Šta je novo?

Phenom 9850

• Začetnik teme Začetnik teme civi
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
ja cisto da se pohvalim kako josh nisam ni overklokovao moj, jer radi kao sat. bilo je pisanije o fotoshopu na temi "kako radi AMD fenom" , al ja zaista vidim ogromnu razliku izmedju rada u celom Adobe paketu na mom Phenom-u i na e6600 koje imam u firmi. i to na stranu Phenom-a.

Mislim da ti je CIVI odgovorio ukratko.

Dakle, trenutno jedini chipset za AMD koji podrzava HT3.0 je AMD/ATi 770/780G/790(FX).
Sta god da uzmes od toga neces se zeznuti. 770 ploce kostaju oko 70 - 80 €, 790(FX) od 90-220 € u zavisnosti kakvu plocu hoces, a 780G je najbolja integrusa ikada napravljena i to kosta oko 60 €.
Drugaru kojem je riknula stara Socket A ploca, juce sam uzeo Biostar TA780G, Athlon X2 4200+ G2, 2GB Kingston 667, sve zajedno za 155 €. Nisam stigao da preterano testiram, ali iz prve sam uspeo da overklokujem sa 2.2 na 3.0 Ghz bez podizanja napona na procesoru, sa box coolerom i sve je radilo stabilno 100%. HTT je dignut na 273 Mhz x5, sto daje efektivni protok od 1365 Mhz, koji znaci za integrisanu grafiku. Ploca ima i sideport, a moguce je napraviti i hibridni crossfire sa nekom jeftinijom ATi grafickom, npr. 3450, pri cemu je moguce dobiti performanse graficke koja je skuplja za jednu kategoriju. Moguce je istovremeno koristiti onboard GPU i diskretni PCI-E GPU. Pored toga moguce je dobro overklokovati graficko jezgro, za faktor 2x. Sve u svemu sjajna ploca za male pare. Performanse su prakticno iste kao na neintegrisanoj 770, kao i overklok potencijal.

slichna iskustva. prosto mi je bilo neverovatno shta radi int grafika, a da ne pricham o chinjenici da radi zajedno sa posebnom grafikom (dodushe, nije mi bilo nikada jasno shto takvo reshenje na prethodnim int graf plochama nije bilo po defoltu)

Ove a i jos gomilu slicnih stvari koje su neprovereno bile pustane po Benchu kao cista anti reklama AMD-u znam vec dobrih pola godine a neke stvari sam vec ponovio vise puta, uopste mi nije jasno kako je ovde i dozvoljeno takvo bezrazlozno blacenje jednog odlicnog proizvoda. Zanimljivo je medjutim da i pored svih proverenih gresaka i problema C2D sa starijim softverom nikada nista nismo mogli procitati na ovim stranicama osim mojih iskustva.

Ne brini dragi kolega, nema nishta lepshe od onog srpskog - "e jesam ti rek'o!" ... planiram da u narednih nekoliko dana sastavim thread sa svim linkovima ka "zakopavanju AMD-a" i ka postovima "eminentnih poznavalaca" koji su chak toliko drski da su pocheli da brinu shta ce Intel sam da radi na trzishtu ... 😛

Mozda je u pitanju mali marketinski trik AMD-a,ako vec najavljuju HT3.0 kao prednost K10 u odnosu na K8,ne bi im se bas isplatilo da javno saopste kako novi standard ne utice preterano na performanse.Onda bi se potencionalni broj kupaca novih chipsetpva sveo samo na one koji zele CFX podrsku, a takvih je dosta manje...

ovo me ne bi chudilo, jer smo svi poucheni iskustvom ATA/SATA i Single/Dual channel, gde je razlika nebitna (chak, pri video editovanju, bolje je raditi sa single ram, umesto sa 2x 1/2 isto tolko rama) i to nam kompanije konstantno rade. jedina prednost koju ja recimo dajem SATA-i je ergonomija i manje zauzimanje prostora od shirokih kablova ..

