Šta je novo?

Pillars of Eternity

aloth-lrg.jpg

Evo necega za one mladjane i skepticne. Valjda ce poceti da veruju u kickstarter i legendarne developere :)

PE-TempleEntrance01-1920x1080.jpg

lol 2d, nema cover sistem, gde je trece lice, ova igra je osudjena na fail :d

Jaoooooooj! Kuku lele, kukuuuu... Pa gde je tu Cry engine 3,4,5, kakva je ovo grafika. Gde je ovde crosshair? ******. Kakve su ovo statue sa strane i ova voda nista ne valja. Bolja je u CODu 100 puta ;)

aloth-lrg.jpg

Arcanume, kucni mi na vrata.

Poslednja izmena:
Ovo deluje brilijantno. Svaka im cast. Ljudi koji su radili na najboljim RPGovima ikada opet na okupu. Fallout, Baldur, Icewind, Planescape... Eh kada bi opet izaslo ovako nesto... :)

p.s. Muzika je fenomenalna. Pravi epski old-school RPG.

Poslednja izmena:
Evo necega za one mladjane i skepticne. Valjda ce poceti da veruju u kickstarter i legendarne developere :)

Pogledajte prilog 98036

Jos bolje:
uXdxc.gif

Video sam vec to. Zanimljiv koncept ali nema sumnje da ce UI i modeli likova izgleda sto puta bolje nego u BG.

Nije samo doslo do uspona u kvalutetu 3D grafike, i 2D grafika je znacajno uznapredovala u zadnjih 15 godina ;)

Izgleda odlicno, i kazu da je to bas iz igre, tj tako ce da izgleda.

Sad su preshli $3,009,562!

Ja ću da uplatim 140$ za Previous reward tier + we will upgrade your box to a COLLECTOR'S EDITION BOX. You will find a CLOTH MAP OF THE GAME WORLD and the PROJECT ETERNITY CLOTH PATCH inside the box. The collector's edition box will include a cloth map just like the old RPGs that we love. The game patch is an embroidered high quality non-iron on patch. Game patches are a tradition at Obsidian, and we want to share that tradition with you! Please add for international shipping. Sa ovakvom ekipom promašaja nema.

Jel dobijas Wasteland 2 uz taj paket kao sto su najavili?

Edit: Pogledajte kickstarter video ponovo, negde na pola su ubacili concept art ;)

Poslednja izmena:
Dosticice 3.5 miliona opusteno. U poslednjih 24 sata ce im biti potrebno jos nekih 100 000$, a to ne bi trebalo da bude problem jer se u poslednjih nekoliko sati skupi najvise love nakon pocetnih dan-dva.

Jel dobijas Wasteland 2 uz taj paket kao sto su najavili?

Edit: Pogledajte kickstarter video ponovo, negde na pola su ubacili concept art ;)

Ne pledžovah na kraju uopšte, nisam imao da izdvojim 140€ iskrsla mi je gomila finasijskih problema :S:, ovi bolidi iz poreske podigli osnovicu za arhitektonske firme za 2012 pa sam morao retroaktivno da uplatim 75K dinara u državni budžet. :smash:

Zao mi je sto to cujem ali me uopste ne cudi. Ova drzava ce nas sve podaviti dok konacno ne potone.

Ontopic, izgleda da ce dostici 4 miliona. To znaci orkestarsku muziku, sveukupna poboljsanja svih aspekata igre kao i obavezu da chris avellone odigra arcanum.

e neka su skupili preko 4 milke, dao sam im 50$ ... to i wasteland su mi igre koje cekam... u medjuvremenu cu valdja pikati coh2 :D

Uspelo! Kickstarter + PayPal i opa!
Sve Stretch-Golovi i jos se moze da like-uje na FB za zadnji level u Endless-Dungeon-u.

I naravno da se radujem toe sto ce Chris da fura Arcanum! LOLOLO!

Ja sam onako mlađi a sto je tu specijalno sto taj Chris treba Arcanum da igra ?

To ti je vise onako interna zayebancija - smatran si za jednog od najboljih rpg gejm dizajnera, a nikada nisi odigrao jednu od najboljih rpg igara, pri cemu je njen tvorac covek s kojim radis u istoj firmi.

ajde sto ce igrati arcanum, vec sto ce biti live stream toga :p

Ja sam onako mlađi a sto je tu specijalno sto taj Chris treba Arcanum da igra ?

Kada su stigli do 2.5 mil $ poceli su da ih smaraju da ubace big stretch goals koji nisu bili u planu uopste. Onda su ubacili Stronghold na 3 mil $ i Big City 2 na 3.5 $, samo sto nisu ocekivali da ce stici ni do jedne od te dve sume.

Medjutim... zadnji par dana su ljudi krenuli da doniraju kao blesavi, poslednjeg dana je oboren rekord od pola miliona dolara samo u jednom danu.

Tog istog dana nije dugo bilo apdejta, onda je izasao intervju sa Fergusom (CEO Obsidiana) na The Verge gde je on rekao da nece vise biti stretch goals posle 3.5 mil $.

Ali su komentari pljustali na chatu i oni su morali da popuste i ubace 4 mil $ stretch goal jer su uprkos objavi da nema poente dalje donirati, ljudi i dalje slali pare i opasno se blizili 4 miliona.

