Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Kao sto svi znamo PayPal servis jos uvek ne postoji za gradjane Srbije, isto tako znamo da je moguce otvoriti nalog sa nasom adresom i izborom bilo koje zemlje, obicno ljudi izaberu Hrvatsku ili BiH. To je samo prvi korak...

Verifikacija kreditne kartice, potrebno je da imate online servis banke u kojoj ste izvadili kreditnu karticu, pri verifikaciji PayPal ce sa vase kartice skinuti npr. 0.01e. Navedena transakcija ce imati i verifikacioni kod u sebi npr. 4054 (4 cifre su u pitanju), onda se lepo ulogujete na vas online, za datu karticu pogledate rezervisana sredstva, copy+paste taj kod u polju za verifikaciju na PayPal sajtu. Tog trenutka vam se skida limit sa kartice, mada tu i dalje postoje ogranicenja.

PayPal za verifikaciju skida 1.5Eura uvek isto,kada verifikujes karticu tebi se skidaju svi limiti sem sto si tada Unverified korisnik dok ne dostavis potrebno,sliku itd.

Ok, 1,5 e, ta cifra nije ni bitna zato sto se to refundira, bitno je da je moguce verifikovati karticu. Ja na mom paypalu vidim samo jedan status, Your member status is: Verified. Bez slika... itd.

Ma pise to al ti nije verifikovana adresa dok ne posaljes potrebne dokumente.

Sve zavisi za sta ti treba PayPal, ako kupujes nesto preko ebay-a onda uvek mozes da se dogovoris sa nekim da ti robu isporuci bilo gde. Medjutim, postoji gomila sajtova u USA koji traze verifikovanu PayPal adresu, mada opet sve je moguce dogovoriti.

Kupovao sam preko ebaya, amazona, itd.

to jeste,al npr meni nijedan prodavac na ebayu za stvari preko 400-500 eura nije hteo da salje na ne verifikovanu adresu

^ To zavisi od tvog statusa na ebayu. Ja redovno kupujem stvari za te sume, a kupovao sam vishe puta robu u vrednosti preko 3000 evra...

dobar mi je status oko 150 pozitivnih feedbacka.Uglavnom prave probleme ovi u Evropi tj Englezi,dok sa Nemcima i Amerima nikad problema.Takodje dosta Engleza sa velikim feedbackom preko 10000 dosta puta ne posalju paket ili kad podneses tuzbu onda paket misteriozno stigne za 4 dana :)

Interesuje me, da li uplaćen novac na Intesinu Visa Internet karticu, odmah po uplati može da se koristi ili mora da se čeka neki period.
Ovo pitam jer kad sam prvi put uplatio novac nakon dobijanja kartice, žena na šalteru mi reče da treba da sačekam 24h, pa me zanima jel to uvek tako kod svake nove uplate ili je novo stanje računa odmah spremno za korišćenje?

Druga stvar, pitam juče nekog prodavca iz engleske sa ebay-a kolika je poštarina za Srbiju i tip mi odvali cifru od 68 funti iako za okolne zemlje u spisku za shipping (Makedonija, Bih itd) imaju cifru od 39 funti.
Jel to nas tretiraju kao Afriku, pošto ni ove države nisu u EU, ako je to možda razlog..

Poslednja izmena:
Sto se tice uplate,cim uplatis na visu internet novac mozes da koristis.Ja npr imam jedan racun devizni i kad god mi zatreba prebacim pare na nju i odmah legnu dok na ove kreditne 24h mora da prodje.Evo sad je proslo 4 dana i jos mi nisu legle pare na Visu Classic.

A sto se tice postarine.

Meni se slicna stvar desila pre neki dan,narucivao sam ranije neki uredjaj za Voip i on je oko 2kg.Pre nekih mesec dana me izasla postarina 16£.Narucim pre neki dan,prodavac odvali 76.95£ jer nece da salje nicim drugim sem DHL-om.Tako da je to do samog prodavca,iako su mi svi naplacivali isto postarinu BiH-Srbija.

Sto se tice uplate,cim uplatis na visu internet novac mozes da koristis.Ja npr imam jedan racun devizni i kad god mi zatreba prebacim pare na nju i odmah legnu dok na ove kreditne 24h mora da prodje.Evo sad je proslo 4 dana i jos mi nisu legle pare na Visu Classic.

A sto se tice postarine.

Meni se slicna stvar desila pre neki dan,narucivao sam ranije neki uredjaj za Voip i on je oko 2kg.Pre nekih mesec dana me izasla postarina 16£.Narucim pre neki dan,prodavac odvali 76.95£ jer nece da salje nicim drugim sem DHL-om.Tako da je to do samog prodavca,iako su mi svi naplacivali isto postarinu BiH-Srbija.

Hvala, verovatno je žena na šalteru po inerciji rekla da će proći za 24h.
A ovo za poštarinu je dobra škola, treba uvek pitati koliko je tačno kad se šalje kod nas.

