Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Isti problem imam, promenio broj, traze stari. Pitao sam preko fejsbuka, kazu da ih zovem ali nisu dali broj.

Pecavuk, koji je to broj u Irskoj, koliko se ceka na javljanje operatera, skupo izaslo?
Mada i ta sigurnosna pitanja sam zaboravio tj. nisam ni zapisao... dzaba to sve izgleda...
Moraš odraditi quote prijatelju, ne iskače mi drugačije notifikacija. ;)

Ne sećam se broja, dali su mi direktno iz PP mislim da je neki standardni njihovi. Čekao sam možda par minuta a uzeo sam u Telenoru roming minute, izašlo me tipa slagaću te 500 dinara, ±100/200, 10ak minuta sam pričao sa tom devojkom. Sve rešeno čas posla, baš mnogo profi.

Od tad ne koristim SMS notifikacije za PP, samo povezao 2FA sa Authentificator aplikacijom na Androidu od Gugla i sve bombona.

ja nikako ne mogu da ubacim Intesinu internet deviznu karticu na pp.
kartica je od tašte,jer ja sa bankom ne družbujem,a pametan tast je jednom ubacio na svoj pp(ne znam za koji matrak mu trebalo),pa je obrisao.
I sad ja ne mogu da je ubacim na moj nalog...
dal može biti zbog drugog imena?
Ime mora biti isto, to je obavezno, sta ako ti budu trazili neki dokument, za verifikaciju, ime obavezno mora biti isto.

Odje kod nas barem ja nisam jos cuo da su trazlili izvjestaj iz banke, generalno za verifikaciju traze id, ili neki racun koji potvrdjuje ime i adresu na nalogu.

Isti problem imam, promenio broj, traze stari. Pitao sam preko fejsbuka, kazu da ih zovem ali nisu dali broj.

Pecavuk, koji je to broj u Irskoj, koliko se ceka na javljanje operatera, skupo izaslo?
Mada i ta sigurnosna pitanja sam zaboravio tj. nisam ni zapisao... dzaba to sve izgleda...

Negde pre koronisanja sam ih zvao na +35314369111

6 minuta je trajao razgovor, sad sam pogledao. Nema veze što si zaboravio sigurnosna pitanja, ako nisi zaboravio odgovore na njih.
Probaj da ih pozoveš odavde za džabe - moraš da se registruješ, a onda preko web-a spojiš svoj broj i ovaj PayPal-ov u Irskoj.

Imam MC od erste banke,sad treba da je linkujem na paypal.Posto su mi rekli da necu moci da povlacim novac sa paypal na MC,zanima me gde idu pare ako dobijem refund,obicno su mi se se vracale direktno na visa internet karticu od banka inteze.

Kad platis karticom preko pp i dobijes refund, dobijas pare na tu karticu. Samo je pitanje kako ce ti uplatiti, ako platis u din onda se vraca u din dupla konverzija(din - eur a onda eur- din)
Imam MC od erste banke,sad treba da je linkujem na paypal.Posto su mi rekli da necu moci da povlacim novac sa paypal na MC,zanima me gde idu pare ako dobijem refund,obicno su mi se se vracale direktno na visa internet karticu od banka inteze.

Hvala vam svima, ali ja sam zaboravio sigurnosne ODGOVORE. Ili izgubio ako sam ih uopste zapisivao.

E sad, ovo sa vracanjem starog broja nije tako jednostavno, kazu da moram da placam postpaid barem tri meseca po 900 din jer je bio prepaid broj.

Da nije neko probao da otvori novi PP racun sa novim brojem telefona, moze li to biti resenje? Nemam nikakva sredstva na trenutnom nalogu, za ubuduce mi treba.

edit:
Negde na fb je neki amer napisao da je probao i da mu nisu dali da veze novi broj telefona za taj broj bankovnog racuna koji ima na PP nalogu na koji ne moze da se uloguje. Ispada valjda da treba i novi bankovni racun i karticu da vadi, ako je to uopste moguce.

Ovo je uzas.

