Šta je novo?

PayPal - RADI AmEx!

Nisam to znao ..... majku im kapitalističko imperijalističku ....

A i ko ne bi .... lepo je to ... platiš jednoj mojoj firmi da postaviš oglas, i platiš proviziju, pa onda onaj ko hoće da kupi, plati drugoj mojoj firmi proviziju, pa onda da onaj prvi digne pare , i on plati mojoj drugoj firmi proviziju .... i ja samo ubirem provizije ... lepota jedna ....

...
A inache, ko vec nema moneybookers nalog, vec neko vreme ga teshko moze otvoriti, mene su odbili pre 6 meseci pod izgovorom da sam iz zemlje velikog rizika.
[off topic] Moneybookers nalog se otvara za 10 min, pre 2 meseca sam otvorio, posle 6-7 dana na adresu u Beogradu mi stiglo pismo sa kodom kako bi oni potvrdili moju adresu stanovanja i to je to.

Otvorio sam Premium nalog na paypalu sa Amex green karticom, sad treba da potvrdim karticu sa 4 broja. Koliko treba da se ceka i kada da zovem Banku Intezu da mi daju 4 broja? Koliko je Banka Inteza ozbiljna, cekao sam mesec dana na karticu, a rekli su da ce trajati 2 nedelje!!!

e, poshto mi je blokirana intesina internet kartica za paypal i za moneybookers (ovde sam ja neshto s****), od koje banke mi preporuchujete da uzmem novu internet karticu sa kojom bi mogao opet da probam na paypal da se regujem (a da nije intesina, poshto nju vec imam)?

rajfajzen a? ili od neke druge banke?

i da li ako budem uzimao od rajfajzena treba kao i pre da se da onih 20e ili ne?(i koji je rok izdavanja, secam se da je za intesinu trebalo oko mesec dana da chekam).

Bas me zanima kako si mogao da nesto s***** sa moneybookers-om? Tj. sta si petljao? :D

ma bre pri verifikovanju kartice koristio sam dolare kao glavnu valutu jer sam ih imao na kartici pa reko aj njih da iskoristim za to, da se ne cimam za dzabe do banke da uplatim eure ... medjutim nisam znao da kada ti oni naplate odredjen iznos, taj pravi iznos koji treba da se upishe za verifikaciju bude prikazan tek kroz nedelju dana valjda toliko treba da se proknjizi (nisam znao za ovo)... a ja odma chim su mi skinuli dolare ulogovao se na onaj intesin online centar i ukucao taj iznos shto je bio prikazan ...

e a onda sam isti iznos ukucao 3 puta zarednom jer sam kontao da neshto nece da ga prihvati i tu sam ispucao trecu srecu lol ... tako sam uspeo da vechno blokiram karticu na mb :)

posle sam ih kontaktirao i rekli su mi da im poshaljem poshtom izvod iz banke pa ce mi je oni manuelno verifikovati, ja to odradio medjutim pismo nije stiglo tako da mi je lakshe da otvorim novu karticu (postoji varijanta da im se direkt preko banke uplati na njhov rachun bilo koji iznos i onda ce verifikovati karticu medjutim zeleo ja 2,3 ili 5 eura da im pohaljem na to se mora platiti oko 20-30 eura banci shto odraduje transakciju tako da sam i od toga odustao)

koji lol oko verifikacije kartice na mb

Poslednja izmena:
A napisao sam ti sve lepo još onda .... i da samo jednom dnevno imaš pravo da probaš .... i da naglasiš operateru da ti treba tačan iznos ...

ne, ti si meni dao instrukcije za regovanje na paypal - to mi je sve bilo proshlo ok ali su me nakon nedelju dana proverili i skontali da sam "fejk" tako da mi je suspendovan nalog ...

a ja sam pisao kako sam sjebao MB nalog,lol...

My bad, sorry .... Sad sam gledao u poslate poruke, drugom članu sam pisao i za moneybookers ..... Sorry again ....

ma opushteno .... ajde suma sumarum, ako neko moze da odgovori, iz koje banke da izvadim internet karticu a da moze da "prodje" na paypal?(a da nije intesina)

planiram da pazarim rucni sat do nekih 200e (nisam josh odredio koji model). E sad, da li postoje razlike u ceni kod nas i u inostranstvu (za isti model) i da li je mozda isplativije da ga naruchim preko neta (nebitno da li je ebay ili neki drugi sajt u pitanju)? ...kako bi to ishlo sa carinom ovde, da li moze neshto da se "izgrbavi" ili bi me izuli za carinu?ili bolje da sat kupim ovde u nekoj radnji?

tako a ... onda cu gledati ovde kod nas da pazarim
btw, sutra cu ici da uzmem novu internet karticu ... jel moze da prodje na paypalu virtuon od rajfajzena ili da gledam neku drugu (samo da nije intesina)