Za dual naspram single channel, necu da komentarisem, verovatno si negde u pravu.
Za SATA vs PATA - ili si video testove na kojima su lupetali i nisu znali sta da rade ili sam lupetas.
Stvari tipa manji kablovi i vise diskova nisu toliko bitni (4 PATA naspram i do 10 SATA na PLOCAMA, da ne pominjem 8 PATA vs 24 SATA na kontrolerima, a SATA je moguce i 128 sa expanderima).
Ali da performanse nisu bile bolje??? Daj molim te, to jedino ako direktno uporedis jedan PATA i jedan SATA disk koji su interno isti, pa i tada ima razlike. Cim se stave dva PATA diska tu se vidi pad performansi. Za vise i da ne pricam.

A to kako milanbb stalno brise moje postove koji nisu pro-AMD, i tolerise kako Storm stalno daje snajper brze na AMD-u i kako samo prica kako Intel @ 4.5 ne moze da stigne AMD @2.5 za njegov softver (da, da, a ja sam Pappa Chango) .... mislim de stvarno milane, ko li ti dade moderatorksu ruku!

Poslednja izmena:
A to kako milanbb stalno brise moje postove koji nisu pro-AMD, i tolerise kako Storm stalno daje snajper brze na AMD-u i kako samo prica kako Intel @ 4.5 ne moze da stigne AMD @2.5 za njegov softver (da, da, a ja sam Pappa Chango) .... mislim de stvarno milane, ko li ti dade moderatorksu ruku!

Tvoji postovi uglavnom sadrze velike kolicine (kako ovo formulisati a ne uvrediti coveka) "nedovoljno smislenih informacija protkanih izlivom emocija" i ne da NISU "pro-AMD" nego su UVEK "anti-AMD"... slazem se da treba kritikovati konkurenciju, ali ti zaista preterujes. Cak i u ovom kukanju si preterao, poslednji post koji sam obrisao je bas bio Storm-ov a tvoj se ni ne secam kada je bio brisan - ali u svakom slucaju mozes da se zalis Peci i Silveru.

Hajde neka neko malo pojasni razliku izmedju AMD-ovog 770chipseta i chipsetova sa vecim brojkama(780G,790).Ako se ne varam,770 poseduje stariju verziju NB-a(600,mrzi me da trazim koje slovo bese,vi vec znate😉),.Kako bi se ta razlika(i da li bi uopste) odrazila na performanse sistema?Znaci,na stranu to o izostanku CF podrske i broja podrzanih PCI-E X16 linija...
SB600 poseduju za sada sve verzije HT3.0 chipsetova iz AMD-a.
770 ne podrzava crossfire, poseduje samo jedan PEG 2.0 16x slot.
780G integrisanu HD DX10 grafiku i hybrid crossfire.
790 podrzava crossfire
790FX podrzava triple ili quad crossfire.

@Ivanbo,
Jedno pitanje u vezi mogucih razlika u performansama Phenom-a na "starim" AM2 plocama(kao ova moja npr) i na plocama sa novim chipsetovima.🙂
Proguglaj, mislim da ima svega par testova, koji ne znam koliko su realni. Phenom na AM2 ploci bi trebalo da ima manji mem. protok i visu latenciju, samim tim i nize performanse.

Kod K8 arhitekture HT je bio max 1GHz odnosno, dobijao se od proizvoda 200MHz FSB i najveceg mnozioca 5.E sad,ako sam dobro protumacio,glafna fora kod HT3.0 je ta sto max mnozilac nije vise 5 nego 9,sto znaci da ce Phenom procesori na plocama sa novim chipsetom raditi sa skoro duplo vecim HT linkom .
Iz iskustva znamo da HT link kod AMD-a ne nosi skoro nikakvu ulogu u performansama odnosno,isti rezultati postizu bilo da je HT na 600MHz ili 1000MHz.Mislite li da bi takva analogija mogla da vazi za K10?
Brzina HTT linka ne utice znacajno na performanse, osim ako se preko tog linka ne odvija "gust saobracaj", sto je slucaj recimo sa integrisanom grafikom. 780G mnogo bolje radi sa Phenomima nego sa X2, ali ne zato sto je Phenom mnogo brzi od X2, nego zato sto ima HTT 3.0. Zbog toga se iskreno nadam da ce uskoro izaci jeftini dual core procesori, eventualno bez L3 kesa, sa HT 3.0.
Brzi HTT link moze da ima uticaja na multisocket masine, ali to je vec nesto sto obicne korisnike ne zanima.

