Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nemam nažalost,davno prodje 27-ma ;)
@uji, kao čovek sa očito mnogo iskustva sa PP,sta bi mi preporučio da uradim.
Mozda iRacun kod Raifaisen-a,iako menjaju kurs na 115 mada meni bi odgovaralo da dižem pare u €

• Like
Reagovanja: uji
@chifta najčešće preporučim kombinaciju iRačun i Visa Virtuon jer to u praksi kod RF je sigurno da prolazi. Pošto Virtuon nema čip, na uplatnim bankomatima postoji mogućnost da sa kartice iRačuna digneš evre, jer su u sistemu uvezeni svi računi i na displeju biraš sa kog računa dižeš novac. Takođe, zaboravih da napomenem, za povezivanje kartice na PayPal će ti trebati više od 2€ i kod kartične transakcije koji bi trebalo da uneseš se nalazi na izvodu, sms obaveštenju, neko ti u call centru izdiktira ili odeš do banke lično.

bio da RF pa me jedna tete isprasila nadrkano....
Ako može predlozi na koji nacin i preko koje banke Vi podižete Eure sa PP?
Može i u pm da ne davim sa ovom temom,a udavio sam već :)

@chifta Imaš odgovor u PM, ali i javno ću da dopunim: Visa PayWave Komercijalne banke sa osnovnim i deviznim računom uz ebanking (220+120 dinara mesečno). Prilikom zahteva za otvaranje naglašavaš da hoćeš tu karticu i vezivanje za devizni, kao i uspostavu elektronskih servisa.
Druga varijanta, Confort paket Credit Agricole banke od 300 dinara mesečno, izdavanje Visa Classic je objedinjeno uz uspostavu ebankinga prilikom zahteva za otvaranje računa. Online apliciranje i zakazivanje termina je obavezno.
i konačno, devizni račun banke Intesa od 120 dinara mesečno u slučaju pokrića na računu prilikom naplate održavanja, a od januara je mobilno bankarstvo od 50 dinara sastavni deo za elektronske servise tj. novo withKey rešenje.

Moze pomoc? Otvoren Paypal nalog pre 15 dana. Stigao cetvorocifreni kod za potvrdu kartice u banci,unet kod. Imao sam pre 11 dana uplatu na Paypal nalog,i juce jos jednu. Danas odem u banku,kazu nema nista na kartici. Da li se treba poslati zahtev za prebacivanje novca sa Paypal naloga na karticu? Probao sam danas i da uplatim i da tražim isplatu,uvek izadje problem.Ne znam u čemu je problem. Ovako izadje kada tražim isplatu.

Moze pomoc? Otvoren Paypal nalog pre 15 dana. Stigao cetvorocifreni kod za potvrdu kartice u banci,unet kod. Imao sam pre 11 dana uplatu na Paypal nalog,i juce jos jednu. Danas odem u banku,kazu nema nista na kartici. Da li se treba poslati zahtev za prebacivanje novca sa Paypal naloga na karticu? Probao sam danas i da uplatim i da tražim isplatu,uvek izadje problem.Ne znam u čemu je problem. Ovako izadje kada tražim isplatu.

Pa lepo su ti rekli. Sve sto imas na PayPal nalogu moras da povuces na racun u banci, imas opciju na PayPalu, prosto i jednostavno. Ali sve se to placa nekih 5e (toliko je u Bosni), osim toga obicno mora da se saceka par dana da sve legne na bankovni racun.

Na kraju krajeva, glavni tvoj problem je taj sto PayPal ne isplacuje novac na MasterCard, samo na Visa kartice.

Pa lepo su ti rekli. Sve sto imas na PayPal nalogu moras da povuces na racun u banci, imas opciju na PayPalu, prosto i jednostavno. Ali sve se to placa nekih 5e (toliko je u Bosni), osim toga obicno mora da se saceka par dana da sve legne na bankovni racun.