Tada su kao poslednji stretch goal ubacili zivu muzicku pratnju, opste poliranje svakog aspekta igre koriscenjem ekstra love sto su dobili kao i to da Chris Avellone odigra Arcanum.

To potice iz intervjua sa Chrisom par dana pred zatvaranje kickstartera, gde su ga pitali za Tim Kejna i da li je igrao njegove igre. On je rekao da nije igrao Arcanum i tako je krenula ta *******cija.

Inace Chris Avellone se naroljao toliko da nije znao za sebe par sati pre zatvaranja kickstartera :D

Ono sto sad prestoji jeste rad na igri.

Bukvalno su na samom pocetlu, imaju nesto concept arta i radili su na sistemima za igru.

Jos uvek animatori nisu savladali Unity engine...

Navodni datum izlaska je april 2014 ali cisto sumnjam da ce izaci tada jer je Fergus rekao da ce na igri raditi 20-22 coveka, jer ne zele da razvodnjavaju celu stvar (Valve takodje radi igre u malim timovima).

To moze biti problem jer je realno za taj broj ljudi godinu i po dana malo s obzirom sta je sve obecano.

Dva ogromna grada sa brdom kvestova su vec sami po sebi ozbiljan zalogaj, na to ide Endless Dungeon koji ce imati 15 nivoa sto je skoro kao ceo Diablo kec... na to treba dodati razlicite oblasti, rase, svetove itd. Igra bi trebala biti epskih razmera.

Tri potvrdjene rase su ljudi, nekakvi wood elfovi/drarfovi (tako sam ja to shvatio) i nekakvi dzinovi. Na to treba dodati klasicne cRPG rase.

Klasa je bilo 4 osnovne, pa su dodali dve i na kraju jos dve sto je osam (vise nego u DAO). Klase su warrior, ranger, rogue, wizard, barbarian, chanter, paladin i cipher.

Iskreno tesko da ce stici do aprila 2014. tada mozda izbace neku betu cisto da smire strasti i posle jos da peglaju igru. Ako mislim da ostanu sa fixnim timo kao za 1.1 milion grdno se varaju da ce stici na vreme.
Morace da zaposle jos neke jhebivetre bar da slazu kutije po mapi, drvece i travu.

Inace za sta sve smo donirali, @G@W ovo sto si ti spomenuo to je za 1.1m ... sada je dosta vise.

11 classes
6 races
8 companions
A huge mega dungeon of at least 10 levels (and possibly 11 or 12 by the time this is done!)
Player house
A stronghold
Two big cities
And much more.
Source: http://www.kickstarter.com/projects/obsidian/project-eternity/posts/329689

PS: Btw. engine su ok savladali jer onaj wallpaper je urađen u tom engienu tj. ima jedan Update gde je prikazano kako je odađeno mada dosta je kompikovan proces trebace ima vise vremena ako budu planirali tako da rade... jer 2. veliki grad garant donosi puno takvih lokacija.

Poslednja izmena:
Zao mi je sto to cujem ali me uopste ne cudi. Ova drzava ce nas sve podaviti dok konacno ne potone.

Ontopic, izgleda da ce dostici 4 miliona. To znaci orkestarsku muziku, sveukupna poboljsanja svih aspekata igre kao i obavezu da chris avellone odigra arcanum.

Odlučio sam da što manje komentarišem, nervirao se ili ne nema efekta. Beg u igre i fotografiju me mentalno spasava. Zato i jedva cekam 25. i ovaj LAN party sto organizujem da smirim zivce 4 dana bez dece i presije. Sad me malo brinu ovoliki ciljevi, mislim da nisu ocekivali ovoliku navalu i da ih je malo ponela opsta atmosfera koja je nastala. Kao da su mislili da je pravi tvrdokorni cRPG igrač umro a da mladi naraštaji odrasli na šitovima neće pokazati neko interesovanje. A ljudi su tako željni dobre stvari...

Nista manje i nisam ocekivao. Sjajno.

Kako su stvari krenule, Kickstarter je ispao najvece dobro u industriji igara u poslednjih 10 godina.

Kada su izumrli zanrovi u pitanju onda je svakako tako kako kazes. Ali generalno gledano, kickstarter je za gejming industriju jos uvek nebitan.

To se mozda promeni izlaskom ovih igara. Ja sam do skora verovao da ljudi imaju neko svoje misljenje i da ih jednostavno ne zanimaju odredjene igre ali to nije tacno. To sto su sada najpopularnije multiplatform FPS hibridne igre ne znaci da ce i u buducnosti biti tako.

WoT i Minecraft su najbolji primeri. Ko je mogao da pretpostavi da na svetu ima vise od 50000 zainteresovanih za zarove simulacije tenkova ili sandbox igre u kojoj sve gradis sam? Niko. A vidi kakav su uspeh postigle.

Ljudi "jedu" ono sto im je servirano, a najvise "vole" ono sto "jede" vecina drugih. Mozda to jednog dana budu izometrijski RPGovi i svemirske simulacije, nikad se ne zna :)

Poslednja izmena:
Premali su ovi modeli likova, trebali bi da ih povecaju malo...

Nazad
Vrh Dno