Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma dzaba im sva prica. Paypal nece ovde doci jos dugo... Rece mi prijatelj da to state department koci jer veruju da bi se preko paypala finansirali haski begunci ili sta vec.

Cik nek me razuvere, prodao sam par stvari na ebay, covek iz USA mi rece: I mean, who doesnt use PayPal nowdays? Ispade da smo mi najtrulija banana medju bananama...

Ma dzaba im sva prica. Paypal nece ovde doci jos dugo... Rece mi prijatelj da to state department koci jer veruju da bi se preko paypala finansirali haski begunci ili sta vec.

How yes no :D Pa PP se mnogo lakse traceuje i j*** korisnike nego banke, tako da je sigurnije SD-u da imamo PP nego da nemamo.

zna li neko gde mogu da nađem šta je tačno potrebno da država uradi da bi bila "prihvatljiva" da se uvede paypal sistem. tj šta su to naši odradili pa očekuju brz dolazak ove usluge, pišem neki diplomski iz elektronskog poslovanja a ovo mi prvo sinulo za temu (kontam da sam se zahebo)

pa "nasi" nisu nista uradili da bi paypal dosao u srbiju, naprotiv, rade sve da ne dodje

kao i do sada za svaku stvar koja bi skinula namete i globe, ubise se od price kako ce da "poboljsaju" uslove a rade upravo suprotno

neki od politicara je spomenuo ideju da svaki korisnik socijalnog i penzionog osiguranja ima svoj racun i da se tacno zna ko koliko ima na tom racunu, kolika je godisnja kamata i da gradjani mogu da povuku novac odatle - jedva izvukao zivu glavu

Jasna Matić je navela da PayPal trenutno ne dolazi u Srbiju, jer smo tržište sa premalim brojem korisnika, a imali bi velike troškove za otvaranje kancelarije ovde (na koje ih obavzuju naši zakoni).

Ja sam svestan da su ljudi ogorčeni na ovakve stvari, ali stvarno je izgubilo smisao to pljuvanje po svemu i svakome.

Sadan, nisi ni svestan koliko bi se takav PIO sistem obio o glavu većini stanovnika ove zemlje. Sredstva sa računa bi se potrošila, a penzioner ne bi mogao živ u grob da se smesti. Proći će još dota vremena dok tako nešto kod nas ne bude imalo smisla. Ali možemo da pljunemo po političarima i u to ime, jer će oni i onako samo da se obrišu i nastave po starom.

nije sve do nas problem.
Paypal, kao americka firma, radi ono sto mu drzava kaze.
Skoro sam aplicirao za payoneer karticu (posto firma sa kojom saradjujem priznaje samo paypal i payoneer, ne rade swift i ne rade cekove).
Posaljem ja aplikaciju i stigne mi ovo:

The country from which you have applied is one that is listed by the US government as carrying an increased level of risk.

e tu je problem.

nije sve do nas problem.
Skoro sam aplicirao za payoneer karticu (posto firma sa kojom saradjujem priznaje samo paypal i payoneer, ne rade swift i ne rade cekove).

The country from which you have applied is one that is listed by the US government as carrying an increased level of risk.

e tu je problem.

I nista, samo im posaljes scan pasosa, i dobijes karticu. Tako sam ja i sljaka sjajno.

Posle par uspesnih transakcija, apliciraj se za Virtual US bank account, i mozes da radis wire transfer na taj racun u banci i dizes pare sa payoneer kartice.

Prednost u odnosu na wire transfer kod nas, nema poreza na dohodak gradjana.. :D

Prednost u odnosu na wire transfer kod nas, nema poreza na dohodak gradjana.. :D

Problem u odnosu na wire kod nas - j*** te svaki pad dolara pa mozes vise od poreza da izgubis ;)

Jasna Matić je navela da PayPal trenutno ne dolazi u Srbiju, jer smo tržište sa premalim brojem korisnika, a imali bi velike troškove za otvaranje kancelarije ovde (na koje ih obavzuju naši zakoni).
Znaci, sama je priznala da ih mi limitiramo jer moraju da imaju kancelariju ovde? (oni inace nemaju sajt na korejskom, i verovatno imaju manje korisnika ovde - od cele zgrade koja ima samo IT firme, 15 spratova, 30 po spratu firmi, nijedan nema PP... kako li tek drugde).
Sve ako misle da je nase trziste malo ;)

Ali možemo da pljunemo po političarima i u to ime, jer će oni i onako samo da se obrišu i nastave po starom.
Mozda se kao Hades u Borbi Titana naucio kako da zivi od toga da bude pljuvan pa se trude :D

O kom je inace ovo sistemu rec?

nije sve do nas problem.

e tu je problem.
To je zato sto su koliko se secam nasi ljudi zloupotrebljavali eBay i Amazon tokom 90tih i ranim '00tih ...

Druga stvar su carinski propisi. Carina nam je bahata i neorganizovana.

Nesto ne verujem da npr. Moneybookers ima kancelariju u Srbiji, a i ako imaju kako za njih nismo suvise malo trziste?

