo?

Pillars of Eternity

:D

Inače, mene je iznenadilo koliko često might otključava dodatne opcije u dijalozima, od toga da izvučete više novca od lika po završetku questa do toga da nekome zapretite i tako završite quest brže ili bez ulaska u borbu.

Ali verovatno utice na reputaciju i exp, i bilo bi greota da neke od tih stvari ne uticu dugorocno na neke posledice ili okidace.

I ja sam naseo... mada cela igra sa ovim bagovima kao da je prvoaprilska sala.

Ja sam to primetio u onom kvestu za mlinara. Iz ova dva pokusaja koje sam probao mislim da ima 3-4 razlicita pristupa da se resi kvest, sa drugacijim ishodom i verovatno razlicitim dugorocnim posledicama. Mislim da jedan od tih ishoda otvara jos jedan kvest kod kovaca, koji nije dostupan u drugom slucaju, ali trebalo bi jos jednom proveriti.

jeste moze to kod mlinara, ali ono hocu da resavam kvest ne samo drugacijim opcijama u dijalozima vec i drugacijem pristupu problemu, ako me razumes :)
mislim nije da se zalim, i ima jos da igram igru tek cu da vidim sta se desava, dobro je u ovako kako je :D

hocu da resavam kvest ne samo drugacijim opcijama u dijalozima vec i drugacijem pristupu problemu
Obicno se takvi kompleksniji kvestovi dobiju ubacivanjem jos faktora u celi taj problem, i resenje onda zavisi od kombinovanja svih tih faktora.
Ovde kod mlinara bi to mogli da budu neki mlinarovi radnici koje bi nekako naterao da odaju mlinarevu prevaru (napijes ga ili ucenis ili nesto trece), ili na neki drugi nacin saznas da kupuje jeftino budjavo brasno, a laze seljake da je njihovo budjavo... (naravno sve to + ovo sto je vec u igri sa atributuma i biranjem strane)
Ja sam ocekivao da ce mi to sto sam na njivama provalio da je psenica suva otvoriti jos neku opciju, pa da cu moci da ucenjujem mlinara... slicno kao ona fora sa iguanama na stapicu.

Poslednja izmena:
vidim da se razumemo odlicno :)

Obicno se takvi kompleksniji kvestovi dobiju ubacivanjem jos faktora u celi taj problem, i resenje onda zavisi od kombinovanja svih tih faktora.
Ovde kod mlinara bi to mogli da budu neki mlinarovi radnici koje bi nekako naterao da odaju mlinarevu prevaru (napijes ga ili ucenis ili nesto trece), ili na neki drugi nacin saznas da kupuje jeftino budjavo brasno, a laze seljake da je njihovo budjavo... (naravno sve to + ovo sto je vec u igri sa atributuma i biranjem strane)
Ja sam ocekivao da ce mi to sto sam na njivama provalio da je psenica suva otvoriti jos neku opciju, pa da cu moci da ucenjujem mlinara... slicno kao ona fora sa iguanama na stapicu.
Što se tiče mlinara, on je meni priznao da pšenicu prodaje skuplje seljacima nego "feudalcima", ubedio sam ga u to da seljacima da istu cenu iako je kukao da će zbog te odluke eventualno svi skapati od gladi :d

Poslednja izmena:
Ispojlerisasmo kvest
ja ću verovatno ići na onu drugu varijantu, da ubedim seljane, a ovom 2x naplatim

Da li se jos nekom desilo da mu kuka i cekic za zidove ispare iz inventara? (nisam ih prodao) i ima li to negde da se kupi?

Mozda ti je u stashu. Cini mi se da imas da kupis to u krcmi ili kod kovaca u prvom gradu.

Nema u stashu, sigurno neki bug. Nema veze, bitno da ima da se pazari, hvala.

Ako je potrosno onda sam verovatno potrosio. Nisam skontao od onolikog teksta verovatno je pisalo.

Ako je potrosno onda sam verovatno potrosio. Nisam skontao od onolikog teksta verovatno je pisalo.

Da potrosno je sigurno. Secam se da sam na jednoj mapi iskoristio 2 kuke, ostala mi je jos 1 u inventory od ukupnih 3

Zadnji info patch 1.03 verovatno posle testiranja koja su u toku izlazi u subotu po nasem vremenu

Poslednja izmena:
Ako isprave sve kupujem igru definitivno. ;)

Ja se nadam da ce u 1.03 ispraviti ove statusne bagove i game stopere pa da krenem da igram, ostatak bagova neverujem da ce pre leta sve iskoreniti, a posto su dobili "debelo" para od prodaje ocekujem posto rade drugi deo da 98% bagova iskorene jednog dana

Jos nisam poceo da igram, cekam da se malo ispegla ,ali za sve koje je pogodio double-clicking bug:

Double-clicking to equip items was causing passive abilities to get removed from the character. This has been fixed and we were able to retroactively fix the problem for people that have already run into the issue. If you open your saved game in the latest patch, your characters will be repaired.

Sve zaboravljam da vas pitam, koja je razlika izmedju ovih verzija igre "hero", "royal"?...

Sve ti piše na steam stranici igre.
Razlika je samo u dodatnim sitnicama, almanac, pozadine, ringtones itd.

I druže ja ne mogu da verujem da si ti još skeptičan oko ove igre :d, teme na forumima su zamrele koliko su se ljudi zapucali igrajući igru.

PS: još neki patch od ~600MB (steam).

Neki hotfix garant. Ne mogu da nadjem nigde sta sredjuje.

I druže ja ne mogu da verujem da si ti još skeptičan oko ove igre :d, teme na forumima su zamrele koliko su se ljudi zapucali igrajući igru.

PS: još neki patch od ~600MB (steam).

Skeptican?! Nisam nego me brine samo da ponovo igram neke dionice ako kupim Steam verziju, plus igram na hard. Nisam siguran da li mogu sejvovi sa narodnjacke verzije da se iskoriste?!

aj neko ko je probao igru nakon patcha , jel resava probleme sa itemima i saveovima?

Skeptican?! Nisam nego me brine samo da ponovo igram neke dionice ako kupim Steam verziju, plus igram na hard. Nisam siguran da li mogu sejvovi sa narodnjacke verzije da se iskoriste?!

Mogu sve kobinacija, divljak, stream, gog sve funkcionise jer je identicno sve osim protekcije u exe fajlu, cak su i save-fovi na istom mesto

@Markomaniax
Uglavnom resava...

Izasao patch i na GoG-u.

edit:

Ako imate gog verziju i IE mod instaliran, necete moci da instalirate patch sem ako niste backup-ovali Assembly-CSharp.dll fajl. Nista strasno u svakom slucaju, reinstall igre ce da resi to, cisto da se ne smarate sa celom instalacijom.
Meni se sad to desilo, pa rekoh da podelim.

Poslednja izmena:
Vrh Dno