Mislim da ti je CIVI odgovorio ukratko.
Dakle, trenutno jedini chipset za AMD koji podrzava HT3.0 je AMD/ATi 770/780G/790(FX).
Sta god da uzmes od toga neces se zeznuti. 770 ploce kostaju oko 70 - 80 €, 790(FX) od 90-220 € u zavisnosti kakvu plocu hoces, a 780G je najbolja integrusa ikada napravljena i to kosta oko 60 €.
Drugaru kojem je riknula stara Socket A ploca, juce sam uzeo Biostar TA780G, Athlon X2 4200+ G2, 2GB Kingston 667, sve zajedno za 155 €. Nisam stigao da preterano testiram, ali iz prve sam uspeo da overklokujem sa 2.2 na 3.0 Ghz bez podizanja napona na procesoru, sa box coolerom i sve je radilo stabilno 100%. HTT je dignut na 273 Mhz x5, sto daje efektivni protok od 1365 Mhz, koji znaci za integrisanu grafiku. Ploca ima i sideport, a moguce je napraviti i hibridni crossfire sa nekom jeftinijom ATi grafickom, npr. 3450, pri cemu je moguce dobiti performanse graficke koja je skuplja za jednu kategoriju. Moguce je istovremeno koristiti onboard GPU i diskretni PCI-E GPU. Pored toga moguce je dobro overklokovati graficko jezgro, za faktor 2x. Sve u svemu sjajna ploca za male pare. Performanse su prakticno iste kao na neintegrisanoj 770, kao i overklok potencijal.