Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Meni je za ove dve transakcije bilo 25 i 50 dolara. Ali ovaj drugi je bio veći paket i vrednost. Ali obzirom na carinu, bilo je bolje da je razdvojio na 2 paketa po 25 dolara, i možda ne bih ni platio carinu.

e shta mi je bolja varijanta (ili je sve jedno), treba da pazarim neshto preko ebay shto je u dolarima ... da li na svoju visa internet karticu uplatim bash dolare ili evre(poshto imam i jedno i drugo)? (malo sam u frci pa me mrzi da trazim po ebayu kako rade konverziju)

Uplati šta hoćeš, ali i ako imaš jednu valutu, a plaćaš u drugoj, nije strašno, jer je kopnverzija automatska. Evo meni danas stigao listing za Master. U jednoj koloni piše da sam uplatio 100 eura, pa u sledećoj piše da sam platio 126 dolara, a pored piše da mi je za tu transakciju skinuto 97.nešto evra. Tako da je izgleda svejedno.
Mada proveri i u korisničkom, meni su nešto pričali da ne zeznem, da ne bih plaćao duplu proviziju, mislim da je ipak bolje uplatiti u evrima, jer ako uplatiš dolare, onda pretvaraju u evre pa opet u dolare. Ali , kažem ti, opet proveri, nisam siguran.

da to me bash najvishe i interesuje, ako placam u dolarima neki proizvod, a ja uplatim dolare na karticu, da li ce mi ebay obrachunati dolar-dolar ili dolar-euro-dolar tako da bi verovatno tu bio malo u gubitku, iako treba da uzmem neshto po mizernoj ceni ali za u buduce me interesuje ako budem kupovao neshto skuplje...pogledacu shta pishe na ebayu oko toga

Mislim da ti ebay nema ništa sa tim, oni ti povlače sa kartice šta njima treba. Tvoja banka treba da ti objasni šta treba da radiš i kako . . . .

Dali neko zna na kom sajtu mogu da kupim igre sa intesinom visa internet karticom?Unapred hvala!

e kako sad trebalo bi neku stvar da uzmem za neka 3 dolara, i shipping toliko od prilike koshta iz usa ... jel treba neshto da napominjem ovom shto mi shalje ili vec zna proceduru shta i kako (mislim na ono da napishe koliki je iznos na paketu, ili za to treba da se cima ako je preko 20e iznos?)

Sad se do 100e ne placa carina ili koja je vec to taksa :D. Porucivao sam 3-4 paketa vrednosti oko 70e i stigli na kucu bez ikakvog dodatnog troska.

Poslednja izmena:
Nije tacno. Nekoliko paketa vrednosti manje od 50e su mi ocarinjeni poslednjih dana

Ne, na kraju ispada da si imao bas srece, jer je po zakonu do 20e da se ne carini :)

Ako je zakon izmenjen, voleo bih link

hehe ovo je lutrija ovde :) prodje veca suma bez a manju ocarine :p

Baš tako, mamu im ..... ja sam na onaj paket od 126 dolara platio 3000 raznih troškova (tu je "usluga", carina i PDV).... a to je 99.5 evra (toliko mi skinuto sa kartice)

moje iskustvo je da sve sto je bilo u koverti ma koliko ona bila velika i koja god cena pisala proslo bez ikakve carine ili stajala nalepnice Oslobodjeno carine.

e ljudi malo pre sam primio ovaj mejl od paypala:

Your account access has been limited for the following reason(s):

Dec. 14, 2008: We have reason to believe that your account was accessed by a third party. We have limited access to sensitive PayPal account features in case your account has been accessed by an unauthorized third party. We understand that having limited access can be an inconvenience, but protecting your account is our primary concern.