Na kraju krajeva, glavni tvoj problem je taj sto PayPal ne isplacuje novac na MasterCard, samo na Visa kartice.
U Unicredit banci imam tu karticu,oni su nju povezali da bude i devizna,kako vec to ide,rekao sam da mi treba za Paypal nalog koji pravim.Druga kartica koju imam je Dinacard. Da li moze na nju? Znaci moram imati bar 20 e uplacenih da bi prosla transakcija prebacivanja para sa Paypal naloga na karticu? 11 dana mi stoji novac.

@_Wonderboy_ Prvi problem je što UniCredit ručno knjiži instant transfer. U aplikaciji se iznos vidi par sekundi pa posle izgubi i jedino što preostaje je da čekaš neku Slavicu da to klikne. Druga stvar, moći ćeš samo da povlačiš u dinarima po PayPal-ovom kursu. Ako je zaista prošlo više od 5 radnih dana, pozovi odeljenje za kartične transakcije preko call centra i na osnovu broja transakcije potražite na koju partiju je to zaglavilo. Visa kartica je doplatna 250 dinara mesečno.
Edit: Liči mi da je kartica blokirana u sistemu jer si više puta zatraživao kod i sad ne možeš ono sa balansa ni da povučeš. Piši support-u (ikonica pisma u gornjem desnom uglu) i obrazloži situaciju, npr:
Dear PayPal support,
I have problem with my confirmed MasterCard Debit card ending (poslednje 4 cifre) where withdrawal is not available due to my multiple attempts to request confirmation code. Please resolve this issue. Thank you in advance!
Regards

Poslednja izmena:
@chifta najčešće preporučim kombinaciju iRačun i Visa Virtuon jer to u praksi kod RF je sigurno da prolazi. Pošto Virtuon nema čip, na uplatnim bankomatima postoji mogućnost da sa kartice iRačuna digneš evre, jer su u sistemu uvezeni svi računi i na displeju biraš sa kog računa dižeš novac. Takođe, zaboravih da napomenem, za povezivanje kartice na PayPal će ti trebati više od 2€ i kod kartične transakcije koji bi trebalo da uneseš se nalazi na izvodu, sms obaveštenju, neko ti u call centru izdiktira ili odeš do banke lično.
Na sajtu Raiffeisen Bank ne vidim da imaju u ponudu Visa Virtuon ili mi je nesto promaklo?! Kako doci do Visa Virtuon?

Na sajtu Raiffeisen Bank ne vidim da imaju u ponudu Visa Virtuon ili mi je nesto promaklo?! Kako doci do Visa Virtuon?
moraš u Raif. banku da odes i tražiš samo Visu Virtuon karticu,ona teta ti tamo sve sredi, potpišeš i za par dana stiže ti kartica.
Kad ides da je uzmeš opet ides kod one tete ona ti da uplatnicu da platiš karticu na 2 godine 1250din i uplatis recimo 5-10€ nakon toga kartica je aktivirana.
a za šta tebi treba Virtuon?
Mene sve naučio nas dragi kolega i genije za bankarske poslove @uji :)

moraš u Raif. banku da odes i tražiš samo Visu Virtuon karticu,ona teta ti tamo sve sredi, potpišeš i za par dana stiže ti kartica.
Kad ides da je uzmeš opet ides kod one tete ona ti da uplatnicu da platiš karticu na 2 godine 1250din i uplatis recimo 5-10€ nakon toga kartica je aktivirana.
a za šta tebi treba Virtuon?
Mene sve naučio nas dragi kolega i genije za bankarske poslove @uji :)
Cisto sam pitao iz radoznalosti posto ju je @uji spomenuo u postu iznad pa mi nije bilo jasno zasto je nema u ponudi na sajtu RB. Cisto da znam koje su sve opcije dostupne u nasoj bankarskoj dzungli.

