Šta je novo?

PES 2010

Sto se mene tiche ja nijedan gol nisam primio iz kornera, a dao sam jedan i korneri su mi nekako normalni sta znam.

Ne igram sa Barsom, ali kad biram Liverpool, Dzerard je stvano carobnjak, sa njim krenes sa pola terena, i koliko je snazan i tehnicki podkovan :) uletis u kazneni i sutnes perfektno. Kod njega nema umora :D

Poslednja izmena:
Ja izvodim dobro kornere, ali nisam toliko dobar ;)

Eh da jos jedna stvar vezana za fudbalere. Nisam siguran da li su se zezali za potrebe demo-a ali Reina je stvarno *****, dao je bar cetiri autogola, kao i tri kad mu se lopta odbije od ledja. Ja inace smatram da je on ***** ali ga nikad ne bi ovako napravio, ima ljudi koji ga gotive.

Primetio sam.. Ne znam, imam nadu da je sve to ispeglano za full verziju, kao i odziv komandi, a opet gledam, ako demou treba cetiri nedelje da prodje kroz verifikaciju za Live/PSN.. koliko imaju vremena da to sve isprave i posalju na verovatno jos duzu verifikaciju, stampanje diskova i ostalo..

Ne zaboravi onu pricu da je ovo sto igramo 70% igre a da u ovom momentu postoji build koji je 90% i gde je vecina problema ispravljena ;)

Probao sam sad i sta znam. Cini mi se kao dosta bolje od 2009, ali za 2-3 klase nize od fife 09. Ne vredi im da nastave tako, a ono kretanje je uzas...

Citiracu ti i ja profesionalnog vozaca koji je rekao da nije igrao bolju voznju u zivotu od Pro Street-a :).

Znas i sam da to poredjenje ne pije vodu, bas nije ni slicno..

Necu vise da smaram, samo mi recite bez drzanja prekrstenih prstiju iza ledja :) , da bas ono uzivate u partiji FIFE, postignutim golovima, atmosferi, fizici? Samo trazim da se ne lazete, a jos vaznije nemojte nas da lazete, recite svidja mi se vise FIFA a to "2, 3 klase iznad PES-a" sacuvajte za sebe :)

Poslednja izmena:
Naravno da je 2,3 klase preterivanje ;).
Ja sam posle 2 sata igranja novog PESa upalio novu Fifu i zaista su mi utakmice bile zanimljivije.
Kao sto vec rekoh, u Fifi imam osecaj da gradim akciju, osmisljavam napad, imam osecaj da upravljam svakim potezom i nista se ne radi automatski, dok u PESu gledam kako sto pre da dotrcim do gola i sutnem/centriram.
Jednostavno, svako od nas u fudbalskim simulacijama trazi nesto drugo, ali reci da Fifa nema atmosferu, fiziku, emociju ...

Poslednja izmena:
Upravo igram...

Liverpool, Liverpool, Liverpool !!!

Poslednja izmena:
Hahaha :D ali zato oni aplauzi spasavaju stvar :)

Neki ovde očigledno više vremena provedu u diskusiji na forumu nego u samoj igri. :D
Ipak, forum pruža sve, fiziku, atmosferu, emocije...

Bice patch za ovo,sav se najezim :)

[YOUTUBE]<object width="425" height="344"><param name="movie" value="http://www.youtube.com/v/Y7xvegPH_Lw&hl=en&fs=1&"></param><param name="allowFullScreen" value="true"></param><param name="allowscriptaccess" value="always"></param><embed src="http://www.youtube.com/v/Y7xvegPH_Lw&hl=en&fs=1&" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="344"></embed></object>[/YOUTUBE]

Znas i sam da to poredjenje ne pije vodu, bas nije ni slicno..

Necu vise da smaram, samo mi recite bez drzanja prekrstenih prstiju iza ledja :) , da bas ono uzivate u partiji FIFE, postignutim golovima, atmosferi, fizici? Samo trazim da se ne lazete, a jos vaznije nemojte nas da lazete, recite svidja mi se vise FIFA a to "2, 3 klase iznad PES-a" sacuvajte za sebe :)

Ja mogu da ti se i zakunem :) Inace cini mi se da si malcice ''bolestan'' sto se tice ovih igara, PSa i slicno. Iskuliraj malo svakom se nesto drugo svidja. Po meni je pes jedan neuspeli pokusaj fudbalske arkade i to je to. Kada igram fifu uzivam 100% i kao da gledam utakmicu, tako se osecam...

Izadji s drustvom na teren i odigrajte partiju fudbala da vidis sta je fizika i kako se igra fudbal. Ono kretanje je smesno.