Ovo je shto se trazi od mene:

Dec. 14, 2008
Fax or upload documentationPhoto ID Waiting for your response
Credit Card Statement Waiting for your response
Proof of Address Waiting for your response

shta mu je ovo photo id? (pri regovanju sam stavio da je zemlja hrvatska ali sam dalje upisao novi sad i moju ulicu). Da li je dovoljno da poshaljem kopiju nekog rachuna kucnog ili shta vec?(imam druga koji zivi u hrvatskoj pa bi mogao od njega da trazim da mi poshalje neki njegov rachun ako je to potrebno pa bi se malo igrao u fotoshopu sa mojim podacima)

secam se da sam pre chitao da su isto neki ljudi imali ove stvari da odrade,pa aj vi iskusni javite se :D

btw, nisam josh nijednu transakciju imao, samo sam na ebay bidovao do sada, kad su pre odluchili da me provere lol

Cudno mene da kucnem u drvo nisu ni jednom blokirali :) a proslo ne znam ni sam koliko transakcija.

A ukratko PhotoId ti je npr Pasos,vozacka itd
Ovo Credit Card Statement Waiting for your response ti treba izvod iz banke ne online.
Proof of Address ti je racun neki

oho, mamu im ...
pa shta onda da radim? ... evo sad sam pogledao npr u vozachkoj ne pishe nigde zemlja (osim na prvoj strani koja kontam da je nepotrebna), ali kad se priblizi vidi sena pechatu ''beograd'' ... u pasosh nisam zagledao, mozda pishe Yugoslavia pa bi me mozda to izvadilo?(poshto je i hr pre bila u YU).

A ovaj credit card statment je previshe smeshan, vadio sam ga pre neke 2 nedelje (za moneybookers) i ona online varijanta mnogo ozbiljnije izgleda

Ne znam sta da ti kazem moj nalog je verifikovan legalnim putevima :) a izvod iz banke je stvarno smesan ja sam sebi radio listing pre neki dan smejurija :) a na moneybookersu mi nisu hteli prihvatiti online.

Ne, na kraju ispada da si imao bas srece, jer je po zakonu do 20e da se ne carini :)

Ako je zakon izmenjen, voleo bih link

Samo da se nadovezem. Provalio sam zasto mi ne naplacuju :D. Posto porucujem stvari sa 2 sajta (nijedan od nih trenutno nije ebay:)) sa jednog na svakom paketu pishu istu cifru odnosno 45 HKD (1 Hong Kong dollar = 0.129061 U.S. dollars :)), tako da je extra. A sa drugog sajta sve sto porucim pise Gift i nema cenu :). Hehe:)

Samo da se nadovezem. Provalio sam zasto mi ne naplacuju :D. Posto porucujem stvari sa 2 sajta (nijedan od nih trenutno nije ebay:)) sa jednog na svakom paketu pishu istu cifru odnosno 45 HKD (1 Hong Kong dollar = 0.129061 U.S. dollars :)), tako da je extra. A sa drugog sajta sve sto porucim pise Gift i nema cenu :). Hehe:)

Mozes li da mi kazes koji su to sajtovi, pogotovo me zanima ovaj sa gift varijantom i sa kojom postom ti salju pakete? da ne bude platite spediciju od 50 eura itd :d :wave:

meni su svi iz hong konga slali njihovom nekom obicnom postom sta znam 10-20$ klasican paket i nisam platio spediciju,e sad jedan je hteo da salje nekim njihovim TNT expresom oko 10$ vise,ja normalno nisam hteo jer ako je kao fedex ... :)

Poslednja izmena:
pa shta da radim bre?...otkud znam

Brate ili zaboravi na paypal, ili unajmi nekog photoshopovca profesionalnijeg po mogucstvu da ti to odradi... Druge nema, nadji sve te papire pa prepravljaj. Meni su tako limitirali 5 naloga sa preko 500$ na njima i *** sta ces, probao sa photoshopom, al nece da odlimitiraju... Sad trazim nekog u USA da mi skine pare na bank account jer se samo tako mogu dici pare sa limitiranog paypala.