Ima još jedna stvar koja me zanima oko ove priče, a to je verifikacija kartice.
Imam od skora Paypal nalog, pa me zanima da li se ova aktivacija mora uraditi tj. da li se tada tretiram kao pouzdaniji kupac ili možda i ne moram jer u principu osim nekih manjih kupovina (ispod 100-200e), drugo nešto me i ne zanima.
Koliko vidim, verifikacijom se uklanjaju ti limiti za slanje i primanje novca, pa rekoh da se ne bakćem sa izvodima iz banke ako time ne gubim još nešto bitno.
I da, kad mi Paypal skine onih 1.5e za proveru, jel mogu odmah recimo sledeći dan da odem do banke i zatražim da mi pročitaju taj kod iz kompjutera ili moram da čekam papirni izveštaj duže vremena?

Ja sam prvi put proctiao na online-u taj kod za mastercard jer se on vodi na caletovo ime,a visa internet sam zamolio u banci da mi pokaze sta je u nedospelim obavezama i zena je pokazala(uglavnom nece).E sad moj savet nemoj primati novac ili bar ne vece sume po iskustvima ljudi uglavnom zablokiraju nalog (meni nisu a bilo je lepih suma).Meni nije dao da platim nista dok nisam verifikovao karticu tj nalog.

Ja sam prvi put proctiao na online-u taj kod za mastercard jer se on vodi na caletovo ime,a visa internet sam zamolio u banci da mi pokaze sta je u nedospelim obavezama i zena je pokazala(uglavnom nece).E sad moj savet nemoj primati novac ili bar ne vece sume po iskustvima ljudi uglavnom zablokiraju nalog (meni nisu a bilo je lepih suma).Meni nije dao da platim nista dok nisam verifikovao karticu tj nalog.

Nisam ni mislio nešto da prodajem, zanima me isključivo neka sitnija kupovina na ebay-u i slično.
E sad, ovo oko kupovine bez verifikacije ne mogu saznati ako ne pokušam, a onda je već kasno jer ako ne uspe dobiću negativan fidbek na ebay-u, što ne želim.
S druge strane, deluje logično da može da se kupuje do neke manje sume, jer vidim da verifikacija onda oslobađa ograničenja koja trenutno postoje na mom nalogu.
Tako da ću ipak da odem po kod, mada si me malo zbunio jer ako kažeš da uglavnom ne daju ni na šalteru, kako onda da ga dobijem, podnosim zahtev i čekam ili...?

Sto se tice Visa internet (banca intesa, raiffeisen, etc...) trazite lib i recite da hocete online servis da koristite,
pa za verifikaciju paypal-a online odradite za 30 sekundi, a ne da se cimate bezveze do banke....

Sto se tice Visa internet (banca intesa, raiffeisen, etc...) trazite lib i recite da hocete online servis da koristite,
pa za verifikaciju paypal-a online odradite za 30 sekundi, a ne da se cimate bezveze do banke....

Samo jedno podpitanje, ovaj lib tražim telefonom (korisnički servis) i to je taj broj koji ukucam pri aktivaciji na paypal-u ili te nisam najbolje razumeo?
Ako ti nije problem samo malo detaljnije objasni redosled poteza kako da dođem do tog koda bez cimanja do banke. Tnx.

Ne ne ne.... LIB ti sluzi da otvoris nalog za online servis banke, a kad otvoris nalog onda imas pristum svim transakcijama koje obavaljas, uvid u stanje, etc...
Kad otvoris nalog, lepo se logujes i vidis na prvoj transakciji od PAYPAL-a neki kod/sifru koja se zavrsava sa 4 cifre. Te 4 cifre iskopiras i uneses kao verifikaciju na PAYPAL-u.

Ja kad sam vadio karticu u Intesi, odmah sam i LIB trazio i dobio sam ga kad i Visa karticu.
Mnogo me nervira sto one curke u banci uvek daju poluinformacije jer nista ih ne kosta da ti same predloze to kad vec vadis karticu za internet.
Tebi ostaje da odes sad do banke i trazis LIB taj, sad ne znam za koliko dana ce ti ga isporuciti...

Znacice ti to i ako se budes registrovao na moneybookers...

DAKLE GDE GOD VADITE VISA KARTICU ZA INTERNET UVEK TRAZITE LIB ZA ONLINE SERVICE, MA KOJA BANKA BILA U PITANJU

Podneses zahtev i to traje nekih 5-7 dana i to je to,zahtev je kao za visu internet potpises i gotovo :)

Hvala, odradiću to, korisnije je u svakom slučaju od jurcanja u banku svaki čas. :)

Postoji li kakvo drugo placanje sem paypal koje bi funkcionisalo kod nas na e-bay? Evo bas sam sad registrovao nalog na paypalu, sjutra cu probati da vidim oce li proci kartica kad krenem da odradim neki transfer.

