Šta je novo?

PayPal (FAQ u prvom postu)

Nema veze, ne mozes uopste da se ulogujes na PP preko eBaya bez obzira koja kartica je vezana na PP, ni da li imas nesto na PP balansu. Sva ostala placanja PP rade tako da je problem negde izmedju PP i eBaya.

Edit: Sad sam probao i izgleda da radi. Juce mi nije radilo.

Poslednja izmena:
Samo da Vam javim da je sinoc proradio PP preko eBay-a, najzad :p

meni radi zadnjih 7 dana bez problema. doduže paypal nalog je madjarski ako to ima veze :)

Pa i ovde radi klima ne brini 3 dana hladi 3 dana greje [emoji14]

Sent from my MI 5s using Tapatalk

Naime otvorio sam u Postanskoj stedionici Visu electron karticu. Povezao sa Paypal nalogom i kada pokusam da povucem sredstva na svoj racun sa Paypala izbaci mi "Sorry, we are not able to process your request. Please try again later". Bilo koji iznos da pokusam, nemoguce je. Poslao sam poruku podrsci pa dok mi ne odgovore, mozda neko zna nesto.

Uzeo sam na Ebay neki sat, prodavac ima oko 30ak pozitivnih ocena, sat mi je dosao ali nije nov kao sto ga je on opisao vec izgreban sa strana i staklo mu je izgrebano, da li je moguce da trazim povrat dela novca? Ako je moguce kako dokazujem na paypal/ebay da sam u pravu? Ne zelim da vracam nazad sat jer bi me postarina odrala, a i ne verujem da bi ovaj primio jer je naglasio da ne prima povrat robe kad sam kupovao.

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Moze on da naglasi sta god hoce, ako si PPom platio, on placa i return shipping cak.
Ali ako prihvatas povrat samo dela, najbolje ga pitaj porukom na eBayu da ti vrati na PP (friendly send, ne ono kao da plati neku uslugu! jer to moze da trazi nazad kad god zazeli maltene), verovatno ce pristati na to sam, umesto da placa i smara se sa satom opet.
Postarina ti je oko 500-800din za tako nesto sitno, mozda i manje.

Ljudi kakav mi je ovo mejl stigao?
Kakva crna Kosta Rika?
Sta da radim sa ovim?

Untitled.png

Moguće da je phishing. Nemoj kliktati na bilo kakve linkove iz tog maila, već u Gugl ili kucaj sam www.paypal.com pa promeni pass za svaki slučaj.

Koja je dolazna email adresa tog maila? Da li kad pređeš mišem (bez kliktanja) preko tog linka, dobiješ neku drugu adresu?

edit: Sad sam malo guglao i verovatno je fishing. Reče neko da se Paypal nikada ne obraća sa "Dear", već sa punim imenom i prezimenom.

Poslednja izmena:
Hello, Dear Customer,

Hahahaha :d Bilo bi uverljivije sa jednom od te 2 opcije :D

Ja cak ne klikcem na linkove i kad znam da je od paypal-a jer nikad nije nesto korisno. Ako promene Terms ili nesto tako onda se ulogujem pa vidim sta me zanima.

Moguće da je phishing. Nemoj kliktati na bilo kakve linkove iz tog maila, već u Gugl ili kucaj sam www.paypal.com pa promeni pass za svaki slučaj.

Koja je dolazna email adresa tog maila? Da li kad pređeš mišem (bez kliktanja) preko tog linka, dobiješ neku drugu adresu?

edit: Sad sam malo guglao i verovatno je fishing. Reče neko da se Paypal nikada ne obraća sa "Dear", već sa punim imenom i prezimenom.
Evo i taj deo ko mi salje?
bc51e6a0cd6b46e35617732dae28976e.jpg

Poslato sa KIW-L21 uz pomoć Tapatoka

Ma ne diraj nista.

Sent from my Redmi Note 4 using Tapatalk

Ladno su me zvali na mob iz Paypall podrske i resili problem. Prijatno iznenadjenje, nisam znao da tako funkcionise. :)

Pa u cemu je bio problem?:)

Gledaj sad kada ga je prevarant zvao na telefon, tražio stari password tobože da bi promenio na novi zbog sigurnosti i tako dobio sve podatke da mu očisti bankovni račun [emoji14]

Nope, vec je bilo do greske kod njih u sistemu. Prvo su mi rekli da potvrdim karticu da bih dobio onaj CODE i onda cu moci. Kada sam odradio to i dalje nisam bio u mogucnosti da prebacim pare na karticu. Pisao sam ponovo im mail, posle nekih 1h su me zvali, proverili Ime Prezime i zemlja bez passworda :p I u sistemu nesto potvrdio i sada sam pustio pare. Sada se ceka 5-7 radnih dana. Ovo mi je stiglo posle 5 min nakon razgovora.

Screenshot_1.jpg

Moze on da naglasi sta god hoce, ako si PPom platio, on placa i return shipping cak.
Ali ako prihvatas povrat samo dela, najbolje ga pitaj porukom na eBayu da ti vrati na PP (friendly send, ne ono kao da plati neku uslugu! jer to moze da trazi nazad kad god zazeli maltene), verovatno ce pristati na to sam, umesto da placa i smara se sa satom opet.
Postarina ti je oko 500-800din za tako nesto sitno, mozda i manje.
Na Ebay mi ne odgovara. Otvorio sam dispute na PP da trazim deo novca. Ne znam kako to ide sad. Sat ne bih ni zeleo da vracam, koristicu ga ovako

Sent from my Le X820 using Tapatalk

Pozdrav svima,

primio sam neki novac od prijatelja na novootvoreni PayPal nalog i hteo da platim nešto preko Pay for goods & services ali nema šanse da to uradim. Stalno mi iskače neki znak uzvika. Da li neko zna u čemu je problem?

Bas si detaljno opisao problem ...

:D Evo malo detaljnije: Dakle imam na nalogu 103 € i hoću da platim nešto što košta 50. Nisam spajao karticu sa nalogom ni bankovni račun ali mi to PP ni ne traži (imam sredstva na PP nalogu). Dakle hoću samo primi-plati dalje, ne želim nikakva skidanja para itd. Evo prilažem i par fotografija : 123.png i nakon toga dobijam 456.png Eto, malo sam opširnije opisao problem :)

^ Tako je i meni bilo dok je PP nalog bio svež - ništa nisam mogao, iako je sve bilo uredno. Onda posle 10 dana dali mi da platim manji iznos, pa kasnije sve veći i veći.

Pisao sam im i zamolio da me nazovu na moj broj telefona, sto su uradili. Ako se pisano žališ, dobićeš genericki odgovoris da obrises cookies, probas drugi browser, itd.

Ni ti sluzbanici koji zovu ne mogu puno da urade jer je sistem automatizovan i ne mogu na njega da utiču. Za najviše 10 dana to plaćanje će proći. :)

Poslednja izmena:
Nazad
Vrh Dno