Šta je novo?

PayPal u Srbiji od 2015. (2010.)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Živo me zanima od čega bi živeli lokalni retaileri?
Em je napolju jeftinije em ne bih morao da gledam lokalne face :)

Čini mi se da je odlaganje "dogovora" sa PayPallom deo "zaštite domaćeg tržišta".
Nisam imao snage da čitam celu temu, izvinjavam se ako je bilo sličnih komentara.

"Pej pal" sistem možda i u Srbiji

Beograd -- U Srbiju bi uskoro mogao da dođe sistem za plaćanje preko interneta "Pej pal" koji omogućava bezbednu kupovinu preko interneta.

To je za B92 potvrdio, gostujući u vestima, savetnik u Ministarstvu za telekomunikacije Slobodan Marković.

Dolaskom “Pej pala” građanima će biti omogućeno da kupuju robu na širem krugu sajtova, a Marković kaže da Ministarstvo za telekomunikacije razgovara sa svim nadležnim službama, pa i sa Upravom carina, o tome kako da kupovinu preko interneta učine jeftinijom.

"Korisnik se prijavi na sajtu ’Pej pala’ i asocira, to jest poveže svoju platnu karticu sa svojim ’Pej pal’ nalogom i nakon toga može da ide po raznim sajtovima koji nude ne internetu razne robe i usluge“, objašnjava Marković.

„Kada se opredele za neku od tih stvari, kao način plaćanja izaberu ’Pej pal’, ’Pej pal’ onda izvrši prenos sredstava sa platne kartice korisnika na račun trgovca. Na ovaj način obezbeđuje se da korisnik ne mora da ostavlja svoje podatke o kreditnoj kartici na raznim sajtovima na kojim kupuje, čime se obezbeđuje da ovi podaci osetljivi ne budu zloupotrebljeni", dodaje on.

Izvor: B92

Znamo mi dobro sta je PayPal i kako radi, ja bih radije da cujem od savetnika Markovica malo vise detalja o tome sta znaci "uskoro u Srbiji".

Ključna reč "možda".Od sigurnog do možda.God damn.

Postoji i slicna vest na B92 sajtu gde se navodi da cemo zajedno sa Makedonijom poslati zahtev da nas PayPal podrzi.
Postoji problem druge prirode a to je carina, koja ima da nas dere jos jedno 5 godina (a mozda i vise) i onda cemo imati PayPal ali niko normalan nece smeti nista da naruci.

I neka neko baci mejl i tetka Evici :d

Mislim da teta Evica nema mail, da bi sa njom komunicirao moras da uplatis 795 dinara republicke takse i da cekas odgovor telegramom.

Koji ćeš morati da platiš i po prijemu pošto je ocarinjen... kad je već bio tamo šteta da se i to ne odradi.

Video sam i taj njegov post, cuj "mapiranje"... 'bemti ko na Mesec da idemo pa moramo da mapiramo da ne pogodimo u neki krater!

Moj komentar je bio na gore navedenu vest u kojoj doticni savetnik prica o tome sta je PayPal i cemu sluzi, a konkretno kada ce doci ne kaze bas nista, nego kao "mozda". Pa to "mozda" je jos od oktobra 2000, a sad ce oktobar 2010. Ja bih da cujem nesto novo i konkretno, a ne da samo lupetaju ko Svaba tralala...

I neka neko baci mejl i tetka Evici :d

Mislim da teta Evica nema mail, da bi sa njom komunicirao moras da uplatis 795 dinara republicke takse i da cekas odgovor telegramom.

Koji ćeš morati da platiš i po prijemu pošto je ocarinjen... kad je već bio tamo šteta da se i to ne odradi.

:laugh: Brate najjaci smo narod. Znas kad bi neko drugi mogao ovako da se nasali nad svojom nesrecom...ameri i ostali bi pukli sa zivcima odavno i poubijali se.:test:

Sta ces, ko je mogao zdimio je preko, oni koji su ostali u oboru il da se smeju il da placu pa ocigledno biramo prvu soluciju :D

Na zalost politika je ono sto se jednostavno samo po sebi prozima kroz celu temu i nemoguce je zaobici je.