Poslednja izmena:
Postoji li kakvo drugo placanje sem paypal koje bi funkcionisalo kod nas na e-bay? Evo bas sam sad registrovao nalog na paypalu, sjutra cu probati da vidim oce li proci kartica kad krenem da odradim neki transfer.

Ne znam, baš tačno, ja sam pokušao za par stvari da pitam prodavce može li moneybookers, ali nisu hteli.
Mada Nemci su na ebay još teži, gomila neće da prihvati ni paypal, samo traže bankovni transfer novca i slično.
Opet Englezi skoro 100% prihvataju paypal, ali zato poštarinu umeju baš da odvale pošteno.

btw, imaš li neki info šta se dešava sa Crnom Gorom po pitanju paypal-a, kakve su šanse da vas stave nalistu podržanih zemalja itd?

Nista, niko o tome ne prica niko ne forsira... Nece skoro :(

Claim

Stigao mi je flash sa ebay-a (16GB-17$) ali radi samo prvih 1GB posle uopste nece da cita podatke...
Podneo sam claim na paypal-u i sad mi prodavac (iz amerike) trazi da mu posaljem nazad flash preko kompanije koja ima tracking u roku od 10 dana. Pa ima posiljka da me izadje skuplje nego sto sam platio, sta predlazete? (preko koga da posaljem, i dal vredi da se cimam ili da iskuliram, ili dal mogu paypalu nekako dostaviti snimak,test flesha itd).

I da lik vise nije na ebay-u "eBay Note: This user is no longer registered on eBay" a imao je 1000 feedbeck-a.

Poslednja izmena:
Sumnjam da ces nesto uspeti. Ako posaljes regularnom postom ona nema tracking, a prodavac ce se jednostavno praviti lud i reci da mu nije stigla posiljka, a paypal ce odluciti u korist prodavca posto nemas online tracking (to je odlucujuce). Ako bi slao fedexom ili nekom drugom kurirskom sluzbom izaslo bi te mnogo vise. Ako si vec hteo da povratis svoje pare, trebao si da prijavis da ti flash nije stigao... Takva su moja iskustva. Paypal ima i opciju da ako nemas online tracking da mozes da uploadujes dokaz da si poslao nazad paket, ali i ako tako uradis odlucice u korist prodavca, to se meni desilo i ako sam regularno poslao nazad a prodavac tvrdio da nije primio...

Znaci da iskuliram, hvala Mladene. A reko necu da varam da nije stigao, ali sledeci put cu poslusati tvoj savet...

Mozes da probas da posaljes obicnom postom, ali ces platiti to slanje a ne verujem da ces uraditi nesto

Stigao mi je flash sa ebay-a (16GB-17$) ali radi samo prvih 1GB posle uopste nece da cita podatke...
Podneo sam claim na paypal-u i sad mi prodavac (iz amerike) trazi da mu posaljem nazad flash preko kompanije koja ima tracking u roku od 10 dana. Pa ima posiljka da me izadje skuplje nego sto sam platio, sta predlazete? (preko koga da posaljem, i dal vredi da se cimam ili da iskuliram, ili dal mogu paypalu nekako dostaviti snimak,test flesha itd).

I da lik vise nije na ebay-u "eBay Note: This user is no longer registered on eBay" a imao je 1000 feedbeck-a.

Evo ti moj savet, ako lik nije registrovan na ebay onda je 100% muljao sa tim flashevima, ja sam isto lose prosao sa 16GB flashom, i 16GB SD karticom, samo sto moj nije ni stigao... Elem, trebao si na paypalu da napises da ti nije ni stigao jer ako bilo sta drugo napises ne isplati ti se da saljes nazad jer ce ti postarina biti minimum 600 dinara osim ako nije CD u pitanju.

Sad jedino mozes da trazis od prodavca da ti nadoknadi troskove slanja, a ako ne pristane ti uradi escalate to paypal claim pa sta ti bog da, meni su uvek vracali pare, osim kada je prodavac slao DHL-om (i kada sam izgubio najvise para).

Dakle samo da znas da si u startu pogresio, ja kad god nastane problem sa eBay item-om, otvaram dispute i tvrdim da nije stiglo pa nek se *ebu...

Poslednja izmena:
Duke Nukem, ne znam dal vredi cimati se (razmisljam da dignem ruke i pozdravim se od 1000din., hvala na savet u svakom slucaju).
Nego kako da trazim da mi nadoknadi pare za postarinu u okviru paypal-a, imam samo 3 opcije: provide tracking information, cancel complaint, return to resolution centar...
Ima njegov email ali kako da budem siguran da ce refundirati a i DHL sa trackingom sigurno nece uzeti ispod 500,600din a onda sam u jos vecem minusu....

Zaboravi na to, nisi previse izgubio, to ti je lekcija :)

A ti si ochekivao da ti 16gb flesh od 1000 dinara radi kako treba ? :)

Pa upravo su takve i slichne stvari problematika naruchivanja online, ne konkretno placanje i paypal.

Nazad
Vrh Dno