Mozda je u pitanju mali marketinski trik AMD-a,ako vec najavljuju HT3.0 kao prednost K10 u odnosu na K8,ne bi im se bas isplatilo da javno saopste kako novi standard ne utice preterano na performanse.Onda bi se potencionalni broj kupaca novih chipsetpva sveo samo na one koji zele CFX podrsku, a takvih je dosta manje...
Fora je u tome sto HT3.0 ploce donose prednost koja se zove "split power plane". Nije fora u brzini HTT-a, performanse su zaista vece, ali zbog toga sto L3 kes i memorijski kontroler rade na visim taktovima. Pored toga, Phenomi na HT3.0 plocama se mogu bolje klokovati zbog toga, podesavanje performansi je fleksibilnije.

U svakom slucaju,lepo bi bilo videti test Phenom-a na AM2vsAM2+,ali "pravi"AM2+(sa novim chipsetom)posto vidim neki proizvodjaci samo lepe tu nalepnicu i na ploce sa starijim chipsetom.
AM2+ su sve ploce koje podrzavaju AM2+ procesore, ali ne moraju da imaju HT3.0 da bi radile. Phenom bi teoretski mogao da radi i na nForce 3 chipsetu, koji ima isti onaj HT 1.0 kao i nf4, kao i nf5xx.
AM2+ kod proizvodjaca znaci da njihove ploce mogu da rade sa Phenomima, a iz ugla kupca, danas je glupo kupovati stare nf560 ploce pored AMD770. Istina, AMD770 su skuplje nekih 10 €.

Kojih gresaka :trust: ?
Sa kojim programima ?

E da ne tupim po 57-mi put 😀, Premier 6.5 naprimer (mislio sam da je problem u onom mikrokodu sa kojim C2D ima problema ili tako necim sto su stidljivo Intelasi spomenuli u par navrata pa sam menjao bios kao preporuceni, pa sam cak i plocu i procesor promenio ali su problemi ostali), Nero Vision, VSO Divx2DVD... ima thread u kome sam naveo tacno sve programe sa kojima sam ja imao probleme koje nikad u zivotu nisam video na AMD pa me Ivke76 po njegovom starom dobrom obicaju izvredjao i napljuvao jer je procitao nesto sto mu se ne svidja, medjutim od strane moderatora sve je proslo apsolutno neopazeno sto stvarno nije bilo korektno.

Poslednja izmena od urednika:
SB600 poseduju za sada sve verzije HT3.0 chipsetova iz AMD-a.
770 ne podrzava crossfire, poseduje samo jedan PEG 2.0 16x slot.
780G integrisanu HD DX10 grafiku i hybrid crossfire.
790 podrzava crossfire
790FX podrzava triple ili quad crossfire.
Da da,SB je u pitanju..."Hibrid crossfire" predstavlja mogucnost stavljanja u CF integrisane grafike i jedne zasebne graf.kartice(naravno sa istim GPU-om),jel' tako?Veoma zanimljivo...🙂

AM2+ su sve ploce koje podrzavaju AM2+ procesore, ali ne moraju da imaju HT3.0 da bi radile. Phenom bi teoretski mogao da radi i na nForce 3 chipsetu, koji ima isti onaj HT 1.0 kao i nf4, kao i nf5xx.
AM2+ kod proizvodjaca znaci da njihove ploce mogu da rade sa Phenomima, a iz ugla kupca, danas je glupo kupovati stare nf560 ploce pored AMD770. Istina, AMD770 su skuplje nekih 10 €.
Ne svidja mi se ta politika proizvodjaca,nije to fer prema kupcu koji nije bas upucen u problematiku.
Evo ako pogledamo ovu tabelu npr,http://event.asus.com/mb/am2_plus/,vidimo da proizvodjac sve svoje ploce iz naftalina,od koji je gro sa poznatim "rostiljem" nf570,predstavlja kao "AM2+ ready" ploce?!KOriste bas tu cinjenicu da Phenom procesori imaju mogucnost rada sa starim chipsetovima kako bi se oslobodili zaostale robe.Po toj logici,svi prozvodjaci mogu odmah na ambalazi svojih MB ,na mestu gde je stojao natpis AM2,prelepe nalepnicu sa natpisom "AM2+"...
Po meni, to je ljigav potez...Natpis AM2+ bi trebale da nose samo ploce koje na sebi nose jedan od malopre pominjanih chipsetova(770,780G...)i u potpunosti podrzavaju HT3.0.

I da,hvala na odgovoru...😉

Poslednja izmena:
Dodavanje snipera 🙂

Ajde kad smo vec kod AMD vs Intel:

neko na ovom forumu je pominjao neshto kao dodavanje snipera u Call of Duty 2 sa AMD-a na Intel 😛
Situacija je ovakva:

Taj shto je to pomenuo igra sa drugarom COD2 online na istom serveru, s tim da on ima neki ubogi AMD X2 sa jeftinom meorijom i jeftinom plochom a drugar ultra klokovan E6x00 sa ultra mega giga klokovanom skupom memorijom i skupom plochom... Plus to ovaj sa AMD-om ima veci ping od ovog sa Intel-om ali i dalje prvi udje u igru...

Sad poshto igraju na serveru gde je dozvoljen samo jedan sniper u team-u ovaj shto ima AMD X2 uvek prvi udje u igru ( prilikom promene mape ) i uzme taj jedan sniper pa drugaru kasnije kad loaduje igru prepushta taj sniper...😀 Ko igra COD2 na slichnom serveru shvatice... 🙂

Mogu da kazem da je ovo glupost:
-E4300 @ 3.0 GHz
-2 x 1 GB 667 MHz sa opushtenim laterancijama na 5-5-5-15 @ DC
-FSB / DRAM = 1:1 ( 333 MHz )
-Hdd od 320 GB defragmentisan
-Ping od 100 + ms

Call of Duty 2 loading: ,)

Onaj jedan je ushao tik iza mene i tu josh dodajte njegov ping od 26 ms ( moj je 126 ms ) i vreme dok sam pritisnuo tab i print screen 😛

Call of Duty 4 loading: ,)

:wave:

Source

Poslednja izmena:
Da da,SB je u pitanju..."Hibrid crossfire" predstavlja mogucnost stavljanja u CF integrisane grafike i jedne zasebne graf.kartice(naravno sa istim GPU-om),jel' tako?Veoma zanimljivo...🙂

Ne svidja mi se ta politika proizvodjaca,nije to fer prema kupcu koji nije bas upucen u problematiku.
Evo ako pogledamo ovu tabelu npr,http://event.asus.com/mb/am2_plus/,vidimo da proizvodjac sve svoje ploce iz naftalina,od koji je gro sa poznatim "rostiljem" nf570,predstavlja kao "AM2+ ready" ploce?!KOriste bas tu cinjenicu da Phenom procesori imaju mogucnost rada sa starim chipsetovima kako bi se oslobodili zaostale robe.Po toj logici,svi prozvodjaci mogu odmah na ambalazi svojih MB ,na mestu gde je stojao natpis AM2,prelepe nalepnicu sa natpisom "AM2+"...
Po meni, to je ljigav potez...Natpis AM2+ bi trebale da nose samo ploce koje na sebi nose jedan od malopre pominjanih chipsetova(770,780G...)i u potpunosti podrzavaju HT3.0.

I da,hvala na odgovoru...😉

I GF8200 ima HT3.0

http://www.biostar.com.tw/app/en-us/t-series/content.php?S_ID=353

Hajde neka neko malo pojasni razliku izmedju AMD-ovog 770chipseta i chipsetova sa vecim brojkama(780G,790).Ako se ne varam,770 poseduje stariju verziju NB-a(600,mrzi me da trazim koje slovo bese,vi vec znate😉),.Kako bi se ta razlika(i da li bi uopste) odrazila na performanse sistema?Znaci,na stranu to o izostanku CF podrske i broja podrzanih PCI-E X16 linija...

@Ivanbo,
Jedno pitanje u vezi mogucih razlika u performansama Phenom-a na "starim" AM2 plocama(kao ova moja npr) i na plocama sa novim chipsetovima.🙂

Kod K8 arhitekture HT je bio max 1GHz odnosno, dobijao se od proizvoda 200MHz FSB i najveceg mnozioca 5.E sad,ako sam dobro protumacio,glafna fora kod HT3.0 je ta sto max mnozilac nije vise 5 nego 9,sto znaci da ce Phenom procesori na plocama sa novim chipsetom raditi sa skoro duplo vecim HT linkom .
Iz iskustva znamo da HT link kod AMD-a ne nosi skoro nikakvu ulogu u performansama odnosno,isti rezultati postizu bilo da je HT na 600MHz ili 1000MHz.Mislite li da bi takva analogija mogla da vazi za K10?

U svakom slucaju,lepo bi bilo videti test Phenom-a na AM2vsAM2+,ali "pravi"AM2+(sa novim chipsetom)posto vidim neki proizvodjaci samo lepe tu nalepnicu i na ploce sa starijim chipsetom.

Jedina razlika je u slucaju kad se koristi Radeon 3200(int. u okviru 780G chipset-a).Tada Phenom-ov HT3 na 780G ploci poprilicno ubrzava graficki podsistem,za razliku od "obicnog" X2 procesora.Zato je AMD i spremio Turion Ultra X2 procesor(nesto malo poboljsani Turion X2,sa 2x 1Mb L2 kesa i HT3.0 standardom).
U svemu ostalom,Phenom na AM2 i AM2+ plocama,na istom kloku bi trebalo da se ponasa isto.Jedino sto neke AM2 ploce forsiraju nizi NB multiplikator ,umesto 10 npr 9 ,pa time obaraju rezultate u nekim testovima(jer je ceo NB pa i L3 time
"downclock-ovan").

Poslednja izmena:
lista plocha koje rade sa AM2+, a koje nemaju deklarisano, rade uz update BIOS-a:

Biostar
TF520 A2+
TF560 A2+
TF570 SLI A2+
T-Series TA770 A2+ (True AM2+)

ECS
A770M-A (True AM2+)

DFI
Lanparty UT 790FX-M2R

Foxconn
AM2+
AMD 790FX - SB780 (South Bridge chip)

Gigabyte True AM2+
GA-MA790FX-DQ6 AMD 790FX
GA-MA790X-DS4
GA-MA790FX-DS5
GA-MA78GM-SH2 AM2+/AM2 AMD 780G HDMI mATX

MSI
K9A2 Platinum (AMD RD790)
K9A3 CF-F (AMD RD780)
K9N2 Diamond (nF 780a)
K9N2 SLI Platinum (nF 750a)
K9N2 Neo-F (MCP78D)
K9N SLI Platinum AM2

Nvidia
780a

Sapphire
AM2RD790 (True AM2+)

Poslednja izmena:
Da dodam tvojoj list:

Biostar NF560 A2G+
Biostar NF520 A2G+
Biostar GF8200 M2+ (True AM2+)
Biostar A770 A2+ (True AM2+)
Biostar A740G M2+
Biostar A690G M2+
Biostar TF8200 A2+ (True AM2+)
Biostar TA780G M2+ (True AM2+)