2 sata koje sam uzimao, oba su bili po ~150$, kod nas oko 25k. Carina je bila oko 2000 din, tako da je i sa carinom sat izasao solidno jeftinije. Nadji konkretan model, pogledaj cenu kod nas i na netu, lako moze da bude dosta povoljnije naruciti

e da bah sad gledam po netu satove i vidim kod nekih su cene dosta nize u odnosu na nashe ... razmislicu josh o varijanti preko neta da pazarim ...

ajde da se i ja javim sa mojim iskustvima.
Otvorio sam prvo nalog na ebay.co.uk,nekako su mi oni bili najsigurniji,takodje sam posle nekih dva meseca otvorio pazpal racun,ya yemlju sam stavio Slovenija a ostali podaci tamo gde stanujem.
I prvu posiljku sam odradio kupio gps modul na licitaciji licitirao ga ya 1,03 funte a 10 funti me kostala postarina,roba stigla posle nedelju dana nisam platio nikakvu carinu.Druga transakcija iy Nemacke kupio usb Sky star nekih 48 eura stiglo posle dve nedelje,stim da sam se raspravljao sa nemcima jer je hteo neko osiguranje i to bi kostalo jos dodatnih 26 eura,na kraju sam ga ubedio da mi posalje obicno postom sto je svega 4 eura postarina.Treca transakcija mobilni Nokia N95 u fulu 122 funte licitirao i telefon stigao posle nedelju dana carina 60 dinara.
Licitirao u Americi KIRBY ali je postarina jako velika 250 dolara,mada sam ga izlicitirao za svega 150 dolara,e sada cekam da skupim lovu pa da kupim neki od 300 do 400 dolara pa i neka platim 250 dolara pa ce sve to kostati oko 550 eura neka mi uymu i carinu opet je tri puta jeftinije nego kod nas.
E sada cekam neku narudzbu iy kine neki Flash Kinston pa moyda krene i neki biznis videcemo.
Da napomene verifikovana mi je AE blue limit mi je 500 eura.
Ynaci veoma prijatna iskustva sa kupovinom,e da imao sam nedavno problem sa ebay em jer su mi javili da je neko hteo da mi skrembluje pasword,ja ga naknadno promenio i sata je sve u redu.

Mani se China flesheva, ja se opekao iako sam znao da ne treba eksperimentisati...
Nego (komso 023, kontam ZR), n95 ti carinili samo 60din??? A koliko su ti carinili skystar?

Ma ljudi znam ja da nista iz kine nije OK,ali ovi Kinstoni su direktno od dilera Kinston,a ako niste znali proizvode se u Kini.
Na kraj krajeva javicu Vam se kad stignu kakvi su.Imam tolliko para da se kockam(pa nisam ja narucio 1000 komada)
Sky star nisu carinili.Ina ce sa je uzeo iz Nemacke.

Ajde da napisem nesto i o carinjenju.Nasa carina a tako rade i ostale se pridrzavaju nekog medjunarodnog kodeksa,sto u prevodu znaci ako carinik koji ti pregleda robu zakljuci da roba nije za dalju prodaju vec za licno onda se skoro nista ne carini,sve ostalo podleze carini.Ja sam pre neki dan bio u Madjarskoj znate meso i ostala kombinacija i nas carinik me vrati nazad jer Ne moze meso da se nosi,u raspravi sam trazio da mi objasni zasto(da nije opet neki pticju grip)kaze stigla naredba ima puno hrane po pijacama ne poznatog porekla,Pa sta to mene briga kazi sta sme sta ne sme sta se i koliko se carini i zavrsili smo pricu,ali Toga nema,jer tako mogu najlakse da uzimaju pare nama pukoj sirotinji.
Tako da ova odokativna metoda je kod mene za narudzbe do sada dobro prolazila.

Ma ljudi znam ja da nista iz kine nije OK,ali ovi Kinstoni su direktno od dilera Kinston,a ako niste znali proizvode se u Kini.
Na kraj krajeva javicu Vam se kad stignu kakvi su.Imam tolliko para da se kockam(pa nisam ja narucio 1000 komada)
Sky star nisu carinili.Ina ce sa je uzeo iz Nemacke.

Ti si uzeo tastaturu iz Kine, neka slova ne 'fata :d

Fata sva slova nego je tastatura bila na srpskom,pa treba menjati z kao y i slicno.
a gde si ti tvoju kupio kad Hvata sve.
pozdrav

Vec kada smo se dotakli carine, da pitam ako neko ima iskustva, kupio bih registrator podataka preko ebay, cena 300 $, koja bi bila globa nase drzave na tu cenu, racunajuci sve legalne tokove, bez postarine?

