Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

opet pala blokada (pretpostavljam zbog previse 2fa zahteva). sto je najgore sad mi verifikacija ne prolazi uopste, dok mislim da mi je prosli put prosla, ali sam i dalje morao cekati 24h da bi se resetovao limit za poruke.. uvek se neko ****** desi kada treba pare da povucem -_-

Ovih dana sve neki zastoji u online plaćanju, danas na ebayu.
Hoću da platim, ulogujem se u paypal (nisam ga koristio bar godinu dana) promenim podatke o istekloj kartici i paypal ne šalje sms (ili ga barem ne dobijam) za verifikaciju. Pokušao tri puta, pokušao sa odlogovanjem i restartom telefona.
Jesam nešto propustio, paypal i dalje funkcioniše za nas iz balkanskog tigra?

Ovih dana sve neki zastoji u online plaćanju, danas na ebayu.
Hoću da platim, ulogujem se u paypal (nisam ga koristio bar godinu dana) promenim podatke o istekloj kartici i paypal ne šalje sms (ili ga barem ne dobijam) za verifikaciju. Pokušao tri puta, pokušao sa odlogovanjem i restartom telefona.
Jesam nešto propustio, paypal i dalje funkcioniše za nas iz balkanskog tigra?
za kartice ti ne salje sms, vec treba da upises kod iz bank statement-a, tj izvoda.

@Poolmaker PayPal ti ne šalje sms, već banka za potrošnju po karticu (alternativno notifikacije ili ništa pa ideš u e/mBanking da gledaš opis transakcije rezervisanih sredstava, eventualno zoveš call centar ili u krajnjem slučaju čekaš izvod). Kada je reizdata kartica sa istim brojem, odabereš je i ideš na opciju Update card, a sa drugim, dodaješ je regularno. Zajedničko za oba slučajeva je što zadužuje i stornira 1$, zatim kada ideš na Confirm card, tek onda za rezervisanih 1.5€ unosiš četvorocifreni kod iz opisa rezervacije. Postoji mogućnost i automatski da se potvrdi, kao što je kod mene bio slučaj za OTP Visa Business Platinum pa je bilo nepotrebno da ih zovem (Sinhro paket nema listu transakcija u e/mBankingu za fizička lica, koncipiran je kao dodatak ličnih Praktik ili Prestiž paketa).

Da, da, to mi nije palo na pamet, mislio sam da cima samo za withdraw. Kad uspeš da dobiješ sms 2fa, namesti authenticator.

Posle nekog vremena paypal nudi mogucnost da se korisit passkey telefona i onda SMS ne treba.

I mene zeki PP.

1761685905315.png

Zadnji put koristio krajem avgusta. Samo me vrti u krug. Evo posle 24h ista stvar. Podrška im je gk.

Ha, upravo pustili kod :)
Preko App kod stigao na Viber
Preko kompa stigao SMS.

iskljucih 2fa putem poruka, ali vise ne nudi opciju da ih ukljucim, lol. tako da sam ukljucio auth. pise da je 2fa upaljen, ali mi ne trazi da unosim kod. takodje mi je ostalo upaljeno da pamti uredjaj, tako da mozda zbog toga ne trazi? ranije je i isto to bilo upaljeno, ali svaki put su trazili sms kod da kucam.

takodje sam podesio logovanje preko passkeya.

Neverovatni su :)... Ulogovan preko app, platio neku sitnicu, odem da ubacim passkey - problem da se uvere da sam to ja :D

Od kad sam stavio Passkey ne trazi mi drugi 2FA.
I bas me nervira sto u app-u trazi uvek, jos nema Passkey opcija.

jel ste iz srb? pitam posto pominjete aplikaciju, koja ovde nije supportovana. ranije sam koristio business aplikaciju i radilo bez problema, ali od skoro vise ne.

Da, SRB. Ja nikad nisam koristio app do ovog problema sa logovanjem. Uvek preko PC, ne koristim često PP.

Opet jos jedna transakcija na holdu.. imam svaki dan izmedju 5-15 transakcija 99% prolazi bez problema. evo sad sam video da je ona od pre par dana trebala 29og, tj juce da prodje, ali i dalje je pending. malopre sam dobio jos jednu i otisla je na pending. da li moze biti nesto do osobe koja salje, tj njihovog naloga? npr ovaj sad sto mi je poslao kaze da skoro uopste pa ne koristi paypal, pa sad ne znam da li to ima ikakve veze.
btw oboje su izabrali da salju za goods i services, ili kako se vec zove, ali opet ne vidim kakve veze ima, posto sve transakcije koje dobijam kroz kofi, gde stoji goods/services, prolaze bez problema?

Kada platite direktno sa Paypal balansa na TEMU, po kom kursu konvertuju u RSD (balans je u USD)?

Kod nekih plaćanja PP nudi opciju po njihovom kursu ili po kursu banke. Moguće da će i tebi ponuditi izbor. Koliko se sećam, kurs banke je uvek bio povoljniji.

Kod nekih plaćanja PP nudi opciju po njihovom kursu ili po kursu banke. Moguće da će i tebi ponuditi izbor. Koliko se sećam, kurs banke je uvek bio povoljniji.
Nije mi PP nalog linkovan ni sa jednom domaćom bankom, a fintech sa čijom karticom jeste linkovan nema RSD kao valutu.

Proradio je instant transfer VISA karticama Intese. Tačnije, ja sam to tek danas primetio, ali pre par meseci intesine kartice nisu imale ovu mogućnost. Pare su bukvalno legle za 2 minuta na račun. Pre ovoga mi je samo Yettel kartica radila za instant transfer.

Od juce nmg da se ulogujem na pp, nakon kupovine na AliE koja je prosla ok, ne stize mi kod uopste.
Sad sam pokusao opet nista, da li treba da cekam 24h od poslednjeg pokusaja ovog danas ili jucerasnjeg nege posle 14h sam obavio kupovinu, pa da opet probam?
Ovo mi se prvi put desava, mts broj, juce mi je stigao kod za logovanje na wa, nekad mi posalju i na viber a nekad sms.

24h od informacije da postoji problem prilikom logovanja. Instaliraj app pa preko nje probaj, kod stiže na Viber, da zaobiđeš SMS.

Vrh Dno