- Učlanjen(a)
- 19.10.2007
- Poena
- 229
ja cisto da se pohvalim kako josh nisam ni overklokovao moj, jer radi kao sat. bilo je pisanije o fotoshopu na temi "kako radi AMD fenom" , al ja zaista vidim ogromnu razliku izmedju rada u celom Adobe paketu na mom Phenom-u i na e6600 koje imam u firmi. i to na stranu Phenom-a.
slichna iskustva. prosto mi je bilo neverovatno shta radi int grafika, a da ne pricham o chinjenici da radi zajedno sa posebnom grafikom (dodushe, nije mi bilo nikada jasno shto takvo reshenje na prethodnim int graf plochama nije bilo po defoltu)
Ne brini dragi kolega, nema nishta lepshe od onog srpskog - "e jesam ti rek'o!" ... planiram da u narednih nekoliko dana sastavim thread sa svim linkovima ka "zakopavanju AMD-a" i ka postovima "eminentnih poznavalaca" koji su chak toliko drski da su pocheli da brinu shta ce Intel sam da radi na trzishtu ... 😛
ovo me ne bi chudilo, jer smo svi poucheni iskustvom ATA/SATA i Single/Dual channel, gde je razlika nebitna (chak, pri video editovanju, bolje je raditi sa single ram, umesto sa 2x 1/2 isto tolko rama) i to nam kompanije konstantno rade. jedina prednost koju ja recimo dajem SATA-i je ergonomija i manje zauzimanje prostora od shirokih kablova ..
Mislim da ti je CIVI odgovorio ukratko.
Dakle, trenutno jedini chipset za AMD koji podrzava HT3.0 je AMD/ATi 770/780G/790(FX).
Sta god da uzmes od toga neces se zeznuti. 770 ploce kostaju oko 70 - 80 €, 790(FX) od 90-220 € u zavisnosti kakvu plocu hoces, a 780G je najbolja integrusa ikada napravljena i to kosta oko 60 €.
Drugaru kojem je riknula stara Socket A ploca, juce sam uzeo Biostar TA780G, Athlon X2 4200+ G2, 2GB Kingston 667, sve zajedno za 155 €. Nisam stigao da preterano testiram, ali iz prve sam uspeo da overklokujem sa 2.2 na 3.0 Ghz bez podizanja napona na procesoru, sa box coolerom i sve je radilo stabilno 100%. HTT je dignut na 273 Mhz x5, sto daje efektivni protok od 1365 Mhz, koji znaci za integrisanu grafiku. Ploca ima i sideport, a moguce je napraviti i hibridni crossfire sa nekom jeftinijom ATi grafickom, npr. 3450, pri cemu je moguce dobiti performanse graficke koja je skuplja za jednu kategoriju. Moguce je istovremeno koristiti onboard GPU i diskretni PCI-E GPU. Pored toga moguce je dobro overklokovati graficko jezgro, za faktor 2x. Sve u svemu sjajna ploca za male pare. Performanse su prakticno iste kao na neintegrisanoj 770, kao i overklok potencijal.
slichna iskustva. prosto mi je bilo neverovatno shta radi int grafika, a da ne pricham o chinjenici da radi zajedno sa posebnom grafikom (dodushe, nije mi bilo nikada jasno shto takvo reshenje na prethodnim int graf plochama nije bilo po defoltu)
Ove a i jos gomilu slicnih stvari koje su neprovereno bile pustane po Benchu kao cista anti reklama AMD-u znam vec dobrih pola godine a neke stvari sam vec ponovio vise puta, uopste mi nije jasno kako je ovde i dozvoljeno takvo bezrazlozno blacenje jednog odlicnog proizvoda. Zanimljivo je medjutim da i pored svih proverenih gresaka i problema C2D sa starijim softverom nikada nista nismo mogli procitati na ovim stranicama osim mojih iskustva.
Ne brini dragi kolega, nema nishta lepshe od onog srpskog - "e jesam ti rek'o!" ... planiram da u narednih nekoliko dana sastavim thread sa svim linkovima ka "zakopavanju AMD-a" i ka postovima "eminentnih poznavalaca" koji su chak toliko drski da su pocheli da brinu shta ce Intel sam da radi na trzishtu ... 😛
Mozda je u pitanju mali marketinski trik AMD-a,ako vec najavljuju HT3.0 kao prednost K10 u odnosu na K8,ne bi im se bas isplatilo da javno saopste kako novi standard ne utice preterano na performanse.Onda bi se potencionalni broj kupaca novih chipsetpva sveo samo na one koji zele CFX podrsku, a takvih je dosta manje...
ovo me ne bi chudilo, jer smo svi poucheni iskustvom ATA/SATA i Single/Dual channel, gde je razlika nebitna (chak, pri video editovanju, bolje je raditi sa single ram, umesto sa 2x 1/2 isto tolko rama) i to nam kompanije konstantno rade. jedina prednost koju ja recimo dajem SATA-i je ergonomija i manje zauzimanje prostora od shirokih kablova ..