Poslednja izmena:
Društvo treba mi pomoc...
moram da platim preko paypala liku u Bosni ali imam komplikovanu situaciju.
Ja nemam karticu na pp al imam 40e na njemu,e sad treba sestra da prenese sa njene visa kartice na njen pp,a onda sa njenog pp da prebaci na moj pp i za kraj ja šaljem liku tih 220e.
ili da ja pošaljem njoj 40e,pa ona tom liku plati 220e.
Gledam kako da platim manju proviziju,da me ne oderu kao vola.
unapred hvala svima na odgovorima

Najjeftinija opcija je da posaljes njemu 40e s tvog pa sa sestrinog jos 180e. Jer kad njoj posaljes 40 primice manje, pa onda opet kad ih bude slala zakinuce za fee.
Društvo treba mi pomoc...
moram da platim preko paypala liku u Bosni ali imam komplikovanu situaciju.
Ja nemam karticu na pp al imam 40e na njemu,e sad treba sestra da prenese sa njene visa kartice na njen pp,a onda sa njenog pp da prebaci na moj pp i za kraj ja šaljem liku tih 220e.
ili da ja pošaljem njoj 40e,pa ona tom liku plati 220e.
Gledam kako da platim manju proviziju,da me ne oderu kao vola.
unapred hvala svima na odgovorima

a kako ide ono članovima porodice,dal mogu nekako njega da postavim za člana porodice?

Friends&familly nema za nasu zemlju, ima usa i neke druge razvijenije zemlje.
To je najjeftinija opcija kad ima

a koliko sam ja video nema recimo kao neki predračun da se vidi koliko uplaćuješ,koliko je provizija i koliko ce nekom da legne.
ja imam i aplikaciju i preko chrome-a al to nisam video..

Evo da kazem sta sam uradio, mozda nekom zatreba.

Otvorio sam novi nalog i vezao istu karticu koja je i na nalogu na koji ne mogu da se ulogujem.

Nije pravljen problem sto je ista kartica. I nisu trazeni nikakvi sigurnosni odgovori.
Mislim da nisu ni onda, zato ih nemam a ne sto sam ih zaboravio.
Sad, kako to nekom daju ta pitanja a nekom ne, pojma nemam.

Jos nisam placao niti primao novac, ali kapiram da nema problema kad je sve uredno vezano.

Nemoze ona sa visa kartice da prebaci na pp, jedino sa vise,moze tebi da uplati, u srbiji je zabranjeno slanje sa paypala na paypal, onda uradi kao sto su ti rekli, u bosnu prebacis 40€, i sestra 180€.

Pitanje je da li u Srbiji sme da prebacuje sa računa na račun €. Varijanta je da oboje plate ili da se podigne sa jednog računa i uplati na drugi račun stim što uplatu vrši vlasnik računa.

Pozdrav,
vec sam pitao u jos jednoj temi ali nisam siguran da je to pravo mesto pa da postavim pitanje i ovde obzirom da bih placao iz Srbije putem PayPal-a...
Narucio bih nesto sa on-line prodavnice iz Spanije i platio odavde iz Srbije putem PayPal-a, ali bih za isporuku robe naveo adresu koja je u EU.
Da li ja u ovom slucaju imam neke obaveze prema drzavi u smislu (carine, poreza i sl.) obzirom da ta roba nece ni dolaziti u Srbiju?

Drugari ima li neko sajt gde se izračuna kolika je provizija jer nigde na pp ne pise koliko je tačno leglo čoveku na racun.

