Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Dobar dan svima. Napravio sam paypal nalog i kako hocu da povezem master card (kreditna kartica) izbaci mi sledece: Your card was declined by the issuing bank. Please try a different card or contact your card issuer with questions.
Verovatno zato sto nemam sredstava. Zanima me kako hocu da dodam karticu preko koje ide isplata (link a bank) izbaci mi bank of america, ne znam kako da promenim da bude banka iz Srbije.
Ima nesto routing number, account number i pise gore link a us bank account.

Uplati 5€, nemoze u srbiji bankovni racun, samo kartica, jel visa kartica?

Imam master card i to mi je kreditna kartica i ona sluzi za placanje samo? ili i za podizanje sredstava? a tekucni racun kartica mi je visa electron. U erste banki sam.
Nije mi jasno, ako dodam master karticu i skine mi 5 evra, a posto je kreditna kartica znaci kad budem skidao preko nje odbijace mi se neke sredstva.
Dozvoljeni minus na njoj je 60000 dinara.
U Srbiji moze samo na link a card koja sluzi za placanje i podizanje sredstava?

Mislim da master card nemoze vise da se poveze, neka neko ispravi ako gresim.

Može i povezivanje i svlačenje preko MC. Meni je ranije dok sam još imao nešto siće na PP pravilo problem samo kad sam preko sajta pokušavao da svlačim na MC, ali preko aplikacije (Android) prolazilo je baš uvek.

Kako da prebacim ove pare na paypal novcanik, imam dva tri priliva koja samo stoje na “on hold” i nista se ne desava, jel treba samo da se ceka da same od sebe legnu ili neka akcija da se preduzme?

inace nemaju veze sa paketima, nego odradjeni poslovi u vezi muzicke produkcije i tjt

Prilozi

• D156D3BE-AC5E-4AD6-81E5-41BB33C56552.jpeg
    D156D3BE-AC5E-4AD6-81E5-41BB33C56552.jpeg
    115 KB · Pregleda: 85
@trip Onaj ko je poslao bi trebalo da klikne Confirm i skida se hold. U slučaju da nema tu opciju (tvoj nalog je nov i sl.) čeka se 21 dan.

Izvinjavam se ne mogu da nađem temu o Western uniou samo, ne zamerite što ovde pišem treba mi jedna informacija.
Da li neko šalje i prima pare preko Western uniona ali ono da se registrovao i šalje preko telefona? U menjačnicama sam radio to i ok sve ali sada sam se registrovao n asajtu kod njih i ne znam kako funkcioniše. Ne da mi da skinem aplikaciju jer ne podržava Srbiju, a preko Chrome sve uradim i prihvati registraciju ali mi je avatar sa italijanskom zastavom, iako sam ukucao adersu srpsku, i prihvatio sve to,ipak mi traži da unesem region a ne nudi centralnu Srbiju ili Šumadiju već italijanske regione. Da li može tako d ase šalje treba da šaljem neke pare u Rusiju. Hvala

Neće kod mene, možda zato što sam van Srbije ovih dana

Prilozi

• Screenshot_2021-08-08-22-23-09-310_com.android.chrome.jpg
    Screenshot_2021-08-08-22-23-09-310_com.android.chrome.jpg
    53.3 KB · Pregleda: 30
Jel zna neko u cemu je problem, povukao sam nesto para sa PayPal na karticu koju samo za to koristim, dobijem sms kako je pokrenut postupak, kontam mozda 2-3 dana treba da legne novac na karticu a paypal je minusirao taj iznos odmah sto sam pokrenuo postupak. Onda dobijem poruku da mi je uplaceno 20 din, pa opet za par dana 20 din, a ovaj iznos koji sam trebao ne poatoji nigde?

Prilozi

• E8EF2C6B-BCC2-43B1-B73C-E1AB00DBE100.jpeg
    E8EF2C6B-BCC2-43B1-B73C-E1AB00DBE100.jpeg
    125.6 KB · Pregleda: 52
  • 6A850DE0-F0D0-4C92-860F-DFAABEB87212.jpeg
    6A850DE0-F0D0-4C92-860F-DFAABEB87212.jpeg
    151.6 KB · Pregleda: 51
Neko mi je izgleda pojeo pare sa paypala i nestale su, i dalje se nista ne desava.

pozdrav svima, ja imam ovakav slucaj, sin ja i poznanica imamo po paypal nalog, koristili smo paypal izmedju 1 i 4 godine, tj. koristimo ga sa istog racunara svo troje.. u aprilu 2021 su nam blokirali sva tri uz objasnjenje da smo prekrsili njihova pravila i da ce racuni biti zatvoreni 6 mjeseci.. pisali smo im, dobili objasnjenje da je takva procedura i da ce novac biti otkljucan tek kada prodje 180 dana (6 mjeseci).. no juce sam usao u paypal racun, vidim da mi je na racunu 0 (nula) a novac (oko 1600e) je transferiran paypal-u? na drugom racunu isto (oko 430e) tako a treci racun i dalje ima novac (oko 200e) na balansu koji je i bio.. nisam dobio nikakav email niti objasnjenje, nije bilo nikakvih zalbi vezano za refund novca itd.. jel imao neko slican slucaj.. ps. dva racuna sa kojih je oduzet novac su reg. u BiH a treci u Svajcarskoj.

Da li ste prebacivali novac sa švajcarca na BiH naloge sa opcijom "gift", kako bi izbegli da platite fee PP-u i to radili često?

Poslednja izmena:
ne, sa svajcarca sam samo placao kojekakve obaveze sa balansa.. a ostala dva su bila biznis pp i uzimali su uglavnom fee

Kada su vam blokirali račun, napisali su da ste prekršili pravila.
Na šta su se pozvali, jer nisu mogli tek tako bez ikakvog objašnjenja da blokiraju naloge, i to sva 3 odjednom?

Da li ste prebacivali novac sa švajcarca na BiH naloge sa opcijom "gift", kako bi izbegli da platite fee PP-u i to radili često?
Ha, ha, srećno sa ovim...

Plati Ringe fee (koliko je 5, 10 USD), navedi da je u pitanju uplata u cilju realizacije kupoprodaje intelektualnog (nematerijalnog) dobra i da je usluga izvršena, i pare će sutra biti na računu onoga kome prenosiš novac...

Sva ova ostalja "muljanja" te gift, te pomoć bolesnom članu porodice, PP kontroliše i retko kad prođe, bar ne odmah, već traje procedura i po mesec dana, pa sve gubi smisao.

EDIT: Izvini @RingeRaja nisam video da ustvari odgovaraš na post iznad.

@vipmediagroup PayPal vam je izvršio konfiskaciju preostalih sredstava i jedino što u ovom stadijumu možete učiniti je da konsultujete advokata i obratite se na [email protected] povodom pokretanja postupka utuženja (ukoliko je primenljivo kolektivnom tužbom aka class action lawsuit) i sačiniti im protokolarno pismo. U drugom smislu, možete se pozdraviti sa tim oduzetim novcem. Više o ovome možete naći na guglu.

Pitanje svih pitanja je zašto je PayPal to uradio? Nekako mi se javlja da im nije palo na pamet da to urade tek tako, bez nekog povoda.
Meni se to nikad nije desilo, a za poslednjih 15 godina otkako imam nalog (a imao sam skoro 10 HR nalog, iako sam SRB rezident) proturio sam desetine hiljada evra plaćanja, što sebi, što za druge.

za 4 god, oko 160K prometa, ni sam neznam koliko fee je otislo jer uzimaju 3.5% + fiksno, obrazlozili su to povredom nekog njihovog pravilnika, no neznam da li oni imaju pravo i da kaznjavaju/sude/oduzimaju... neznam ni isplati li se tuzba za toliko sredstava/novaca.. uplate su se kretale izmedju 10 i 1500e, e sad vjerovatno je bilo i uplata gdje su posaljioci slali kao prijatelju, tesko je to iskontrolisat jer cesto sam dobijao uplate, mnogo sam ih i refundirao iz tog razloga da ponove uplatu.. i nije nikad bilo niti jedne zalbe ili zahtjeva za povratom novca..

Razlog za ovakvo ponašanje PayPala je što se tuđe kartice ne smeju povezivati na nalog, dokumentacija za verifikaciju takođe mora biti verodostojna i moraju se prilagati dokazi o međusobnoj kupoprodaji ako sistem to zatraži. Posebno akcenat stavljam na poslednju stvar, tj. transfer između dva PP naloga jer neformalno nisu blagonakloni na to. Mene kompanije isplaćuju putem platnih procesora i zato nemam nijedan problem te vrste.

U prevodu, štite se od eventualnog pranja para.

• Like
Reagovanja: uji
Hvala svima na odg. i komentarima, no istrazivao sammalo, pa vidim da ima bas mnogo slucajeva poput mog.. No postavlja se i pitanje, da li PayPal ima pravo da vodi istragu,presudjuje i kaznjava?! Po nekim strucnjacima nema, ali moze im se jer kako ce tamo neko za njih sitan da placa advokate,pise tuzbe itd, pogotovo iz zemalja treceg svijeta kako nazivaju nas sa ovih prostora. Ako neko zna njemacki moze d aprocita ova dva cklanka:
Ima ih jos naravno.. Zamislite da vam banka preko koje poslujete blokira sredstva bez da se zna da li ste za nesto krivi ili ne i sto je najvaznije bez sudskog naloga. Pa i sud vam kaze zbog cega vam se sudi zar ne a i kada vas osudi kaze vam za sta ste osudjeni :) PayPal to radi.
Obratit cu se ovom liku iz Njemacke (Advokat-IT) za savjet obzirom da je on ove clanke napisao za slucajeve iz Njemacke. Nije da cu propast za taj novac ali pokusat cu taman morao doplatiti samo da mi isplate taj novac.. Pozdrav svima.

Paypal baš razvlači sa refundima, ne sećam se da je ranije to toliko trajalo.
Danas mi vratio prodavac novac a PP kaže da je novac na putu i prikazuje 20 Oktobar kao datum kad bi trebalo da se realizuje refund!

@Sirius9 Ako si za plaćanje koristio Master, a banka ne podržava instant transfer, refund je duži od 3 nedelje.

Vrh Dno