Po meni 2-3 klase nije previse, bas za toliko PES kaska i to je moje misljenje. Cenim i to da se trebi ne svidja fifa, ali daj nemoj vise nas napadati kako lazemo ili sta ti ja znam. Druga stvar ako ti placa neko, jer ja stvarno nemam nista od toga da hvalim/kudim neku igru, ja igram da uzivam i tako mi je svejedno kako se zove igra i ko je pravi...

lol :D Nisam "bolestan", samo volim malo, ne da se svadjam, vec da kad neko nesto kaze, da kaze realno, bez preterivanja, da obrazlozi zasto itd.. ne trazim mnogo valjda :) A ne ono, puf "PES je 3 klase iza FIFE" :) Mozda ne treba da reagujem na sve to, ne znam, volim :) ;)

Na koliko si kompromisa spreman da pristaneš da bi ubedio sebe da uživaš u PESu kao nekad? Vidim da ti dosta stvari smeta ali se "da navići" :)

Da se ne lažemo, ovo je sasvim sigurno najbolji PES u protekle 3 godine ali je jako daleko od onoga šta je mogao da bude.

Usput, ne znam da li postoji neki blagi "lag" kod kornera što se tiče punjenja skale? Nekako imam utisak kao da treba "ranije" da pustim da bih napunio koliko želim. Jel primetio neko to?

Zaboravljate i još jednu jako bitnu stvar. Demo se igra na normal condition. Kako će se Ibra i kompanija ponašati ako budu crveni, a tvoji štoperi plavi/sivi to samo Seabass zna :D

Što se tiče štampanja diskova i sl. ja sam svoj posao završio 3. septembra, što će reći da za štampu i distribuciju treba mesec dana od izlaska igre. Odnosno, PES, ako izlazi 22.10. ima još nekoliko dana pre slanja pošiljke.

Poslednja izmena:
Ja mogu da ti se i zakunem :) Inace cini mi se da si malcice ''bolestan'' sto se tice ovih igara, PSa i slicno. Iskuliraj malo svakom se nesto drugo svidja. Po meni je pes jedan neuspeli pokusaj fudbalske arkade i to je to. Kada igram fifu uzivam 100% i kao da gledam utakmicu, tako se osecam...

Izadji s drustvom na teren i odigrajte partiju fudbala da vidis sta je fizika i kako se igra fudbal. Ono kretanje je smesno.

Po meni 2-3 klase nije previse, bas za toliko PES kaska i to je moje misljenje. Cenim i to da se trebi ne svidja fifa, ali daj nemoj vise nas napadati kako lazemo ili sta ti ja znam. Druga stvar ako ti placa neko, jer ja stvarno nemam nista od toga da hvalim/kudim neku igru, ja igram da uzivam i tako mi je svejedno kako se zove igra i ko je pravi...

A mogli biste vi FIFA loveri prvo da proverite u kojoj temi postujete pre nego sto krenete sa "pametnim" komentarima :)

Na koliko si kompromisa spreman da pristaneš da bi ubedio sebe da uživaš u PESu kao nekad? Vidim da ti dosta stvari smeta ali se "da navići" :)

Spreman sam na kompromise ako za mene nema bolja alternativa :) FIFA zaista, vama svaka cast, ali ne mogu je smatrati alternativom..
Jesam realno rekao mane, ako ostane ovakav odziv, ne mogu reci da cu biti srecan, takodje i korneri i jos neke stvari.. ali sta da radim, igra mi se online, a trenutno nema treceg fudbala :) Najbitnije je da igra nije izgubila zaraznost i igrivost..

Pazi, ja ne razumem potrebu nekih ljudi da nas "preobrate". Mislim razumem za ovog sto radi po zadatku ali sto se tice ostalih uopste ne kapiram. Meni je super to sto imaju dva dobra fudbala pa nek igra ko sta voli. Ja preferiram PES iz istih razloga kao i ti a to sad da me neko proziva da izlazim na livadu to bas i nema smisla (meni nikad nije palo na pamet da tako daleko idem).

Inace taj EA Sports ima jednu nezgodnu naviku, vole da zabusavaju tj. jedna dobra igra pa onda dve reciklirane.

Radi po zadatku hihihihi - G@W a.k.a Ilija Čvorović :D

http://sr.wikipedia.org/sr-el/Илија_Чворовић

Tačno ovako mali tinejdžer ili neko ko nema veze sa svetom zamišlja funkcionisanje jedne ozbiljne kompanije :d

Verovali vi meni ili ne ja jedva čekam da jedan PES bude konačno kompletan proizvod da bih mogao već jednom da pokažem koliko ste naivni sa ovim pričama o plaćanju - mada, opet, evo, nahvalim PES2010 i opet ne valjam :)

Borise, hoćemo u 500 dindži da i ove godine neće biti online kako treba? :)

Poslednja izmena:
Pazi, ja ne razumem potrebu nekih ljudi da nas "preobrate". Mislim razumem za ovog sto radi po zadatku ali sto se tice ostalih uopste ne kapiram. Meni je super to sto imaju dva dobra fudbala pa nek igra ko sta voli. Ja preferiram PES iz istih razloga kao i ti a to sad da me neko proziva da izlazim na livadu to bas i nema smisla (meni nikad nije palo na pamet da tako daleko idem).

Inace taj EA Sports ima jednu nezgodnu naviku, vole da zabusavaju tj. jedna dobra igra pa onda dve reciklirane.