Pozdrav,
vec sam pitao u jos jednoj temi ali nisam siguran da je to pravo mesto pa da postavim pitanje i ovde obzirom da bih placao iz Srbije putem PayPal-a...
Narucio bih nesto sa on-line prodavnice iz Spanije i platio odavde iz Srbije putem PayPal-a, ali bih za isporuku robe naveo adresu koja je u EU.
Da li ja u ovom slucaju imam neke obaveze prema drzavi u smislu (carine, poreza i sl.) obzirom da ta roba nece ni dolaziti u Srbiju?
Ne.
Ali, vodi računa da se kod plaćanja PayPal-om za mesto isporuke uzima adresa koja se nalazi u okviru PayPal naloga, a da u nekim slučajevima prodavac ne želi da šalje na neku drugu adresu, jer se tako štiti od eventualne prevare.
Post automatically merged:

A da li može neko iz inostranstva ko ima tu opciju da prebaci nama pare kao friends and family?
Ne.
PayPal nalog na Srbiju nema tu opciju, tako da ne možeš ni da šalješ, ni da primaš novac, a da ne platiš fee.
Ustvari, fee plaća jedna osoba, ali u ovom slučaju da ne plati niko neće da može.

Drugari ima li neko sajt gde se izračuna kolika je provizija jer nigde na pp ne pise koliko je tačno leglo čoveku na racun.
Fee je različit za regione, pogledaj link koji ti je čovek ostavio.
Koliko je tačno leglo čoveku piše u okviru njegovog PayPal naloga, na izvodu, zamoli ga neka pogleda.

Samo još jedno pitanje. Da li neko kad ti prebaci pare može da povuče uplatu iz nekog razloga ili ne? Mislim, kad meni legne novac to je to, ne može on da stonira nešto to posle ili ne znam šta. Prodajem neke nft pa nisam do sada radio sa paypalom, sve preko kripta.

Ne.
Ali, vodi računa da se kod plaćanja PayPal-om za mesto isporuke uzima adresa koja se nalazi u okviru PayPal naloga, a da u nekim slučajevima prodavac ne želi da šalje na neku drugu adresu, jer se tako štiti od eventualne prevare.

Hvala puno na odgovoru.
Hvala puno na odgovoru.
A ako prodavac na sajtu ima opciju da se unese delivery address i tu unesem adresu u EU, da li ce me pitati/obavestiti ukoliko ne zeli da salje na tu asresu ili ne?

Trebalo bi da je tako.

Samo još jedno pitanje. Da li neko kad ti prebaci pare može da povuče uplatu iz nekog razloga ili ne? Mislim, kad meni legne novac to je to, ne može on da stonira nešto to posle ili ne znam šta. Prodajem neke nft pa nisam do sada radio sa paypalom, sve preko kripta.
Može da se stornira, ali ne tek tako i bez razloga.

A da li je problem (u bilo kom smislu) ako se na sajtu unesu podaci osobe na ciju asdresu se vrsi isporuka, a ja odavde iz Srbije platim sa mog PayPal naloga koji je regostrovan na mene?

Nije problem. Mislim, uglavnom uvek imas opciju da uneses drugu adresu za shipping. Pa uneses podatke/adresu na koju je isporuka - shipping adress, i podatke/adresu onoga koji placa - billig address. Billing adresa i podaci trebaju da se podudaraju sa tvojim podacima na PP ili kreditnoj kartici, a shipping adresa moze da bude bilo koja gde mogu da salju. Gomilu puta sam ja iz Srbije narucivao i placao kako PayPalom tako i karticom, a stavljao adresu isporuke u Nemacku kod rodjaka.

Vidim i drugi su pitali, ali nema odgovora.
Treba da svučem neke pare sa paypala, pa me zanima, jer ce drugovi poreznici, da se aktiviraju odmah posle uplate, ili se to na nekom godisnjem nivou sabira,pa se onda aktiviraju janjičari haračlije?
Prosto ne znam sta da radim, a kes mi treba.

E ovako jedno pitanje a meni bitno, na paypalu imam odredjenu sumu novca tj na nalogu stoji duze vreme, kartica za koju je vezan paypal se ne koristi osim kad se povlaci novac sa paypala drugacije se ne koristi. Hteo sam da potrosim taj novac i kupim neke igre, kad hocu da platim paypalom ja dobijem sms gde pise da potvrdim placanje debitnom karticom i kod da unesem na taj sajt, hoce li on da mi skine pare samo sa paypal naloga ili ce kartica da ode u minus?

Nazad
Vrh Dno