Ako ti prodavac na paketu napise vrednost 300$, racunaj 10% carina + 18% pdv + 10-ak evra taksi, mozda malo manje. Zamoli prodavca da ti napise da paket vredi 50-60$ i ustedeces dosta...

A ako napise suvise malo tipa 10-15$, da li onda oni primenjuju njihov cenovnik? Iskustva

A ako napise suvise malo tipa 10-15$, da li onda oni primenjuju njihov cenovnik? Iskustva

Vec 100 puta je receno da je carina = LUTRIJA
Niko ziv, pa ni carinik, ti ne moze sa 100% sigurnosti reci kako ces proci.
Citao si da u BG carini stanuje Baba Roga koja jede malu decu :d

To je kao kada bi neko pitao ako kupi frizider pun jaja, sta ce mu cariniti : friz, jaja ili sve zajedno, a mozda ce malo sacekati da pocnu i pilici da legu, pa si ga onda naderao.

Lepo ti je covek rekao, 2e - carina, 1000e - nista. Savet ne postoji, samo iskustvo ;)

Iz iskustva ti mogu reci samo jedno : sve je podjednako moguce :D

Ajde promeni layout tastature ili pocni da kucash Z kako treba :)

Shto se tiche ovih cena, to je smeshno. Nokia N95 za 122 funte ? :) Pa to moze da bude samo ona kineska kopija. Kirby za 150$ ? Pa shta mislish da se kod nas prodaje za 1500e a u USA je 100$ ? :) To ako radi ubij me :)

Shto se tiche svega ostalog, mnogo si ti navalio a tek si krenuo da koristish ebay/paypal, ukochi malo jer cesh tako lako da se opechesh da cesh platiti za sve shto si proshao "jeftino" :)

Znachi posle 3 kupovine online vec si krenuo da razjashnjavash stvari u vezi nashe carine ? :)

Mogu samo da ti kazem da sve ovo shto si rekao nema veze sa zivotom, mogu ti ocariniti glupost od 2 evra, a mozesh da prodjesh bez carine sa robom od 1000e, kao shto si ti proshao sa tom kineskom kopijom N95 :d
Odgovor za VIP clana DRIVER. E ovako,promenio sam tastaturu kako si trazio.Dalje....
Nikom ja ne delim savete oko kupovine vec iznosim iskustva,i koliko se ja secam za to sluzi ovaj Forum.
Nokia N95 je bila izlicitirana i kupljena licitacija 122 funte plus slanje 10 funti sa ful opremom.Ako ne verujes idi malo na ebay.co.uk pa ces videti cene,nisam napisao da sam kupio Novu vec polovnu,i posto si me iznervirao da original Finska prodata kod nas i jos lepo radi.Inace kineske kopije su 90 eura i to kod nas,a 122 funte plus 10 funti je 152 eura.Nemoj mi samo reci da za 150 eura ne moze polovna da se nadje kod nas.
Treca stvar nije 3 kupovine nego 7 kupovina,pazi dete ja nemam 20 godina pa da se ovde igramo i lazemo ja sam malo stariji,prosao sam pola Evrope.
Ako si toliko pametan ajde da se opkladimo ovako ti dajem ponudu,
Ja kupim taj KIRBY za 150 do 250 dolara,platim 250 dolara postarina plus carina koliko bude,o mom trosku dodjes kod mene ili bilo gde ukljucimo taj Kirby da radi sve sto treba i ako ne radi ja ti ga poklanjam ili ti platim isto onoliko koliko sam ga ja platio,a ako radi ti meni platis sve troskove oko kupovine.
Kao dokaz koliko sam platio dajem ti kopiju racuna sa ebay i kopiju mog AE koliko mi je skinuo pay pal.
Evo ti ponude pa da vidim da li prihvatas izazov.
p.s.Mozes kao svedoke da pozoves koga kod hoces od clanova ovog foruma.

Vec 100 puta je receno da je carina = LUTRIJA
Niko ziv, pa ni carinik, ti ne moze sa 100% sigurnosti reci kako ces proci.
Citao si da u BG carini stanuje Baba Roga koja jede malu decu :d

To je kao kada bi neko pitao ako kupi frizider pun jaja, sta ce mu cariniti : friz, jaja ili sve zajedno, a mozda ce malo sacekati da pocnu i pilici da legu, pa si ga onda naderao.

Lepo ti je covek rekao, 2e - carina, 1000e - nista. Savet ne postoji, samo iskustvo ;)

Iz iskustva ti mogu reci samo jedno : sve je podjednako moguce :D

Hvala tebi na tvom odgovoru (okruglo pa na cose), ali postoje neki propisi valjda, nisam pitao za generalnu carinu (taj sam odgovor vec dobio), nego za slucaj kada neko enormno umanji vrednost proizvoda sta se desava, a za tvoju informaciju ne carinim u BGu nego u Krusevcu.

Nazad
Vrh Dno