Poslednja izmena:
:D:D:D:D:D kako si me nsmajeao ..... ludilo. Ona i ne koristi računar, osim kada proverava cenu naših porudžbina na najskupljim sajtovima .... :D:D

Ne proverava to ona, vec Snezana Radonjic koja im je tamo shefica i koja jedina ima komp, i ona mi je pretila unutrashnjom kontrolom :) A do Evice (i svih ostalih, poshto sad sve deru) se moze lako doci, odete samo na carinu (chini mi se 5. sprat), problem je shto to nece imati nikakave svrhe ma kakav problem imali, oni se drze onoga shto su im Tito i Kardelj nalozili :d

Poslednja izmena:
Da li su ovo zakoni koji se cekaju za PayPal?

Uplata pazara nedeljno

Autor: A. Milošević

Beograd - Vlada Srbije pripremila je predloge izmena zakona o deviznom poslovanju i zakona o platnom prometu, kojima će biti olakšana trgovina sa inostranstvom, rešen problem svakodnevne uplate pazara na koji su se preduzeća često žalila i pojačana kontrola platnog prometa. Kako je rekao Slobodan Ilić, državni sekretar Ministarstva finansija, predlog zakona o deviznom poslovanju već u četvrtak će se naći pred Vladom Srbije, tako da bi do kraja godine mogao da prođe skupštinsku proceduru. S druge strane, zakon o platnom prometu još čeka na dostavljanje mišljenja pojedinih institucija posle čega bi mogao da se nađe pred Vladom.

Prema Iliću, najveće promene u deviznom poslovanju tiču se liberalizacije spoljne trgovine. „Olakšaće se uvoz i izvoz, smanjiće se troškovi privrede, čime će se povećati njena konkurentnost, iz zakona će biti eliminisane nepreciznosti koje su stvarale probleme izvoznicima, a izmenama ćemo pospešiti i razvoj finansijskog tržišta jer su definisane odredbe koje će omogućiti emisiju dugoročnih dinarskih obveznica“, naglasio je Ilić i dodao da će izmene doprineti poboljšanju pravne sigurnosti poslovanja, pošto će biti uveden registar svih lica koja nude uslugu brzog transfera novca bez otvaranja računa, što je delatnost koja se često koristi za pranje novca i finansiranje terorizma. Uz to, formiraće se i registar računa pravnih lica i preduzetnika, koji će voditi Narodna banka Srbije, što bi trebalo da olakša vođenje finansijskih istraga.

Izmenama se proširuje i spisak aktivnosti koje se mogu platiti devizama, čime će se efikasnije koristiti sredstva Evropske unije, odnosno manje novca će se gubiti na kursnim razlikama.
....

Samo se nadam da na kraju naredne godine necemo imati temu "PayPal u Srbiji od 2011e" u kojoj ce se govoriti da PayPal samo sto nije pocetkom 2012.

Ovo verovatno i jeste i pravi problem cije resenja se ceka za koriscenje PayPal-a kod nas. To nece mnogo znaciti za sada sto se tice carine, ali barem ce verovatno moci PP da se koristi za placanje mnogo lakse.

Samo se nadam da na kraju naredne godine necemo imati temu "PayPal u Srbiji od 2011e" u kojoj ce se govoriti da PayPal samo sto nije pocetkom 2012.

Zar mislis da ce biti drugacije :D Mada rano je za paypal, trenutno su prosecne plate u srbiji kao u albaniji.Tek kad dobrano padnu ispod juznog nam suseda i kad ne budemo imali novca ni za sta drugo sem za hleb (mleko vec ispada iz igre) mozemo ocekivati paypal i ovde. U stvari kad razmislim mozda se uslovi ispune vec sledece godine ;)

Mozda ja sa godinama postajem paranoičniji ili luđi ali mi se sve čini da nas i vlast i opozicija (ja bi rekao da je to ista ekipa, samo sa različitim pozicijama u timu) pravi budalama.

- što se tiče PayPal-a, od toga nema ništa zato što je to onda izbegavanje gomile bespotrebnih posrednika od kojih svaki naplaćuje svoju taksu, pa tako nešto što na paypal-u sa poštarinom košta 5 evra mi u Srbiji plaćamo barem 30 evra - da li stvarno mislite da će se domaći "biznismeni" odreći tolikog poreza na budale?

Cek, ko je pomenuo ukidanje poreza i carine, samo se nadamo laksem PLACANJU ;)
Ne brini se, uvesce oni dodatne provizije za placanje preko PayPal-a da bi banke i dalje aradjivale legalnom pljackom ;)

Ovu treba odvesti na psiho-pretres :D I sama bi trebalo da je vec svesna koliko glupo zvuci ;)
(inace i dalje tipujem da je samo NBS zakon problem za PP)

Status
Zatvorena za pisanje odgovora.
Nazad
Vrh Dno