Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

ne znam kako je u BG-u al npr meni u Sapcu postar kad je veci paket ne daju mu da nosi samo koverte a do skora je mogao.

Pa mozda jedino da jw 20kg :)

Meni je skoro doneo 2 paketa bila su prilicno velika, ali ne i teska

meni u sredu nije hteo da donese paket mozda kao kutija cipela tezak 200-300gr postar mi rece posto sam dobar sa njim da mu ne daju vise u posti da nosa to nego mora licno

zavisi preko cega ide shipping, ako je recimo usps, stice ti kuci, ali se carina racuna na cenu + shipping znaci, 8 + 23, i kad se carini, traze ti da uplatis neki iznos, pa ti onda stize paket.

Mislim da ja ovaj poslao USPS, a i ovaj što sam pikirao, takodje će tako poslati. Ja zvao DHL, brate, kad počeše da mi nabrajaju, ja se preznojih. Te usluga pregleda 1100 dinara, te ne znam šta 4000 dinara, donos iz USA 13500 dinara, i 1 posto carine na fotoaparat i 2 posto carine na objektive i porez na sve to.

Znači, na taj USPS nema svega toga.

76 dolara sam kupio taj aparat i objektive, i 45 dolara mi je rekao za pakovanje i slanje, i hoće da mi pošalje za srbiju. Pitao sam ga da se raspita koliko bi bilo da pošalje ujaku mom u Trst, Italija, mislio sam ako je jeftinije, da šibne njemu tmo, ali kaže isto su mu rekli. Znači, da očekujem ta dva paketa kući, i da uživam :)

Pitao sam ga da se raspita koliko bi bilo da pošalje ujaku mom u Trst, Italija, mislio sam ako je jeftinije, da šibne njemu tmo, ali kaže isto su mu rekli. Znači, da očekujem ta dva paketa kući, i da uživam :)
Samo nemoj da salje za Italiju.
Oni su katastrofa, ako uja dobije paket za mesec dana, imate srece.
Njih cak i neki prodavci izbegavaju.

Prvi ja. Zabari su stvarno katastrofa sto se poste tice. Paketi iz Srbije stizu za 40 -45 dana ako se salju obicno, ako idu preporuceno 10 -15 dana.
Francuzi su slicni...

Aiiiiiiiiiiiiiiiii, fatamorgana..... znači, pre će i u Srbiju da pošalju, negu u italiju? A ja računam EU, ovo ono .... I mislio sam da će tamo možda manja carina da bude, a posle naovamo je lako, ima jedan lik ide dvaput nedeljno, prevozi šta hoćeš. Mislim, možeš misliti kada je prevezao hondu 650 kubika za 150 evra. Onda bi mi za torbicu sa aparatom i objektivom uzeo 10 evra.

Uspeo sam da platim i ovaj aparat, poslat je i on. Tako da sada očekujem dva paketa. Imao sam problem u Intesi, ja otišao, i uplatio 10000 dinara na karticu, i neće bre da ode, i neče, i neće, i na kraju sam opet zvao korisnički, da bi došli do zaključka da guskica na šalteru nije to preračunala u evre i uplatila na devizni deo, nego kao dinare, iako sam joj naglasio. Pa sam morao na bankomatu da podignem 10000, (**** ga, nisam imao drugih 10000, skinuta provizija 300 dinara) pa opet na šalter pa sam POSEBNO naglasio šta treba da uradi. E, da, i hteo sam i da uplatim 10 evra na VISA internet karticu, da bih mogao nju da ubacim umesto master, tj. da je verifikujem, a master da skinem totalno sa neta, zbog sigurnosti, ****š mu mater, i ladno nije znala. Kao da prvi put vidi tu karticu njihove banke. Kaže , idite kod savetnika. ja bacim pogled, tamo čeka 10 ljudi, rekoh samo; el leglo ovo na master, jeste, odoh ja onda ... i kraj priče .... posle par sati je prošla , pokušavao sam na svakih sat vremena ...

Oni su katastrofa, ako uja dobije paket za mesec dana, imate srece.
Njih cak i neki prodavci izbegavaju.

Znači, kod njega da preusmeavam samo ako nešto nadjem na ebay.it a sa .com da tražim da šalju vamo ....

Poslednja izmena:
Evo, prošla mi i VISA INTERNET kartica i na PayPal i na MoneyBookers. I stiglo mi je i pismo za verifikaciju adrese na MoneyBookers, i sada mi je i povećan limit za plaćanje.
Sad sam sveopšte prisutan na internet tržištu, i mogu da pazarim ...

E sad, jedno pitanjce, tamo gde mogu i MB, i PP, šta je bolje, čime da plaćam? Ima li neko više iskustva sa oba sistema? Hvala unapred ....

Evo ja da se pohvalim prva uspesna kupovina je prosla! Paket mi je stigao iz Malezije. Trenutno cekam drugi paket, a registrovao sam se sa AMEX karticom.

Jel probao neki 2checkout merchant za paypal withdraw ?

Ne znam kako sve mogu da se skunu pare sa 2checkout-a ali znam da ima opcija da se uzme payoner kartica i da se onda pare skidaju direktno na bankomatu.

Ti je jedini problem sto je u dinarima - pa se gubi jos par procenata na konverziji.

Ja sam iz Malezije i Hong Konga dobijao za nekih 15-20 dana i nikad carina,iz amerike 10 a UK 3-5 dana max.

Znači, da očekujem. Svaki dan može da dodje. Ovaj drugi, što mi je i bitniji, poslat je prošlog utorka, znači danas je sedmi dan, a onaj par dana pre njega, verovatno petak, znači on bi mogao već sutra-prekosutra da se pojavi, a on je i manji, možda dodje direkt na adresu.
Čekam da stignu, da vidim za carinu, vreme, pa da krenem još neke stvari na koje sam bacio oko ....

cuj moze da ti zagine na carini meni je jednom paket bio 15 dana na carini a stigao je u Srbiju za dva dana iz Nemacke.

Jel vazi jos da se do 100e ne placa carina?

Evo ga, stigao je. Obična pošta, nisam čak ništa ni potpisivao, samo sam pokazao u pošti ličnu kartu. Nisam ništa doplaćivao. Kažem u pošti, jer sam izašao iz radnje na 20 minuta do banke, i kada sam se vratio, bila ceduljica prikačena na vratima, a poštar je već bio tog jutra. Što me navodi na to da izgleda razvozi postexpress, i da su bili doneli do vrata, ali ja baksuz nisam bio tu tih 20ak minuta.
Objektiv je u boljem stanju nego što sam mislio, vidim da je napisao vrednost 6 dolara, a isporuka 15, iako sam objektiv platio 8, a rekao mi je ispruka 24, (ja njemu i jesam platio 32 dolara) ali verovatno kad je odneo da su ga savetovali da stavi 6, da bi isporuka bila 15, tako da me amer izvaćario za 10 dolara. Osim ako nije platio tamo neku taksu, koja nije navedena na kutiji.
Sve u svemu, ja za 25 evra ovde takav objektiv nisam mogao da kupim, tako da sam zadovoljan.

Sada čekamo ovaj drugi da stigne.

evo i ja da napomenem da mi je proshla verifikacija intezine visa internet kartice za PP (tnx za help @ MagicMaster)... sad josh samo da krenem da troshim,lol

Poslednja izmena:
evo i ja da napomenem da mi je proshla verifikacija intezine visa internet kartice za PP (tnx za help @ MagicMaster)... sad josh samo da krenem da troshim,lol

Ja uplatio 20e i cim sam regovao karticu platio sam muray hurps limited kompaniji 29.95 AUD

Jos jednom hvala ti magicmaster :wave:

Nema na čemu, drago mi je da sam pomogao obojici ...

Thanks za ponudu, ali ja sam više za sokove :)

eh sta nam uradiše kompjuteri (ja sam iz alkosa presao u vodopije :smoke: )

Poslednja izmena:
Objektiv je u boljem stanju nego što sam mislio, vidim da je napisao vrednost 6 dolara, a isporuka 15, iako sam objektiv platio 8, a rekao mi je ispruka 24, (ja njemu i jesam platio 32 dolara) ali verovatno kad je odneo da su ga savetovali da stavi 6, da bi isporuka bila 15, tako da me amer izvaćario za 10 dolara. Osim ako nije platio tamo neku taksu, koja nije navedena na kutiji.
Sve u svemu, ja za 25 evra ovde takav objektiv nisam mogao da kupim, tako da sam zadovoljan.

Najverovatnije je stavio manju vrednost da ti ne bi placao carinu...
Isporuka kao sto kazes nije samo ono sto USPS nalepi kao cenu postarine, vec na tu cenu idu i troskovi pakovanja(kutija/koverta, selotejp, bubblewrap ili neki mekani stiropor, benzin do post office-a, popunjavanje papirologije, skadistenje robe itd.)

pozzz. :banana:

Koju si zemlju iz okruzenja iskoristio pri pravljenju PP naloga? Koliko vremena je bilo potrebno ovima iz Intese da ti izrade karticu?

U intesi treba oko mesec dana za svaku karticu koju sam dobio dal bilo mastercard,visa itd

Evo i ja da potvrdim, Intezin MasterCard prosao bez problema (kao zamlju stavio Croatia).

Prva transakcija (uplata XLNed) obavljena za 15 sekundi.:D

Jos samo da nadjem nesto interesantno na eBay-u i da vidim kako i to ide...

Hvala svima na informacijama :wave:

Koju si zemlju iz okruzenja iskoristio pri pravljenju PP naloga? Koliko vremena je bilo potrebno ovima iz Intese da ti izrade karticu?

i ja sam stavio Hrvatsku ... imam ovu karticu nekih godinu dana ali koliko se secam oko mesec dana se cheka da se ona dobije

Evo ga, stigao je. Obična pošta, nisam čak ništa ni potpisivao, samo sam pokazao u pošti ličnu kartu. Nisam ništa doplaćivao. Kažem u pošti, jer sam izašao iz radnje na 20 minuta do banke, i kada sam se vratio, bila ceduljica prikačena na vratima, a poštar je već bio tog jutra. Što me navodi na to da izgleda razvozi postexpress, i da su bili doneli do vrata, ali ja baksuz nisam bio tu tih 20ak minuta.

STIGAO I DRUGI. Aparat je OK, poslao ga je čak u originalnoj kutiji. Objektivi su ekstra, ovaj veći kao da nije ni radio, na ovom manjem se vide tragovi kućnog korišćenja. Znači da je češće sa njim radio, što je i logično. I dve zonerice sam dobio, manju i veću, i torbicu, i set sa čišćenje objektiva.
Za ovo sam platio 3000, mamu im hebem, naplatili mi carinu i porez na cenu slanja, piše carina i PDV na 8600, što je otprilike ukupna vrednost koju sam pustio. Na sledećoj transakciji ću morati da zamolim sendera da napiše samo cenu aparata. Prošao bih sa 2000. No, i ovako se ne žalim, sve je to opet manje nego što bih platio ovde samo jedan objektiv.

Tako da sam sveukupno zadovoljan sa moje dosadašnje dve kupovine preko neta.

e interesuje me jedna stvar oko kupovine preko ebay. Ako kupujem neshto shto je u vrednosti do 20e, koiko na to josh da dodam i shipping? ... kontam da zavisi iz koje zemlje se shalje, kako se krecu cene shippinga okvirno? Ako neko shalje iz usa, evrope, ili azije ... jel tu uglavnom oko 25 dolara ili se ja tripujem?

Poslednja izmena:
Vrh Dno