Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Interesantno da si uopste uspeo da udjes u proces dodavanja racuna, jer pre par godina je automatski bilo odbijano, jedno vreme su na zahtev bili dodeljivani posebni Payoneer US racuni. Ali je i to onemoguceno i preostalo je samo da moze da se poveze kartica za placanje i to je to. Mozda su sada pustili da moze da se sa racuna placa a ne samo sa kartice... cekam update!

Ispravka, nije Payoneer, već Karta, a mislio sam na američki bankovni račun u globalu. Znam za situaciju da imaju crnu listu tih računa. Čak i za ovaj mi je automatski izašla poruka da kontaktiram podršku i agentkinja je napisala da javim broj telefona pa kada budem pripravan da napišem dostavljen kod koji važi 10 minuta. Posle toga sam mogao da iniciram dodavanje.

Moći ćeš da povežeš, ali kako ne podržavaju instant transfer, kartica se ne može koristiti za povlačenje. Za Karta USDT karticu u podršci tvrde da povlačenje na nju nije moguće. Danas sam inicirao povezivanje njihovog US bankovnog računa, čisto da vidim da li će se te transakcije preračunati na balansu i hoću li uspeti da ga verifikujem.
Treba mi da povezem samo da bih iskoristoo pare koje imam na paypalu. Samo online placanje, nikakvo prebacivanje para na racun

Treba mi da povezem samo da bih iskoristoo pare koje imam na paypalu. Samo online placanje, nikakvo prebacivanje para na racun
U suštini možeš da plaćaš balansom gde god da je to prihvatljivo i bez kartice (kao na primer na Temu), ali ako si mislio da ćeš povezivanjem kartice na PayPal da kad ukucaš broj Payoneer kartice da ti skida sa PayPal balansa, to neće da može. 😅

Na koju van RS izdatu karticu je provereno moguće povlačenje sredstava (u mom slućaju USD) sa PPal-a?

Na sve kartice koje izdaju Mastercard i Visa Europe nije moguce (skroz bezobrazno, licno misljenje), ostale je pitanje da li mozes da posedujes ako nemas drzavljanstvo, mozda neke crypto kartice...

Murder She Wrote Popcorn GIF
1760028444181.png

Pre znam da je moglo, danas tesko, hajde da sacekamo kolegu... pusti mi pp ako se desi nesto "iza kulisa"

povereno uspešno si povlačio USD sredstva sa srpskog PPal naloga na Wise karticu koja pretpostavljam nije vezana za srpsku rezidencijalnu adresu iako sam PPal nalog jeste?
Ne bih mogao da ti potvrdim, i PayPal i Wise su mi otvoreni sa stranim pasošem.
prolazi povlačenje na Wise karticu?
Možeš probati. Ti svakako ne moras narucivati Wise karticu, mozes uzeti virtuelnu. Ne vidim zasto ne bi mogao da je povežeš sa PayPalom.

Pitanje se odnosilo na PPal nalog otvoren sa srpskom ličnom kartom i na nešto što je neko već isprobao sa uspešnim ishodom povlačenja sredstava.
Bilo bi suviše komplikovano da to isprobavam, prvo što mislim da iz RS nije moguće dobiti ni virtuelnu Wise karticu, ja bih umeo i oko toga da se snađem tako što bih iscimao neke prijetelje iz inostranstva da mi privremeno "pozajme adresu" dok ne stigne kartica, ali bi sve to bila mnogo velika operacija i zamešateljstvo samo da bi se ispobalo nešto sa neizvesnim ishodom.

Ti hoces bas USD da primis, a ne EUR?

Zan li neko kako se ponasa Aik bank Master gold na paypalu?
To je dvovalutna kartica, RSD i EUR.
Da li mogu da se povuku evri na devizni racun bez konverzije?

@kalehrl konverziju u dinare i obavezu podrške banke za instant transfer na Masteru uslovljava PayPal pa samim tim mora da se vadi Visa.

Ti hoces bas USD da primis, a ne EUR?
Da. Ti što mi šalju pare na PPal nalog su firma iz US-a. Zasad samo puštam da se gomila, još uvek ništa nisam povukao jer mi ne pada napamet da ovoj banana republici platim i dinar poreza. Dok ne smislim kako i na koju inostranu platnu karticu bih to mogao uspešno da povučem.
Probao sam Bilderlings-ov Mastercard i ne radi povlačenje iako se sama kartica uspešno povezuje sa PPal-om.

Da. Ti što mi šalju pare na PPal nalog su firma iz US-a. Zasad samo puštam da se gomila, još uvek ništa nisam povukao jer mi ne pada napamet da ovoj banana republici platim i dinar poreza. Dok ne smislim kako i na koju inostranu platnu karticu bih to mogao uspešno da povučem.
Probao sam Bilderlings-ov Mastercard i ne radi povlačenje iako se sama kartica uspešno povezuje sa PPal-om.
Testiracu ako hoćeš povlacenje dolara na Wise karticu, treba da mi legne na PP tokom sledeće nedelje nesto u dolarima…

Vrh Dno