Evo jedan detaljan review o Phenomu 9850.
AMD Phenom [email protected]
At 3.2 GHz, the X4 9850 was genuinely stable, finishing any stress test we threw at it, from rendering to 3DMark'06 and that is what we want to show as the final figure in this article. No... no need to worry, we won't bother with another CPU-Z screenshot, instead we have the CPU score of 3DMark'06 achieved with the standard air cooler and running at 1.4V core voltage at 3.2 GHz. (4684 points)...
....For comparison, a Yorkfield 9650 running at the same frequency scores 4659 (plus-minus a few). Not a bad score at all...

X3 je izgleda zaboravljena priča.

Pa ne znam bas...
Cijene Phenoma X3
Vjerujem da ce ove cijene pasti na nekih 100€ za 2.1GHz X3 i predstavljati most izmedju 2.6-3.0GHz X2 i Phenoma X4.

Proizvodjac gleda da zaradi kintu i naravno, da je ne izgubi. Cinjenica je da je HT3.0 nadole kompatibilan sa 1.0. Cinjenica je da bi po toj logici Phenom mogao da radi i sa nf3 chipsetom.
Potez je kranje trgovacki, pa ko hoce da plati 10$ vise za HT3.0 neka plati. Uzmi u obzir da obicnom kupcu nije bitno toliko da li je unutra HT3.0, kako se to overklokuje , koliko se zagreva, itd... bitno je da pise da je unutra najnoviji PentiJum. :d Jos ako je 10$ jeftinije, pa bez razmisljanja ce da uzme ono sto ne radi full, jer to obican kupac ne zna, a verovatno nikada nece ni probati da izmeri latencije memorije.
AM2+ bi trebalo da su one ploce koje podrzavaju Split Power Planes i HT3.0. Koliko znam, nije moguce iskoristiti split power planes bez ht3.0.
Dakle, na HT1.0 plocama koje rade sa K10 bi trebalo da pise Phenom ready, ali ne i Socket AM2+. Moglo bi da pise Socket AM2+ CPU supported, mada bi kupac mogao da protumaci da taj CPU radi sa HT3.0 na toj ploci.
http://en.wikipedia.org/wiki/Socket_AM2+

Poslednja izmena:
...nego, kad se ocekuje 9850 u nasim krajevima?

Jos jedno pitanje u vezi "Hybrid crossfire-a".

780G chipset u sebi ima integrisanu 3200 grafiku.Da li je za ostvarivanje hybrid CF-a potrebno u sistem ubaciti graficku karticu koja poseduje isti graficki cip ili je moguce dobiti poboljsanje performansi i sa nekim jacim karticama(HD 3870 npr)?

...nego, kad se ocekuje 9850 u nasim krajevima?

Do kraja Aprila bi trebalo da se pojavi u MP,bar je to moje misljenje.
Inace,po OC rezultatima koje 9850 postize na def. naponu i standardnom vazdusnom hladjenju,AMD bi mogao do sredine leta relativno lako da izbaci 2.7/2.8Ghz X4 model sa 125/140W TDP-om.
Jos jedno pitanje u vezi "Hybrid crossfire-a".

780G chipset u sebi ima integrisanu 3200 grafiku.Da li je za ostvarivanje hybrid CF-a potrebno u sistem ubaciti graficku karticu koja poseduje isti graficki cip ili je moguce dobiti poboljsanje performansi i sa nekim jacim karticama(HD 3870 npr)?

Da bi HCF radio,potrebno je upariti Radeon-a 3200 sa 34xx serijom ili 2400 serijom karti.
Ako bi se upario sa jacim GPU-om,na zalost jaci GPU bi morao da se spusti na nivo int. grafike kad je broj "shader" jedinica u pitanju(ili sam bar ja to tako razumeo).