Eh da, potreban neko iz Srbije ili USA sa bankovnim racunom u USA :D pa da probamo nesto da izvucemo.

Poslednja izmena:
Jel su ti na US PayPal-u ti racuni ili druge zemlje?
I sta sa prezimenom? Mislim, moze se naci US bank akaunt ali valjda treba i prezime da je isto kao na PP.

I da, i ja sam puko proslog meseca 400EUR...:S:

Traze mi bank akaunt i Utilly Bill, PhotoID...

Mozes li da mi kazes koji su to sajtovi, pogotovo me zanima ovaj sa gift varijantom i sa kojom postom ti salju pakete? da ne bude platite spediciju od 50 eura itd :d :wave:

Dogovori se sa prodavce da ti stavi da je paket gift ili da je manji od 25$ sto je oko 18e. Meni su vec tri paketa stigla preko ebay-a i to mi jedan paket stigao za 5 dana iz Amerike neverovatno

e ljudi malo pre sam primio ovaj mejl od paypala:

Your account access has been limited for the following reason(s):

Dec. 14, 2008: We have reason to believe that your account was accessed by a third party. We have limited access to sensitive PayPal account features in case your account has been accessed by an unauthorized third party. We understand that having limited access can be an inconvenience, but protecting your account is our primary concern.

Ovo je shto se trazi od mene:

Dec. 14, 2008
Fax or upload documentationPhoto ID Waiting for your response
Credit Card Statement Waiting for your response
Proof of Address Waiting for your response

shta mu je ovo photo id? (pri regovanju sam stavio da je zemlja hrvatska ali sam dalje upisao novi sad i moju ulicu). Da li je dovoljno da poshaljem kopiju nekog rachuna kucnog ili shta vec?(imam druga koji zivi u hrvatskoj pa bi mogao od njega da trazim da mi poshalje neki njegov rachun ako je to potrebno pa bi se malo igrao u fotoshopu sa mojim podacima)

secam se da sam pre chitao da su isto neki ljudi imali ove stvari da odrade,pa aj vi iskusni javite se :D

btw, nisam josh nijednu transakciju imao, samo sam na ebay bidovao do sada, kad su pre odluchili da me provere lol

Generalno cak i kada imas sve te podatke - mala je verovatnoca da ce ti odlimitirati nalog ...Ja zato drzim na jednom paypal nalogu ispod 50E (taj je usa) a na drugom (madjarska) mi je uvek 0 :)

A za neku naplatu preko pp-a je 2checkout ili nesto slicno mnogo bolje resenje jer cak pare mozes sa njima dizati na bankomatu.5% su troskovi al yebi ga.

A ja sam se taman ponadao da cu moci da otvorim accoun ta Intesa Visa internet... e k vragu.

Da li neko zna koji accounti postaju sumnjicavi? Da li stradaju accounti na koji stizu pare, oni sa kojih se samo placa ili svi? Ja bih hteo da otvorim nalog sa kog vrsio samo placanje sitnijih usluga tipa usenet, voip usluge i slicno.

Da li bi bilo moguce kreirati account na mog druga iz BiH (koji ima sve regularno, licna, pasos...) pa onda dodati moju karticu koju izvadim i intesi? Koliko bi ovo bila sigurnija varijanta.

Poslednja izmena:
toliko od mene i paypala ... bash sam busted, punkd, pwned,owned i sve ostalo moguce :D

ma nisam nishta ni stigao da odradim (a taman sam u medjuvremenu nashao neshto na ebay shto bi trebao da platim i sad ne mogu) haha ... registrovao se i mozda polse nekih 10tak dana primio onaj mejl da im poshaljem photo id, rachun, broj kartice da bi me proverili i onda nakon toga su mi poslali oproshtajno pismo ... pri regovanju sam izabrao hrvatsku chito ako neshto znachi (sa intezinom visa internet karticom)

Nazad
Vrh Dno