^ Verovatno su u pitanju različiti sistemi rada.
Ako su isti sistemi, a MB radi (nisam imao pojma da radi :)), onda je sasvim jasno da nije problem u našim zakonima, već da PayPal iz nekog razloga ne želi da uđe na naše tržište.

Svatio sam napokon u cemu je fora. Ovi nasi seljaci teraju paypal da ako dodje vamo da se registruje u srbiji kao banka, kao sto svaka "strana" banka ovde ima samo ime a u supstini je nezavisna od maticne kuce.
Takvi su nasi zakoni i oni to hoce.

Sad sam gledao spisak podrzanih zemalja za PP... ajde de Albanija, Spamerija (Nigeria :p) itd....
Ljudi, na listi su Lesotho i Dominikana :D Zemlje u kojima 5 ljudi ima struju ;)

Pa da ali mi imamo bolji zakon koja mora da se postuje

:facepalm:

Eto znaci neka visa sila sprecava paypal da dodje ovde... SD? :D

to sa zemljama koje fale smo vec apsolvirali... fale one koje na neki nacin predstavljaju potencijalnog buduceg ili skorasnjeg bivseg neprijatelja amerike i njenih saveznika.

mi smo izgleda vec zaboravili 1999-tu, ali oni izgleda nisu... tj. verovatno nismo dovoljno bitni da bi se neko bavio i rekao srbija.neprijatelj = false u tamo nekoj bazi podataka... ;)

Svatio sam napokon u cemu je fora. Ovi nasi seljaci teraju paypal da ako dodje vamo da se registruje u srbiji kao banka, kao sto svaka "strana" banka ovde ima samo ime a u supstini je nezavisna od maticne kuce.
Takvi su nasi zakoni i oni to hoce.
Koliko znam, problem je u tome sto Paypal ima status banke (Moneybookers ga nema). Zato moraju da otvore kancelariju ovde da bismo mi mogli legalno da otvaramo naloge...

Ma otvorili smo naloge (ne)legalno - Srbija do Slovenije :smash:
Ostaje samo 1 malecni problem, Carina!

Koliko znam, problem je u tome sto Paypal ima status banke (Moneybookers ga nema). Zato moraju da otvore kancelariju ovde da bismo mi mogli legalno da otvaramo naloge...

Sto bi znacilo da je do nas a ne njih ;)

Najveci problem jesu nasi monopolisti kojima smeta takva trgovina i zato imamo i takve carinske stope koje njih stite.

Nisu prepreka carinske stope. Vec 2 godine su smanjene na minimum za veliku vecinu robe. Ja se i ne secam kad sam uvezao nesto a da je procenat car. stope bio dvocifren.

Prepreka porucivanju na komad su troskovi skladistenja u car. magacinu, spediterski troskovi i slicne takse koje se jednostavno ne isplate kada je vrednost posiljke mala. I tako ce biti dokle god nas EU ne uvede u njihov sistem. Ako budemo cekali da to urade ovi ovde - bogami necemo ga docekati, njima ne odgovara sistem gde se zakoni postuju.

Nije to samo otvoriti kancelariju ovde, nego mora da se ostavi ne znam koji depozit i koji su sve uslovi za otvaranje banke u srbiji. A da ne pominjem sto moraju da podnose izvestaje poreskom o svim deviznim prilivima.

ne znam kako ih to ogranicava za send only naloge...

ako radi placanje karticom, a radi, znaci da je svejedno da li placas nekome direktno ili paypal-u koji posreduje. ne?

nisu tu cista posla ni sa jedne ni sa druge strane...

Problem je Delta koja je sve i sva za uvoz.Kupio sam liker Šeridans,uvoznik delta dmd.Takođe je problem ova nesposobna skupština,možete li da zamislite ove sirove političare (nikolić,palma,cvetković,radikali..) kako raspravljaju o guglu,hercima,radeonu,nvidiji..Zamislite draškovića kako polemiše o peču i daunloudu sa sve njegovim engleskim akcentom.Usput,može mi neko objasniti kako pejpal funkcijoniše?

Problem je Delta koja je sve i sva za uvoz.Kupio sam liker Šeridans,uvoznik delta dmd.Takođe je problem ova nesposobna skupština,možete li da zamislite ove sirove političare (nikolić,palma,cvetković,radikali..) kako raspravljaju o guglu,hercima,radeonu,nvidiji..Zamislite draškovića kako polemiše o peču i daunloudu sa sve njegovim engleskim akcentom.Usput,može mi neko objasniti kako pejpal funkcijoniše?

Evo. Verujem, osnovano, da većina ljudi vidi tu sliku ovako. Zato mi nemamo PP i mnoge druge stvari. To što Kurta i Murta koriste i bogate se je sasvim druga stvar.
Kritična masa nepismenih kojima je lako i jeftino manipulisati, aka stado kod nas u zemlji odavno postoji~

Vi svi ovde ne vidite najveci problem da nama ljudi ne mogu da placaju a to je najveci problem.
Ako nesto ne mozes da kupis, sto kaze moja baba privi trpez.
Ja ne mogu da izvezem nesto jer ljudi nece da gube vreme oko placanja sa bankama..

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno