Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

@Sirius9 Istina, Inteza malo odugovlači sa chargeback-om i odgovor koji sam dobio je da služba za kartične transakcije radi knjiženja utorkom i četvrtkom. U suštini, Visa Net kliring se obavi kroz 2-3 radna dana, samo neka Slavica treba to da klikne i realizuje

blokirali mi dva naloga jedan sa mobi bankom(moj),zenin nalog(inteza banka),mesecno mi uplate 700,800e iz raznih delova sveta,retko kad povlacim koristim dalje za placanje

kontaktirao ih
PayPal Customer Support :

After a review of your account activity, we’ve determined that you’re in violation of PayPal's Acceptable Use Policy.

nudio im da im posaljem kopiju licne karte ili pasosa...sad vise i ne odgovaraju,znaci sekta definitivno...ima li kakvu ideju

ps da li je moguce da mi je ip adresa na black listi sad citam....vecinu transakcija radio preko telefona na telenor net....

@bobanj Ako je pre trajnog limita bio zadat rok tebi ili tvojoj ženi da se izjasnite za purchase receipt i niste priložili dokaze u vidu fakture, prepiske ili pak kliknuli da je reč o međusobnom transferu kao family and friends, PayPal postavlja zabranu raspolaganja sredstvima u roku od 6 meseci, a taj rok oni interno mogu produžiti ili u najgorem slučaju konfiskovati preostala sredstva. Neformalno, ne tolerišu slanje između personal naloga i to uključuje alarm u sistemu.

Dear ,
Thank you for contacting PayPal regarding your issue.
PayPal as a business is entitled to review the services it offers and take the decision whether an account on its system is deemed risky or not. PayPal can use commercial judgment to decide what factors to consider when making that decision and it does not need to make these public because it would potentially open up routes for somebody to circumvent its system. PayPal is therefore not required to communicate in depth information relating to our security review of your account.
We regret that we are not in a position to provide the specific details of our internal investigation that lead us to a decision to end our business relationship with you. PayPal may, if necessary, permanently limit an account in accordance with our User Agreement. To learn more about our policies please click ‘Legal Agreements’ at the bottom of any PayPal page.
Sincerely,
Kamile
PayPal

nista konkretno nisu odgovorili,ceo sistem se svodi na neke besmislene poruke...,nisam radio prenose sa jednog na drugog pejpala....nista mi nisu slali pre limitiranja naloga,da jesu nije bio problem da im skeniram dokumenta,pasos ili sta vec..

Ne smem ni da pogledam koliko mi je ove godine proslo preko PP sa puno F&F uplata/isplata i nikakav problem nisam imao godinama. Negde si pogresio...

Takođe.
Ja sam dok nije uspostavljen srpski PP koristio hrvatski na AmEx karticu banka intese i nijedan problem, a proterao sam nekoliko desetina hiljada evra, čak i primao novac za ljude koji im je slat iz inostranstva.
Ni sa srpskim, koji koristim od početka, nisam imao nijedan problem, a radio sam i plaćanje i primanje novca, sa sve povlačenjem na račun banke.
Nešto jeste urađeno protivno pravilima i zato se ovo i desilo.

Kad čitam ovakve horor priče, drago mi je što ne moram da koristim PP za primanje novca. Pa oni sebi daju za pravo da ti uzmu sav novac, a da objašnjenje bude "nećemo da ti kažemo zašto smo ti uzeli pare, da neko ne bi zaobišao naše mere zaštite!" Iskreno, ne znam kako im ovo prolazi kod onih koji su u mogućnosti da ih tuže. Katastrofa!

Sorry, we couldn't confirm it's you
Da li je još neko imao sličan problem sa logovanjem na PayPal?
Nalog je služio samo za plaćanje, nikakve uplate i slično...

Ljudi koliko PP dere ako ocu sa njega sredstva da prebacim na svoj racun u Mobi banci?
Recimo na 50 dolara prebacivanja u Mobi Banku koliko ce me PP odrati?
I kako da podesim da po mene bude sto bezbolnija transakcija tj.sa sto manjom provizijom?

@DZOSUA Visa karticom vezanom za račun u evrima. Komercijalna je jedino fer sa kursom ako Visa PayWave ostane dinarska. Visa Internet Poštanske štedionice takođe radi instant transfer, ali mora depozit od 20+5€ pokriće za troškove i povezivanje. Svakako ćeš bolje proći i sa dinarskom karticom iRačuna Raiffeisen banke po kursu od oko 115 u odnosu na PP kurs za Master od 112 i provizijom Mobi banke od 3% za priliv na karticu.
@Ulf jesi li probao drugi uređaj, očistio cache, cookies...? Ovo im je tipičan bag i najčešće ima veze sa tim ili sa brojem telefona.

Imam jedno pitanje, promenio sam karticu vezanu za paypal nalog, kupio sam nesto iz inostranstva i umesto da mi skine sa deviznog racuna na kom sam imao novca, paypal mi je skinuo sa dinarskog.
MAlo su menjali sajt, gde ja to mogu da podesim. Kada idem na opciju "payments", izbacuje dve opcije, prva je "automatic payments", a druga "your prefered way to pay".
Kada udjem u drugu opciju nudi mi "paypal balance" i moju master card karticu. Da li treba da da cekiram moju karticu?

@veljkoka Ako ti je ponuđeno da odabereš valutu karice, označavaš je kao RSD. U tom slučaju će funkcionisati najnormalnije za povlačenje (i pretpostavljam plaćanje) u svim valutama. Prilikom plaćanja biraš drugu opciju da konverziju radi banka odn. kartičarska kuća. Što se tiče zaduženja u dinarima, proveri sa bankom da li postoji mogućnost njegovog blokiranja u kombinovanoj potrošnji, tako da se u inostranstvu koristi samo devizni račun.

@DZOSUA Visa karticom vezanom za račun u evrima. Komercijalna je jedino fer sa kursom ako Visa PayWave ostane dinarska. Visa Internet Poštanske štedionice takođe radi instant transfer, ali mora depozit od 20+5€ pokriće za troškove i povezivanje. Svakako ćeš bolje proći i sa dinarskom karticom iRačuna Raiffeisen banke po kursu od oko 115 u odnosu na PP kurs za Master od 112 i provizijom Mobi banke od 3% za priliv na karticu.
@Ulf jesi li probao drugi uređaj, očistio cache, cookies...? Ovo im je tipičan bag i najčešće ima veze sa tim ili sa brojem telefona.

To je prvo što sam probao, čak i sa druge ip adrese...

A na šta konkretno misliš sa brojem telefona?!?

@Ulf Ako si pokušao da promeniš ili si promenio broj telefona pa te cima oko dvofaktorske autentifikacije sms kodom tako da sistem zbog toga izbacuje tu poruku (baga da zatražuješ sa novog, a sistem kapira da je u bazi još uvek stari i zato dolazi do konflikta).

Dozvoljava da se promeni lozinka, ali ne i da se uloguje...
Problem je što mi ne daje još neku opciju kontaktiranja tp, samo telefonom, a nemam neku želju da ih zovem.

Ljudi koliko ovaj lopovski PP uzima provizije ako mi pristigne 40 $ na njihov racun?
Naime,jel sam ja dobro skontao,cini mi se da su mi skinuli oko 5 dolara za to,imao sam na racunu 13 i nesto,uplati mi 40 i nesto i sad imam ukupno oko 48$,znaci ispada da su mi skinuli oko 5 ?

@DZOSUA ponoviću još jednom, nemoj da koristiš Master i Mobi banku. Provizija je 1% kada koristiš Vizu i nema konverzije ako karticu postaviš kao RSD.
Edit: Grubo sračunato, 4800-1%=4752-136-191=4425 dinara, ako je dolar 100, a PayPal kurs 96, na to što povučeš ti Mobi uzme 3% i to se uklapa u konačan gubitak.

Poslednja izmena:
Ne,ne druze nisi skontao...ima neki sajt gde me placaju,izabrao sam da mi sredstva zaradjena na njemu prebacuju na PP i to su danas uradili,prebacili na PP,a ovaj mi cornuo oko 5$...znaci nisam sa PP nista prebacivao na svoje kartice

@DZOSUA A to je već druga stvar. Provizija za goods and services transfer se umanjuje kod primaoca odn. kod tebe i ti si dobio tačan iznos umanjen za 4,5%+0.30$. Uglavnom, to bi trebalo platilac da pokrije, ali dešava se u praksi i ovako. Ako ti šalje Business nalog, ovo je jedina mogućnost za njih. S tim u vezi, njima se žali i zatraži da ti pokriju razliku prilikom sledeće isplate. Personal mogu da šalju friends and family, ali ovde su moguće prevare gde ti neko plati karticom umesto balansom pa traži chargeback preko banke i otera te u minus, a da ne pričam tek o tome gde PP presudi u korist prevaranta iako priložiš sve dokaze i prepiske, a ti si mu prodao digital goods što je protivno ToS. Drugačije je to sa nama gde kompanija s kojom sarađujem preko Tipalti-ja radi automatiku tako da onoliko koliko je deklarisano, toliko stigne na balansu.

Ne,ne druze nisi skontao...ima neki sajt gde me placaju,izabrao sam da mi sredstva zaradjena na njemu prebacuju na PP i to su danas uradili,prebacili na PP,a ovaj mi cornuo oko 5$...znaci nisam sa PP nista prebacivao na svoje kartice
Ne znam da li baš uzimaju 5USD na 40USD, ali da su se obezobrazili, jesu...

Piše da im je basic fee za internacionalne transakcije 4,4%, ali mislim da u stvarnosti uzimaju 6% od transakcije vrednosti ispod 100USD/EUR (bar je tako bilo neki dan na uplatu koja je legla meni).

Iskreno, par puta sam iz njiihovih Policy papers pokušao da definitivno uklavirim koliko tačno i šta uzimaju po transakciji, ali nisam uspeo.

Ne znam da li baš uzimaju 5USD na 40USD, ali da su se obezobrazili, jesu...

Piše da im je basic fee za internacionalne transakcije 4,4%, ali mislim da u stvarnosti uzimaju 6% od transakcije vrednosti ispod 100USD/EUR (bar je tako bilo neki dan na uplatu koja je legla meni).

Iskreno, par puta sam iz njiihovih Policy papers pokušao da definitivno uklavirim koliko tačno i šta uzimaju po transakciji, ali nisam uspeo.
Pa evo kako je meni hronoloski bilo ;)
Imao na stanju oko 13 i nesto,uplatu dobio 40 i nesto,znaci trebao bi imati oko 53 i nesto dolara ukupno na stanju,a imam 48 i nesto...ispada da mi oko 5 dolara PP maznuo

Pa evo kako je meni hronoloski bilo ;)
Imao na stanju oko 13 i nesto,uplatu dobio 40 i nesto,znaci trebao bi imati oko 53 i nesto dolara ukupno na stanju,a imam 48 i nesto...ispada da mi oko 5 dolara PP maznuo
Ako te zanima koliko su ti tačno uzeli, piše u detaljima kod svake transkcije koliko su ti tačno uzeli za PP fees, ali ne piše na osnovu čega i zašto baš toliko.

Ako te zanima koliko su ti tačno uzeli, piše u detaljima kod svake transkcije koliko su ti tačno uzeli za PP fees, ali ne piše na osnovu čega i zašto baš toliko.
Ne mogu to da nadjem...a mene zanima jel mogu videti koliko je moje stanje na PP bilo pre ove uplate od 40 dolara?

Ne mogu to da nadjem...a mene zanima jel mogu videti koliko je moje stanje na PP bilo pre ove uplate od 40 dolara?

Ovde imaš sve objašnjeno da ne prepričavam...

Uglavnom sve te promene možeš ispratiti, jedino nećeš moći skontati na osnovu čega ti nešto skidaju i zašto baš tu cifru.

Uglavnom računaj da 10-15% ukupnog prihoda ostavljaš njima (i sajtu gde reklamiraš/prodaješ usluge/robu), računajući i trošak povlačenja sredstava na račun.

Pozdrav drugari,
imam PP i primam novce na njemu iz inostranstva.
Sitna neka lova,ali polako mi se skupilo pa mi sad zinulo da stavim te pare u džep.
Laik sam,ono sto sam čitao da treba debitna kartica Visa koja nije prepaid i da je racun u EUR,pa da neke banke uzimaju 3% a ja sa bankama nikako ne sarađujem ali zbog PP ću morati.
Šta ja kao laik koji je pao sa Marsa da uradim,koja banka,koja kartica,koji paket..
I da li treba da prebacim prvo neku kintu na toj kartici pa tek da je povezujem sa PP ili kako već...
Ako je moja poruka bila već,onda se izvinjavam na spamovanju ali samo kad bi mi neko ko je upoznat približio pojam poduzanja para sa PP bio bih zahvalan.

@chifta ako imaš do 27 godina, uz Index paket Credit Agricole dobićeš Visa karticu koja će važiti i kada je Raiffeisen preuzme ili Start račun Komercijalne gde naglašavaš da ti treba Visa PayWave (i da bude vezana za evro račun ako želiš, ali i priliv u dinarima ide po odličnom kursu).
Uopšteno, tu su Raiffeisen iRačun (da povlačiš po kursu od oko 115), Visa Electron vezana za devizni račun u evrima sa godišnjom članarinom od 1000 dinara ili Visa Virtuon (50 dinara mesečno unapred za 3 godine=1800). Zatim, Visa Classic Poštanske štedionice sa održavanjem deviznog od 50 dinara po promeni ili Visa internet kojoj radi instant transfer ali uz depozit od 20€ i 5€ za troškove (obe 100 za plastiku i 150 godišnje), Visa internet Alta banke (samo 100 dinara za izradu i obnovu), Intesa Visa Classic Debit (200 za plastiku i 120 mesečno ako ima pokrića na računu). Otprilike to je to. AIK, UniCredit, Halk su se odrekle Visa kartica, Erste ima isključivo dinarsku, isto po kursu od oko 115.

Jedno novo zapažanje, izgleda da PP otvoren na srpsku adresu ne naplaćuje fee na uplate iz evropskih zemalja (konkretno Nemačka), zašto, ne znam...

Vrh Dno