- Učlanjen(a)
- 01.10.2009
- Poena
- 435
jel to ovo? https://rs.bloombergadria.com/ekono...zajednickog-placanja-evrom-od-1-januara/news/Po nekim najavama zemlje tzv. Zapadnog Balkana ce postati clanice SEPA do kraja ove godine.
jel to ovo? https://rs.bloombergadria.com/ekono...zajednickog-placanja-evrom-od-1-januara/news/Po nekim najavama zemlje tzv. Zapadnog Balkana ce postati clanice SEPA do kraja ove godine.
Strahinja Subotić, programski direktor u Centru za evropske politike, potvrđuje za Bloomberg Adriju da je korist višestruka. Ali on smatra da treba biti oprezan po pitanju datuma pristupanju SEPA zoni, navodeći da je odlazeći komesar za pristupanje EU 1. januar najavio kao mogućnost, ako određeni uslovi budu ispunjeni.
"Srbija jeste ostvarila pomake na tom planu, ali su problem druge države koje zaostaju. Čini se da je nerealno očekivati da će ceo region pristupiti 1. januara. Teško da će i Srbija uspeti do tada da uskladi sve propise, počev od Zakona o deviznom poslovanju i niza drugih koji se odnose na bankarski i poreski sistem", kaže Subotić i podseća da se ideja oko SEPA spominje još od Evropskog investicionog plana 2020. i niko se od tada time nije bavio.
Da, ali mislim da je preduslov da se poštuje vladavina prava, jer bez toga neće biti ništa, a kakve su vlasti po tzv. Zapadnom Balkanu, teško da će i jedna od ovih 6 državica postati član SEPA.
Za slanje na karticu nije problem. Primanje je specifično, pošto je sistem mts banke uplate registovao kao potrošnju pa ne znam da li su i to u međuvremenu promenili. Svakako ručno knjiže i pošto nemaju instant transfer za Master kartice, onda se čeka nedelju dana. Jedino ga podržavaju na Visa internet, ali čeka se knjiženje još 2 radna dana.Mts banka radi posao, neko je spominjao da ne radi?
Provizija kod PaySend-a zavisi iz koje u koju državu se prebacuje novac, tako da nemoj da te čude različite provizije. Ako piše da je provizija 1,5 EUR, onda je zaista 1,5 EUR.Da li je neko slao iz EU na nase kartice, konkretno AIK MC?
Izgleda mi mnogo jeftinije od WU, ali mi je nesto sumnjivo samim tim da je samo 1.5e fee
Ne. Banka ne uzima proviziju za uplatu na karticu (samo Yettel i još možda neka tipa ProCredit).i to je to, nece biti neke konverzije kod MCa, ako se za obe valute bira EUR, nece banka nesto naplatiti?
Ne traže se nikakve izjave o poreklu kao kod swift-a.Jel' se traze potpisi ili se samo knjizi?
Ne samo iz Nemačke, nego kad god se preko PaySend-a šalju EUR iz bilo koje zemlje u bilo koju zemlju, pa čak iz iste u istu, provizija je 0,99% za iznose preko 150 EUR, a za manje 1,5 EUR.Nema vise 1.5e fixno ka Srbiji iz Nemacke![]()
Bilo je 1.5e DE ka RS.Ne samo iz Nemačke, nego kad god se preko PaySend-a šalju EUR iz bilo koje zemlje u bilo koju zemlju, pa čak iz iste u istu, provizija je 0,99% za iznose preko 150 EUR, a za manje 1,5 EUR.
"Radi" ali nista ne uradida li vam radi promo code 10MFAMILY
htedoh da probam slanje posto nude 2 free slanja ali ne da i dalje naplacuje 1.5 evra
Important bits:
- Promo code expires February 17th 2025
- No minimum sending amount - send as much or as little as you like!
- Open to everyone - whether you’re new to Paysend or a long-time customer.
Ja sam MoneyGram, WU (iz DE) i Ria iskoristio da po jednom besplatno posaljem mojima po 5k. Posle se uopste ne isplati (pa saljem sa irskog WU naloga gde je jos uvek iole prihvatljivo)a ti si onaj stari alfi ;-))) radi i kod mene al nista ne uradi ... ma tek instalirao i hteo da ga probam
taj deo oko fees sam razumeo .,, do 150 evra ide 1,5 evro posle ide 1%
alfikamo srece da ovi moji stranci salju tako lako kao ti ;-))
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Napomena: this_feature_currently_requires_accessing_site_using_safari