A ko pokusava da te preobrati ;)?
Mene licno bas briga ko sta igra i ove godine cu igrati i Fifu i PES(sta da radim kada ortaci nemaju konzole), kao i prethodnih.

Pa šta te briga, tebe plaća KONAMI pošto ih braniš i više nego ja EA. Ali drago mi je da prihvataš mogućnost da Seabass ponovo "sredi" online - mada, treća sreća, možda končano pogodi :D

Poslednja izmena:
Pa šta te briga, tebe plaća KONAMI pošto ih braniš i više nego ja EA. Ali drago mi je da prihvataš mogućnost da Seabass ponovo "sredi" online - mada, treća sreća, možda končano pogodi :D

Ti posto pratis PES dosta dugo cudi me da tako pljuvacki razmisljas.. 2008 im je bila prva ekskurzija na next-gen konzole, i ***, omanuli su svetski, dok su pre toga vazili medju svima za neprikosnoven fudbal, FIFA je bila i vise nego komedija, sa tim se slazemo? A FIFA ubode jedan normalan fudbal posle godina uzasa, i sad kao se podsmevas Konamiju :)

Ti posto pratis PES dosta dugo cudi me da tako pljuvacki razmisljas.. 2008 im je bila prva ekskurzija na next-gen konzole, i ***, omanuli su svetski, dok su pre toga vazili medju svima za neprikosnoven fudbal, FIFA je bila i vise nego komedija, sa tim se slazemo? A FIFA ubode jedan normalan fudbal posle godina uzasa, i sad kao se podsmevas Konamiju :)

Veruj mi ima ljudi kojima je Fifa uvek bila bolja od PES-a i sa njima nema rasprave. Pogotovo kad se setim kakvo loženje je svojevremeno bilo na Fifu 2003 :wall:

Igrao sam i ja FIFU 2003, ta je jos bila i najbolja, dok nije poceo PES da izlazi na PC-u. :)

Igrao sam i ja FIFU 2003, ta je jos bila i najbolja, dok nije poceo PES da izlazi na PC-u. :)

Fifa je od 1999. pa nadalje bila losija od PESa(neki od nas su se jos tada igrali na konzolama ;)).
Pomenuta Fifa 2003 je jedino imala bolje odradjene duele u odnosu na PES, sve ostalo je bilo losije.

Pa nije Borise, nije samo FIFA09, i FIFA08 je bila pogodak a kako stoje stvari i FIFA10 će biti, to su već tri nastavka. Problem kod tebe jeste da FIFA nastavi i 10 serijala ovako tebi to ne bi bilo dovoljno da prihvatiš da je PES konačno dobio ozbiljnog konkurenta.

rAMA, naprotiv, meni je PES do PES6 bio savršena igra. Jednom sam napisao da FIFU igram upravo zato što je najbliža onome što je PES6 bio i ni iz jednog drugog razloga. FIFA pre 2008 verzije mene najiskrenije nije ni zanimala. A iskreno, pitanje je da li bi me zanimala uopšte da KONAMI nije počeo ovako svetski da promašuje balans u odredjenim aspektima u igri.

Ja sebe ne vidim kao nekoga ko pljuje jer taj koji pljuje obično to radi bez nekih argumenata. Recimo ovaj mali G@W pljuje po FIFI :)

Ja sam samo kritički nastrojen prema PESu upravo jer poznajem jako dobro tu igru i znam za sva Seabassova obećanja koje smo godinama dobijali i nikad nismo doživeli da se obistine. Pogotovu za taj online kod. Sami su sebi dozvolili da izgube poziciju najbolje simulacije a sve su imali - i fanove i poziciju pa i u javnosti se znalo kad kažeš da "igramo fudbal na Soniju" šta se pod tim podrazumevalo.

Kakogod, ovaj PES2010 mi deluje kao korak u pravom smeru i ako ovako nastave, PES2011 bi mogao biti pun pogodak. Za razliku od prošlih serijala ovaj me makar nije razočarao i nije me naterao da povratim. Štaviše, imam pozitivan utisak.

Ali ne i za online i to iz jednog prostog razloga: PES nikada nije imao savršene servere kao FIFA a uz to sada postoji i ovaj delay u kretanju. Može li neko da zamisli svu tu torturu kada lag i seckanje počne da utiče na kretanje igrača ili na odbijanje lopte koje je i dalje užasno čudno? Naravno sve ovo važi pod uslovom da kretanje ostane ovoliko tromo a opet, baziram se na osnovu dosadašnjih demoa - jedina drastična razlika izmedju demoa i full verzije bila je na PES2008 kada su u full verziji skroz izbacili efikasnost simuliranja. Zato sumnjam da će se bilo šta drastično promeniti u full verziji.

Poslednja izmena:
Jednom sam napisao da FIFU igram upravo zato što je najbliža onome što je PES6 bio i ni iz jednog drugog razloga.

Sad bi opet rekao da lazes, ali to preozbiljno shvatate :p jer ja zaista, ali zaista ne znam koje su slicnosti PES 6 i FIFE 2008 :)

Nazad
Vrh Dno