Poslednja izmena:
Na sajtu Raiffeisen Bank ne vidim da imaju u ponudu Visa Virtuon. Kako doci do Visa Virtuon?
Formalno postoji u opštim uslovima i plaća se trogodišnja članarina od 1800 dinara (50 mesečno). Jedino da ako nisu opet vratili važenje na dve godine pa zato izađe oko 1200 ili su savetnici tako naučeni od pre, stvarno ne mogu precizno da tvrdim, jer je svaka filijala posebna priča za sebe. Dođeš kod referenta i tražiš Visa Virtuon, otvori ti evro devizni pa platiš koliko šta treba prilikom uručenja kartice.

@veljkoka Ako ti je ponuđeno da odabereš valutu karice, označavaš je kao RSD. U tom slučaju će funkcionisati najnormalnije za povlačenje (i pretpostavljam plaćanje) u svim valutama. Prilikom plaćanja biraš drugu opciju da konverziju radi banka odn. kartičarska kuća. Što se tiče zaduženja u dinarima, proveri sa bankom da li postoji mogućnost njegovog blokiranja u kombinovanoj potrošnji, tako da se u inostranstvu koristi samo devizni račun.
Dugo nisam kupovao online i čekao sam trenutak da odaberem opciju konverzije, ali nije se pojavila, obračunao mi PP 121 din po eur!

• Adds to story
@ironmanbg i to me ne bi čudilo da su za kupovinu preko Mastera napravili dodatno ograničenje. Visa nema te restriktivne začkoljice.

U podesavanjima PayPala to treba da se odradi.
Ja imam povezanu Mastercard karticu i konverziju vrsi banka, ne PayPal.

• Like
Imam povezanu visa classic na pp, i secam se a i video sam u prvom postu da je ranije moglo da se bira da li konverziju (u mom slucaju iz eur u cad) da radi visa/banka ili pp... Sad tu opciju ne mogu da nadjem... Neko je na prosloj strani spomenuo prilikom placanja da se bira ali ne vidim tu opciju... Jel moze pomoc? Gde naci to podesavanje?

Ne vidim ni ja, osim da se odradi payment method set to preferred između balansa i kartice. A moguće je i da su skorašnjom promenom placeholder valute to prebacili. Meni su kartice podešene na RSD, zato što uglavnom na njih i povlačim pa da mi ne bi PayPal dolare prebacivao u evre po njihovom očajnom kursu, trebalo bi da ostane tako.

Prilozi

• IMG_20211227_004830.jpg
    IMG_20211227_004830.jpg
    57.6 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20211227_004924.jpg
    IMG_20211227_004924.jpg
    59.8 KB · Pregleda: 23
  • IMG_20211227_005411.jpg
    IMG_20211227_005411.jpg
    104.8 KB · Pregleda: 23
Poslednja izmena:
  • Like
Za taj /cgi-bin/ layout ide samo merchant hub, a kad prepravim adresu na buyer hub, ni tad neće:

platio sam preko pp 23.17CAD a sa devizne visa classic skinuto 16.04 evra (bar prema notifikaciji koja mi je stigla)... Nigde u procesu placanja nije bilo opcije za konverziju... Prema google valutnom konvertoru, to je ok kurs...

Taj proces konverzije je bitan samo za povlacenje novca sa PP na banku, kupovina u razlicitim valutama ne moze da se "kontrolise". Ispravite me ako gresim

Kada kupujem ima dole opcija za conversion i uvek promenim na banku umesto paypal.

jesi siguran? kad si poslednji put platio preko pp nesto? ja sam jutros i nigde nije bilo opcije...

Kupujem često skoro sam uzeo dbrand skin na njihovom sajtu.

Mozda zavisi i od prodavca? :unsure: Mada, nema logike...

Nema, trebalo bi da može svuda.

@Antara Verovatno nemas novca na PP, nego ti PP vuce sa kartice? Ja imam novac na nalogu, i nemam opociju da biram ko ce da radi konverziju (sto ni nemam smisla da moja banka menja novac koji ne vec na PP)

Upravo tako. Nisi napomenuo to 😀. Onda je logično da nemaš tu opciju.

Nazad
Vrh Dno