Poslednja izmena:
I Kada ce se pojaviti NVidia 780A cipsetovi, sta mislite, oce li biti bolji od AMD-ovih?
Po ovome sto sam procitao, ko nece Crossfire a oce da overklokuje ovog phenoma, dobra je bilo koja Biostar 770 ploca? Da li onda ima takvih sa osmofaznim napajanjem, koje je kontam, kao obavezno za x4 (bar kod Intela)? I na kraju koliko takve ploce kostaju?
(ja sam se vec naprzio na ovaj procesor, tako da vec planiram prelaz)
Jos bi mi bilo jako drago kad bi neko reko da u renderingu u maya-i kida Intela🙂 , pa odma da kupujem

GO AMD !

Do kraja Aprila bi trebalo da se pojavi u MP,bar je to moje misljenje.
Inace,po OC rezultatima koje 9850 postize na def. naponu i standardnom vazdusnom hladjenju,AMD bi mogao do sredine leta relativno lako da izbaci 2.7/2.8Ghz X4 model sa 125/140W TDP-om.

Da bi HCF radio,potrebno je upariti Radeon-a 3200 sa 34xx serijom ili 2400 serijom karti.
Ako bi se upario sa jacim GPU-om,na zalost jaci GPU bi morao da se spusti na nivo int. grafike kad je broj "shader" jedinica u pitanju(ili sam bar ja to tako razumeo).

Ja koliko sam razumeo (isto ne znam da li je tacno), neki jaci GPU moze prepustiti int. kartici neke sporedne proracune, a on onda im vise vremena da se bavi renderingom.

ok, ajd da konachno razjasnimo ATI Hybrid Graphics -

sobzirom da je IGP unutra 64bit interfejs , da bi radio hibridni krosfajr trerba vam takva i karta -

f_CFcombocharm_3eb6185.jpg

tako da znachi, za 780G CF vam trebaju sledece karte -

3450
3470
2400 PRO
2400 XT

a shto se tiche razmishljanja o nekom naprednom hybrid CF-u, moracemo da chekamo ovo (ja tek sad videh da ovaj chipset postoji) -

f_CFcombocharm_6b444d1.jpg

Na pomolu jos jedan Intel vs. AMD war. :banana: :smash:

A onda je dosh'o lugar Luka i nas i Njemce iscjer'o iz shume.... 😉

Svi oni ciji su postovi obrisani neka ovo smatraju warn-om (izvinjavam se za 'kolateralnu stetu'). Istoriju pljuvanja po AMD-u i Intelu pisite u nekom drugom threadu.

Poslednja izmena:
A onda je dosh'o lugar Luka i nas i Njemce iscjer'o iz shume.... 😉

Svi oni ciji su postovi obrisani neka ovo smatraju warn-om (izvinjavam se za 'kolateralnu stetu'). Istoriju pljuvanja po AMD-u i Intelu pisite u nekom drugom threadu.

Onaj post je bio sarkastican. 😉

Sta sad bi, zamro thread totalno, posle Ilidanovog jadikovanja kako su mu vredjali Intel. :d ?
Izgleda da je vise pravilo nego slucaj da ce svaki B3 raditi na 3 Ghz. Evo i jedna rasprava na xtremeu ,da li je bolje drzati unganged ili ganged mode. Ja glasam za unganged:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=183025&page=20

Sta sad bi, zamro thread totalno, posle Ilidanovog jadikovanja kako su mu vredjali Intel. :d ?
Izgleda da je vise pravilo nego slucaj da ce svaki B3 raditi na 3 Ghz. Evo i jedna rasprava na xtremeu ,da li je bolje drzati unganged ili ganged mode. Ja glasam za unganged:
http://www.xtremesystems.org/forums/showthread.php?t=183025&page=20

Sada i mi AMD fanboys konja za trku imamo....😀...red je i vec da se malo smire strasti...mislim Intelovaca naravno 😀...nase tek treba da se razgale! :banana::banana:

Nazad
Vrh Dno